Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Η Σούπερ Λιγκ κάνει τον… Ιωάννη Μελισσανίδη»

Την πλήρη αντίθεσή του με την απόφαση του πειθαρχικού της Σούπερ Λίγκας για απευθείας υποβιβασμό του Ηρακλή εξέφρασε ο Γιάννης Κομπότης, ο οποίος ανέφερε πως οι αρμόδιοι θέλουν «με νύχια και με δόντια» να κρατήσουν στην κατηγορία μία συγκεκριμένη ομάδα…
«Η Σούπερ Λιγκ κάνει τον… Ιωάννη Μελισσανίδη»
Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού εξέφρασε την απορία πώς γίνεται να ανακαλύπτεται τώρα η ατασθαλία του «Γηραιού» και τόσες άλλες πολλών ομάδων...

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κομπότης στους 94,6:

«Δυστυχώς αυτά τα φαινόμενα υπάρχουν από παλιά. Δεν γίνεται να υπάρχουν 8-9 πιστοποιητικά παράνομα τόσους μήνες και να το διαπιστώνουμε τώρα. Περίπου 11 χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο, μια φωτοτυπία του πρωτότυπου της ενημερότητας αργούσαμε να στείλουμε και αμέσως άρχιζαν να μας τη ζητούν από την επόμενη μέρα.

Το θέμα δεν είναι ο Λεβαδειακός. Δεν είναι δυνατόν από 1η Ιανουαρίου, να καταλαβαίνουμε ότι υπήρχαν 11-12 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα που έπαιζαν με παράνομα έγγραφα.

Δεν έπρεπε να ζητηθεί πολύ νωρίτερα η πρωτότυπη ενημερότητα; Δυστυχώς, αν δεν είχε κάνει την πρώτη καταγγελία ο Σαλευρής, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Αν ήταν μια ομάδα, θα το καταλάβαινα. Όταν μιλάμε για τόσες ομάδες, κάτι πάει στραβά.

Όταν αποφασίζεις να έχεις μια ομάδα, πρέπει να ξέρεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αν δεν μπορείς να το κάνεις -ανεξαρτήτως της ιστορίας της ομάδας και των συνθηκών- πρέπει να πηγαίνεις σπίτι σου.

Θα παίξουμε στα πλέι-οφ. Τι να κάνουμε. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ομάδες. Δύο φορές έχει αποφασίσει το ΔΣ της ΕΠΟ τη θέση του Ηρακλή να την πάρει ομάδα από τη Football League, το ίδιο αποφάσισε και το διαιτητικό δικαστήριο και μετά έρχεται η χθεσινή απόφαση (που τον υποβιβάζει… ξανά) να τα αλλάξει όλα.

Κι όλα αυτά γιατί; Επειδή θέλει η Σούπερ Λίγκα, με νύχια και με δόντια, να κρατήσει μια ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Όλοι αυτοί είναι όψιμοι υποστηρικτές της άποψης ότι τη θέση ομάδας που δεν παίρνει άδεια πρέπει να παίρνει μια από τις ομάδες που έπεφταν. Τη συγκεκριμένη πρόταση, εξάλλου, εγώ την έκανα πέρυσι, χωρίς αποτέλεσμα.

Αν ήθελε, λοιπόν, η Σούπερ Λίγκα να ισχύει αυτό, θα έπρεπε να έχει πάει το καλοκαίρι στη ΓΣ της ΕΠΟ, να το έχει περάσει και σήμερα να μην χρειάζεται να κάνει τον… Ιωάννη Μελισσανίδη.

Δεν υπάρχει απόφαση, υπάρχει βούληση και ερμηνεία κατά το δοκούν. Για μένα δεν μπορεί να σταθεί μια απόφαση που υποβιβάζει μια ήδη υποβιβασμένη ομάδα. Δεν μπορεί η ατασθαλία να γίνεται τον Γενάρη και να το θυμόμαστε τώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: