Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Στα δύο το market pool, αλλά για τον ΠΑΟΚ!!

Δεν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες ψυχολογικής προετοιμασίας για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, από αυτές που δημιούργησε μόνη της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στα δύο το market pool, αλλά για τον ΠΑΟΚ
Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.
Για όσους δεν το πληροφορήθηκαν, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "πράσινοι" σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για την δυσφορία που έδειξε για τον ορισμό του Κάκου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ,"έκλεινε" με μία παράγραφο άκρως μειωτική για τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού προτιμά τον "Δικέφαλο" δεύτερο στην τελική βαθμολογία γιατί δεν θα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Champions League και κατά συνέπεια τα πολλά εκατομμύρια ευρώ από το market pool της UEFA θα μπουν όλα στα ταμεία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. Αντίθετα, αν ο Παναθηναϊκός τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ, είναι πολύ πιθανό το παραπάνω ποσό να μοιραστεί στη μέση.
Το να προσπαθήσει κανείς να επιχειρηματολογήσει ενάντια σ' αυτή τη θέση δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αρκεί να κάνει ένα rewind της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν των δύο ομάδων. Από τη μία πλευρά υπήρχε μία ομάδα που αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τον Άγιαξ (εδώ και λίγες μέρες πρωταθλητή Ολλανδίας), που πήρε παλικαρίσιες προκρίσεις επί της Φενέρμπαχτσε (επίδοξη πρωταθλήτρια Τουρκίας) και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ (νταμπλούχο Κροατίας) και έχασε στις λεπτομέρειες την παρουσία της στους "16" του Europa League στα ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. και από την άλλη, ένα ποδοσφαιρικό σύνολο με μόλις 2 βαθμούς στη φάση των ομίλων απέναντι στη Ρούμπιν και την Κοπεγχάγη (εξαιρώ το μεγαθήριο Μπαρτσελόνα) και συνολικά τέρματα 2 υπέρ και 13 κατά.
Τη σύγκριση θα την κάνουν οι παίκτες
Για μένα, όμως, αυτή η αποκαλυπτική σύγκριση λέει πολλά και ταυτόχρονα τίποτα. Σημασία έχει τι θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής (22/5) στο ΟΑΚΑ. Εκεί θα κληθούν να "μιλήσουν" οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και ειδικά αυτοί του ΠΑΟΚ έχουν να "απαντήσουν" σε πολλά. Το κυριότερο; Η ανεξήγητη εδώ και χρόνια αδυναμία τους να κάνουν ένα πραγματικά καλό παιχνίδι σ' αυτό το γήπεδο, ενώ αντίθετα, έχουν φθάσει, πολλές φορές να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης".
Δεν πρέπει ακόμη να ξεχνούν ότι απέναντί τους θα έχουν την ομάδα που, όπως οι ίδιοι έχουν πολλές φορές αναφέρει σε δηλώσεις τους, τους πήρε άδικα-ελέω Σπάθα-πέρσι το πρωτάθλημα. Φαντάζομαι τα παραπάνω είναι στοιχεία που "πληγώνουν" τον εγωισμό τους και θα τους οδηγήσουν σε ανάλογη αντίδραση εντός αγωνιστικού χώρου. Το ότι δεν θα έχουν μαζί τους στη μάχη τον Γκαρσία και τον Ίβιτς, δεν πρέπει να αποτελεί για κανένα τους δικαιολογία. Άλλωστε, αν για κάτι ξεχωρίζει ο ΠΑΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια είναι η συμπεριφορά του ως ομάδα.
Ναι στις "καθαρές" λύσεις
Σε επίπεδο τακτικής λίγα είναι εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται να αναλύσει κανείς, αφού οι δύο ομάδες γνωρίζουν η μία την άλλη απ' έξω και ανακατωτά. Ο Χάβος έδειξε την περασμένη Τετάρτη ότι πήρε το μάθημά του από το ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και δεν θα προχωρήσει σε πειράματα. Θα προτιμήσει δοκιμασμένες και "καθαρές" λύσεις τόσο σε πρόσωπα, όσο και στη διάταξη (4-2-3-1). Μοναδική δική μου ένσταση η διαφαινόμενη χρησιμοποίηση του πολύ αξιόπιστου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και ντεφορμέ στα πλέι οφ, Μπρούνο Τσιρίλο, αντί του πολύ θετικού με την ΑΕΚ Στέλιου Μαλεζά. Ελπίζω να αποδειχθούν λανθασμένοι οι φόβοι μου, να με διαψεύσει ο Ιταλός και να δικαιωθεί ο 41χρονος τεχνικός, ο οποίος έχει άλλωστε και την ευθύνη για τις επιλογές παικτών.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: