Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Η «Γιούβε» τιμά τα θύματα του Χέιζελ!

Να τιμήσει τη μνήμη των 39 θυμάτων του τελικού της 29ης Μαΐου 1985, στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών, προγραμματίζει η Γιουβέντους.

Η «Γιούβε» τιμά τα θύματα του Χέιζελ!
Στο νέο στάδιο της ομάδας, το οποίο θα είναι έτοιμο ενόψει της νέας σεζόν, έχουν ήδη ληφθεί δύο πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιτρέπουν σε όλους τους φιλάθλους να συνεχίσουν να θυμούνται αυτό το τραγικό γεγονός.

Τριάντα εννέα αστέρια, με τα ονόματα των θυμάτων εκείνης της τραγικής νύχτας, θα τοποθετηθούν μέσα στο νεοσύστατο στάδιο. Κάθε ένα από αυτά θα φέρει επάνω του και την εξής λεζάντα: Χέιζελ, 29-5-1985. Οι διοικούντες την ομάδα του Τορίνου σκέφτονται να αφήσουν ανοικτή στο κοινό την περιοχή αυτή σε περίπτωση ειδικών εκδηλώσεων, όταν δεν διεξάγονται αγώνες.

Επιπλέον, στο Μουσείο της "γηραιάς κυρίας", το οποίο θα είναι έτοιμο την άνοιξη του 2012, θα υπάρχει περιοχή αφιερωμένη στην τραγική νύχτα. Ο σύλλογος έχει ήδη αποφασίσει να παραδώσει στους συγγενείς των θυμάτων κάρτες ελευθέρας εισόδου.

Με αυτήν την προοπτική, οι άνθρωποι της "Γιούβε" θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με τις οικογένειες όλων των θυμάτων και να σχηματίσουν μία λίστα με τα ονόματα αυτών που θα εκμεταλλευτούν αυτούς τους προνομιακούς όρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: