Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτή είναι η νέα ΚΕΔ!!



Ο κύβος ερρίφθη! Πλέον δεν αποτελεί κοινό μυστικό ότι θα γίνουν αλλαγές στη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, δηλαδή των ανθρώπων που θα επιλέγουν τους ρέφερι στα επερχόμενα πρωταθλήματα (Superleague, Football League, Football League 2 και Περιφερειακό Πρωτάθλημα). Από το ρεπορτάζ που κάναμε παίρνουμε θέση, αποκαλύπτοντας από τώρα τα πρόσωπα που θα αναλάβουν αυτό τον ρόλο.

Γιάννης Τσαχειλίδης, Χριστόφορος Ζωγράφος και Γιώργος Δούρος θα είναι η τριπλέτα των πρώην διαιτητών. Επειδή για τον τελευταίο μπορεί να υπάρξουν αντιδράσεις (όχι μόνο από τον Αλέφαντο!) δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να γίνει κάποια «τράμπα» μέχρι να επισημοποιηθούν τα ονόματα, κάτι που θα γίνει στα μέσα Ιουνίου. Αλλωστε πολλές πιθανότητες έχει να μείνει και ο Θανάσης Μπριάκος, ο οποίος είναι ήδη μέλος της ΚΕΔ και έκανε τους ορισμούς του Βορείου Ομίλου της Football League 2 και των μισών ομίλων του Περιφερειακού Πρωταθλήματος. Κάποια στιγμή έπαιξε και το ενδεχόμενο να μείνει ο Τεροβίτσας, όμως έχασε και πάλι έδαφος. Επίσης, οι Γιάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας), Ηλίας Χατζής (Καρδίτσας) είναι δυο ακόμη πρόσωπα που μπορούν να παίξουν για μια θέση.

Από κει και πέρα αναμένεται να έχουμε την πρώτη είσοδο γυναίκας, ως παράγοντα διαιτησίας. Αυτή θα είναι η Ελένη Κυρίου που «παίζει» να αναλάβει ρόλο για τις γυναίκες διαιτητές-βοηθούς. Μάλλον θα μπει ως αναπληρωματικό μέλος.

Με τον Κύρο Βασάρα δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι και θα έχει το «κομμάτι» της εκπαίδευσης. Η μάλλον αλλάζει! Θα έχει πιο ενεργό-παρεμβατικό ρόλο στους ορισμούς, αφού με την τωρινή κατάσταση δεν μπόρεσε να συνεργαστεί.

Στην ΚΕΔ θα μπουν και δυο παράγοντες που θα ασχολούνται με το οργανωτικό κομμάτι της διαιτησίας. Πρόεδρος στη διαιτησία θα είναι ο Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο. Για την άλλη θέση υποψήφιοι είναι όλοι οι υπόλοιποι που είναι μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ, όμως εξαιρούνται οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας στη διαιτησία.

Επιβάλλεται στη διαιτησία να φυσήξει νέος αέρας. Αυτό δεν αφορά μόνο στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ΚΕΔ. Επιβάλλεται να γίνουν και αλλαγές στους πίνακες που από ό,τι λέγεται, τουλάχιστον για τη Superleague, θα είναι αρκετές. Για το τελευταίο θα επανέλθουμε λιαν συντόμως, αφού ο στόχος φέτος είναι να γίνουν όλα νωρίς, για αυτό και έβαλαν τα σεμινάρια από 17-26 Ιουνίου 2011 και 3-10 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα οι διαιτητές θα χωριστούν ανάλογα με την ένωση που ανήκουν, κάτι σαν Βόρειος και Νότιος όμιλος. Από αυτή την αλλαγή, υπάρχει πρόβλεψη ότι θα εξοικονομηθεί το ποσό των 60.000 ευρώ. Ο Βασάρας κατέθεσε στην ΕΠΟ πολλές εναλλακτικές προτάσεις και οι σύμβουλοι επέλεξαν την πιο φθηνή, δηλαδή ήταν στα …μέτρα της εποχής.
Πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: