Τα ύποπτα ελληνικά παιχνίδια επανήλθαν στο προσκήνιο, καθώς καταθέσεις των ανθρώπων της ΟΥΕΦΑ μόνο ευχάριστες δεν είναι για το ποδόσφαιρό μας. Ο Αχιλλέας Μπέος είναι ο παράγοντας που αναφέρεται τις περισσότερες φορές.
Πράγματα που… καίνε πολλούς στο ελληνικό πρωτάθλημα είπαν οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ στις καταθέσεις τους, τις οποίες το «zougla.gr» έφερε στην δημοσιότητα. Η υπόθεση αυτή φαίνεται να έχει πολύ ψωμί ακόμα και όσοι εμπλέκονται στις 31/5 θα περάσουν την πόρτα του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Πριν από αυτό, ακόμα περισσότερο λάδι στην φωτιά έριξε η κατάθεση του Γκράχαμ Πίκερ ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του:
Για το «στήσιμο» των αγώνων: «Το σύστημά μας βασίζεται σε πληροφορίες που λαμβάνουμε από τους παρόχους στοιχηματισμού, τις οποίες επεξεργάζονται ειδικοί στοιχημάτων οι οποίοι παρακολουθούν τις εταιρείες στοιχημάτων και παρέχουν την εξέλιξη του στοιχηματισμού.
Οι αναφορές στηρίζονται στη στατιστική ανάλυση και έχουμε ειδικούς στοιχημάτων οι οποίοι καταλήγουν στα συμπεράσματα περί του αν ένας αγώνας είναι ύποπτος. Σε ποσοστό 90% τα αποτελέσματα είναι ακριβή γιατί οι αριθμοί δεν λένε ψέματα».
Για το ποιοι «στήνουν» τους αγώνες: «Ο υπεύθυνος για το στήσιμο ενός αγώνα μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, όπως μέλη ομάδας οργανωμένου εγκλήματος ή ο πρόεδρος της ομάδας ή κάποιος ατζέντης των παικτών, ο οποίος υπόσχεται στους παίκτες ή στους διαιτητές χρηματικές αποδοχές, δύναμη, κάποια καλή μετεγγραφή ή άλλα δώρα».
Για τον Μπέο: «Το όνομα το οποίο εμφανίζεται πιο συχνά μέσω αναφορών που έχουμε από την Ελλάδα είναι αυτό του Αχιλλέα Μπέου. Ωστόσο, η UEFA ερευνά μόνο τα παιχνίδια και όχι τα πρόσωπα».
Πρώτα οι παίκτες, μετά οι παράγοντες
Αρχικά τις δικές τους εξηγήσεις θα δώσουν 20 παίκτες του στοιχήματος που είναι ύποπτοι και στην συνέχεια τον λόγο θα πάρουν οι παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές, αλλά και μάνατζερ οι οποίοι και χαρακτηρίζονται ως ο κύριος πυρήνας της υπόθεσης αυτής.
Πηγή: gazzetta.gr