Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σήμερα ο τελικός Κυπέλλου Γερμανίας



kypello-germanias
Με τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου, ολοκληρώνεται σήμερα η αγωνιστική περίοδος στην Γερμανία, καθώς Σάλκε και Ντούισμπουργκ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου, σε μία αναμέτρηση που έχει ξεκάθαρο φαβορί.

Μετά από μία απογοητευτική αρχή, η Σάλκε κατάφερε να εξασφαλίσει στα μισά του δεύτερου γύρου την παραμονή στην μπουντεσλίγκα και να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείσθηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ακολούθησε έντονη «χαλάρωση» και αρνητικά αποτελέσματα στο γερμανικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως κάποια επίπτωση, αφού στόχος των παικτών είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.«Είμαι αισιόδοξος ότι θα νικήσουμε, αφού διαθέτουμε ποιοτικότερη ομάδα από τον αντίπαλο. Αυτό όμως ισχύει μόνο εφόσον οι παίκτες μου αγωνισθούν σύμφωνα με το επίπεδό τους. Τα κύπελλα ταιριάζουν σ΄αυτήν την ομάδα», δήλωσε σχετικά ο προπονητής της Σάλκε, Ραλφ Ράνγκνικ, ενώ από την πλευρά του, ο τεχνικός της Ντούσιμπουργκ (συμμετέχει στην Β` κατηγορία), Μίλαν Σάσιτς, που θα στερηθεί τις υπηρεσίες πέντε βασικών παικτών, σχολίασε με νόημα: «Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, όμως το σημαντικότερο είναι, το τέλος του αγώνα να βρει τους φιλάθλους μας υπερήφανους».
ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΥ
15 τίτλοι: Μπάγερν Μονάχου
6 τίτλοι: Βέρντερ Βρέμης
4 τίτλοι: Άντραχτ Φρανκφούρτης, Κολονία, Νυρεμβέργη, Σάλκε
3 τίτλοι: Αμβούργο, Γκλάντμπαχ, Στουτγκάρδη
2 τίτλοι: Ντόρτμουντ, SC Δρέσδης, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Καϊζερσλάουτερν, Καρλσρούη, Μόναχο 1860
1 τίτλος: Ροτ Βάις Εσεν, Σβαρτς Βάις Εσεν, Ανόβερο, Λειψία, Λεβερκούζεν, Κίκερς Όφενμπαχ, Ίρντινγκεν, Φερστ Βιέννης, Ραπίντ Βιέννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: