Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το Σάββατο του… Λαζαρίδη!!

Το Σάββατο του… Λαζαρίδη!
Το Πάσχα αργεί ακόμα, αλλά η ανάσταση του Άρη συνεχίζεται!

Ο Λαζαρίδης ανταποκρίθηκε στο… «δεύρο έξω» που του φώναξε η άστοχη έξοδος του Αραμπατζή, έδωσε μεγάλη νίκη στους «κίτρινους» επί της ΑΕΚ (1-0) και τους κράτησε για ένατο σερί ματς αήττητους!

Άξια της τύχης της η «Ένωση», έχασε ένα τσουβάλι γκολ κι αρχίζει να αγχώνεται ακόμα και για την είσοδο στα πλέι-οφ.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (δεν είχε και περιθώρια εξάλλου για τέτοιες) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Με δεδομένη, λοιπόν, την απουσία του Μανωλά -αλλά και οποιασδήποτε εναλλακτικής λύσης- ο τεχνικός της ΑΕΚ τοποθέτησε τον Κοντοέ ως στόπερ δίπλα στον Δέλλα. Επανέφερε, δε, τον Μάκο στα χαφ, αντί του Λαγού που είχε παίξει με τον ΟΦΗ.

Έτσι, το 4-3-3 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κοντοές, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ ήταν οι Μάκος (ως "κόφτης"), Βάργκας και Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Σιαλμάς (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Ο αέρας απειλούσε να… τους πάρει όλους και να τους σηκώσει στο «Βικελίδης», αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που «φυσούσε»! Συνεχίζοντας από ‘κει που ‘χε μείνει πριν αποβληθεί ο Μανωλάς με τον ΟΦΗ, η «Ένωση» στρίμωξε άσχημα τον (ξαφνιασμένο) Άρη. Μοναδικός λόγος, δε, που δεν εξαργύρωσε την καθολική της υπεροχή ήταν η ποικιλία τρόπων που έδειξε στο πώς χάνονται ευκαιρίες.

Μέσα σε πέντε λεπτά, λοιπόν, ο Λυμπερόπουλος πρόλαβε να σερβίρει έτοιμο γκολ (που αρνήθηκε να κολατσίσει από κοντά ο Λεονάρντο), να δει τον Παπαστεριανό να του παίρνει «την μπουκιά από το στόμα» και ν’ αφήσει… με ανοικτά στόματα τους φίλους της ΑΕΚ πλασάροντας άουτ σε κενή εστία! Και μέσα στην κατασκήνωση που είχε στηθεί στην περιοχή των γηπεδούχων, καμία από τις διψήφιες τελικές προσπάθειες δεν βρήκε μονοπάτι για την εστία του Βελλίδη.

Αν μπορούσε ο Μανουέλ Μασάδο, πιθανότατα θ’ άλλαζε 6-7 παίκτες στο ημίχρονο. Επειδή δεν μπορούσε, παραδέχθηκε την αστοχία της έμπνευσης του ρόμβου αλλάζοντας δυο (Ακόστα αντί Τριανταφυλλάκου και Φατί αντί Παπαστεριανού). Την ίδια ώρα η ζαλάδα του Λυμπερόπουλου από χτύπημα στο α’ μέρος έφερνε τον Μπέλεκ στο γήπεδο. Εκεί, όμως υπήρχε πλέον και ο Άρης…

Εμφανώς βελτιωμένοι οι «κίτρινοι», δεν αρκέστηκαν απλώς να ισορροπήσουν το ματς. Αλλά και να πάρουν σταδιακά τον έλεγχό του. Τα μέτρα που κέρδισαν, λοιπόν, προς την περιοχή της ΑΕΚ (και το χτύπημα φάουλ του Νέτο που κατέληξε στη λάθος πλευρά των διχτύων) αποδείχθηκαν απλά η προειδοποίηση. Διότι η έξοδος… Σαββατόβραδου του Αραμπατζή τιμωρήθηκε σκληρά από τον Λαζαρίδη και κράτησε ολοζώντανα τα ευρωπαϊκά όνειρα του Άρη.




ΑΡΗΣ (Μανουέλ Μασάδο): Βελλίδης, Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Καπετάνος (68’ Γιαννιώτας), Παπαστεριανός (46’ Φατί), Ούμπιντες, Καστίγιο, Τριανταφυλλάκος (46’ Ακόστα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σηφάκης, Ντίκο, Καζναφέρης, Πρίττας

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κοντοές, Δέλλας, Γεωργέας, Μάκος, Καφές, Βάργκας (83’ Κλωναρίδης), Λεονάρντο (68’ Λαγός), Σιαλμάς, Λυμπερόπουλος (46’ λ.τ. Μπέλεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Ρίκκα, Αργυρίου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κλεάνθης Βικελίδης»

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: