Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Με τον Ρόμπιν… στ’ αστέρια!!

Με τον Ρόμπιν… στ’ αστέρια!
Ο… συνήθης ύποπτος, πήρε ξανά την Άρσεναλ από το χέρι στην προσπάθεια εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με δύο γκολ στο «Άνφιλντ», διαμόρφωσε το 2-1 επί της Λίβερπουλ και άφησε τους «κόκκινους» να τα βάζουν με την τύχη τους (δοκάρια, χαμένες ευκαιρίες) που δεν τους αφήνει να πανηγυρίσουν εντός έδρας (μόλις τέσσερις νίκες)!

Ο… ιπτάμενος Ολλανδός του λονδρέζικου συλλόγου ήταν αυτός που ισοφάρισε αρχικά στο 31ο λεπτό και ανέτρεψε το σκορ με τη συμπλήρωση 94 λεπτών! Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να έμειναν σε ρόλο… κομπάρσου στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης βλέποντας τους παίκτες του Νταλγκλίς να χάνουν πολλές ευκαιρίες, να έχουν δοκάρια, χαμένο πέναλτι και να κυριαρχούν, ωστόσο, οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται στα δύσκολα και εκεί πάντα δηλώνει «παρών» ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι!

Η Λίβερπουλ παραμένει στις τέσσερις εντός έδρας νίκες, ανοίγοντας… λογαριασμό στις ήττες στο «Άνφιλντ» και έχοντας φτάσει στις 8 ισοπαλίες, ψάχνοντας πλέον τα… ξόρκια για να λύσει την «κατάρα» που δεν της επιτρέπει να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της! Οι Λονδρέζοι, απ' την άλλη, εδραιώθηκαν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αφήνοντας τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ στο -10!

Σοβαρός τραυματισμός για τον Αρτέτα που αποχώρησε με φορείο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι σε σύγκρουση με τον Χέντερσον.


Α’ ημίχρονο:

Η εικόνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Κάρντιφ στον τελικό του Λιγκ Καπ προβλημάτισε τους οπαδούς της, οι οποίοι και στο άκουσμα της απουσίας του Στίβεν Τζέραρντ από το ντέρμπι με την Άρσεναλ, άρχισαν να ανησυχούν. Επί χόρτου, κάθε αμφιβολία για την ικανότητα της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς να πάρει το θετικό αποτέλεσμα, εξανεμίστηκε! Οι «κόκκινοι» εμφανίστηκαν σαν… έτοιμοι από καιρό, πραγματοποίησαν ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στη φετινή σεζόν, αλλά πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το 1-1!

Η Άρσεναλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Γουόλκοτ λίγο πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ωστόσο, ο Ρέινα απομάκρυνε το δεξί πλάγιο σουτ του Άγγλου εξτρέμ! Η απάντηση από πλευράς Λίβερπουλ ήρθε… από τα έντεκα βήματα. Ο Σουάρες κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή από τον Σέζνι, όμως ο Πολωνός γκολκίπερ των «κανονιέρηδων» απέκρουσε τόσο το πρώτο σουτ του Κάουτ, όσο και το «ριμπάουντ» που θέλησε να εκμεταλλευτεί ο Ολλανδός, υποχρεώνοντας τον διεθνή πορτιέρο σε εκπληκτική επέμβαση!

Το σύνολο του Κένι Νταλγκλίς κυρίαρχε και στο 23’ προηγήθηκε στο σκορ! Ο Χέντερσον έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Κοσιελνί που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, προσπάθησε να απομακρύνει, όμως… «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! Η Λίβερπουλ θα μπορούσε να διπλασιάσει άμεσα τα τέρματά της, όμως ο Χέντερσον είδε τον Σέζνι να του λέει όχι και στη συνέχεια από πλάγια θέση και προ κενής εστίας, ο Σουάρες πέτυχε το δοκάρι! Κι εκεί που «ψηνόταν» ακόμη ένα γκολ για τους γηπεδούχους, ήρθε ο Φαν Πέρσι από σέντρα του Σανιά να αφήσει τους Κάραγκερ και Σκρτελ να τον μαρκάρουν με τα… μάτια για να νικήσει τον Ρέινα για το 1-1! Μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, το «Kop» θα μπορούσε να έχει ξεσπάσει σε νέους πανηγυρισμούς, αλλά αυτή… σταμάτησαν απότομα τόσο στην προσπάθεια του Σουάρες που διέλυσε την άμυνα της Άρσεναλ στο 43’ για να του πει «όχι» ο Σέζνι, όσο και στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Κάουτ από σέντρα του Άνταμ!

Β’ ημίχρονο:

Το δεύτερο ημίχρονο με… αγωνία. Ο Μικέλ Αρτέτα αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο, δείχνοντας αρκετά σοβαρά έπειτα από χτύπημα στο κεφάλι που αποκόμισε σε σύγκρουση με τον Τζόρνταν Χέντερσον. Ο έμπειρος μέσος δεν κατάφερε να συνεχίσει, όντας σχεδόν αναίσθητος, με το «Άνφιλντ» στο πόδι να χειροκροτεί τον ποδοσφαιριστή της Άρσεναλ, αφήνοντας τα οπαδικά συμφέροντα στην άκρη, μπροστά στην υγεία του συνανθρώπου!

Η Λίβερπουλ διατήρησε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο του «Άνφιλντ», κυκλοφόρησε τη μπάλα, αλλά η κλασσική ευκαιρία ήρθε στο 70ο λεπτό! Ο Κάουτ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Κέλι σε κενή εστία και με τον Κοσιελνί εξουδετερωμένο, δεν πέτυχε ποτέ τη μπάλα, η οποία πέρασε ανάμεσα από τα πόδια του και κατέληξε άουτ!

Οι «κανονιέρηδες» απάντησαν στο επόμενο μόλις λεπτό! Ο Γουόλκοτ λίγο έλειψε να «παγώσει» το «Άνφιλντ» έστω και με… αρκετή δόση τύχης, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι και άλλαξε πορεία έπειτα από κόντρα στα σώματα των «κόκκινων» αμυντικών, εξουδετερώθηκε από τον Ρέινα με τα πόδια! Ο Άγγλος εξτρέμ απείλησε και στο 78’ με γυριστή κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως ήταν εύκολη λεία για τον Ισπανό γκολκίπερ της ομάδας του Νταλγκλίς.

Κι εκεί που το παιχνίδι έδειχνε ότι θα έδινε στις ομάδες από έναν βαθμό, ο Φαν Πέρσι δεν το δέχτηκε. Με μονοκόμματο αριστερό σουτ στην κλειστή γωνία του Ρέινα, έκανε το 2-1 και έδωσε και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Χοσέ Ενρίκε, Κάραγκερ, Κέλι, Σκρτελ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ (88’ Μπέλαμι), Σπίρινγκ (90’ Κάρολ), Άνταμ, Σουάρες, Κάουτ

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Σανιά, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Ροσίτσκι, Αρτέτα (53’ Ντιαμπί), Γουόλκοτ, Σονγκ, Μπεναγιούν (74’ Ζερβίνιο), Φαν Πέρσι

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: