Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Διπλό ανόδου οι Ίκαροι Σερρών!!

Σπουδαίο εκτός έδρας διπλό πέτυχαν οι Ίκαροι Σερρών στην έδρα του Λαυρίου  με  83-80  και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΓΟΡ από τον Ερμή Λαγκάδα, κάνει την ομάδα των Σερρών να βλέπει ξανά στην επιφάνεια την Α1. Αντίθετα όσον αφορά στην ουρά της βαθμολογίας  η Ολυμπιάδα Πατρών νίκησε εντός έδρας του Παγκρατίου με 80-62 και σφράγισε την παραμονή του στην Α2, σε αντίθεση με την ομάδα του Παγκρατίου  που πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Πανερυθραϊκός - Απόλλων Π. 63-65
Αρκαδικός - ΚΑΟΔ 56-74
Ερμής Λαγκαδά - Ρέθυμνο 82-80
ΑΕΚ Άργους - Πιερικός/Αρχέλαος 65-61
Πανελευσινιακός - Αμύντας 67-86
Ολυμπιάδα Π. - Παγκράτι 80-62
Λαύριο - Ίκαροι Σερ. 80-83
Νήαρ Ηστ - Κόροιβος Αμ.  95-92


Η βαθμολογία (σε 27 αγώνες)

1. ΚΑΟΔ 51 
2. Ρέθυμνο 45  
3. Ικαροι Σερρών 45 
4. Λαύριο 44 
5. Αρκαδικός 42 
6. Απόλλων Π. 41 
7. Πανελευσινιακός 41 
8. Αμύντας 40 
9. ΑΕΚ Αργους 40 
10. Ολυμπιάδα Π. 39 
11. Ερμής Λαγκαδά 39 
12. Παγκράτι 37 
13. Πανερυθραϊκός 37
14. Πιερικός/Αρχέλαος 37 
15. Κόροιβος Αμ. 36 
16. Νήαρ Ηστ 34 

Πρόγραμμα 28ης αγωνιστικής(28/5):

ΚΑΟΔ - Πανερυθραικός
Ρέθυμνο - Αρκαδικός
Κόροιβος Αμαλιάδας - Ερμής Λαγκαδά
Απόλλων Π. - ΑΕΚ Άργους
Πιερικός Αρχέλαος – Πανελευσινιακός
Αμύντας - Ολυμπιάδα Π.
Παγκράτι - Λαύριο
Ίκαροι Σερρών - Νήαρ Ηστ

Σόου από Περπέρογλου και 2-0 ο Παναθηναϊκός!!

Ο αγώνας στην Πυλαία σε καμία περίπτωση δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας αλλά ο Στράτος Περπέρογλου ήταν εκεί, να κάνει ρεκόρ καριέρας στην Α1 με 33 πόντους και να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στο και 75-69 στο 2-0 επί του ΠΑΟΚ στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ. Πλέον οι "πράσινοι" ετοιμάζονται για το "sweep" τη Δευτέρα (23/5) στο ΟΑΚΑ προκειμένου να "σφραγίσουν" το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική καθώς ο ΠΑΟΚ ήθελε και δεν... μπορούσε (οι Θεσσαλονικείς ήταν φιλότιμοι αλλά οι επιλογές τους είναι απελπιστικά λιγότερες συγκριτικά μ' εκείνες του Παναθηναϊκού) ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν "χαλαροί" και όποτε ήθελαν... πατούσαν το γκάζι κι έφευγαν στο σκορ.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 13-2 στο 4'30'', διατήρησε ένα σταθερό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα ξέσπασμα και μείωσε σε 28-30 στο 15'30΄'' αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε προβλήματα, επανήλθε, έφθασε στο +16 στο 23'30'' (σκορ 34-50) και όλα τέλειωσαν παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων.

Πάντως όλα τα... λεφτά ήταν το προσωπικό σόου του Στράτου Περπέρογλου ο οποίος βρέθηκε στην πιό παραγωγική βραδιά της καριέρας του.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-39, 50-60, 69-75

ΠΑΟΚ: Κρίστμας 13, Αποστολίδης 6, Ντόζιερ 17, Στίγγερς 7, Μπούλιαν 4, Γιαννακίδης 8, Καλλές 10, Γκετσέφσκι 4, Καλαμπάκας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Τέπιτς 8, Μάριτς 2, Περπέρογλου 33 (7/9 βολές, 7/8 δίποντα, 4/6 τρίποντα), Μπατίστ, Φώτσης 10, Σάτο 2, Νίκολας, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 11, Βουγιούκας 4, Καλάθης 2, Καϊμακόγλου 2.

Χωρίς Φαλκάο στον τελικό κυπέλλου!!

Με μία σημαντική απώλεια θα παραταχθεί η Πόρτο στον αυριανό τελικό κυπέλλου με αντίπαλο την Γκιμαράες. Συγκεκριμένα εκτός θα είναι ένα από τα μεγάλα αστέρια της ο Φαλκάο που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.
Οι «Δράκοι» μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Europa League θέλουν και το κύπελλο ώστε να κάνουν το τρεμπλ. Ο Κολομβιανός επιθετικός που πέτυχε το γκολ στον τελικό του Europa League είναι τραυματίας και είναι η δεύτερη απώλεια για την Πόρτο μετά και τον Οταμέντι.

Και τώρα... Γουέμπλεϊ!!

Με νίκη στην Ανδαλουσία επί της Μάλαγα (1-3) έβαλε τέλος στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της η Μπαρτσελόνα, που πλέον κάνει focus στον τελικό του Champions League.
Με μόλις έναν βασικό παρέταξε τους Μπλαουγκράνα στο «Λα Ροσαλέδα» ο Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς όλοι οι αριστεροί μπακ, Αμπιντάλ, Αντριάνο και Μάξουελ ήταν στο βασικό σχήμα. Ο Καταλανός τεχνικός επέλεξε, φυσιολογικά, να ξεκουράσει όλη την ομάδα ενόψει του τελικού του Champions League κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Γουέμπλεϊ και η Μάλαγα, που είχε εξασφαλίσει την παραμονή της προηγήθηκε. Αυτό έγινε στο 32' με δεξί σουτ του Σέμπα Φερνάντες από το ύψος του πέναλτι, όμως το 1-0 δεν ήταν το σκορ του ημιχρόνου, καθώς ο Μπόγιαν έφερε με χτύπημα πέναλτι το ματς στα ίσα στο 44' (1-1).
Στο δεύτερο μέρος από τους βασικούς πέρασαν στο γήπεδο Ντάνι Αλβες, Χαβιέρ Μασεράνο και Πέδρο και η Μπάρτσα γύρισε το ματς ολοκληρώντας με νίκη τις υποχρεώσεις της στην Primera Division και τις εντός συνόρων υποχρεώσεις. Στο 76' ο Αφελάι με τεχνικό σουτ νίκησε το Καμπαγιέρο για το 1-2, ενώ το τελικό 1-3 διαμόρφωσε με κεφαλιά ο Μπαρτρά με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλβες στο 85. Τιμητικά πέρασε στο ματς για τη Μάλαγα στο 87' ο (πρώην άσος της Μπαρτσελόνα) 36χρονος τερματοφύλακας, Φρανσέσκ Αρνάου, ο οποίος έκλεισε δέκα χρόνια στους Ανδαλουσιάνους.

Ελπίζουν για Μέλμπεργκ οι Τούρκοι!!

Τη μεταγραφική «βόμβα» που θα θωρακίσει την άμυνα της ομάδας ψάχνει στο πρόσωπο του Όλοφ Μέλμπεργκ η Γαλατασαράι, με τους Τούρκους να κάνουν λόγο για φιλικές σχέσεις του Μαρινάκη με το νέο πρόεδρο της τουρκικής ομάδας.
Μετά την απόκτηση του Σουηδού Γιόαν Ελμάντερ η Γαλατασαράι ελπίζει σε ένα ακόμα μεταγραφικό «μπαμ» από τη Σκανδιναβία όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα, τονίζοντας ότι ο Όλοφ Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού είναι ο μεγάλος στόχος της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.
Για την απόκτηση του 34χρονου πλέον Όλοφ Μέλμπεργκ είναι πιθανό να κινηθεί η Γαλατασαράι σύμφωνα με όσα γράφονται στη γειτονική χώρα, την ώρα που οι Τούρκοι συνάδελφοι κάνουν λόγο για καλές σχέσεις της νυν διοίκησης της «Γαλατά» με τον Βαγγέλη Μαρινάκη κάτι που μπορεί να δώσει ώθηση στην μετακίνηση.

Όπως μάλιστα αναφέρει η Sabah, η προσωπική φιλία του Μαρινάκη με τον νέο πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αϊσάλ, είναι μια παράμετρος που μπορεί να βοηθήσει άμεσα τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα έλεγαν «όχι» σε μια δελεαστική οικονομικά πρόταση για τον διεθνή Σουηδό αμυντικό.
Πάντως, από τα ρεπορτάζ στην Πόλη φαίνεται ότι ο «Βίκινγκ» αποτελεί τον διακαή πόθο της ομάδας για την οχύρωση της αμυντικής γραμμής ώστε να επιστρέψουν τη νέα σεζόν στις επιτυχίες, ενώ και η πρόσφατη μετακίνηση του Ελμάντερ από την Μπόλτον θα μπορούσε να κάνει τον άσο του Ολυμπιακού να δει πιο «ζεστά» το θέμα.

«Σε 15 μέρες θα ξέρουμε...»

Σε περίπου 15 μέρες θα κριθεί το μέλλον του Νέρι Καστίγιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο gazzetta.gr ο αδελφός του και ατζέντης του, Άλεξ. Τι είπε για Σαχτάρ, Άρη, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Μιλώντας στο gazzetta.gr ο Άλεξ Καστίγιο επισήμανε πως «θα πρέπει να πάμε πρώτα στην Ουκρανία για να μιλήσουμε με τη Σαχτάρ. Αυτό θα γίνει μέσα σε μία εβδομάδα ή δεκαπέντε μέρες. Μετά θα ξέρουμε τι θα συμβεί.
Εκεί θα διαπραγματευθούμε με τη Σαχτάρ για να μείνει ελεύθερος ο Νέρι. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει αυτό. Θα πρέπει να βρούμε μία λύση για να φύγει από τη Σαχτάρ. Μετά θα δούμε πού θα συνεχίσει την καριέρα του».
Ερωτηθείς αν υπάρχουν προτάσεις από την Ελλάδα ισχυρίστηκε: «Μόνο ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Νέρι. Δεν υπάρχει τίποτα με τον ΠΑΟΚ. Δεν έχουμε κάτι από εκεί. Για εμάς υπάρχει ο Άρης. Αυτός είναι η προτεραιότητά μας. Από εκεί και μετά θα δούμε τι θα γίνει».
Όσο για το αν ο Καστίγιο σκέφτεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό είπε: «Δεν μπορούμε να πούμε κάτι για τον Ολυμπιακό αυτήν τη στιγμή. Δεν μπορούμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση τον Νέρι. Εμείς θα κοιτάξουμε αρχικά τον Άρη και μετά βλέπουμε».

Προς Μόναχο ο Μοντολίβο!!

Ο μάνατζερ του Ρικάρντο Μοντολίβο, Τζιοβάνι Μπρανκίνι, βρίσκεται σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα σε συνομιλίες με την Μπάγερν για τη μεταγραφή του Ιταλού μέσου από τη Φιορεντίνα.
Σύμφωνα με την Corriere Fiorentino, ο μάνατζερ του παίκτη, Τζιοβάνι Μπρανκίνι, συζητά με την Μπάγερν Μονάχου για τη μεταγραφή του Ιταλού μέσου στους Βαυαρούς. Ο Μοντολίβο αρνήθηκε πρόσφατα την πρόταση ανανέωσης συμβολαίου που του κατέθεσε η Φιορεντίνα και με τις κινήσεις του δείχνει ότι θέλει να αποχωρήσει από τους Βιόλα.
Η Ίντερ είναι ανάμεσα στις ομάδες που ενδιαφέρονται για την απόκτηση του 26χρονου μέσου, όμως η Μπάγερν είναι εκείνη που δείχνει να παίρνει το προβάδισμα, κάνοντας την πρώτη κίνηση.

Καταθέσεις «φωτιά»… καίνε Μπέο και άλλους…

Τα ύποπτα ελληνικά παιχνίδια επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς καταθέσεις των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ μόνο ευχάριστες δεν είναι για το ποδόσφαιρό μας. Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο παράγοντας που αναφέρεται τις περισσότερες φορές.
Πράγματα που… καίνε πολλούς στο ελληνικό πρωτάθλημα είπαν οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ στις καταθέσεις τους, τις οποίες το «zougla.gr» έφερε στην δημοσιότητα. Η υπόθεση αυτή φαίνεται να έχει πολύ ψωμί ακόμα και όσοι εμπλέκονται στις 31/5 θα περάσουν την πόρτα του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Πριν από αυτό, ακόμα περισσότερο λάδι στην φωτιά έριξε η κατάθεση του Γκράχαμ Πίκερ ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του:
Για το «στήσιμο» των αγώνων: «Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού.
Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».
Για το ποιοι «στήνουν» τους αγώνες: «Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».
Για τον Μπέο: «Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Ωστόσο, η UEFA ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».
Πρώτα οι παίκτες, μετά οι παράγοντες
Αρχικά τις δικές τους εξηγήσεις θα δώσουν 20 παίκτες του στοιχήματος που είναι ύποπτοι και στην συνέχεια τον λόγο θα πάρουν οι παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, αλλά και μάνατζερ οι οποίοι και χαρακτηρίζονται ως ο κύριος πυρήνας της υπόθεσης αυτής.
Πηγή: gazzetta.gr

Όνειρα τελικού από Ιμπαγάσα!!

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει όνειρα τελικού για το Τσάμπιονς Λιγκ της νέας χρονιάς!
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News ο Αργεντινός μέσος του Ολυμπιακού αναφερόμενος στη συμμετοχή του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε λόγο για όνειρα τελικού! «Είναι μία διοργάνωση που μετέχουν οι καλύτερες ομάδες και ως πρώτο στόχο θα πρέπει να έχουμε την πρόκριση στους '16'. Μετά θα παίξει ρόλο η κλήρωση, αλλά μπορούμε να κάνουμε όνειρα για τον τελικό… Είναι δύσκολο, όμως μπορούμε να το ονειρευόμαστε και να το πιστεύουμε», σχολίασε.
Αναφορικά με τον φετινό τίτλο υποστήριξε πως «είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να κερδίζεις, πόσο μάλλον να κατακτάς έναν τίτλο. Νιώθεις ικανοποίηση για τη δουλειά σου. Είναι σαν επιβράβευση για μία προσπάθεια που ξεκινάει το καλοκαίρι και ολοκληρώνεται έναν χρόνο μετά». Επίσης ξεκαθάρισε πως MVP του φετινού Ολυμπιακού είναι γι' αυτόν «ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Μπορεί να είναι αμυντικός και να μην σκοράρει, αλλά θεωρώ ότι είναι η κολώνα της ομάδας. Αντιπροσωπεύει πολλά για τον Ολυμπιακό και είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής που βελτιώνεται καθημερινά. Θεωρώ ότι ο Αβραάμ θα μπορούσε εύκολα να κάνει καριέρα σε μία μεγάλη ομάδα της Αγγλίας, της Ισπανίας ή, της Ιταλίας».

Ερωτηθείς για το γεγονός πως η ομάδα του ψάχνει έναν παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση του, είπε: «Αν η ομάδα κρίνει ότι χρειάζεται έναν παίκτη στη θέση μου θα είναι καλό να τον αποκτήσει. Γνωρίζω και εγώ ότι περνάνε τα χρόνια... Φυσικά, βέβαια, μπορώ να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις της επόμενης σεζόν».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη, επισήμανε: «Είναι καλό που τον συγκρίνουν με τον Λιονέλ Μέσι. Εχουν κάποια κοινά στοιχεία και η ηλικία τους δεν διαφέρει πολύ. Το θέμα είναι να πιστέψει ο ίδιος ότι είναι πολύ καλός και να συνεχίσει την σκληρή δουλειά ούτως ώστε να κάνει την έκρηξη τη νέα σεζόν».

Καταλήγοντας, μίλησε και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος και δείχνει ότι αγαπάει πολύ όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και το ποδόσφαιρο. Είναι πάντα πρόθυμος να μας ακούσει και να μας βοηθήσει. Αυτό θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι είναι πολύ σημαντικό, διότι οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν να σκεφτούν μόνο το ποδόσφαιρο… Δεν έχουν κανένα άλλο πρόβλημα να διαχειριστούν, όπως οι ποδοσφαιριστές άλλων ομάδων».

Νέα μεταγραφικά σενάρια για Παναιτωλικό!!

Ο Παναιτωλικός κέρδισε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, και όπως είναι φυσικό,  η μεταγραφολογία καθημερινά εντείνεται.

Το νέο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του 27χρονου μέσου του Ηρακλή, Πέτρου Κανακούδη. Ο Κανακούδης που είχε 14 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και μια στο Κύπελλο, έχει προταθεί στον τεχνικό των «καναρινιών», Μπάμπη Τεννέ, οποίος φαίνεται να εξετάζει σοβαρό την περίπτωση του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει συνάντηση του παίκτη με τους ιθύνοντες της ομάδας του Αγρινίου και αν υπάρξει ταύτιση απόψεων, ο 27χρονος ίσως αποτελέσει την πρώτη ενσωμάτωση. 
Πηγή: theplayer.gr

«Θέλει Άρη, δεν θέλει Σαχτάρ» λένε και οι Ουκρανοί!!

Μετά τα όσα έχει πει ο ίδιος ο Καστίγιο στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη, αλλά και τα όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης από το Μεξικό, ήρθαν και οι Ουκρανοί να επιβεβαιώσουν τη μεγάλη θέληση του Νέρι για να συνεχίσει με την φανέλα των κίτρινων. Στο ουκρανικό σάιτ sportanalytic.com υπάρχει ρεπορτάζ από το θέμα του Καστίγιο με τίτλο: «Θέλει Άρη, δεν θέλει Σαχτάρ».

Στο ρεπορτάζ αφού τονίζεται ότι ο Καστίγιο είναι ευχαριστημένος από τη συνεργασία του με τους κίτρινους φιλοξενούνται δηλώσεις του παίκτη σύμφωνα με τις οποίες: «Ευχαριστώ τους ανθρώπους του Άρη που μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω στην ομάδα. Είμαι πολύ καλά εκεί, χρειάζομαι μερικές μέρες για να μιλήσω με τον πρόεδρο της Σαχταρ και να αποφασίσει για το συμβόλαιο που έχουμε».

Χάνει τα προκριματικά ο Σβαϊνστάιγκερ!!

Το σπασμένο δάχτυλο του Μπαστιάν Σβαϊστάιγκερ στην προπόνηση του Σαββάτου, μπορεί να μην είναι πλήγμα για τη Μπάγερν Μονάχου, καθώς η σεζόν ουσιαστικά τελειώσε, αλλά αυτό δεν ισχύει και για την εθνική Γερμανίας...

Τα «πάντσερ» θα πρέπει να πορευθούν χωρίς έναν εκ των εμπειρότερων ποδοσφαιριστών τους στα προκριματικά του Euro 2012 κόντρα σε Αυστρία (3 Ιουνίου) και Αζερμπαϊτζάν (7 Ιουνίου), καθώς και στο φιλικό με την Ουρουγουάη (29 Μαΐου), που θα είναι η επίσημη... πρόβα.

Άξιο αναφοράς είναι πως ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χόακιμ Λεβ, έχει το δικαίωμα να καλέσει αντικαταστάτη, έκανε γνωστό πως θα πορευθεί με το υπάρχον ρόστερ.
Πηγή: theplayer.gr

Ονειρεύεται Μίλαν ο Χουλκ!!

Την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της Μίλαν έχει εκφράσει ο Χουλκ, σύμφωνα με τον μάνατζέρ του, Τεόντορο Φονσέκα.

Ο Βραζιλιάνος ήταν εντυπωσιακός με τη φανέλα της Πόρτο τη φετινή σεζόν και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, με τους Ιταλούς να κάνουν λόγο για... μιλανέζικη μάχη.

Ο Χουλκ υπέγραψε πρόσφατα την επέκταση του συμβολαίου του στο οποίο φέρεται να μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του: «Ο Χουλκ ονειρεύεται να παίξει στο Σαν Σίρο. Δεν έχει υπάρξει κάποια επαφή με τη Μίλαν, αλλά ήδη είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του πέρυσι».

Σούμποτιτς: «Η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο»!!

Ικανοποιημένος για τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα ήταν ο τεχνικός του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς ο οποίος τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Αντιδράσαμε τελείως διαφορετικά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα. Για 25-27 λεπτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι παρότι η διαφορά ήταν κοντά στους δέκα πόντους. Για να κάνεις ζημιά στον Ολυμπιακό δεν αρκεί όμως αυτό, πρέπει να παίξεις καλά για 40 λεπτά ενώ είχαμε τρεις απουσίες, η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο».
«Σε μεγάλο βαθμό βγήκε ο εγωισμός των παικτών, δύσκολος αντίπαλος ο Ολυμπιακός δεν μπορούμε κοντράρουμε μιας και είναι πλήρης σε όλες θέσεις, σκεφτόμαστε από τώρα τον επόμενο αντίπαλο, να ήμαστε ειλικρινείς. Είχαμε πιο πολύ ενέργεια, πάθος, όσο μπορέσαμε να διορθώσουμε λάθη από τον πρώτο αγώνα κάναμε βελτιώσεις αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα». Μπάβτσιτς: «Παίξαμε καλά για 25 λεπτά»
Από την πλευρά του ο Έντιν Μπάβτσιτς τόνισε: «Στα δυο αυτά παιχνίδια ο Ολυμπιακός έδειξε πόσο πιο βαθύ ρόστερ έχει, αφού κανείς παίκτης δεν έπαιξε πάνω από 21 λεπτά. Εμείς παίζαμε σήμερα χωρίς τρεις βασικούς παίκτες, αλλά δείξαμε καλύτερη συμπεριφορά απ’ ότι στο προηγούμενο παιχνίδι. Παίξαμε για 25 λεπτά πολύ καλά, αλλά στη συνέχει ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία. Τη Δευτέρα έχουμε μια ακόμα ευκαιρία να δείξουμε ότι καλύτερο».

Στη βράση κολλάει το σίδερο...!!

Μετά τα δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της Λάτσιο για τον Σισέ, οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας αναμένεται να βρεθούν στην Αθήνα τη Δευτέρα, προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του Παναθηναϊκού.
Στη βράση κολλάει το σίδερο...
Δεν ήταν λίγες φορές από το Γενάρη και έπειτα που το όνομα του Τζιμπρίλ Σισέ τοποθετήθηκε στις στήλες των ρεπορτάζ της Λάτσιο. Το ενδιαφέρον του ιταλικού συλλόγου δεν ήταν θεωρητικό, καθώς σύμφωνα με το Contra.gr, τη Δευτέρα (23/05) θα βρίσκονται στην Αθήνα άνθρωποι για λογαριασμό της Λάτσιο οι οποίοι θα έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού προκειμένου να διερευνήσουν τις προθέσεις του "τριφυλλιού" για το Γάλλο στράικερ.
Οι εκπρόσωποι της Λάτσιο βρίσκουν την ευκαιρία και έρχονται τούτη τη χρονική στιγμή στην Αθήνα καθώς ολοκληρώνονται τα πλέι-οφ και αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόστερ των πράσινων.
Το βράδυ της Τετάρτης (25/05) ο Παναθηναϊκός δίνει το τελευταίο ματς της σεζόν και μετά από αυτό οι παίκτες των "πρασίνων" ξεκινούν άμεσα τις διακοπές τους. Ο Σισέ αναμένεται να αναχωρήσει για το εξωτερικό όπου θα συμμετάσχει και σε ένα ράλι.

Έπεσε και αυτό το… κάστρο!!

Ο Ολυμπιακός με το 102-76 κόντρα στον Άρη δεν έκανε μόνο το 2-0 στην σειρά των ημιτελικών, αλλά «έσπασε» και ένα σημαντικό ρεκόρ.
Έπεσε και αυτό το… κάστρο
Οι Πειραιώτες σημείωσαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους νίκη με περισσότερους από 100 πόντους στην έδρα του Άρη.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί μέχρι τώρα να είχαν πολλές 100αρες σε διάφορα γήπεδα, ωστόσο στο Αλεξάνδρειο δεν είχαν καταφέρει ξανά να περάσουν τους 100 πόντους.

Γκολάρες για… κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Σέλτικ επικράτησε της Μάδεργουελ με 3-0 και πήρε το Κύπελλο Σκωτίας, με τα δύο από τα τρία γκολ που πέτυχαν να είναι… σπάνιας ομορφιάς.

Γκολάρες για… κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Τα γκολ πέτυχαν οι Σουνγκ Κι (32`), Κρέγκαν (76` αυτογκόλ) και Μάλγκριου (88`). Εκτός από τα αυτογκόλ τα άλλα δύο είναι υπέροχα.

Δείτε τα στα παρακάτω βίντεο:







Το video της ημέρας!!

Ο παλαίχος Ολλανδός άσος της δεκαετίας του `80, ο Γκέραλντ Μάρβιν Βάνενμπουργκ κάνει επίδειξη τεχνικής με... ραμπόνα!
Αυτό είναι ραμπόνα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Άξιος!









Προτιμότεροι οι εφοπλιστές!!

Ο Γιώργος Τσακίρης σχολιάζει το πλάνο σωτηρίας της ΑΕΚ μέσω Supporters και κόσμου…
Προτιμότεροι οι εφοπλιστές
Προτού περάσω στο... κυρίως πιάτο, θα ήθελα να σημειώσω τούτο: από την πρώτη στιγμή έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι απόλυτα υπέρ της άποψης πως η μοναδική λύση για την ΑΕΚ στο διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο είναι ο κόσμος της.
Δεν υπάρχουν σωτήρες, δεν υπήρχαν ποτέ για την Ενωση, και οι μόνοι που έχουν τη δύναμη να την απογειώσουν είναι οι οπαδοί της.
Αποδεδειγμένα πράγματα από το 2004 έως το καλοκαίρι του 2007. Αλλος δρόμος (όσο κι αν ψάξουν να βρουν τέτοιον κάποιοι) δεν υπάρχει. Κακά τα ψέματα. Ωστόσο, θα πρέπει οι Supporters να σκεφτούν, ξανά και ξανά, αν όντως είναι αυτοί που μπορούν να υλοποιήσουν το συγκεκριμένο σχέδιο και να καταφέρουν να (επανα)δραστηριοποιήσουν τους ΑΕΚτσήδες, πείθοντάς τους να στηρίξουν ξανά τη μεγάλη αγάπη τους.
Αν το κάνουν, καλό είναι να τους δώσουν όραμα. Διότι, καλή είναι η Ερρικα Πρεζεράκου, φανταστικό παιδί πραγματικά, ΑΕΚτσού και ψυχούλα, αλλά, μεταξύ μας, προτιμότεροι (και πλέον αναγκαίοι) για την Ενωση τούτη την περίοδο είναι οι εφοπλιστές! Και δεν το γράφω αυτό προκειμένου να βρεθούν τέτοιοι από τους Supporters για να τους... αρμέξουν για το (οικονομικό) καλό της ΑΕΚ. Το σημειώνω διότι ο Ενωσίτης πρέπει να πειστεί ότι υπάρχουν (και) γερά πορτοφόλια, εκτός από το δικό του.
Καλή είναι (ξαναγράφω) η Ερρικα, προτιμότεροι όμως οι Νοτιάς, Παππάς, Χατζηιωάννου, Μελισσανίδης και πολλοί άλλοι που θα μπορούσαν να δώσουν όραμα και να απογειώσουν την ΑΕΚ. Ετσι θα πίστευε και ο ΑΕΚτσής. Αυτό τουλάχιστον έχω καταλάβει με όσους αγνούς Ενωσίτες έχω τη τύχη να έρχομαι καθημερινά σε επαφή. Και είναι πολλοί αυτοί. Πιστέψτε με...
Υ.Γ.: Διάβασα την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Βόλου (τέλος πάντων, του Αχιλλέα Μπέου), όπου, μεταξύ άλλων, ο Σταύρος Αδαμίδης χαρακτηρίζεται «περαστικός από το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το πιο τιμητικό σχόλιο που έχω διαβάσει για τον πρόεδρο της ΑΕΚ από την ημέρα που ανέλαβε. Γι’ αυτό και ο Αδαμίδης θα έπρεπε να απαντήσει απλά με ένα... ευχαριστώ!
Αντ' αυτού, ο 37χρονος νομικός ή, πιο σωστά, οι... κύκλοι του (είναι φοβερή η μανία της νυν διοίκησης της ΑΕΚ να αντιγράφει ό,τι πιο αστείο και λανθασμένο κάνει ο Ολυμπιακός που μόνιμα οι «κύκλοι» του διαρρέουν και ποτέ δεν βγαίνει κάτι επίσημα) απάντησαν, δυστυχώς δίνοντας αξία...
ΠΗΓΗ: exedra.gr

Τον έπνιγε η αδικία τον Πάμπλο…!!

Ο Νίκος Πετρουλάκης γράφει για το «ξέσπασμα» του Πάμπλο Γκαρσία στο ματς με την ΑΕΚ, για τον Μίτσελ που τον προκάλεσε έξυπνα και για το δέσιμο του Ουρουγουανού με τον ΠΑΟΚ.

Τον έπνιγε η αδικία τον Πάμπλο…
Αυτός ο τσαμπουκάς που έλειπε από την Τούμπα επί χρόνια, εμφανίστηκε στο πρόσωπο του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός που αμφισβητήθηκε την πρώτη χρονιά από κάποιους που βρίσκονται κοντά στον Ζαγοράκη, «κέρδισε» τον κόσμο. Τον πίεζαν τον πρόεδρο ορισμένοι «γλείφτες», να διώξει τον Πάμπλο, πριν από δυο καλοκαίρια.

Ίσως για να εξυπηρετήσουν και τα μανατζερικά τους σχέδια. Ευτυχώς ο λαός με ένα πανό «τιμή και δόξα στον Πάμπλο τον Γκαρσία», τον κράτησε. Από τότε, άλλαξαν πολλά. Ο κόσμος ήρθε κοντά στον «Τσε Γκεβάρα» του ποδοσφαίρου. Στην Τούμπα με την ΑΕΚ, αποβλήθηκε. Ο Μίτσελ έξυπνα τον προκάλεσε. Ο διαιτητής «έφαγε» το παραμύθι και έδειξε την κόκκινη. Ο Μίτσελ στη συνέχεια τον προκαλεί, περνώντας από μπροστά του και τον ακουμπά με το χέρι. «Τρελαίνεται» ο Πάμπλο και τον γρονθοκοπεί. Λάθος. Πέφτουν όλοι πάνω του, ορμάει, αλλά μέσα του τον «έπνιγε» η αδικία. Ωστόσο, άφησε τον ΠΑΟΚ «γυμνό» στα δυο τελευταία παιχνίδια. Θα είναι όμως εκεί, για το διπλό του ρόλο.

Ηγέτης και εμψυχωτής στο ΟΑΚΑ. Για να περάσει αυτόν τον καλώς εννοούμενο τσαμπουκά στους υπόλοιπους, στο αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΟ…

Πηγή: Metrosport.gr

Μέσα ο Μόνχε, «παίζεται» του Σανκαρέ!!

Με τον Βισέντε Μόνχε θα παραταχτεί ο Ολυμπιακός Βόλου στο ματς με την ΑΕΚ την Κυριακή, αλλά ο Μάκης Κατσαβάκης δείχνει να προβληματίζεται για τη συμμετοχή του Σανκαρέ, μιας και ο Σενεγαλέζος έδειξε στον αγώνα με τον ΠΑΟ να μη βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Μέσα ο Μόνχε, «παίζεται» του Σανκαρέ
Κατά τα άλλα, ο Μάκης Κατσαβάκης θα στερηθεί των υπηρεσιών του Ηλία Σολάκη λόγω καρτών, αλλά και του μακροχρόνιου τραυματία Ουμπίντες.
Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου: Γιακούποβιτς, Ρόκα, Σανκαρέ, Μόνχε, Μάρτιν, Ρόκας, Μητρόπουλος, Σελέσι, Τομάς, Ακόστα, Ζαραδούκας, Γκότοβος, Ντολεζάι, Μπρέσκα, Νεμεθ, Άλβαρες, Ψυχογιός, Αναστασίου.

«Και τώρα, πως παίζουμε κόουτς;»

Με σημαντικά προβλήματα θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ στον αγώνα της χρονιάς στον Βόλο. Οι απουσίες πολλές και είναι απορίας άξιον πως θα παρατάξει την «Ένωση» ο Χιμένεθ. Το δίλημμα, 4-4-2 ή 4-2-3-1;
«Και τώρα, πως παίζουμε κόουτς;»
Πριν ακόμα ανακοινωθεί η αποστολή της ΑΕΚ για το Πανθεσσαλικό γνωρίζαμε ότι Καφές, Λυμπερόπουλος, Γιάχιτς και Μάκος, είναι… OFF. Το Σάββατο, τέθηκε εκτός μάχης ο Μπλάνκο και το γλυκό (των προβλημάτων) έδεσε για την «Ένωση».
Κάπως όμως πρέπει να παίξει η ΑΕΚ στον αγώνα της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Με κάποιον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να πάρουν το «διπλό», γιατί με ήττα τότε η πιθανότητα εξόδου στο Champions League, πάει περίπατο.
Οπότε, ένα είναι το ερώτημα που υπάρχει στις τάξεις των «φιλάθλων» της ΑΕΚ αλλά και των ποδοσφαιριστών: «Πως θα παίξουμε κόουτς»;
Το σίγουρο είναι ότι ο Χιμένεθ έχει δεθεί με το 4-4-2 και τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Είναι το σύστημα που ταιριάζει στην ΑΕΚ και η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» δείχνει ότι αποδίδει καλύτερα.
Εφόσον ο Ισπανός επιμείνει σε αυτό, τότε θα έχει τον Σάχα κάτω από γκολποστ, στα στόπερ Μανωλά-Δέλλα, στο δέξι άκρο της άμυνας τον Γεωργέα και στα αριστερά τον Καράμπελα. Στα χαφ, ο Ντιόπ θα έχει ρόλο κόφτη με τον Λαγό να αγωνίζεται στην αριστερή και τον Μίτσελ στη δεξιά πτέρυγα, με τον Γκερέιρο επιτελικό μέσο. Το επιθετικό δίδυμο, εν τη απουσία του Μπλάνκο, θα αποτελέσουν ο Σκόκο με τον Μπαχά.
Βέβαια σε περίπτωση που ο Χιμένεθ επιστρέψει στο 4-2-3-1, τότε τα πρόσωπα στην άμυνα θα παραμείνουν ίδια και αρκετές διαφοροποιήσεις θα γίνουν στη μεσαία γραμμή. Δηλαδή δεν αποκλείεται αμυντικά χαφ να παίξουν ο Ντιόπ με τον Ματέος, (αφού ο Γκέντσογλου δεν θεωρείται… μάχιμος) και στις πτέρυγες ο Λαγός με τον Λεονάρντο.
Μοναδικός προωθημένος στην επίθεση θα παίξει ο Μπαχά και από πίσω του ο Σκόκο σε ρόλο περιφερειακού μέσου…
Τώρα, ποια από τα δύο σχήματα θα προτιμήσει ο Χιμένεθ θα το μάθουμε το απόγευμα της Κυριακής, κατά τις 19:45.

Ποιον Ολυμπιακό; Πήγε Άγιαξ!

Αν και το όνομα του Τέο Γιάνσεν «έπαιξε» δυνατά για τον Ολυμπιακό, η νέα χρονιά θα τον βρει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στον Άγιαξ…

Ποιον Ολυμπιακό; Πήγε Άγιαξ!
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του φετινού ολλανδικού πρωταθλήματος και ηγέτης της Τβέντε, βρίσκεται μία… ανάσα από τον Αίαντα και σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ απομένουν μόνο οι υπογραφές για να ανακοινωθεί η μεταγραφή.

Ο αριστεροπόδαρος μέσος σήμερα πέρασε τα ιατρικά τεστ και την Δευτέρα θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Άγιαξ. Η πρώην ομάδα του θα εισπράξει το ποσό των 3.2 εκατ. ευρώ.

«Έξω ο φασίστας Ντι Κάνιο»!!

Πικρά θα πρέπει να έχουν μετανιώσει στη Σουίντον την πρόσληψη του Λουίτζι Ντι Κάνιο στην τεχνική τους ηγεσία.
«Έξω ο φασίστας Ντι Κάνιο»
Η GMB Union, η βασική χορηγός εταιρεία της ομάδας είναι κάθετα αντίθετη με τη συγκεκριμένη επιλογή, εξαιτίας των δεδηλωμένων ακροδεξιών πολιτικών πεποιθήσεων του 42χρονου Ιταλού και για τον λόγο αυτόν αποσύρει τη χορηγία της από την ομάδα!
«Αποφασίσαμε να διακόψουμε την χορηγία μας προς αυτούς και δεν πρόκειται να την ανανεώσουμε. Είμαστε μια εταιρία που συναλλάσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο, επομένως δεν μπορούμε να συνάπτουμε οικονομικές σχέσεις με μια ομάδα που έχει φασίστα προπονητή. Δεν είχαμε άλλη επιλογή. Είναι λυπηρό, αλλά ήταν ο μόνος δρόμος», ανακοίνωσε η εταιρία.

Όλα έτοιμα για τις εκλογές!!

Μια μέρα πριν από τις εκλογές στη Λέσχη Φίλων Άρη, όπου θα αναδειχτεί η διοίκηση για την επόμενη διετία, και οι ετοιμασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία.
Όλα έτοιμα για τις εκλογές
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, 4775 μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου, ενώ 184 μέλη έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο. Στις εκλογές του 2009, 3194 ήταν τα μέλη της Λέσχης και ψήφισαν 2564. Σήμερα τα μέλη της Λέσχης έχουν ανέλθει στον αριθμό των 9016.
Στο μεταξύ, ο ΑΣ Άρης εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις εκλογές. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Καλούμε όλα τα μέλη της Λέσχης Φίλων Άρη να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα, που η διοίκηση της ΠΑΕ εκλέγεται από τον κόσμο της.
Με τη συμμετοχή μας στηρίζουμε και προστατεύουμε τη Λέσχη Φίλων Άρη. Δεν την απαξιώνουμε. Δίνουμε απαντήσεις στους εχθρούς του Άρη, σε όλους αυτούς που με λάσπη και συκοφαντίες πολεμούν αυτό το πρωτοπόρο εγχείρημα συμμετοχικής διοίκησης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, απαξιώνουν τις διαδικασίες και κατ' επέκταση πολεμούν τον Άρη. Ο ΑΣ Άρης θα είναι αρωγός μαζί με τον κόσμο του Άρη, στην προσπάθεια της νέας Διοίκησης που θα εκλεγεί την ερχόμενη Κυριακή.
Ο ΑΣ Άρης, ως κάτοχος του 30% επί του ποσοστού των μετοχών της ΠΑΕ Άρης, ενημερώνει ότι έχει λάβει πλήρη γνώση για το πόρισμα του ορκωτού ελεγκτή ο οποίος έχει οριστεί από τη Λέσχη Φίλων Άρη για τα οικονομικά της ΠΑΕ Άρης. Δηλώνουμε, επίσης, ότι στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Άρης, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου, το ποσοστό των μετοχών που θα εκπροσωπήσει τον ΑΣ, θα ταυτιστεί πλήρως με την ετυμηγορία της Κυριακής και θα ορίσει μαζί με τους εκπροσώπους της Λέσχης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές».

Στα δύο το market pool, αλλά για τον ΠΑΟΚ!!

Δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες ψυχολογικής προετοιμασίας για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, από αυτές που δημιούργησε μόνη της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στα δύο το market pool, αλλά για τον ΠΑΟΚ
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Για όσους δεν το πληροφορήθηκαν, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "πράσινοι" σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για την δυσφορία που έδειξε για τον ορισμό του Κάκου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ,"έκλεινε" με μία παράγραφο άκρως μειωτική για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού προτιμά τον "Δικέφαλο" δεύτερο στην τελική βαθμολογία γιατί δεν θα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League και κατά συνέπεια τα πολλά εκατομμύρια ευρώ από το market pool της UEFA θα μπουν όλα στα ταμεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. Αντίθετα, αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ, είναι πολύ πιθανό το παραπάνω ποσό να μοιραστεί στη μέση.
Το να προσπαθήσει κανείς να επιχειρηματολογήσει ενάντια σ' αυτή τη θέση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αρκεί να κάνει ένα rewind της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν των δύο ομάδων. Από τη μία πλευρά υπήρχε μία ομάδα που αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τον Άγιαξ (εδώ και λίγες μέρες πρωταθλητή Ολλανδίας), που πήρε παλικαρίσιες προκρίσεις επί της Φενέρμπαχτσε (επίδοξη πρωταθλήτρια Τουρκίας) και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (νταμπλούχο Κροατίας) και έχασε στις λεπτομέρειες την παρουσία της στους "16" του Europa League στα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. και από την άλλη, ένα ποδοσφαιρικό σύνολο με μόλις 2 βαθμούς στη φάση των ομίλων απέναντι στη Ρούμπιν και την Κοπεγχάγη (εξαιρώ το μεγαθήριο Μπαρτσελόνα) και συνολικά τέρματα 2 υπέρ και 13 κατά.
Τη σύγκριση θα την κάνουν οι παίκτες
Για μένα, όμως, αυτή η αποκαλυπτική σύγκριση λέει πολλά και ταυτόχρονα τίποτα. Σημασία έχει τι θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (22/5) στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα κληθούν να "μιλήσουν" οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ειδικά αυτοί του ΠΑΟΚ έχουν να "απαντήσουν" σε πολλά. Το κυριότερο; Η ανεξήγητη εδώ και χρόνια αδυναμία τους να κάνουν ένα πραγματικά καλό παιχνίδι σ' αυτό το γήπεδο, ενώ αντίθετα, έχουν φθάσει, πολλές φορές να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".
Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνούν ότι απέναντί τους θα έχουν την ομάδα που, όπως οι ίδιοι έχουν πολλές φορές αναφέρει σε δηλώσεις τους, τους πήρε άδικα-ελέω Σπάθα-πέρσι το πρωτάθλημα. Φαντάζομαι τα παραπάνω είναι στοιχεία που "πληγώνουν" τον εγωισμό τους και θα τους οδηγήσουν σε ανάλογη αντίδραση εντός αγωνιστικού χώρου. Το ότι δεν θα έχουν μαζί τους στη μάχη τον Γκαρσία και τον Ίβιτς, δεν πρέπει να αποτελεί για κανένα τους δικαιολογία. Άλλωστε, αν για κάτι ξεχωρίζει ο ΠΑΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια είναι η συμπεριφορά του ως ομάδα.
Ναι στις "καθαρές" λύσεις
Σε επίπεδο τακτικής λίγα είναι εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να αναλύσει κανείς, αφού οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη απ' έξω και ανακατωτά. Ο Χάβος έδειξε την περασμένη Τετάρτη ότι πήρε το μάθημά του από το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και δεν θα προχωρήσει σε πειράματα. Θα προτιμήσει δοκιμασμένες και "καθαρές" λύσεις τόσο σε πρόσωπα, όσο και στη διάταξη (4-2-3-1). Μοναδική δική μου ένσταση η διαφαινόμενη χρησιμοποίηση του πολύ αξιόπιστου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ντεφορμέ στα πλέι οφ, Μπρούνο Τσιρίλο, αντί του πολύ θετικού με την ΑΕΚ Στέλιου Μαλεζά. Ελπίζω να αποδειχθούν λανθασμένοι οι φόβοι μου, να με διαψεύσει ο Ιταλός και να δικαιωθεί ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει άλλωστε και την ευθύνη για τις επιλογές παικτών.
Πηγή: olapaok.gr

«Αρχιλαμόγιο της παράγκας ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ»!!

Ευθεία επίθεση με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του αντιπροέδρου της ΕΠΟ Αρ.Σταθόπουλου, εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΔ Σ.Βοργιάς.
«Αρχιλαμόγιο της παράγκας ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ»!
«Ο Σταθόπουλος υπήρξε αρχιλαμόγιο της παράγκας Νο1. Ας μου κάνει μήνυση και θα αποδείξω τι ακριβώς έκανε με τον Θωμά Μητρόπουλο. Οταν έκαψε μια αποθήκη του στην Καλαμάτα, μετέθεσε τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας γιατί αρνήθηκε να συντάξει ευνοϊκή έκθεση», κατήγγειλε στον FM100.
Ο κ.Βοργιάς επέμενε ότι ο Ηρακλής στοχοποιήθηκε γιατί δεν παραχώρησε τον Βέλλιο στον Ολυμπιακό. «Ο Φορτούνης και ο Μανιάτης πήγαν εκεί που έπρεπε και σώθηκαν η Τρίπολη και ο Πανιώνιος», ισχυρίστηκε.
Πηγή: dikisports.blogspot.com

4-2-3-1 και Βιτόλο με Τσουκαλά!!

Ο Σταύρος Τσουκαλάς θα είναι ο παρτενέρ του Βιτόλο στα χαφ στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.
4-2-3-1 και Βιτόλο με Τσουκαλά
Κατά τα άλλα, ο Χαλκιάς στο τέρμα και οι Κοντρέρας, Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας. Έτο και Λίνο θα παίξουν και αύριο στα μπακ.

Ο Φωτάκης θα παίξει μπροστά από τους Βιτόλο και Τσουκαλά τους. Δεξιά στα χαφ ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ο Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.
Πηγή: sportdog.gr
 

Και τι έγινε που έχασαν;

Μπορεί ο Άρης να έχασε πολύ εύκολα από τον Ολυμπιακό στο «Αλεξάνδρειο» με 102-76, ωστόσο οι φίλαθλοί του δεν απογοητεύτηκαν…

Και τι έγινε που έχασαν;
Αμέσως μετά το τέλος του ματς συνέχισαν να τραγουδάνε υπέρ της ομάδας του, ενώ αρκετοί από αυτούς χειροκρότησαν τους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς.

Η διαφορά άλλωστε μεταξύ των δύο ομάδων είναι μεγάλη και σχεδόν κανείς δεν πίστευε στο… θαύμα του αποκλεισμού του Ολυμπιακού. Ούτε οι οπαδοί του Άρη.

Κυπελλούχος Σκοτίας η Σέλτικ!!

Η Σέλτικ κατέκτησε το κύπελλο Σκωτίας, καθώς στον τελικό που διεξήχθη σήμερα, στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, επικράτησε με 3-0 της Μάδεργουελ.
Στην 11αδα των κυπελλούχων Σκωτίας ήταν ο Γιώργος Σαμαράς (αντικαταστάθηκε στο 68` από τον Στόουκς) και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ενώ τα τέρματα της Σέλτικ πέτυχαν οι Σουνγκ Κι (32`), Κρέγκαν (76` αυτογκόλ) και Μάλγκριου (88`).
Συνοπτικά οι τελικοί του κυπέλλου της Σκωτίας μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ως εξής:
1946-47 Αμπερντίν-Χιμπέρνιαν 2-1
1947-48 Ρέιντζερς-Μόρτον 1-0
1948-49 Ρέιντζερς-Κλάιντ 4-1
1949-50 Ρέιντζερς-Ιστ Φάιβ 3-0
1950-51 Σέλτικ-Μάδεργουελ 1-0
1951-52 Μάδεργουελ-Νταντί 4-0
1952-53 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 1-0
1953-54 Σέλτικ-Αμπερντίν 2-1
1954-55 Κλάιντ-Σέλτικ 1-0
1955-56 Χαρτς-Σέλτικ 3-1
1956-57 Φάλκιρκ-Κίλμαρνοκ 2-1
1957-58 Κλάιντ-Χιμπέρνιαν 1-0
1958-59 Σεντ Μίρεν-Αμπερντίν 3-1
1959-60 Ρέιντζερς-Κίλμαρνοκ 2-0
1960-61 Ντάνφερμλιν-Σέλτικ 2-0
1961-62 Ρέιντζερς-Σεντ Μίρεν 2-0
1962-63 Ρέιντζερς-Σέλτικ 3-0
1963-64 Ρέιντζερς-Νταντί 3-1
1964-65 Σέλτικ-Ντάνφερμλιν 3-2
1965-66 Ρέιντζερς-Σέλτικ 1-0
1966-67 Σέλτικ-Αμπερντίν 2-0
1967-68 Ντάνφερμλιν-Χαρτς 3-1
1968-69 Σέλτικ-Ρέιντζερς 4-0
1969-70 Αμπερντίν-Σέλτικ 3-1
1970-71 Σέλτικ-Ρέιντζερς 2-1
1971-72 Σέλτικ-Χιμπέρνιαν 6-1
1972-73 Ρέιντζερς-Σέλτικ 3-2
1973-74 Σέλτικ-Νταντί Γιουν. 3-0
1974-75 Σέλτικ-Εϊρ 3-1
1975-76 Ρέιντζερς-Χαρτς 3-1
1976-77 Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-0
1977-78 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 2-1
1978-79 Ρέιντζερς-Χιμπέρνιαν 3-2
1979-80 Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-0
1980-81 Ρέιντζερς-Νταντί Γιουν. 4-1
1981-82 Αμπερντίν-Ρέιντζερς 4-1 παράταση
1982-83 Αμπερντίν-Ρέιντζερς 1-0 παράταση
1983-84 Αμπερντίν-Σέλτικ 2-1 παράταση
1984-85 Σέλτικ-Νταντί Γιουν. 2-1
1985-86 Αμπερντίν-Χαρτς 3-0
1986-87 Σεντ Μίρεν-Νταντί Γιουν. 1-0 παράταση
1987-88 Σέλτικ-Νταντί Γιουν. 2-1
1988-89 Σέλτικ-Ρέιντζερς 1-0
1989-90 Αμπερντίν-Σέλτικ 0-0 (9-8 στα πέναλτι)
1990-91 Μάδεργουελ-Νταντί Γιουν. 4-3 παράταση
1991-92 Ρέιντζερς-Εϊρ 2-1
1992-93 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 2-1
1993-94 Νταντί Γιουν.-Ρέιντζερς 1-0
1994-95 Σέλτικ-Εϊρ 1-0
1995-96 Ρέιντζερς-Χαρτς 5-1
1996-97 Κίλμαρνοκ-Φάλκιρκ 1-0
1997-98 Χαρτς-Ρέιντζερς 2-1
1998-99 Ρέιντζερς-Σέλτικ 1-0
1999-00 Ρέιντζερς-Αμπερντίν 6-1
2000-01 Σέλτικ-Χιμπέρνιαν 3-0
2001-02 Ρέιντζερς-Σέλτικ 3-2
2002-03 Ρέιντζερς-Νταντί 1-0
2003-04 Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 3-1
2004-05 Σέλτικ-Νταντί Γιουνάιτεντ 1-0
2005-06 Χαρτς-Γκρέτνα 1-1 (4-2 στα πέναλτι)
2006-07 Σέλτικ-Ντανφέρμλιν 1-0
2007-08 Ρέιντζερς-Κουίν οφ Σάουθ 3-2
2008-09 Ρέιντζερς-Φόλκερκ 1-0
2009-10 Νταντί Γιουν.-Ρος Κάουντι 3-0
2010-11 Σέλτικ-Μάδεργουελ 3-0
ΣΥΝΟΛΑ (μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο)
23: Ρέιντζερς
20: Σέλτικ
7: Αμπερντίν
3: Χαρτς
2: Κλάιντ, Ντανφέρμλιν, Σεντ Μίρεν, Μάδεργουελ, Νταντί Γιουνάιτεντ
1: Φόλκερκ, Κιλμάρνοκ

Δεύτερη ήττα για Άρη 76-102 από Ολυμπιακό!!

Ο Άρης πάλεψε απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά δεν τα κατάφερε, χάνοντας στο «Αλεξάνδρειο» με 76-102, στο δεύτερο παιχνίδι των δύο ομάδων, για την ημιτελική φάση της Α1.
Οι «κίτρινοι» ήταν ανταγωνιστικοί για ένα περίπου ημίχρονο, αφού στη συνέχεια ο Ολυμπιακός…πάτησε γκάζι, φτάνοντας στην τελική επικράτηση. Ο κόσμος του Άρη πάντως χειροκρότησε την προσπάθεια των παικτών του Λευτέρη Σούμποτιτς, ενώ οι δύο ομάδες θα συναντηθούν εκ νέου τη Δευτέρα το απόγευμα στο ΣΕΦ.
Τα δεκάλεπτα: 23-27, 40-52, 61-75, 76-102
Άρης (Σούμποτιτς): Μπράουν 5, Κινγκ 8, ΤσαΪρέλη , Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 14 (1), Κασίροφ 12, Κουμπούρας 5 (1), Μπάβτσιτς 17 (1), Χρυσικόπουλος 2, Βεργίνης 2, Μποχωρίδης.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):
Παπαλουκάς 7, Γκόρντον 7 (1), Σπανούλης 2, Πρίντεζης 2, Μπουρούσης 6 (1), Κέσελ 13 (2), Μαυροκεφαλίδης 18, Χαλπερίν 8, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 8 (1), Έρτσεγκ 10, Τεόντοσιτς 15 (2).

Αποχαιρετά τη Ξάνθη ο Τζάγκι!!

Παρελθόν από την Ξάνθη και επίσημα αποτελεί ο Κιμ Τζάγκι. Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους και έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν.
Ο Ελβετός αριστερός μπακ μπορεί να μην ήταν αρνητικός στο διάστημα που αγωνίστηκε στην Ξάνθη, ωστόσο κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανός να προσφέρει κάτι παραπάνω. Στα δύο χρόνια παρουσίας του, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είχε 46 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 «Ολοκληρώθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Ελβετό ποδοσφαιριστή Κιμ Τζάγκι. Ο 29χρονος αριστερός μπακ μετά από δύο χρόνια και 46 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο ολοκλήρωσε τον κύκλο του στην ξανθιώτικη ομάδα. Το συμβόλαιό του λήγει και οι δύο πλευρές δεν θα πορευτούν μαζί από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ τον ευχαριστεί για την προσφορά του και του εύχεται ότι καλύτερο στην συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας».

Ζούρος: «Στόχος πάντα η τετράδα»!!

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής Ηλίας Ζούρος, μίλησε σε ιστοσελίδα της Λιθουανίας για το ευρωμπάσκετ την Εθνική ομάδα, όσο και για τη ζωή στο Κάουνας.
- Σας εξέπλησσε η επιλογή σας για ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό, πιστεύω πως μπορώ να τα καταφέρω. Δυστυχώς δεν θα έχουμε μαζί μας τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά έχουμε άλλους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και θα δουλέψουμε σκληρά. Στόχος μας πάντα είναι η τετράδα. Θα είναι δύσκολη διοργάνωση για όλες τις ομάδες. Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να προχωρήσουμε».
Η Λιθουανία που είναι μπασκετική χώρα, τη θεωρείται κατάλληλη για να διοργανώσει μία τόσο μεγάλη διοργάνωση;
«Είναι το κατάλληλο μέρος, επειδή δουλεύω εδώ ξέρω τη Λιθουανία. Κάναμε πολύ καλή δουλειά με τη Ζαλγκίρις και φτάσαμε τους στόχους μας, ελπίζω να συνεχιστεί αυτό και με την Εθνική ομάδα Ελλάδος. Η Λιθουανία είναι μπασκετοχώρα, πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα γεμίσουν τα γήπεδα στο Ευρωμπάσκετ, και ελπίζω να σας συναντήσουμε μόνο στον τελικό».

Έχετε καλές αναμνήσεις από την Λιθουανία;

«Περνάω πολύ καλά εδώ, δεν έχω να πω κάτι κακό για αυτή τη χώρα. Με αγαπούν και έχω συνηθίσει τη ζωή εδώ. Μου αρέσει η Λιθουανία, στο Κάουνας που ζω που αρέσει η επικοινωνία με τους Λιθουανούς, είναι φιλόξενοι και πάντα πρόθυμοι να μιλήσουμε για την ομάδα. Δείχνουν ότι με σέβονται και ότι αγαπούν την ομάδα».

Τέλος ο Ντελ Νέρι από τη Γιουβέντους!!

Μπορεί το ιταλικό πρωτάθλημα να ολοκηλρώνεται αύριο και η Γιουβέντους να διατηρεί ακόμη κάποιες (περισσότερο μαθηματικές) ελπίδες για έξοδο στο Europa League, όμως η χρονιά της «Μεγάλης Κυρίας» κρίνεται αποτυχημένη και αυτό πληρώνει πρώτος ο Λουίτζι Ντελ Νέρι.
Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε στον 61χρονο προπονητή την απόλυσή του και αυτός τη γνωστοποίησε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο έμπειρος τεχνικός είχε αναλάβει τους «μπιανκονέρι» τον περασμένο Μάιο, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, αλλά δεν κατάφερε να επαναφέρει τη Γιουβέντους στις πρώτες θέσεις του Campionato. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πιαθνότερος αντικαταστάτης του Ντελ Νέρι είναι ο επί σειρά ετών ποδοσφαιριστής της ομάδας, Αντόνιο Κόντε, ο οποίος οδήγησε φέτος τη Σιένα στην άνοδο στη Serie A.

F1: Ο Γουέμπερ την «pole position»

Η κυριαρχία της Red Bull στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 συνεχίζεται, έστω και με διαφορετικό εκφραστή αυτή τη φορά. Ο Μαρκ Γουέμπερ πήρε τη… σκυτάλη από τον «ομόσταυλό» του Σεμπάστιαν Φέτελ και σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά του γκρν πρι της Ισπανίας, στη Βαρκελόνη.
Έτσι ο Αυστραλός πιλότος θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον πέμπτο αγώνα της χρονιάς, έχοντας δίπλα του τον Φέτελ, ο οποίος πέτυχε τον δεύτερο χρόνο. Οι δύο οδηγοί της Red Bull ήταν σχεδόν κατά ένα δευτερόλεπτο ταχύτεροι από τον Λιούις Χάμιλτον, που ακολούθησε στην τρίτη θέση. Να σημειωθεί ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ έκανε πολύ καλούς χρόνους στις δύο πρώτες περιόδους, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει γύρο στην τρίτη και τελευταία κι έτσι θα εκκινήσει από τη δέκατη θέση. Δεν πήρε καθόλου μέρος στα δοκιμαστικά ο Γερμανός Νικ Χάιντφλεντ (Ρενό), αφού το μονοθέσιό του πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια των πρωινών ελεύθερων δοκιμών, κι έτσι θα ξεκινήσει τελευταίος τον αγώνα.
Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμών στο ισπανικό γκραν πρι: 1. Μαρκ Γουέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:20.981
2. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:21.181
3. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:21.961
4. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Φεράρι) 1:21.964
5. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:21.996
6. Βιτάλι Πετρόφ (Ρωσία/Ρενό) 1:22.471
7. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Μερτσέντες) 1:22.599
8. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:22.888
9. Πάστορ Μαλντονάντο (Βενεζουέλα/Γουίλιαμς) 1:22.952
10. Μίκαελ Σουμάχερ (Γερμανία/Μερτσέντες)

Χωρίς Μπλάνκο η ΑΕΚ στο Βόλο!!

Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για το αυριανό ματς των πλέι-οφ απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
Πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Καφέ, Λυμπερόπουλου, Γιάχιτς (τραυματίες) και Μάκου (τιμωρημένος), ο Μανόλο Χιμένεθ είδε και τον Ισμαέλ Μπλάνκο να απουσιάσει από το σημερινό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στη δεξιά ποδοκνημική, και να τίθεται νοκ-άουτ για την αυριανή αναμέτρηση. Παράληλλα, ο Μίτσελ αποχώρησε πρόωρα από την προπόνηση, λόγω ενοχλήσεων στον έσω πλάγιο σύνδεσμο του αριστερού γόνατος, και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη, παρότι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Ο Ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε στην αποστολή 19 παίκτες, που είναι οι Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Καράμπελας, Νταντόμο, Δέλλας, Ματέος, Νασούτι, Μανωλάς, Ντρπιτς, Ντιόπ, Γκέντσογλου, Γκερέιρο, Λαγός, Λεονάρντο, Έντερ, Σκόκο, Μπαχά και Μίτσελ.

Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό σχήμα στον Ηρακλή!!

Περισσότερες από 2 ώρες κράτησε η συνάντηση των παραγόντων του Ηρακλή στα γραφεία του Ερασιτέχνη, από όπου προέκυψε νέο διοικητικό σχήμα.
Παράλληλα δίπλα στη διοίκηση Πρωτοδικείου θα παραμείνει η επιτροπή σωτηρίας, που απαρτίζεται από Χατζηπαναγή, Κωφίδη, Παπαϊωάννου, Γεράνη, Φιλιππιάδη, Μαργαρίτη και Ποντίκη. Αυτό που προέκυψε ήταν ότι θα πρέπει να προκύψει διοικητικό σχήμα, για να κατατεθεί άμεσα η έφεση. Το συγκεκριμένο σχήμα θα ηγηθεί της προσπάθειας για τις επόμενες περίπου 15 ημέρες και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί εκ νέου νέα συνάντηση για να αποφασιστεί οριστικά ποια θα είναι η νέα διοικητική κατάσταση στον Ηρακλή.
Η σχετική ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, για το νέο διοικητικό σχήμα έχει ως εξής:

«Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο 21/5/2011 στα γραφεία του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ αποδέχθηκαν το διορισμό τους ως μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ οι κάτωθι :
1. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
2. ΓΚΟΥΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3. ΓΩΓΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
4. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
5. ΚΕΦΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
6. ΚΟΥΚΛΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
7. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
8. ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
9. ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Εκ των ανωτέρω η Διοίκηση του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ θα αποφασίσει τη τελική σύνθεση που θα αποτελέσει τη Διοίκηση της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
Η Επιτροπή θα πλαισιωθεί στο έργο της από τους κ.κ. ΒΑΣΙΛΗ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗ, ΣΑΒΒΑ ΚΩΦΙΔΗ, ΛΑΚΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ, ΝΙΚΟ ΠΟΝΤΙΚΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΡΑΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ και ΝΙΚΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΗ.
Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ

Αντίο με δάκρυα από Πίρλο!!

Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας κι έχοντας κατακτήσει τα πάντα ο Αντρέα Πίρλο αποτελεί παρελθόν από την Μίλαν, μέσα σε μια φορτισμένη ατμόσφαιρα.
Κατά την διάρκεια της τελευταίας προπόνησης ο Ιταλός άσος με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και δεν μπορούσε να κρύψει την σύγκινισή του με τις παλιοσειρές Νέστα, Ζέεντορφ, Γκατούζο και Ιντσάγκι. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Ιταλία, αναφέρουν ότι ο Πίρλο θα συνεχίσει την καριέρα του στη Γιουβέντους, κάτι που δεν έχει επισημοποιηθεί πάντως ακόμη.

Το αντίο του Φαν Ντερ Σάαρ!!

Με το τιμημένο περιβραχιόνιο του αρχηγού της Μάντσετερ Γιουνάιτεντ στο μπράτσο, θα ζήσει την τελευταία του ποδοσφαιρική παράσταση ο Έντιν Φαν Ντερ Σάαρ.
Ο 40χρονος πλέον γκολκίπερ, θα αγωνιστεί στον τελευταίο του αγώνα πρωταθλήματος και προτελευταίο συνολικά πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ο Σκωτσέζος τεχνικός, αποφάσισε να του δώσει το περιβραχιόνιο. Στον αγώνα με την Μπλάκπουλ, αναμένεται να γίνει και η απονομή του τροπαίου της Πρέμιερ Λιγκ στους «κόκκινους διαβόλους» και ο Ολλανδός θα είναι από τους πρώτους που θα το σηκώσει. Ο Άλεξ Φέργκιουσον, σχολιάζοντας το γεγονός υπογράμμισε: «Ήταν φανταστικός όλα αυτά τα χρόνια. Είχε εκπληκτική απόδοση. Ο επαγγελματισμός του και η αφοσίωσή τους ήταν μνημειώδη. Κάποιοι άνθρωποι έχουν μία ιδιαίτερη νοοτροπία που θέλουν συνεχώς να είναι πρώτοι και να κερδίζουν, Είναι γεννημένοι νικητές και ο Έντιν είναι ένας από αυτούς».

Στοίχημα με τον Giorgio Garo!!

Buona sera, φίλες και φίλοι!!
Αρκετά ματς σήμερα με τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα να ρίχνουν αυλαία!! 
Υπάρχουν αρκετές αδιάφορες ομάδες γι'αυτό και θα ποντάρουμε στο κίνητρο!! 
Avanti να δούμε τι έχουμε για σήμερα:


ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ-ΚΑΡΤΑΓΕΝΑ 1 (1,60)
ΝΤΟΥΙΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΣΑΛΚΕ 2 (1,50)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ- ΒΕΣΤΕΡΛΟ 1 (1,55)
ΝΙΣ-ΛΟΡΙΑΝ 1 (2,04)
ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ-ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ 2 (2,00)


και σε σύστημα 3-4-5 τα εξής:


ΕΣΠΑΝΙΟΛ-ΣΕΒΙΛΛΗ 2 (2,28)
ΜΟΝΠΕΛΙΕ-ΜΟΝΑΚΟ 2 (2,26)
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΛΙΛ Χ (3,16)
ΟΣΑΣΟΥΝΑ-ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Χ (3,35)
ΣΟΣΙΕΔΑΔ-ΧΕΤΑΦΕ Χ (3,30)




Ci vediamo di nuovo!! Ciao Bella!!

Στο ΟΑΚΑ Μουσλίμοβιτς, Ελ Ζαρ

Τις υπηρεσίες τους στη διάθεση του Μάκη Χάβου έθεσαν Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Ναμπίλ Ελ Ζαρ, για την αναμέτρηση της πέμπτης αγωνιστικής των πλέι οφ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ προπονήθηκαν και σήμερα και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην περιοχή των προσαγωγών.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν υπολογίζει για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση τον τιμωρημένο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος αποβλήθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα, αλλά και τον τραυματία Ίλια Ίβιτς.

Στο αυριανό παιχνίδι, ο Μάκης Χάβος αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Χαλκιά, στην άμυνα τους Λίνο, Κοντρέρας, Τσιρίλο και Έτο, στα χαφ το δίδυμο Βιτόλο-Τσουκαλά, σε ρόλο επιτελικού μέσου τον Φωτάκη, στα άκρα τους Βιεϊρίνια (αριστερά)-Σαλπιγγίδη (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Αθανασιάδη.

Αναλυτικά οι «εκλεκτοί» των Θεσσαλονικέων: Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Ελ Ζαρ, Ετό, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σνάουτσνερ, Βιεϊρίνια, Βιτόλο.

Όνειρα για Αγκουέρο και Τέβεζ στην «Vechia Signiora»

Επιθετικό «πύρινο» δίδυμο ορέγονται στην Γιουβέντους, με τον Κάρλος Τέβεζ και τον Σέρχιο Κουν Αγκουέρο να το αποτελούν.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Tutτosport» οι ιθύνοντες του ιταλικού συλλόγου έχουν πλησιάσει τους δυο ποδοσφαιριστές οι οποίοι φέρονται διατεθειμένοι να φύγουν από Μάντσεστερ Σίτι και Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα, με το Τορίνο να μοιάζει ένας άκρως δελεαστικός προορισμός.

Ο νυν επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από τους «πολίτες», με την… μισή Ευρώπη να θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Από την πλευρά του ο Αγκουέρο, μετά την «πόρτα» στην Ρεάλ Μαδρίτης, φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει την Ατλέτικο, αντίθετα από ότι δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου.The Player

Tenorio - Με κίνητρο φόρμα καί παράδοση ...

Επιμέλεια - Tenorio.


Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Από δω καί πέρα, όσο τελειώνουν τα σοβαρά πρωταθλήματα το πρόγραμμα θα γίνεται όλο καί πιό φτωχό.Όλο καί κάτι υπάρχει βέβαια, αλλά κακά τα ψέμματα το πρόγραμμα αδιάζει.Πάμε χωρίς πολλά πολλά στα σημερινά να δούμε τι θα παιξει η στήλη.



Tigre - Lanus (2)

Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες, σε ακόμη καλύτερη όμως η Lanus .Η οποία παραμένει για 8 σερί αγώνες αήττητη.Bαθμολογικά - μαθηματικά έχει βλέψεις γιά πρωτιά αφού είναι 4 πόντους μακριά από την πρώτη Velez την οποία νίκησε την περασμένη αγωνιστική με σκορ 3-2.

Αγωνιστική κατάσταση φόρμα και παράδοση, δίνουν κατε εμε ένα προβάδισμα στην Lanús

Με ρίσκο το διπλό της  Lanus σε απόδοση (2,75)


 Montpellier - Monaco   (2)

Αμφότερες καί οι δύο ομάδες δεν είναι σε καθόλου καλή φόρμα.Δύο αγωνιστικές απομένουν γιά την λήξη στη Γαλλία. Ματς ζώης καί θανάτου γιά την Monaco, δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης.Δεν φαίνεται πως θα έχει πρόβλημα η  Montpellier καθώς έχει από κάτω της πάρα πολλές ομάδες.

Κίνητρο καί παράδοση είναι με το μέρος της Monaco.Θα επιλέξουμε το διπλό σε απόδοση (2,40) καί ο Θεός βοηθός.


Espanyol - Sevilla  (2)

Τελευταία αγωνιστική στην Ισπανία.Χωρίς απολύτως κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον καί σε κακή κατάσταση η Espanyol.Νίκη θέλει η Sevilla για να βγεί στην Ευρώπη καθώς την ακολουθή η Atletico Madrid.Βασικά υπάρχουν 3 ομάδες με τους ίδιους βαθμούς γιά 2 θέσεις στο Ευρώπα.Μάχη θα γίνει μέχρι το τελευταίο λεπτό των αγώνων.

Τελευταία αγωνιστική είναι, καί το κίνητρο είναι καθαρά με την Sevilla  .Επιλέγω το διπλό σε απόδοση (2,10) καί περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει.


Racing Santander - Athletic Bilbao   (2)

Βαθμολογικά σωμένη η Racing η οποία σκέφτεται τις διακοπές.Μονόπλευρο το ενδιαφέρον για την Athletic που κυνηγά την εξοδό της στο Europa League.Σχεδόν κάτι ανάλογο καί δω με το πιό πάνω μάτς που αναφέρθηκα.Κίνητρο καί παράδοση είναι με το μέρος της Athletic.

Επιλογή το διπλό της Athletic Bilbao  σε απόδοση (2,20)


Chivas - Los Angeles Galaxy   (2)

Κοινή είναι η έδρα καί για της δύο ομάδες, με πολύ καλή παράδοση το Los Angeles Galaxy . Σε καλή σχετικά κατάσταση καί οι δύο αντίπαλοι.Πλήγμα για την Chivas αποτελεί η απουσία του καλύτερου ίσως επιθετικού της ο οποίος εκτίει τιμωρία από κάρτες.

Ανώτερη ομάδα το Los Angeles Galaxy  είναι σε καλή κατάσταση, σοβαρά προβλήματα δεν έχει, σε κοινή έδρα καί με σούπερ παράδοση.

Θα επιλέξω το διπλό των Los Angeles Galaxy  σε απόδοση (2,05)



Στη σούμα σε σύστημα με ζητούμενα :  Lanus - Monaco - Sevilla - Athletic Bilbao - Los Angeles Galaxy.


Τώρα, από τα 5 αυτά σημεία αν με ρωτούσε κάποιος ποιά βλέπω έτσι πολύ πιό ζεστά Θα του απαντούσα : Monaco - Sevilla - Athletic Bilbao.





Καλά να περνάτε τα σέβη μου ...

Στοιχημα με τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ...
Πολυ ενδιαφερον κουπονι σημερα καθως υπαρχουν πολυ ενδιαφερομενες ομαδες. Το ματς της Σαραγοσας μεχρη στιγμης εχει παρει το περισσοτερο χρημα. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η ΣΑΡΑΓΟΣΑ θα ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ, το πονταρισμα μου θα γινει στο 1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ Χ ΤΕΛΙΚΟ καθως ΤΟ ΠΥΣΤΕΥΩ ΠΟΛΥ. Παμε να δουμε τι επιλεξαμε για σημερα...

1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΣΑΛΑΜΑΝΚΑ : OVER 2,5 (1,70)
ΣΟΣΙΕΔΑΔ : G-G (1,53)
ΒΕΤ 300€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 2,60)

2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΣΑΛΚΕ : 2 (1,50)
ΛΕΒΑΝΤΕ : G-G (1,91)
ΧΙΟΥΣΤΟΝ : G-G (1,67)
ΒΕΤ 200€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 4,79)

3η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ : G-G (1,75)
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ : OVER 2,5 (1,72)
ΣΙΚΑΓΟ : OVER 2,5 (2,05)
ΒΕΤ 150€
(ΑΠΟΔΟΣΗ 6,17)

4η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΒΙΣΣΕΛ ΚΟΜΠΕ : Χ (3,20)
ΛΟΥΤΟΝ : Χ (3,30)
ΤΙΓΚΡΕ : Χ (3,10)
ΧΙΟΥΣΤΟΝ : Χ (3,20)
ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ : Χ (3,25)
ΒΕΤ 96€
(ΣΥΣΤΗΜΑ 3-4-5, επι 20 φορες)

5η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΗΜΙΧΡΟΝΟ - ΤΕΛΙΚΟ
ΛΕΒΑΝΤΕ - ΣΑΡΑΓΟΣΑ : 1-Χ (21,00)
ΒΕΤ 50€
Καλη τυχη σε ολους, να περνατε καλα...


B A N K A + 5.830,01 €
(ΑΠΟ 26-2-2011)

Ποιος θα πέσει;

Ο τίτλος έχει κριθεί. Για να είμαστε ακριβείς η Μπαρτσελόνα τον έχει πανηγυρίσει. Τα εισιτήρια για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και για το Europa League έχουν τακτοποιηθεί.

Έτσι, από την 30η και τελευταία αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν, το μόνο που περιμένουμε να μάθουμε είναι ποια θα συνοδεύσει τις Έρκουλες και Αλμερία στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Σαραγόσα με 42 βαθμούς, Λα Κορούνια και Χετάφε με 43β., Οσασούνα, Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα με 44β, βάσει μαθηματικών μέχρι και η Λεβάντε δεν έχουν κατοχυρώσει την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία. Σε αυτές πέφτουν τα βλέμματα για την τελευταία αγωνιστική.

Δεν είναι τυχαίο που η Ισπανική Λίγκα αποφάσισε να τοποθετήσει χρονικά στην ίδια ώρα την έναρξη των αναμετρήσεων των ομάδων που κινδυνεύουν.

Έτσι στις 23.00 ώρας Ελλάδος, αρχίζουν οι μάχες από τις οποίες ένας θα βγει χαμένος.

Η ομάδα που καίγεται περισσότερο για βαθμούς είναι η Σαραγόσα. Αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λεβάντε, δηλαδή, με έναν αντίπαλο που και αυτή –μαθηματικά- κινδυνεύει και θέλει να πάρει τη νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή.

Η Λα Κορούνια υποδέχεται τη Βαλένθια. Ένα παιχνίδι… μυστήριο καθώς ναι μεν οι «νυχτερίδες» είναι ανώτερη ομάδα, αλλά βαθμολογικά δεν ενδιαφέρεται. Την ίδια στιγμή η «Ντεπόρ» έχει αποδείξει ότι μπορεί στην έδρα της να πάρει τη νίκη που θα την διατηρήσει στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι είναι αυτό που διεξάγεται στο «Ανοέτα». Η Σοσιεδάδ αντιμετωπίζει την Χετάφε σε ένα ματς, στο οποίο και οι δύο ομάδες καίγονται για να πάρουν τη νίκη και οι φιλοξενούμενοι περισσότερο.

Μάλιστα, τα ισπανικά ΜΜΕ έχουν διεξαγάγει γκάλοπ τις τελευταίες ημέρες και αυτό που υποστηρίζουν οι περισσότεροι φίλοι του ισπανικού πρωταθλήματος είναι πως η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί θα προέρθει από το παιχνίδι αυτό. Μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν πιθανή τη νίκη της γηπεδούχου, Σοσιεδάδ, κάτι που ανάλογα με τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων θα ρίχνει την Χετάφε.

Το πρόγραμμα της τελευταίας (30ης) αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν
Σάββατο, 21/05/2011

Μάλαγα – Μπαρτσελόνα (19.00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία (21.00)
Έρκουλες – Σπόρτινγκ Χιχόν (21.00)
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ (23.00)
Σοσιεδάδ – Χετάφε (23.00)
Εσπανιόλ – Σεβίλλη (23.00)
Λεβάντε – Σαραγόσα (23.00)
Λα Κορούνια – Βαλένθια (23.00)
Σανταντέρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23.00)
Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης (23.00)

Με όλα τα «όπλα» σε θέση μάχης

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώνει την προετοιμασία του για το παιχνίδι με τον ΠΑΟ, ο ΠΑΟΚ, που μέσα στο ΟΑΚΑ, θα παίξει τα …ρέστα του για τον βαθμό ή τη νίκη, στο πιο καθοριστικό παιχνίδι ως τώρα, της περιόδου, που ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την κατάκτηση της προνομιούχου θέσης για την έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
Δύο αλλαγές θα έχει η ομάδα σε σχέση με τον αγώνα της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΚ, όπως τουλάχιστον έδειξε ο Μάκης Χάβος στην χθεσινή προπόνηση όπου είχε στην διάθεση του και τον Μουσλίμοβιτς και τον Ελ Ζαρ.
Για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ το αυριανό παιχνίδι δεν επιδέχεται άλλων πειραματισμών και το σχήμα που θα παραταχθεί θα είναι το κατά τεκμήριο ορθολογικότερο. Σύμφωνα λοιπόν με τα πλάνα του Μάκη Χάβου, ο ΠΑΟΚ θα παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1 και με σχήμα που θα αποτελέσουν οι Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Έτο. Βιτόλο, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Η προπόνηση περιλάμβανε πρόγραμμα τακτικής, αλλά και πολλές στημένες φάσεις.