Σάββατο 21 Μαΐου 2011

«Και τώρα, πως παίζουμε κόουτς;»

Με σημαντικά προβλήματα θα παρουσιαστεί η ΑΕΚ στον αγώνα της χρονιάς στον Βόλο. Οι απουσίες πολλές και είναι απορίας άξιον πως θα παρατάξει την «Ένωση» ο Χιμένεθ. Το δίλημμα, 4-4-2 ή 4-2-3-1;
«Και τώρα, πως παίζουμε κόουτς;»
Πριν ακόμα ανακοινωθεί η αποστολή της ΑΕΚ για το Πανθεσσαλικό γνωρίζαμε ότι Καφές, Λυμπερόπουλος, Γιάχιτς και Μάκος, είναι… OFF. Το Σάββατο, τέθηκε εκτός μάχης ο Μπλάνκο και το γλυκό (των προβλημάτων) έδεσε για την «Ένωση».
Κάπως όμως πρέπει να παίξει η ΑΕΚ στον αγώνα της χρονιάς κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου. Με κάποιον τρόπο οι «κιτρινόμαυροι» πρέπει να πάρουν το «διπλό», γιατί με ήττα τότε η πιθανότητα εξόδου στο Champions League, πάει περίπατο.
Οπότε, ένα είναι το ερώτημα που υπάρχει στις τάξεις των «φιλάθλων» της ΑΕΚ αλλά και των ποδοσφαιριστών: «Πως θα παίξουμε κόουτς»;
Το σίγουρο είναι ότι ο Χιμένεθ έχει δεθεί με το 4-4-2 και τον ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Είναι το σύστημα που ταιριάζει στην ΑΕΚ και η ομάδα του «Δικέφαλου αετού» δείχνει ότι αποδίδει καλύτερα.
Εφόσον ο Ισπανός επιμείνει σε αυτό, τότε θα έχει τον Σάχα κάτω από γκολποστ, στα στόπερ Μανωλά-Δέλλα, στο δέξι άκρο της άμυνας τον Γεωργέα και στα αριστερά τον Καράμπελα. Στα χαφ, ο Ντιόπ θα έχει ρόλο κόφτη με τον Λαγό να αγωνίζεται στην αριστερή και τον Μίτσελ στη δεξιά πτέρυγα, με τον Γκερέιρο επιτελικό μέσο. Το επιθετικό δίδυμο, εν τη απουσία του Μπλάνκο, θα αποτελέσουν ο Σκόκο με τον Μπαχά.
Βέβαια σε περίπτωση που ο Χιμένεθ επιστρέψει στο 4-2-3-1, τότε τα πρόσωπα στην άμυνα θα παραμείνουν ίδια και αρκετές διαφοροποιήσεις θα γίνουν στη μεσαία γραμμή. Δηλαδή δεν αποκλείεται αμυντικά χαφ να παίξουν ο Ντιόπ με τον Ματέος, (αφού ο Γκέντσογλου δεν θεωρείται… μάχιμος) και στις πτέρυγες ο Λαγός με τον Λεονάρντο.
Μοναδικός προωθημένος στην επίθεση θα παίξει ο Μπαχά και από πίσω του ο Σκόκο σε ρόλο περιφερειακού μέσου…
Τώρα, ποια από τα δύο σχήματα θα προτιμήσει ο Χιμένεθ θα το μάθουμε το απόγευμα της Κυριακής, κατά τις 19:45.

Δεν υπάρχουν σχόλια: