Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Τρεις «πρώτοι», κανένας βασικός!!

Από τις περυσινές «μάχες» ανάμεσα στον Χαλκιά και τον Κρέσιτς, φέτος στο... κόλπο μπήκε και ο Γλύκος. Πώς ο ΠΑΟΚ έφτασε στο ροτέισον κάτω από τα δοκάρια.
Τρεις «πρώτοι», κανένας βασικός
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο η μοναδική ερώτηση που κανείς στον ΠΑΟΚ δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα είναι αυτή που αφορά το ποιος είναι ο βασικός τερματοφύλακάς του. Πέρυσι, η «μάχη» αφορούσε τον Κώστα Χαλκιά και τον Ντάριο Κρέσιτς, ενώ φέτος μπήκε στο προσκήνιο και ο Παναγιώτης Γλύκος.
Από τον Ιούλιο του 2010 μέχρι και σήμερα οι αλλαγές είναι συχνές και δεν οφείλονται μόνο σε τραυματισμούς.
Τόσο ο Μάκης Χάβος όσο και ο Λάσλο Μπόλονι (η αναφορά γίνεται σ' αυτούς τους δυο, καθώς στο διάστημα που ήταν προπονητής ο Παύλος Δερμιτζάκης ο Κρέσιτς αντικατέστησε τον Χαλκιά λόγω τραυματισμού) όσες φορές ρωτήθηκαν για το θέμα του γκολκίπερ απάντησαν με τον ίδιο τρόπο, τονίζοντας ότι είναι θετικό να υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές και σ' αυτήν τη θέση.
Ο Μπόλονι μάλιστα είχε πει ότι έχει τρεις «πρώτους» τερματοφύλακες, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν έχει κανέναν βασικό και αυτό διότι οι περισσότερες αλλαγές που έχει κάνει δεν έχουν σχέση με τραυματισμό. Πέρυσι, ο Ντάριο Κρέσιτς έγραψε συνολικά 29 συμμετοχές και ο Χαλκιάς 25.
Φέτος ο Κροάτης γκολκίπερ έχει και πάλι τις περισσότερες συμμετοχές, καθώς μετρά 18, με τον Παναγιώτη Γλύκο να έχει δέκα και τον Κώστα Χαλκιά μόλις εννιά.
Ο Παναγιώτης Γλύκος έκανε... προσπέραση
Ο Παναγιώτης Γλύκος γνώριζε εξ αρχής πως για να φτάσει να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια του «δικέφαλου» θα πρέπει να ξεπεράσει τους δυο συμπαίκτες του, που είναι σαφώς πιο έμπειροι. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον 25χρονο γκολκίπερ και για να συμβεί αυτό έβαλαν το χεράκι τους και οι προκάτοχοί του. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Κώστας Χαλκιάς έχασε τη θέση του λόγω τραυματισμού, με τον Κρέσιτς να βγαίνει από την αφάνεια και να μονιμοποιείται.
Από τα μέσα της σεζόν και μετά οι εναλλαγές ήταν συχνές. Φέτος, ο Κρέσιτς ξεκίνησε ως βασικός με την απόδοσή του να μην είναι σταθερή. Τα δυο γκολ που δέχθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» έφεραν τον Χαλκιά κάτω από την εστία, ο οποίος έπαιξε ως βασικός για 1,5 μήνα. Το παιχνίδι με την Τότεναμ στο Λονδίνο ήταν ο τελευταίο του, με όσα διαδραματίστηκαν στο φινάλε (τα «άκουσε» από τους οπαδούς κατά τη διάρκεια του αγώνα και φέρεται να απάντησε) να έχουν παίξει πιθανώς ρόλο.
Ο Κρέσιτς επανέκαμψε, δέχθηκε τρία γκολ σε δυο αγώνες και ο Μπόλονι επέλεξε τον Γλύκο για το παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν, κάνοντας την έκπληξη. Ο Βολιώτης έμεινε ως βασικός, με τον Ρουμάνο τεχνικό να στέλνει σαφές μήνυμα σε Χαλκιά και Κρέσιτς.
Το συμβόλαιο του Γλύκου τελείωνε το καλοκαίρι, όμως εδώ και δυο μήνες ο 25χρονος έχει υπογράψει νέο, κάτι που δείχνει ότι έχει θέση στα πλάνα του Λάσλο Μπόλονι για την επόμενη σεζόν. Για να παραμείνει βασικός, βέβαια, θα πρέπει να αποδείξει ότι το αξίζει, καθώς, όπως κέρδισε τη θέση του στην ενδεκάδα έτσι μπορεί και να τη χάσει.
Το γυαλί έχει ραγίσει
Μπορεί ο Κώστας Χαλκιάς να συνέδεσε μεγάλο μέρος της καριέρας του με τον Παναθηναϊκό, όμως ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα με την οποία έχει δώσει τους περισσότερους επίσημους αγώνες στην καριέρα του. Λίγους μήνες αφότου είχε ανανεώσει με τον «δικέφαλο», ο Χαλκιάς παραγκωνίστηκε από την ενδεκάδα, αρχικά λόγω τραυματισμού. Για περίπου 1,5 μήνα ο Μπόλονι τον άφηνε εκτός αποστολής. Το γυαλί έχει ραγίσει, όμως αρχικά ο τραυματισμός του Γλύκου και ακολούθως του Κρέσιτς τον κρατά σε εγρήγορση.
Πορεία με σκαμπανεβάσματα
Πολλοί πίστευαν ότι φέτος θα ήταν η χρονιά του, όμως ο Ντάριο Κρέσιτς δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες όλων και κυρίως του Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του Κροάτη και τον επανέφερε στον πάγκο. Συν τις άλλοις, στάθηκε άτυχος και μέσα στην εβδομάδα υπέστη θλάση που θα τον αφήσει για τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: