Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ελέφαντας... Μεϊτέ για ΑΕΚ

Προτάθηκε στην ΑΕΚ και εξετάζεται η περίπτωση του 30χρονου Ιβοριανού κεντρικού αμυντικού, Αμπντουλαγιέ Μεϊτέ.
Ο Αφρικανός ανήκει στη Γουέστ Μπρόμιτς της Πρέμιερ Λιγκ και μένει ελεύθερος τον προσεχή Ιούνη. Όπως ενημερώθηκε από την ομάδα του,μπορεί να ταξιδέψει σε άλλες πολιτείεςαν βρει κάποια πρόταση, χωρίς η Γουέστ Μπρομ να ζητήσει... ευρώ.

Πρόκειται για ένα ψηλό και δυνατό αμυντικό,ο οποίος διακρίνεται για την αποτελεσματικότητα του στο αμυντικό κομμάτι και με τα τάκλιν και την ενέργεια που βγάζει στο γήπεδο, αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις «φόβητρο» για τους αντίπαλους επιθετικούς. Το όνομα του το έχτισε στη Γαλλία αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Μαρσέιγ,στην οποία προσέφερε τις υπηρεσίες του για έξι συναπτά έτη.

Το επόμενο βήμα του ήταν η Μπόλτον και η Πρέμιερ Λιγκ, στην οποία όμως δε κατάφερε να δείξει πολλά καθώς είχε προβλήματα με τον προπονητή του Γκάρι Μέγκσον.

Στα αξιοσημείωτα της καριέρας του είναι και οι 48 συμμετοχές που έχει με την
Eθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Μια αρκετά ενδιαφέρουσα περίπτωση ποδοσφαιριστή, η οποία μπορεί να δώσει σιγουριά στα μετόπισθεν του δικεφάλου.

Στην ΑΕΚ έχει προταθεί με 550.000 ευρώ ετήσιο συμβόλαιο, κάτι βέβαια που είναι εκτός οικονομικής εμβέλειας της Ένωσης. Αν ρίξει τις απαιτήσεις του σε πιο λογικά πλαίσια, το θέμα θα προχωρήσει, διαφορετικά θα πάει... άκλαυτος.

Ξανά στους δρόμους οι Κρητικοί!

Για περίπου δύο ώρες βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου οι φίλοι του ΟΦΗ διαδηλώνοντας υπέρ της ομάδας τους.Περίπου 800 - 900 φίλαθλοι του ΟΦΗ συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας κόβοντας την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση τους για όσα γίνονται εις βάρος της ομάδας του Ηρακλείου.

Δυστυχώς κάποιοι οπαδοί δεν ξέφυγαν από ακρότητες με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην πλατεία.

«Σαν τρελός στον Άρη…»

Οι Μεξικάνοι επιμένουν πως ο Νέρι Καστίγιο είναι κοντά στην επιστροφή του στην Ελλάδα, ο μάνατζερ του τονίζει πως επιθυμεί διακαώς να έρθει, όμως στέκεται και στα… ουκρανοαμερικανικά εμπόδια! Οι Μεξικάνοι εμφανίζονται σίγουροι πως ο Έκτορ Κούπερ θα έχει σύντομα στη διάθεσή του τον Νέρι Καστίγιο, αν και το θέμα της απόκτησής του από τον Άρη φαίνεται πως θα έχει ακόμα αρκετά επεισόδια. Ο μάνατζερ του, Άλεξ Καστίγιο μιλώντας στο gazzetta.gr εξέφρασε την έντονη επιθυμία του Νέρι, να έρθει στην Ελλάδα, αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν. «Γνωρίζω και ‘γω πως στο Μεξικό θεωρούν πως το θέμα έχει τελειώσει, αλλά δεν είναι ακόμα έτσι. Υπάρχουν εμπόδια, από Ουκρανία και Αμερική. Περιμένουμε ένα χαρτί από τη Μajor League, και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Μπορεί να υπάρχουν εξελίξεις πολύ σύντομα μπορεί και όχι. Ο Νέρι θέλει πάρα πολύ να έρθει στον Άρη, και περιμένει με αγωνία. Δεν υπάρχει πίεση από τον Άρη. Ελπίζω σύντομα να ξεπεραστούν οι δυσκολίες…» τόνισε.

Στροφή σε Μπίλιτς

Η δυστοκία που παρατηρείται στα μεταγραφικά ζητήματα του Αρη, αναγκάζουν τους ανθρώπους της ομάδας να κινηθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, προκειμένου να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος. Οι χαμένες περιπτώσεις των Καλίντσκι και Εντού αντικατοπτρίζουν απόλυτα την αναγκαιότητα που υπάρχει να στραφούν οι «κιτρινόμαυροι» σε ποδοσφαιριστές που μέχρι τώρα είχαν στο. περίμενε. Όπως για παράδειγμα ο Κροάτης φορ, Μάτε Μπίλιτς ο οποίος αγωνίζεται στη Σπόρτιγκ Χιχόν, ομάδα προέλευσης και του πρώτου και μοναδικού εως τώρα αποκτήματος, Κρίστιαν Πορτίγια. Χιχόν και Αρης συζητούν για δανεισμό του εν λόγω 31χρονου παίκτη και οι πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Στα «συν» του Μπίλιτς είναι πως θα βρει στην ομάδα τον συμπατριώτη του Ντάνιελ Τσέζαρεκ, κάτι που σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί μεγάλο χρόνο προσαρμογής, πράγμα πολύ σημαντικό για τούτη την περίοδο.
Παίκτης του Αρη θα πρέπει να θεωρείται εξάλλου ο νεαρός Ντανίλο Περέϊρα, 19χρονος  χαφ, από τη Γουϊνέα με πορτογαλικό διαβατήριο. Θα έρθει ως δανεικός από την Πάρμα όπου παραχωρήθηκε πριν από λίγες ημέρες επίσης ως δανεικός ο Τόνι Κάλβο.
Σε ότι αφορά τον Νέρι Καστίγιο, σχεδόν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κάνουν λόγο για οριστική συμφωνία, όμως επίσημη ανακοίνωση μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει, επομένως το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Ολοκληρώνεται η προετοιμασία
Κούπερ και παίκτες ολοκληρώνουν σιγά- σιγά την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο ματς με τον Πανιώνιο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο Αργεντίνος τεχνικός μπορεί, πλέον, να υπολογίζει κανονικά και στον Ρονάλντο Γκιάρο ο οποίος μετέχει στο πρόγραμμα. Ατομικό ακολούθησε ο Σάκης Πρίττας, ενώ ο Σέρχιο Κόκε ξεκίνησε τρέξιμο. Απόντες ήταν οι διεθνείς Ρουίζ, Κατίδης και Μπουγαϊδης. Την Παρασκευή οι παίκτες θα προπονηθούν το πρωί και ακολούθως ο Κούπερ θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από τους αγώνες.
* Με συνολικό πρόστιμο 5500 ευρώ τιμωρήθηκε από την πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η ΠΑΕ Αρης για τη συμπεριφορά των οπαδών της στα εντός έδρας παιχνίδια με Ξάνθη και Καβάλα. 

"Πάρε μια αδειούλα να ξελαμπικάρεις"...

Τριήμερη άδεια μπας και... ηρεμήσει πήρε ο Νταμιάν Πλεσί, σαν επακόλουθο του επεισοδίου που είχε με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο την Τρίτη.Ο Γάλλος μέσος ούτως ή άλλως δεν υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και όταν επιστρέψει -με το καλό- το πιθανότερο είναι οτι θα συνεχίσει να προπονείται μόνος του

Καβάλα... μέσω Μπόχουμ!

Με τον Μαρκ Φερτζέλ ενισχύεται η Καβάλα! Ο 29χρονος καλύπτει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά, έμεινε ελεύθερος από την Μπόχουμ και  θα συνεχίσει στους «Αργοναύτες».

Από το 2007 μέχρι το 2010, αγωνίστηκε με την φανέλα της Μπόχουμ, με την οποία πήρε χρόνο συμμετοχής σε 76 παιχνίδια, πετυχαίνοντας δύο γκολ.

Νέα αφαίρεση για την Μπολόνια

Στην Ιταλία δεν αστειεύονται με τις οικονομικές ατασθαλίες των ομάδων, με την Μπολόνια να χάνει άλλους δύο βαθμούς λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων.Πριν λίγο καιρό, η ιταλική ομοσπονδία είχε αφαιρέσει έναν βαθμό από την Μπολόνια για οικονομικές παραβάσεις (χρέη στην εφορία από μεταγραφές) και τώρα «έκοψε» άλλους δύο βαθμούς! Η αιτιολογία ήταν η μη καταβολή χρωστούμενων μισθών στους ποδοσφαιριστές και έτσι πλέον η ομάδα του Μαλεζάνι έχει συνολικά 22 βαθμούς, τέσσερις πάνω από την ζώνη.

Πάντως, η υπόθεση εκκρεμούσε πριν την πώληση του συλλόγου, με τη νέα διοίκηση της Μπολόνια να έχει υποσχεθεί προ καιρού ως θα καταβάλλει τα οφειλόμενα. Αν αυτό συμβεί, τότε είναι πιθανό πως οι βαθμοί θα επιστραφούν.

Μπέος: «Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διεκδικεί πρωτάθλημα»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Αρχικά υποστήριξε ότι: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που κάλλιστα μπορούσε να διεκδικεί πρωτάθλημα. Δεν παίζουν μόνο τα μπάτζετ και τα χρήματα. Η Πόρτο είναι για μένα ένα παράδειγμα. Όμως είμαστε και εμείς. Έχουμε φέτος το πιο μικρό ίσως μπάτζετ στην κατηγορία ή ένα από τα τρία μικρότερα και όμως παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό Βόλου τον αδικεί κατάφωρα η βαθμολογική του θέση. Εγώ αν είχα μία ομάδα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την δυναμική του θα διεκδικούσα στα ίσια το πρωτάθλημα. Ότι μέσα χρησιμοποιούσαν οι άλλοι, θα χρησιμοποιούσα κι εγώ. Παίρνεις δύναμη από τον κόσμο την ιστορία της ομάδας… όλα είναι αλυσίδα».
Για το γεγονός πως θα φιλοξενηθούν οπαδοί του ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό» τόνισε: «Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο είναι ότι χειρότερο να βλέπεις άδειες κερκίδες. Εγώ θα έχω και μία συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς για να συμβάλλουμε όλοι ώστε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι χωρίς το παραμικρό. Θα είναι πολύ άδικο και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι άλλωστε αντίπαλος μας. Έχουμε διαφορετικούς στόχους. Ο Βόλος θα είναι φιλόξενος για όλες τις ομάδες όμως κάνω έκκληση και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ώστε να μην ξεφύγει κανείς από τα όρια. Να φανταστείτε ότι στα VIP οι πιο πολλοί θα είναι ΠΑΟΚτσήδες. Εμένα με έχουν πάρει περισσότεροι από 70 άνθρωποι, φίλοι μου από την Θεσσαλονίκη που θέλουν να είναι στο γήπεδο».
Για την συνεργασία του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετική και θα ήταν παράλογο να ήταν και διαφορετικά. Πήρα μία ομάδα που ήταν γεμάτη χρέη και βρισκόταν στην ανυποληψία και τώρα, μέσα σε δύο χρόνια βρίσκεται στην Super League. Δεν έχω παράπονο και μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου προσφέρει και κοινωνικό έργο στην πόλη».
Για τους στόχους της ομάδας είπε: «Πρώτα η καθιέρωση μας και μετά βλέπουμε και ψηλότερα. Τώρα βέβαια αν μας έρθουν δώρα, όπως για παράδειγμα ο τελικός κυπέλλου και πιθανή έξοδο στην Ευρώπη από τον θεσμό αυτό δεν θα πούμε όχι. Εγώ ξέρω μετά πολύ καλά πως θα κάνω την ομάδα να πρωταγωνιστεί. Ξέρω πώς να οδηγήσω την ομάδα στα Play-off. Όλα θα γίνουν».
Για τις μεταγραφικές επιλογές ξεκαθάρισε πως: «Εγώ όποιον φέρνω στην ομάδα είναι δική μου επιλογή και δική μου δουλειά. Εγώ πληρώνω και αποφασίζω. Ο προπονητής μπορεί σε έναν χρόνο να μην είναι στην ομάδα. Φυσικά δεν μπορεί ο προπονητής να λέει ότι θέλει αριστερό μπακ και εγώ να του φέρνω τερματοφύλακα. Όμως από εκεί και πέρα έχω προσπαθήσει να βρω καλούς συνεργάτες ώστε να μην κάνουμε λάθος επιλογές. Για μένα παίκτες ο Ούμπιντες και ο Μόνχε δεν υπάρχουν σε άλλη ελληνική ομάδα. Εμείς τους είδαμε πέντε φορές για να τους πάρουμε. Εκτός αυτού, εμένα με ενδιαφέρουν και σαν άνθρωποι. Να είναι οικογενειάρχες, να μην δημιουργούν προβλήματα και κυρίως να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο. Δεν σημαίνει ότι όποιον μας προτείνουν τον παίρνουμε κιόλας».
Για τον Ντάριο Φερνάντες τον οποίο είχε φέρει ο ίδιος στον Πανιώνιο είπε: «Ήταν και τώρα στην μεταγραφική μας λίστα όμως τελικά δεν μπόρεσε να γίνει η μεταγραφή. Όμως ας είναι καλά το μοναστήρι. Υπάρχει ένα καθεστώς παράξενο στο Ισραήλ. Μίλησα και με τον Ζαγοράκη και του είπα τι παίκτης είναι ο Φερνάντες. Όμως είναι μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πολλοί και ίσως χρειαστούν… μίζες. Εγώ δίνω κλωτσιές σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι μίζες. Όταν μπλέκουν πολλοί μεσάζοντες δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες ιστορίες. Πάντως ο Φερνάντες είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, παίκτης που μπορεί να παίξει σε κάθε ελληνική ομάδα και θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρεις ότι θα τα δώσει όλα στο γήπεδο. Εμένα αυτό μου αρέσει. Η Μπεϊτάρ είχε πληρώσει 700.000 Ευρώ στον Πανιώνιο για να τον αγοράσει. Ο Άρης τον είχε πάρει δανεικό από εκεί».
Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Δεν χρειάζεται συμβουλές ο Θόδωρος. Είναι νοικοκύρης, ξέρει μπάλα και έχει γνώση. Απλώς αν ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ μπορεί να έψαχνα παίκτες για άλλες θέσεις. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτονται».
Για τα «γκάζια» που έβαλε στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη υπογράμμισε: «Εγώ δεν αντέχω να βλέπω παίκτες αδιάφορους στο γήπεδο που κοιτάνε να μην τραυματιστούν. Τους είπα. Ας χάνουμε αλλά να δίνουν το 110% στον αγωνιστικό χώρο. Με τρελαίνει η αδιαφορία. Βλέπω αυτό τον Ριέρα που παίζει στον Ολυμπιακό αλλά και τον αδερφό του στον Πανιώνιο και λέω Παναγιά Βοήθα. Βλέπεις όμως από την άλλη τον Σισέ, την ματώνει την φανέλα. Τον Ιμπαγάσα, 34 ετών και χαίρεσαι να τον βλέπεις. Τον Πάμπλο Γκαρσία να σκυλιάζει. Τα δίνουν όλα. Ότι μπορούν. Εμένα αυτό μου αρέσει».
Για τον Σάκη Τσιώλη είπε: «Το είπα και θα το ξαναπώ ότι έχουμε αν όχι τον καλύτερο, έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Απλώς έχει αδικήσει τον εαυτό του. Κυρίως με τις ομάδες που συνεργάστηκε. Στον Βόλο βρήκε αυτό που ήθελε. Να φανταστείτε ότι εγώ δεν πιστεύω καθόλου στους Έλληνες προπονητές. Τι σχολή έβγαλαν δηλαδή. Που πάνε στον Μπατάκη 15 μέρες και παίρνουν το δίπλωμα; Ούτε φυσικά είμαι υπέρ των παραγόντων που φέρνουν ξένους προπονητές που δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Για μένα πάντως 3-4 Έλληνες προπονητές μόνο αξίζουν».
Για το αν προτιμούσε Κέρκυρα ή Ηρακλή για την προημιτελική φάση του κυπέλλου τόνισε: «Όχι δεν είχα καμία προτίμηση. Είδα το ματς, όμως από εκεί και πέρα είναι θέματα του προπονητή οι τακτικές και όλα τα υπόλοιπα».
Για το τι δεν πήγε καλά στην θητεία του Αντώνη Ρέμου στον Ηρακλή είπε: «Εμένε ο Ρέμος ήταν και είναι και σήμερα φίλος μου. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Μου είχε ζητήσει τότε και βοήθησα την κατάσταση. Μέσα σε 17 ημέρες είχαμε κάνει ομάδα. Από εκεί και πέρα όμως εμένα αν μου ζητήσει κανείς να γίνω πιλότος δεν θα δεχθώ γιατί δεν ξέρω να οδηγάω αεροπλάνο. Το λάθος που έκανε ο Ρέμος, είναι ότι εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους. Αυτοί έπρεπε να τρώνε ξύλο και μόνο που σκέφτονται να έχουν τέτοιες θέσεις στον Ηρακλή. Ο κ. Πολύκαρπος για παράδειγμα ήθελε να γίνει παράγοντας. Από πού κι ως πού; Εύχομαι τουλάχιστον οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα, να τον φέρουν σε ήρεμα νερά τον Ηρακλή».

«Τον Κατσιαρό; Τη σημαία μας θα δώσουμε;»

Δημοσιεύματα έκαναν λόγο για ενδιαφέρον του Πανιωνίου για την απόκτηση του Παναγιώτη Κατσιαρού από την Λάρισα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες , δεν υπάρχει η πιθανότητα να παραχωρηθεί ο παίκτης, σε οποιοδήποτε σύλλογο, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.

Πρόκειται για τον παλιότερο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ΑΕΛ, αγωνίζεται με τη «βυσσινί» φανέλα από το 2005 και η εμπειρία του σε αυτή τη φάση είναι πολύτιμη για την ομάδα του Κάμπου.

Όπως αποκάλυψε το «olavissini.gr», η ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία σκοπεύει κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο να αποκτήσει έναν αριστερό μπακ, ενδιαφέρθηκε για τον 32χρονο αμυντικό, χωρίς όμως να καταθέσει επίσημη πρόταση στην ΑΕΛ.

Η Λάρισα βρίσκεται με το πιστόλι στον κρόταφο (εξαιτίας της θέσης της στο βαθμολογικό πίνακα), ωστόσο υπάρχουν παίκτες στο δυναμικό της, οι οποίοι προσελκύουν το ενδιαφέρον αρκετών ελληνικών ομάδων.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο Παναγιώτης Κατσιαρός που, όπως όλα δείχνουν, οι άνθρωποι του Πανιωνίου θα ήθελαν να τον πείσουν να φορέσει ξανά την «κυανέρυθρη» φανέλα (είχε αγωνιστεί στην ομάδα της Πλατείας για ένα εξάμηνο το 2004).

Κάτι τέτοιο, ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζουν άνθρωποι της ΑΕΛ, είναι αδύνατο να συμβεί…

Πάει Μάλαγα ο Γκ. Μιλίτο

Στη Μάλαγα θα συνεχίσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την καριέρα του ο Γκαμπριέλ Μιλίτο. Οι Ανδαλουσιάνοι φαίνεται να έχουν συμφωνήσει σε όλα με τον Αργεντινό διεθνή κεντρικό αμυντικό της Μπαρτσελόνα για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, με ετήσιες απολαβές 2,8 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «As».

«Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει και περιμένουμε να επιλυθεί η κατάσταση με την Μπαρτσελόνα, που δεν πρόκειται να θέσει βέτο για τη μεταγραφή του παίκτη στον σύλλογο που προεδρεύει ο σεΐχης Αλ Τανί», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας.

Αυτοπροτάθηκε μέσω... facebook!

Ο Σανλί Τουντσάι επιθυμεί να φύγει από την Στόουκ και επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο, προκειμένου να προσελκύσει κάποιον ενδιαφερόμενο. Ανεβάζοντας ένα βίντεο στο facebook! Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός δεν είναι ευχαριστημένος στο «Μπριτάνια», λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής του, και δεν κρύβει ότι επιθυμεί να φύγει από την Στόουκ. Προσπαθώντας να συγκεντρώσει ενδιαφερόμενους, αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα βίντεο με τα 10 καλύτερα γκολ της καριέρας του στο facebook και να προτείνει τον... εαυτό του με αυτόν τον τρόπο! Από την στιγμή που ο Τουντσάι άφησε την υποβιβασμένη Μίντλεσμπρο για την Στόουκ το 2009 έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει μία θέση στην ενδεκάδα των «Πότερς».

«Η θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα ο Τουντσάι και ο ελεύθερος ρόλος που επιθυμεί να έχει στο παιχνίδι, δεν υπάρχουν στο σύστημα του Πούλις. Σίγουρα αποτελεί ασυνήθιστο τρόπο για έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου να προσπαθεί να προωθήσει τον εαυτό του, όμως μπορεί να δουλέψει», ήταν οι δηλώσεις ενός ανθρώπου της Στόουκ.

Παρουσίασε τη νέα φανέλα

Ο Γιώργος Γαλανός, που εσχάτως επανέκαμψε στα κοινά του Ηρακλή, θα είναι «ο επόμενος πρόεδρος της ομάδας σε σύντομο χρονικό διάστημα», όπως αποκάλυψε στη σημερινή παρουσίαση της καινούριας φανέλας της ομάδας, ο διοικητικός επικεφαλής του «Γηραιού», Μάκης Σαρλής. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα τροπαίων του ΓΣ Ηρακλής στο Κατσάνειο, παρουσία των διοικούντων την ΚΑΕ, του Γιώργου Γαλανού που θα είναι χορηγός στη φανέλα, του Γιώργου Καλαφατάκη και των αρχηγών των «κυανόλευκων», Βλάντιμιρ Πέτροβιτς, Νίκου Παπανικολόπουλου. «Τα αύριο θα είναι καλύτερο, σύμφωνα και με τις προσδοκίες του μεγάλου λαού του Ηρακλή. Με τη συνεισφορά των κ. Γαλανού και Ποιμενίδη και την παρουσία του νέου προπονητή, του Γιώργου Καλαφατάκη, ο σύλλογος θα αλλάξει πορεία. Θα είμαστε πάντα εργάτες του συλλόγου», συμπλήρωσε ο κ. Σαρλής.
«Το καλοκαίρι έκανα πρόταση να πάρω την ομάδα, αλλά δεν την αποδέχθηκαν. Για μένα η περσινή παρουσία, το έργο και η προσπάθεια που έγινε, ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Με αυτά που είδα φέτος, δυσανασχέτησα. Ετσι, πήρα την απόφαση να επιστρέψω για να υποστηρίξω τον Ηρακλή. Ευτυχώς υπάρχουν τα εχέγγυα, αλλά κι ένας πολύ καλός προπονητής», δήλωσε ο κ. Γαλανός και πρόσθεσε: «Χωρίς τον Μάκη Σαρλή, δε θα επέστρεφα. Τώρα στα δύσκολα μίλησα μαζί του και με τους οπαδούς, που δεν ανέχονται να συμβεί για δεύτερη φορά κάτι ανάλογο με το παρελθόν, να υποβιβαστεί δηλαδή η ομάδα. Η επόμενη κίνησή μου είναι να πάρω μετοχές. Δεν ξέρω το ποσοστό των μετοχών και είναι λεπτομέρεια. Προς το παρόν είμαι ο χορηγός και ας με ονομάζουν έτσι. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε παίκτες. Δε υπάρχει περίπτωση να πέσει ο Ηρακλής.»
Καλαφατάκης: «Μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής»
Ο Γιώργος Καλαφατάκης, μεταξύ άλλων, επισήμανε: «Αυτή τη δύσκολη στιγμή, ο Ηρακλής απέδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα. Πάντα κάποιος θα βρεθεί να δώσει τη λύση. Είναι σημαντική η προσπάθεια των ανθρώπων για να δώσουν ώθηση και βοήθεια, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που δυστυχώς είναι η σωτηρία. Υπάρχει διάθεση και όρεξη για δουλειά για να βοηθήσουμε την ομάδα, να κάνουμε σωστές κινήσεις, όχι εντυπωσιασμού, ώστε να γίνουμε καλύτερη ομάδα και στο τέλος να είμαστε όλοι χαρούμενοι. Το όνειρό μου είναι ο Ηρακλής να γίνει ισάξια ομάδα με τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και να τους ξεπεράσει. Έχει τον κόσμο, τις εγκαταστάσεις και τους ανθρώπους για να τα καταφέρει. Η εικόνα της ομάδας στο παιχνίδι με τον Ίκαρο, και όχι μόνο η νίκη, μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια. Χρειαζόμαστε τον κόσμο και τη διοίκηση μέχρι το τέλος. Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες.»
Πέτροβιτς: «Θα τα δώσουμε όλα»
«Η δουλειά μας, ως παίκτες, είναι στο γήπεδο. Ξέρουμε ότι είμαστε σε δύσκολη κατάσταση, αλλά θα τα δώσουμε όλα για να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτή η ομάδα έχει δύναμη και πολλά να δώσει. Στον αγώνα με τον Ικαρο δείξαμε χαρακτήρα και είναι σημαντικό, γιατί οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στα δύσκολα. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, ο οποίος είναι λογικό να είναι απογοητευμένος. Θα τον κάνουμε χαρούμενο και όλοι μαζί θα πάμε μπροστά. Μετά τη χθεσινή νίκη άλλαξε πολύ η ψυχολογία μας. Αυτό ήταν και το μεγάλο μας πρόβλημα. Είμαστε καλή ομάδα και με το νέο μας προπονητή θα δείξουμε περισσότερα», ήταν τα λόγια του Βλάντιμιρ Πέτροβιτς.
Παπανικολόπουλος: «Το κλίμα είναι άριστο»
Ο Νίκος Παπανικολόπουλος είπε: «Στο μυαλό όλων μας είναι πως η ομάδα θα καταφέρει το στόχο της. Μόνο τότε θα έχουν αξία αυτά που λέμε. Ανανεώνουμε το ραντεβού για το τέλος της σεζόν. Τα αρνητικά αποτελέσματα σε καταβάλουν, από την αρχή πίστευα ότι είμαστε καλή ομάδα. Το κλίμα ήταν άριστο από την αρχή.»

Φατί: «Μεγάλος στόχος τα πλέι οφ»

Στο χέρι των παικτών του Άρη είναι η κατάληψη μίας εκ των θέσεων που οδηγεί στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, όπως δήλωσε ο Ρικάρντο Φατί. Ο Γάλλος μέσος τόνισε ότι αν ο Άρης είναι αυτός που πρέπει στη συνέχεια του πρωταθλήματος θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του, ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει του αγώνα με τον Πανιώνιο ο οποίος, όπως ανέφερε, έχει ενισχυθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Φατί στον «ΑΡΗΣ FM»:

Για την απουσία του, λόγω τιμωρίας, από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό: «Στενοχωρήθηκα πολύ που δεν μπόρεσα να παίξω, αλλά έπρεπε να εκτίσω την ποινή των καρτών. Τώρα, ωστόσο, πρέπει να σκεφτούμε τον Πανιώνιο και το παιχνίδι της Κυριακής».

Για την ήττα στο ΟΑΚΑ και το ακυρωθέν γκολ: «Απογοητεύτηκα πολύ, γιατί η ομάδα μου πάλεψε και έπρεπε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας. Έτσι είναι, όμως, το ποδόσφαιρο, συμβαίνουν κι αυτά όταν παίζεις με κάποιες ομάδες. Τώρα, πλέον, κοιτάμε το παιχνίδι της Κυριακής».

Για τον αγώνα με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος γίνεται πιο επικίνδυνος τώρα, καθώς ενισχύθηκε με τον Μήτρογλου απ’ ό,τι έμαθα. Έχει μεγάλο κίνητρο για τη νίκη λόγω της βαθμολογικής του θέσης και θα την ψάξει με κάθε τρόπο. Εξάλλου, στην πορεία του πρωταθλήματος, έχει αποδειχθεί ότι ομάδες πιο αδύναμες, έχουν καταφέρει να πάρουν τη νίκη».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Αρης για να επικρατήσει του Πανιωνίου: «Πρέπει να κάνουμε ό,τι με την Καβάλα, να πιέσουμε γρήγορα και ψηλά και να πετύχουμε το γρήγορο γκολ. Όλοι έχουν κίνητρο απέναντί μας και θέλουν να μας κερδίσουν, αλλά εμείς θέλουμε και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, προκειμένου να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε».

Για τα δύο πρόσωπα του Αρη σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Η διαφορά στα δύο πρόσωπα που παρουσιάσαμε ίσως να σχετίζεται με το υψηλό κίνητρο, γιατί στην Ευρώπη παίζαμε με μεγάλες ομάδες, όπως η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης. Όπως αντιμετωπίζαμε εμείς αυτούς τους αντιπάλους, έτσι και οι αντίπαλοί μας στην Ελλάδα, όπως ο Εργοτέλης και ο Πανσερραϊκός, αντιμετώπιζαν εμάς. Μέχρι να ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις μας στο Europa League, όμως, πρέπει να αφοσιωθούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα και να πάρουμε τους βαθμούς που μας είναι απαραίτητοι».

Για το αν ο Αρης θα μπει στα πλέι οφ: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, τότε νομίζω ότι θα είμαστε στα πλέι οφ. Είναι μεγάλος στόχος και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτόν. Νομίζω, όμως, ότι θα καταφέρουμε στο τέλος να τον υλοποιήσουμε».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι ήθελα λίγο χρόνο στην αρχή, αλλά τώρα αισθάνομαι πολύ καλά, τόσο με τον προπονητή μου, όσο και με τους συμπαίκτες μου. Τώρα πια, είμαι έτοιμος να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου».

Για τον έχει ξεδιπλώσει τις αγωνιστικές του ικανότητες και αν είναι ευχαριστημένος με την απόδοσή του: Δεν έχετε δει ακόμη τις πραγματικές μου δυνατότητες. Μπορώ να δώσω παραπάνω. Θέλω να βάλω περισσότερα γκολ και να βοηθήσω την ομάδα μου.

Μπλάτερ: «Καλύτερο πρωτάθλημα το ισπανικό»

Ως το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο χαρακτήρισε το ισπανικό ο Σεπ Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συμβούλεψε τους Άγγλους να πάρουν μαθήματα από τους Ίβηρες για να βελτιώσουν το δικό τους, ενώ έκανε και την κρίση του για τον Λιονέλ Μέσι.

«Πρέπει να είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο» δήλωσε στο “CNN World Sport” ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, για να προσθέσει: «Αρκεί να δει κάποιος την αρχική ενδεκάδα της Εθνικής Ισπανίας, αφού όλοι οι παίκτες της αγωνίζονται στην Primera Division.Είναι το πρωτάθλημα με τους περισσότερους ντόπιους ποδοσφαιριστές».

Αναφερόμενος στην Premier League, ο Μπλάτερ συμπλήρωσε: «Είναι το καλύτερα διαφημιζόμενο πρωτάθλημα. Είναι μια καλή λίγκα, με καλούς παίκτες, αλλά αν το καλοσκεφτεί κάποιος, κανένας από παίκτης της δεν ήταν στην καλύτερη ενδεκάδα του κόσμου. Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν αν χρειάζονται κάποια στοιχεία από το ισπανικό πρωτάθλημα».

Για τον Λιονέλ Μέσι υπογράμμισε: «Για μένα ο Μέσι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής κι ένα καλό παιδί. Είναι πολύ ταπεινός και δεν υποδύεται. Η διαφορά του με τον Μαραντόνα είναι στον χαρακτήρα».

ΚΑΒΑΛΑ – Ντιέ: «Ζω μοναδικές στιγμές»

Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα παρέλαβε σήμερα ο Σερζ Ντιέ, από τον πρόεδρο της ομάδας του Σταύρο Ψωμιάδη. Ο μέσος της Καβάλας στις δηλώσεις του τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος για το βραβείο, το οποίο πήρα και μάλιστα από τα χέρια του προέδρου της ομάδας μας. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Θεό που μου δίνει δύναμη για να είμαι υγιής, για να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στην ομάδα μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ίδιο, αλλά και όλους όσοι βρίσκονται μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, για τη δύναμη που μου δίνουν και κυρίως για τα δύο υπέροχα χρόνια που βρίσκομαι στην Καβάλα. Δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα και θεωρώ ότι οι στιγμές που ζω είναι μοναδικές. Στην αρχή της σεζόν θα ήθελα να σταματήσω το ποδόσφαιρο, γιατί θα ήθελα να κάνω κάποια άλλα πράγματα, όπως για παράδειγμα να ασχοληθώ με την ακαδημία ποδοσφαίρου που έχω στην πατρίδα μου. Όμως η ομάδα στην οποία βρίσκομαι σήμερα και γενικότερα ο πρόεδρός της, Σταύρος Ψωμιάδης, έκανε τα πάντα προκειμένου να με κρατήσει. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο στον Θεό που με κρατάει γερό και δυνατό για να προσφέρω αυτά που πρέπει στην ομάδα μου. Επίσης το βραβείο το αφιερώνω στον πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Ψωμιάδη, καθώς και σε όλους τους συμπαίκτες μου».
Για το γκολ που πέτυχε επί της Λάρισας, είπε: «Μετράει το ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι καταφέραμε να πάρουμε τρεις πολύτιμους βαθμούς προκειμένου να αισιοδοξούμε για την υλοποίηση των στόχων που έχουμε θέσει και αυτοί έχουν να κάνουν με έξοδο στην Ευρώπη. Πριν από το παιχνίδι ο πρόεδρος μας είπε ότι θα πρέπει κατά τη διάρκεια του αγώνα να βοηθάμε τους επιθετικούς μας προκειμένου να πετύχουν γκολ για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Έτυχε το γκολ να το βάλω εγώ. Όμως όταν στην ομάδα υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο Ονουάτσι, που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι σκοράρει, τότε θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φτάνουμε στις νίκες».
Αναφερόμενος στο επόμενο ματς, με τον Παναθηναϊκό στο άδειο ΟΑΚΑ, δήλωσε: «Σίγουρα το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολο. Εμείς σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, γιατί είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως ως Καβάλα και θέλοντας βήμα-βήμα να φτάσουμε στο στόχο μας, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

"Ενδιαφέρεται για Κλόζε η Ρεάλ"

Ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Μίροσλαβ Κλόζε μετά και τον τραυματισμό του Γκονσάλο Ιγκουαΐν αποκάλυψε ο μάνατζερ του παίκτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της AS, ο άσος της Μπάγερν Μονάχου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ζοσέ Μουρίνιο για να αντικαταστήσει τον αργεντίνο και με δηλώσεις του στη Bild ο μάνατζερ, Αλεξάντερ Σούετ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον:
"Εχουν υπάρξει κάποιες διερευνητικές προσεγγίσεις από την Ισπανία. Υπάρχει και μία δελεαστική πρόταση από τη Ρεάλ, αλλά τίποτα παραπάνω από αυτό".
Βέβαια, η πιθανή μετακίνηση του Κλόζε στο Μπερναμπέου ίσως... ρισκάρει τη συμμετοχή του με την Εθνική Γερμανίας στο Euro 2012 που συνδιοργανώνεται από τη γενέτειρά του, Πολωνία και την Ουκρανία, καθώς δεν αναμένεται να πάρει τον επιθυμητό χρόνο συμμετοχής στη Βασίλισσα.

Με «Κούτσια» και Ίβιτς στον Βόλο

Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν Κουτσιανικούλης και Ίβιτς. Ο πρώτος θα πάρει μία ακόμα ευκαιρία για να αποδείξει ότι καλώς βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και ο δεύτερος αποθεραπεύτηκε και θα φορέσει φανέλα βασικού.
Αυτό που οριστικοποιήθηκε μετά το τέλος της σημερινής (13/1) προπόνησης είναι το σχήμα με το οποίο θα παίξει ο ΠΑΟΚ στον Βόλο 4-2-3-1. Ο Μάκης Χάβος χρησιμοποίησε μαζί με τους βασικούς τον Ίβιτς και τον Κουτσανικούλη. Ο Σέρβος μέσος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και απ' ό,τι φαίνεται θα πάρει φανέλα βασικού.
Ο τεχνικός του Δικεφάλου μετά το τέλος της προπόνησης είχε μια συνομιλία με τον έμπειρο μέσο, όπως και με τον Κουτσιανικούλη. Όσον αφορά τον Λαρισαίο μεσοεπιθετικό, θα πάρει την ευκαιρία που ζητούσε και αν την αξιοποιήσει τότε θα μιλάμε για μια εσωτερική μεταγραφή.

Κινείται για Μποσίνγκουα η Μίλαν

Η Μίλαν είναι το φαβορί για την απόκτηση του Ζοσέ Μποσίνγκουα της Τσέλσι και το ενδεχόμενο μετακίνησής του από τώρα στο Μιλάνο είναι πολύ πιθανό. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου άσου με τους «Μπλε» εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και η Μίλαν είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί το γεγονός, ώστε να αποκτήσει τον Μποσίνγκουα από τώρα σε τιμή... ευκαιρίας. Η απόκτηση του 28χρονου δεξιού οπισθοφύλακα κόστισε στην Τσέλσι περίπου 20 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2008, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι «ροσονέρι» παρακολουθούν την υπόθεση από κοντά και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τους Άγγλους από τώρα, προκειμένου ο Μποσίνγκουα να μετακομίσει στο Μιλάνο μέσα στον Ιανουάριο. Η αντίδραση της Τσέλσι, όμως, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι άγνωστη, καθώς μπορεί να μην έχει στα μελλοντικά της πλάνα τον Πορτογάλο άσο, όμως τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κάρλο Αντσελότι στην άμυνα τον καθιστούν πολύτιμη λύση.

Σενάρια για Μπα στον κάμπο

Στο στόχαστρο της Λάρισας φέρεται να βρίσκεται ο Πάπα Μαλίκ Μπα, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδα «L' Equipe» τονίζει πως οι «βυσσινί» βρίσκονται σε επαφές με τον 30χρονο μέσο, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία και να μετακομίσει από τώρα στον θεσσαλικό κάμπο.
Ο έμπειρος Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από την Ναντ για το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν και ήδη αναζητεί ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Μπα έχει μόλις εννέα συμμετοχές εφέτος με τη γαλλική ομάδα και βρίσκεται στη λίστα των ιθυνόντων της ΑΕΛ, οι οποίοι εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις παικτών για τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

«Διαγραφή» και… Λάρισα για Ηρακλή

Η ψυχολογία έπεσε στο ναδίρ στις τάξεις του Ηρακλή μετά το χθεσινό αποκλεισμό από την Κέρκυρα και τη χαμένη ευκαιρία για μία καλή πορεία στο θεσμό, δεδομένης και της καλής κλήρωσης. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κάλεσε τους παίκτες του να «διαγράψουν» από τη μνήμη τους αμέσως αυτό το ματς και να στραφούν σε αυτό της ερχόμενης Κυριακής με τη Λάρισα στην «AEL FC Arena».

Στο παιχνίδι αυτό δεν θα αγωνιστεί ο Βίκτορ Ιάκομπ, που θα εκτίσει τη δεύτερη και τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Αντίθετα, ο τραυματισμός του Στέλιου Ηλιάδη στον αχίλλειο τένοντα δεν φαίνεται ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Προχωράει του Μακούν

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Λιόν και Άστον Βίλα για τον Ζαν Μακούν, επιβεβαιώθηκαν και από τον πρόεδρο του γαλλικού συλλόγου. Ο Ζεράρ Ουγιέ επιθυμεί την απόκτηση του ποδοσφαιριστή, με το θέμα όμως να κολλάει προς στιγμή στις μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις της Λιόν.

Ο 27χρονος Καμερουνέζος μέσος έχει εμπειρία από Τσάμπιονς Λιγκ με Λιλ και Λιόν, στοιχείο που έθεσε ως προτεραιότητα για τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, ο Γάλλος τεχνικός των «χωριατών».

Η γαλλική ομάδα είναι θετική στην παραχώρησή του, μιας και δε λογίζεται ως βασικός, όμως θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις της μιας και η Βίλα δεν δείχνει διατεθειμένη να δώσει πάνω από 8 εκ ευρώ.

Βίοι αντίθετοι για Αντεμπαγιόρ – Μπαλοτέλι

Υπομονή ζήτησε από τους συλλόγους που επιθυμούν την απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι. Ο προπονητής των «πολιτών»θα συναινέσει στη μεταγραφή του Τογκολέζου φορ μόνο εφόσον βεβαιωθεί ότι ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν θα χρειαστεί πράγματι εγχείρηση και θα είναι έτοιμος σε έναν μήνα.

Με άλλα λόγια με υγιή τον Μπαλοτέλι αποχωρεί ο Αντεμπαγιόρ και με νοκ-άουτ τον Ιταλό επιθετικό ο Αντεμπαγιόρ μένει και αποτελεί ένα επιπλέον στήριγμα για τους Τζέκο – Τέβεζ.

Ο 26χρονος πρώην επιθετικός της Άρσεναλ πάντως έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να αποχωρήσει, ώστε να βρει θέση βασικού. Μετά τον διαπληκτισμό του μάλιστα με τον Κόλο Τουρέ σε προπόνηση της Σίτι είχε ουσιαστικά τεθεί εκτός ομάδας.

Ο τραυματισμός του Μπαλοτέλι όμως τον κρατεί σε εγρήγορση και σε αντίθεση με τον Ρόκε Σάντα Κρουζ που οδεύει άμεσα προς την έξοδο, η δική του περίπτωση είναι διαφορετική:

«Πρέπει να περιμένουμε γιατί ο Μανού αποτελεί μία διαφορετική περίπτωση. Υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Είναι καλός ποδοσφαιριστής. Για να απαντήσουμε όμως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πως πηγαίνει η αποθεραπεία του Μπαλοτέλι. Έχουμε ακόμη μέρες μπροστά για να αποφασίσουμε. Καλύτερα να περιμένουμε λίγο ακόμη για να είμαστε σίγουροι», τονίζει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Στο «σκαμνί» η Ξάνθη για τα ρατσιστικά!

Ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης θα βρεθεί η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, έπειτα από την πειθαρχική δίωξη που άσκησε εναντίον της ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Ανδρέας Φάκος. Η ακριτική ΠΑΕ κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της εις βάρος του Τζιμπρίλ Σισέ, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στα Πηγάδια. Η πειθαρχική δίωξη κατά της Ξάνθης ασκήθηκε βάσει δημοσιευμάτων.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας εγκαλεί πειθαρχικά την ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, διότι “…δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου, με την εκ μέρους των φιλάθλων της εκφώνηση συνθημάτων και φράσεων που προσβάλλουν την εθνική συνείδηση ποδοσφαιριστών (ρατσιστικά συνθήματα) και έχουν απρεπές και υβριστικό περιεχόμενο…”».

Η Σπόρτινγκ θέλει τον Βιεϊρίνια!

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα και πιο συγκεκριμένα την ιστοσελίδα Renascenca, ο τεχνικός διευθυντής της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, Κοστίνια, έχει ψηλά στη λίστα του τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Οι Πορτογάλοι ψάχνουν απεγνωσμένα για έναν παίκτη, που να μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες της μεσαίας γραμμής και στα ονόματα των Πάουλο Σέρτζιο και Μπρούνο Γκάμα, προστίθεται και εκείνο του Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, τα χρήματα που ζητά η ομάδα της Θεσσαλονίκης για την παραχώρηση του 24χρονου μέσου είναι πολλά, όμως ευελπιστεί πως η τιμή του μπορεί να πέσει.

Το απόγευμα οι Μπουαζά και Ζερκά

Μπορεί ο Ηρακλής να βγήκε εκτός Κυπέλλου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο μεταγραφικός σχεδιασμός αλλάζει. Στις 19:00 φτάνουν στη Θεσσαλονίκη οι Μπουαζά και Ζερκά. Εφόσον περάσουν τις ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας.
Αφίξεις για λογαριασμό του Ηρακλή θα έχουμε σήμερα (13/1) το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» . Οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν τους Αμέρ Μπουαζά και Μονσέφ Ζερκά. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμφωνήσει σε όλα με την ΠΑΕ και εφόσον περάσουν με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις, τότε θα υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τον Γηραιό.
Όσον αφορά τον Σάνι Καϊτά, αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη. Αν και αυτός περάσει από εργομετρικές εξετάσεις, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα προπονήσεων της ομάδας.

«Καλό το Κύπελλο, καλύτερη η παραμονή!»

Ως πρώτο στόχο της ομάδας του έθεσε την παραμονή στην SuperLeague ο Έλληνας διεθνής πορτιέρο της Κέρκυρας, Δημήτρης Κωνταντόπουλος, ενώ τόνισε πως και ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα του.
Στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" μίλησε ο 33χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στον θρίαμβο της ομάδας του επί του Ηρακλή στο Κύπελλο – σε έναν αγώνα που ο ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής με το πέναλτι που έπιασε – αλλά τόνισε πως πρώτο μέλημα των «Φαιάκων» είναι η παραμονή τους στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κωνσταντόπουλος:
Για τη θητεία του στην Αγγλία και τη διαφορά που θα είχε έαν παρέμενε όλ' αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα: "Στα εννιά χρόνια στην Άγγλία ανδρώθηκα και μεγάλωσα ποδοσφαιρικά και σαν άνθρωπος και με βοήθησαν πάρα πολύ. Εκεί έγινα επαγγελματίας, δούλεψα με πολλούς και καλούς προπονητές και καλούς ανθρώπους, κατάφερα να βελτιωθώ πολύ και αισθάνομαι μια χαρά τώρα. Το σκέφτομαι καμιά φορά για το πως θα ήμουν εάν έμενα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Δεν ξέρεις πως θα μπορούσαν να έχουν έρθει τα πράγματα αλλά πιθανόν να ήμουν, όπως είμαι τώρα, αλλά  χειρότερος από θέματα τεχνικής απόψεως και επαγγελματισμού, γιατί εκεί έχουν το μικρόβιο του επαγγελματισμού και της δουλειάς και θέλουν να δουλεύουν σκληρά. Εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα”.
Για τους στόχους της Κέρκυρας από εδώ και πέρα στο κύπελλο: "Όταν είσαι νεοφώτιστη ομάδα ο πρωταρχικός στόχος είναι να σωθείς και να μείνεις στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα μπορείς. Βέβαια δεν μπορείς να μην ασχοληθείς και με το κύπελλο, από τη στιγμή που κάναμε τέτοια προσπάθεια, ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι. Αλλά και με την κλήρωση που υπάρχει, μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο, θα το κοιτάξουμε με άλλο μάτι, καθώς ο επόμενος αντίπαλος είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς και έχουμε μία καλή ευκαιρία. Όσο για τον τελικό προέχει η παραμονή πιστεύω".
Για την επιρροή από την αγγλική φιλοσοφία: "Επειδή στην Αγγλία όλες οι ομάδες από την μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη πάνε για να κερδίσουν το κύπελλο, έτσι και εγώ παίζω για να κερδίσω είτε είναι κύπελλο είτε είναι πρωτάθλημα. Και αυτό πιστεύω με βοηθάει εμένα προσωπικά”.
Για την έως τώρα πορεία της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα: "Αν και κάναμε μια “κοιλιά” πριν από περίπου ενάμιση μήνα, είμαι ευχαριστημένος. Γιατί πλέον έχουμε ανακάμψει και η συγκομιδή βαθμών είναι ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς πως είμαστε και μια άπειρη σχετικά ομάδα".
Για την γενική άποψή του για το πρωτάθλημα: "Σίγουρα θα μπορούσε να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο και να υπάρχει καλύτερο θέαμα.Αλλά για αυτό παίζει ρόλο πως όλες οι ομάδες είναι τόσο κοντά μεταξύ τους και το κάνει ενδιαφέρον και όλες παλεύουν για το αποτέλεσμα, θυσιάζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο το θέαμα. Επίσης το ότι οι διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες και στις θεωρητικά μικρότερες έχουν μικρύνει δίνει περισσότερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον πρωταθλητή, αυτή τη στιγμή είναι αναμφισβήτητα φαβορί ο Ολυμπιακος και λόγω βαθμολογίας αλλά και λόγω τρόπου παιχνιδιού.Το δύσκολο είναι να προβλέψεις ποιος θα υποβιβασθεί, καθώς είναι πολύ κοντά οι ομάδες. Πιστεύω σε τέσσερις-πέντε αγωνιστικές θα έχουν ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα”.
Για την αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: "Είναι ομάδα που βρίσκει λύσεις και σε παιχνίδια που δεν παίζει καλά και μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα. Προσαρμόζεται στις συνθήκες κάθε παιχνιδιού και έχει λύσεις και στο σκοράρισμα. Έχει αυτό που λέμε δεύτερο και τρίτο σχέδιο, ώστε να πάρει τα παιχνίδια. Ενώ άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Παναθηναικός έχει συγκεκριμένο σχέδιο με συγκεκριμένους παίκτες κι αν δεν του βγει αυτό δυσκολεύεται".

Φουλάρει ο Ρονάλντο

Ρυθμούς ανεβάζει μέρα με τη μέρα ο Ρονάλντο Γκιάρο, ο οποίος προπονήθηκε και την Πέμπτη κανονικά, δείχνοντας πως ίσως προλάβει τελικά να αγωνιστεί κόντρα στον Πανιώνιο την Κυριακή, έστω και για λίγα λεπτά.

Η δίμηνη απουσία του Βραζιλιάνου αμυντικού είναι φυσικό να προβληματίζει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, ο οποίος δεν θέλει να ρισκάρει τη συμμετοχή του για να μην υπάρξει το οποιοδήποτε πρόβλημα υποτροπής.

Σε αντίθεση με τον Ρονάλντο, το ατομικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Πρίττας και Αγτζίδης, ενώ ο Κόκε ξεκίνησε τρέξιμο. Απόντες από το πρόγραμμα ήταν για άλλη μία ημέρα οι διεθνείς Ρουίζ, Κατίδης και Μπουγαΐδης.

Σαλπιγγίδης: «Στόχος η συνέπεια…»

Η διατήρηση της Εθνικής ομάδας στην ελίτ και η διαρκής παρουσία της στις μεγάλες διοργανώσεις είναι το μεγάλο στοίχημα των διεθνών, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα των φίλων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (www.hellasfanclub.gr). Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε εξαιρετικό το κλίμα στις τάξεις της ομάδας, αλλά και σεβαστή την απόφαση των παικτών που επέλεξαν να αποχωρήσουν.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι περιμένεις από το νέο χρόνο για εσένα προσωπικά και για την Εθνική;
«Αυτό που θέλω να έχω το 2011 είναι υγεία, ώστε όταν και όποτε μου ζητηθεί να είμαι έτοιμος να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Εθνική».

Τι κρατάς και τι πετάς από το 2010;
«Ασφαλώς κρατάω τη συμμετοχή μας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Είναι κάτι ξεχωριστό για όλους τους Έλληνες, άλλωστε παίξαμε σε Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από πολλά χρόνια. Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, κάτι που θα μου μείνει χαραγμένο στο μυαλό στο πέρασμα του χρόνου. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά, πολύ επιτυχημένη όπως και η παρουσία μας στην Νότια Αφρική. Όσο για το τι πετάω: Τον τραυματισμό του Αλέξανδρου Τζιόλη, ήταν κάτι πολύ άσχημο και μας επηρέασε όλους τους ποδοσφαιριστές».

Κρίνοντας από την ιδιαίτερη ευαισθησία που έδειξαν όλα τα μέλη της Εθνικής για τον τραυματισμό του Αλέξανδρου, να υποθέσουμε ότι το κλίμα στις τάξεις σας είναι εξαιρετικό.
«Ανέκαθεν ήταν καλό το κλίμα της Εθνικής. Ακόμη και κάποιες άλλες απόψεις που ακούστηκαν, και μιλάω για τα παιδιά που αποχώρησαν, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες. Και με την ευκαιρία να πω ότι η απόφασή τους είναι σεβαστή, αλλά και πως η ατμόσφαιρα στην Εθνική είναι πολύ καλή».

Αν σου ζητούσαμε να θυμηθείς τις πιο σημαντικές συμμετοχές σου με το εθνόσημο ποιες θα ήταν και γιατί;
«Ασφαλώς θα θυμηθώ το ντεμπούτο μου στην Εθνική Ελλάδας. Έγινε τον Αύγουστο του 2005, σε αγώνα με το Βέλγιο. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Ξεχωρίζω και τον αγώνα με την Ισπανία στο EURO 2008, φυσικά τον αγώνα με την Ουκρανία όπου εξασφαλίσαμε την πρόκρισή μας στο Μουντιάλ πετυχαίνοντας μια πολύ μεγάλη νίκη. Κι όπως είπα και πριν, τους αγώνες της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Μετά το EURO 2004 που κατέκτησε η Ελλάδα, ακολούθησε η συνεπής παρουσία της σε μεγάλες διοργανώσεις. Ποιο είναι το επόμενο κάστρο που θα μπορούσε να γκρεμίσει;
«Η Εθνική έχει κάνει τεράστια άλματα τα τελευταία χρόνια και δεν θα έλεγα ότι έχουμε πλέον κάποιο άλλο κάστρο να γκρεμίσουμε, αλλά να διατηρηθούμε σε υψηλό επίπεδο. Να παραμείνουμε δηλαδή σε τροχιά των μεγάλων διοργανώσεων, να έχουμε διάρκεια και συνεπή παρουσία σε αυτές. Δεν είναι εύκολο, γιατί, πράγματι, πολλές είναι οι Εθνικές ομάδες που έχουν δυναμώσει, είναι ανταγωνιστικές και το βλέπουμε και στα προκριματικά του EURO 2012».

Τι διαφορετικό έχει η Εθνική του Σάντος από τα χρόνια Ρεχάγκελ;
«Πρόκειται για δύο πολύ αξιόλογους προπονητές. Ο κ.Ρεχάγκελ έκανε μεγάλο έργο στα περίπου δέκα χρόνια του στην Εθνική ομάδα. Ο κ.,Σάντος είναι επίσης πολλά χρόνια στην Ελλάδα, σε συλλογικό επίπεδο μέχρι να αναλάβει την Εθνική κι έχει επίσης να επιδείξει έργο. Ο καθένας έχει τον τρόπο λειτουργίας του. Στην εποχή του κ.Σάντος, στόχος μας είναι να αφομοιώσουμε τη δική του φιλοσοφία για τον τρόπο που πρέπει να παίζουμε, και να βελτιωνόμαστε».

Τι αφουγκράζεσαι από τους Έλληνες παίκτες με τη δεδομένη πλέον φιλοσοφία του Σάντος να καλεί όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες στην Εθνική;
«Ο Έλληνας παίκτης παίρνει θάρρος βλέποντας τον κ.Σάντος να καλεί πολλούς παίκτες και να δίνει ευκαιρίες. Είναι πολύ καλό για τα νέα παιδιά, γιατί τους δίνεται η ευκαιρία να αναδείξουν το ταλέντο τους και στην Εθνική ομάδα».

Εμπιστεύεσαι το νέο αίμα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Υπάρχει ταλέντο στη βάση;
«Πάντα υπήρχε ταλέντο. Όπως και τώρα υπάρχει. Κι όσο ενθαρρύνονται κι από την φιλοσοφία του κ.Σάντος, όταν βλέπουν να προσκαλεί νέα παιδιά, τόσο μεγαλύτερο μπορεί να είναι το κέρδος».

Από τον Έλληνα φίλαθλο τι περιμένεις;
«Αυτό που θέλουμε στην Εθνική από τον Έλληνα φίλαθλο είναι να μας στηρίζει. Δεν έχουμε παράπονο, ο Έλληνας πάντα στήριζε την Εθνική του. Θα θέλαμε όμως, όλοι οι παίκτες, να υπάρχει πιο διαρκής στήριξη και σε μεγαλύτερο εύρος φιλάθλων για να μας δίνει δύναμη».

Η δημιουργία του hellas fan club πόσο μπορεί να συνεισφέρει στην Εθνική ομάδα;
«Ασφαλώς, είναι ένας τρόπος να προσελκύσει κι άλλο κόσμο κοντά στις Εθνικές ομάδες και να ενώσει τους Έλληνες φιλάθλους. Σας αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια και για την αγάπη σας προς την Εθνική».

Αντί επιλόγου, θα θέλαμε μια ευχή για τα μέλη του hellas fan club για το 2011.
«Στα μέλη του Hellas Fan Club και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους θέλω να ευχηθώ για το 2011 να έχουν υγεία, ευτυχία και να συνεχίσουν να στηρίζουν την Εθνική και όλοι μαζί να συμβάλλουμε ώστε η Εθνική μας να προκριθεί και στο EURO 2012».

Κέρκυρα-Τελειώνει του Επαλέ

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του Ζοέλ Επαλέ για την Κέρκυρα. Ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τη διοίκηση των Φαιάκων και το μόνο που απομένει είναι να μείνει ελεύθερος από την Μπακού. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής προσπαθεί να λύσει την συνεργασία του με την ομάδα του Αζερμπαϊτζάν και στην συνέχεια θα ταξιδέψει στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Δεν αποκλείεται ο παίκτης να βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου, για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση μεταξύ της Κέρκυρας και του Ατρόμητου. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.

Ντάνι: «Μακριά από περιπέτειες»

Να μην επαναληφθούν οι περιπέτειες των προηγούμενων ετών για τον Ηρακλή θέλει ο Ντάνι. Ο Πορτογάλος μέσος των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους για την επόμενη σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την κατάσταση στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο 30χρονος μέσος του «γηραιού» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το 2010 ήταν μία εξαιρετική σεζόν για έμενα. Κέρδισα πολλά με την Κλουζ, ενώ μετά ήρθα στην Ελλάδα. Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα και οι άνθρωποι της ομάδας με σέβονται αρκετά. Αγωνίζομαι σε κάθε ματς, ενώ πέτυχα και ένα κρίσιμο γκολ εναντίον της ΑΕΚ. Το καλύτερο όμως είναι πως η γυναίκα μου γέννησε ένα πολύ όμορφο μωράκι»..
Στην συνέχεια, ο έμπειρος παίκτης συμπλήρωσε: «Στόχος μας είναι να μην επιτρέψουμε στην ομάδα να έχει περιπέτειες όπως τα προηγούμενα χρόνια. Το πρωτάθλημα πάντως είναι πολύ ισορροπημένο, αφού ο 3ος με τον 13ο είναι μόλις πέντε πόντοι».

«Μετεγγραφές τέλος»

Δε θα γίνει άλλη μετεγγραφή τον Ιανουάριο, όπως ξεκαθάρισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού υπογράμμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» θα πορευτούν με το ρόστερ που έχει ήδη, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως έχει εμπιστοσύνης στους παίκτες της ομάδας. Επίσης, επανέλαβε ότι και στην κοπή της πίτας, ζητώντας από όλους να είναι ενωμένοι για τον κοινό στόχο που είναι το πρωτάθλημα.
Χαρακτηριστικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Οι μεταγραφές έχουν τελειώσει και προχωράμε όλοι μαζί. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες μας και προχωράμε για το πρωτάθλημα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά και θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει ακόμη πιο σκληρά για τα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό. Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη στο μπάσκετ επί του Παναθηναϊκού».
Νωρίτερα είχε τονίσει στους παίκτες κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: «Θέλω να είμαστε όλοι ενωμένοι από εδώ και στο εξής για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Μου άρεσε η εικόνα που είδα στο τελευταίο ματς απέναντι στην Κέρκυρα και έτσι σας θέλω από εδώ και στο εξής. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα κινηθούμε από εδώ και μπρος όλοι μαζί, δυνατά και ολυμπιακά».
Από εκεί και πέρα, οι Αβραάμ Παπαδόπουλς και Γιώργος Γκαλίτσιος ήταν οι τυχεροί στην κοπή της πίτας. Οι δυο παίκτες βρήκαν τα δυο φλουριά, τα οποία αντιστοιχούν σε δέκα χιλιάδες ευρώ το καθένα, όμως τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Επίσης, υπήρξαν δυο φλουριά για το τεχνικό επιτελείο των δυο χιλιάδων ευρώ και ένα των 500 ευρώ για τους υπαλλήλους του Ρέντη. Το «παρών» στην εκδήλωση της κοπής της πίτας έδωσαν οι κ.κ. Κομινάκης, Νταϊφάς, Βρέτσος και Θεοδωρακάκης.
Στα αγωνιστικά, οι Ντουντού και Ουρτάδο συνέχισαν τα προγράμματα αποθεραπείας που ακολουθούν τις τελευταίες ημέρες, ενώ ο Ιμπαγάσα έκανε ατομικό στο πλαίσιο του προγράμματος ξεκούρασης που υπάρχει για τους «ερυθρόελυκους». Μοναδική απουσία για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν ο Κρίστιαν Νέμεθ, ο οποίος παρέμεινε κλινήρης και δεν έδωσε το «παρών» και στην εκδήλωση της κοπής της πίτας. Τέλος, ο Γκαλίτσιος προπονήθηκε κανονικά και θα ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας απέναντι στον Πανσερραϊκό.

Πήρε Ζαρντέλ η Μπενφίκα

Την μεταγραφή του Ζαρντέλ από την Ολανένσε ολοκλήρωσε την Πέμπτη η Μπενφίκα, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα μέσω της ιστοσελίδας της.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2016, χωρίς ωστόσο να γίνει γνωστό το χρηματικό ποσό που δαπάνησαν οι «αετοί» της Λισαβόνας.

Ο 24χρονος μπακ ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Αβαΐ, ενώ φόρεσε επίσης τις φανέλες των Βιτόρια, Σάντος, Ιράτι και Εστορίλ, πριν πάει στην Ολανένσε το 2010.

Πού να ‘σαι τώρα-Ιρανίλντο

Η στήλη παίρνει το μέρος του Ρομάριο στην μάχη για τα 1.000 γκολ και βρήκε και… στήριγμα σε έναν συμπατριώτη του και… γνωστό σας. Σημερινός φιλοξενούμενος της στήλης ο Ιρανίλδο (ή Ιρανίλντο, όπως λανθασμένα γραφόταν), ένας βιρτουόζος Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα.
Σε συνέντευξή του στο site της βραζιλιάνικης «Globoesporte» ως ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στον Ρομάριο όταν οι δύο τους αγωνίζονταν στην Φλαμένγκο, ευχήθηκε να του έβγαζε την πάσα για το 1.000ό τέρμα μετά τον Μάιο, όταν και θα επιστρέψει στην Βραζιλία από την Μέση Ανατολή. Μάλλον δεν προλαβαίνει. Πάντως ανέκαθεν ήταν καλός στις τελικές πάσες.
«Πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα;». Λέμε τώρα! Ο Ιρανίλδο δεν έπαιξε ποτέ σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα του Αρη! Ο υπογράφων τον θυμάται να εντυπωσιάζει σε ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, ντάλα καλοκαίρι, όμως πέραν τούτου ουδέν. Ο Βραζιλιάνος ήρθε στην χώρα μας μέσω Γιάννη Κόντη όμως έπεσε σε εποχές δύσκολες διοικητικά για τους «κιτρινόμαυρους».
Κόστισε 1,2 εκ ευρώ (σημερινά ποσά) και δεν αγωνίστηκε ποτέ: αυτό θα πει επένδυση! Ο τότε τεχνικός του Αρη, Ανρί Μισέλ, πίστευε πολύ στην αξία του Ιρανίλδο. Λίγους μήνες αργότερα, ο Τσαρούχας δήλωνε «αυτά τα λεφτά που δώσαμε στον Ιρανίλδο, πραγματικά τα έχω κλάψει». Α, έπαιξε και σε ένα φιλικό τον Οκτώβριο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στου Χαριλάου, 2-0 με τέρματα των Ιλια Ιβιτς και Ναγκόλι Κένεντι, στην επανεμφάνισή του μετά από 101 ημέρες καθώς ήταν τραυματίας. Αποχώρησε μια για πάντα τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους…
Σε ρεπορτάζ της εποχής (καλοκαίρι 2001) διαβάζουμε: «…Σήμερα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Βραζιλιάνος Ιρανίλντο ενώ ο Αρης ανακάλυψε στη Νότιο Αφρική φλέβα χρυσού καθώς έφερε στην Ελλάδα για δοκιμή τον 21χρονο αμυντικό Νασίφ Μορίς. Οι συστάσεις του είναι εξαιρετικές, αλλά ο Ανρί Μισέλ δεν έχει ιδία άποψη και θέλει να τον δει, μιας και είναι ακριβός και δεν υπάρχει ελεύθερη θέση ξένου. Ο Γκουλιάμ Αλιέ, πρόεδρος της νοτιοαφρικανικής Σάντος, τον κοστολόγησε 500 εκατ. δρχ.!».
Γεννημένος στις 17 Οκτωβρίου 1976 στην πόλη Ιγκαράσου της επαρχίας Περναμπούκο, ο Ιρανίλδο Ερμίνιο Φερέιρα ξεκίνησε την καριέρα του το ’94 από τον Μαδουρέιρα. Ένα χρόνο μετά μεταπήδησε στην Μποταφόγκο κι ακολούθησαν οκτώ σεζόν με τη φανέλα της Φλαμένγκο αλλά με δύο… διαλείμματα: αυτό του Αρη κι άλλο ένα εξάμηνο που είχε δοθεί ως δανεικός στην Βιτόρια Μπαΐα. Το 2003 πήγε στην Μπραζιλιένσε, κατόπιν στη Σάντα Κρουζ και επέστρεψε στην Μπραζιλιένσε τον Δεκέμβριο του 2004.
Παρέμεινε στην Μπραζίλια ως το 2007, οπότε και συμφώνησε με την Αλ Χαζάν της Σαουδικής Αραβίας. Εμεινε εκεί για λίγους μήνες, επέστρεψε στην Μπραζιλιένσε το 2008 και ο 34χρονος σήμερα Ιρανίλδο (που χρίστηκε επτά φορές διεθνής με την εθνική Ελπίδων της Βραζιλίας) εξακολουθεί να… κλωτσάει το τόπι!  Επιμελεια Kubanezos

Φωτο ημερας2

Τριποντο........................

Κλείνει στην Παλέρμο ο Γκέντσογλου

Στην ομάδα της Παλέρμο αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Σάββας Γκέντσογλου, όπως φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος στους συμπαίκτες του. Το ταξίδι Αδαμίδη - Γκρέταρσον στο Μιλάνο, ενισχύει τα σενάρια, με την ΑΕΚ να λαμβάνει άμεσα 500.000 ευρώ και ακόμα 1 εκ. το προσεχές καλοκαίρι.
Πριν από λίγους μήνες, τόσο η ΑΕΚ όσο και οι εκπρόσωποι των Τζένοα, Παλέρμο, διέψευδαν συνεχώς τα σενάρια περί παραχώρησης του Σάββα Γκέντσογλου σε μία εκ των δύο ιταλικών ομάδων. Πλέον όμως, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής φέρεται να έχει αποκαλύψει στους συμπαίκτες του πως είναι θέμα χρόνου η μετακόμισή του στην Ιταλία και το Παλέρμο, προκειμένου να φορέσει τη ροζ φανέλα της ομώνυμης ομάδας.
"Σύντομα θα φύγω και πολλοί το γνωρίζετε ήδη. Θα πάω στην Ιταλία", φέρεται να έχει δηλώσει σε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ο 20χρονος διεθνής μέσος, σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ, που θα αποφέρει ένα ποσό που ενδεχομένως να ξεπεράσει το 1,5 εκ. ευρώ. Από αυτά, τα 500.000 ευρώ θα μπουν άμεσα στα ταμεία της ομάδας, ενώ κάτι περισσότερο από 1 εκ. ευρώ, θα εισρεύσει και στο τέλος της σεζόν, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνησή του.

Μέσω... Μεξικού στον Αρη!

Αναφορά στις διαπραγματεύσεις του Νέρι Καστίγιο με τον Άρη κάνουν τα ΜΜΕ του Μεξικού, τα οποία επιβεβαιώνουν πως ο επόμενος σταθμός του «Νιντέντο» θα είναι η ομάδα της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mediatempo, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σταθμός του. Αύριο θα πραγματοποιηθεί το ντραφτ της Major League Soccer, πρωτάθλημα όπου ο Καστίγιο τοποθετήθηκε ως παίκτης προς μεταγραφή. Επιτέλους το μέλλον του Μεξικανού επιθετικού φάνηκε να παίρνει μία πιο ξεκάθαρη τροπή. Κατά την οποία θα είναι ξανά στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά τώρα με τον Άρη».

"Κανένας συμβιβασμός με την ΑΕΚ"

Διαφορετική εκδοχή από αυτή που παρουσιάζεται σε δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου έδωσε με δηλώσεις στο Contra.gr ο δικηγόρος του Τζιμπούρ, Γιώργος Παναγόπουλος, αναφορικά με τη διαμάχη του Αλγερινού επιθετικού με την ΠΑΕ ΑΕΚ.
"Διεκδικούμε κανονικά τα δεδουλευμένα. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Η ΑΕΚ χρωστάει στον Τζιμπούρ 538.000 ευρώ  από το 2009 μέχρι σήμερα. Ο Τζιμπούρ θα διεκδικήσει και τα χρήματα που πρέπει να λάβει μέχρι το τέλος της σεζόν. Περίπτωση συμβιβασμού μπορεί να γίνει μόνο για το διπλάσιο της αποζημίωσης, το οποίο δικαιούται βάσει Νόμου. Αυτό μπορεί ο Τζιμπούρ να το χαρίσει στην ΑΕΚ" τόνισε ο Γιώργος Παναγόπουλος.
Ο δικηγόρος του Τζιμπούρ διαβεβαίωσε ότι "δεν έχει γίνει καμία προσέγγιση από την ΑΕΚ για συμβιβασμό. Χθες (σ.σ. 12/01) η ΑΕΚ προχώρησε μονομερή λύση του συμβολαίου του παίκτη και κάλεσε τον Τζιμπούρ εκ νέου σε απολογία".
Τέλος, ο δικηγόρος του Τζιμπούρ δήλωσε πως την προσεχή Δευτέρα, 17 Γενάρη, εάν δε συμβεί κάτι άλλο, θα γίνει κανονικά η εκδίκαση της προσφυγής.

«Σπάει» το ρεκόρ του Μίχελς ο Γκουαρντιόλα

Την ευκαιρία να φτάσει το αήττητο σερί της στα 28 παιχνίδια και παράλληλα να ξεπεράσει το ρεκόρ του Ρίνους Μίχελς, το οποίος διατηρείται εδώ και 37 ολόκληρα χρόνια, θα έχει την Κυριακή η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Μάλαγα.

Ο Ολλανδός προπονητής, ο οποίος θεωρείται ο πατέρας του “Total Football”, είχε καταφέρει να κρατήσει τους Καταλανούς χωρίς ήττα για 27 συνεχείς αγώνες, πριν χάσει με σκορ 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 1974 και ενώ είχε ήδη εξασφαλίσει το πρωτάθλημα Ισπανίας.

Πιέζει για Κρισίτο η Μίλαν

Προσπάθεια για την απόκτηση του Ντομένικο Κρισίτο θα καταβάλλει η διοίκηση της Μίλαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Οι «ροσονέρι» θέλουν τον 24χρονο για το αριστερό άκρο της άμυνάς τους. Ο Αντριάνο Γκαλιάνι επιβεβαιώσε στο Sky Italia ότι δύο παίκτες απασχολούν τη Μίλαν αυτή την εποχή. Ο ένας είναι ο Αντρέα Λατζάρι και ο άλλος ο Μαρκ Φαν Μπόμελ, ωστόσο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πρόσθεσε και τον Ντομένικο Κρισίτο της Τζένοα.

Πάντως, πριν από μερικές μέρες ο πρόεδρος της ομάδας της Γένοβας, Ενρίκο Πρεσιόζι ξεκαθάρισε ότι ο Κρισίτο θα μείνει κατά 99% μετά την παραχώρηση του Αντρέα Ρανόκια.

Επέστρεψε στην Μπλάκμπερν ο Σάντα Κρουζ

Επιστρέφει στην Μπλάκμπερν ο Σάντα Κρουζ. Η Μπλάκμπερν συμφώνησε σε όλα με την Μάντσεστερ Σίτι για τον δανεισμό του Παραγουανού επιθετικού μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Σάντα Κρουζ δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ και ο ίδιος χτυπημένος από συνεχόμενους τραυματισμούς δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει τα λεφτα που είχε δαπανήσει η Σίτι για την απόκτησή του.

Τα «ρόδα» αναμένεται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των 90.000 λιρών που κερδίζει την εβδομάδα ο Σάντα Κρουζ. Ο 29χρονος επιθετικός είχε μετακομίσει στην Σίτι το καλοκαίρι του 2009 για το ποσό των 17,5 εκατ. λιρών.

Μουρίνιο: «Περιμένω την καλύτερη Ατλέτικο»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο αναφέρθηκε στο σημερινό παιχνίδι του Κόπα Ντελ Ρέι με αντίπαλο την Ατλέτικο, τονίζοντας πως περιμένει τους «ροχιμπλάνκος» πολύ δυνατούς στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».
Ο Πορτογάλος τεχνικός της Ρεάλ είπε για το ντέρμπι της Μαδρίτης: «Η Βιγιαρεάλ ήταν η ομάδα που έφτασε πιο κοντά να μας νικήσει εδώ, το αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος θα έπρεπε να είναι 1-3, αλλά κι εμείς αξίζαμε τη νίκη για το θάρρος μας. Περιμένω την καλύτερη Ατλέτικο, είχε παίξει πολύ καλά στο ματς πρωταθλήματος, αν και την είχαμε ελέγξει καλύτερα από τη Βιγιαρεάλ. Μετά την ήττα από τη Χέρκουλες έχει ανοιχτή πληγή και αυτό είναι πιο δύσκολο για μας».

Πυροβολισμοί στην προπόνηση του ΠΑΟΚ!

Σοκαρισμένοι είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ από τα όσα συνέβησαν στην σημερινή πρωινή προπόνηση του δικεφάλου. Κατά την διάρκεια της προπόνησης, ακούστηκαν πυροβολισμοί σε πολύ κοντινό χώρο από εκεί που βρισκόταν οι ποδοσφαιριστές. Όπως ήταν επόμενο, η προπόνηση διακόπηκε και σε κατάσταση πανικού άπαντες προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί. Αυτό που αντιλήφθηκαν μετά από δευτερόλεπτα, ήταν πως ένας από τους περίοικους, είχε αποφασίσει να πυροβολήσει ένα σκυλί (!) το οποίο μάλιστα ήταν πολύ κοντά και στην ίδια ευθεία περίπου με το γήπεδο όπου προπονούνταν οι παίκτες του Μάκη Χάβου. Το σκυλί τελικά τραυματίστηκε στο πόδι από την σφαίρα η οποία όμως θα μπορούσε κάλλιστα να έχει κατεύθυνση και προς κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ που βρισκόταν λίγο πιο δίπλα. Κανείς φυσικά δεν θέλει να σκέφτεται καν το τι θα μπορούσε να συμβεί σε μία τέτοια περίπτωση. Οι ποδοσφαιριστές του δικεφάλου, κινήθηκαν εναντίον του συγκεκριμένου ανθρώπου, ενώ ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία και την φιλοζωϊκή εταιρία. Ο περίοικος τελικά συνελήφθηκε λίγο αργότερα, ενώ η φιλοζωϊκή εταιρία ανέλαβε την περίθαλψη του άτυχου ζώου που ευτυχώς δεν έχασε την ζωή του. Μετά το σοκ και την μεγάλη αναστάτωση που προκλήθηκε, η προπόνηση συνεχίστηκε.

«Δένει» Χένρι η Γουλβς

Να πείσει τον αρχηγό της, Καρλ Χένρι, να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο προσπαθεί η Γουλβς. Ο Άγγλος μέσος έχει συμβόλαιο για 1,5 ακόμη χρόνο όμως η διοίκηση του συλλόγου δεν θέλει να σκεφτεί καν το ενδεχόμενο να τον χάσει σύντομα και του πρότεινε νέα τριετή συμφωνία.

Ο 28χρονος άσος έχει συνδέσει το όνομά του με το σύλλογο, όπου βρίσκεται από το 2006, όταν ήρθε από τη Στόουκ. Ο Μικ ΜακΚάρθι εκτιμά την παρουσία του Χένρι στην ομάδα και έχει επίγνωση του καθοριστικού ρόλου που έπαιξε στην περσινή σωτηρία της Γουλβς στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πάρκερ: «Πιστεύουμε στον προπονητή»

Την απόλυτη στήριξη τουλάχιστον των παικτών του στη Γουέστ Χαμ έχει ο Άβρααμ Γκραντ σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σκοτ Πάρκερ. Ο Άγγλος μέσος τονίζει ότι οι συμπαίκτες του τρέφουν μεγάλο σεβασμό στον προπονητή τους και όσο παραμένει εκείνος άνετος και πιστεύει στη σωτηρία, τόσο θα παλεύουν και οι ίδιοι σε κάθε αγώνα.

Η ήττα από τη Νιούκαστλ με 5-0 έμοιαζε σύμφωνα με τα αγγλικά δημοσιεύματα να είναι το κύκνειο άσμα του Ισραηλινού τεχνικού στον πάγκο των «σφυριών», όμως κάτι τέτοιο δε συνέβη. Η διοίκηση του συλλόγου, του έδωσε επιπλέον προθεσμία και η νίκη στον πρώτο ημιτελικό του Κάρλινγκ Καπ επί της Μπέρμιγχαμ ήταν ένα ισχυρό τονωτικό για τον ίδιο και για τη ψυχολογία των παικτών του.

«Παίζουμε για τον προπονητή μας. Δεν πρέπει να πιστεύετε όσα διαβάζετε για την Γουέστ Χαμ στις εφημερίδες», τόνισε ο Πάρκερ και συνέχισε: «Μοιάζει σίγουρος και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Είναι ήρεμος και το περνάει και στους παίκτες. Έχουμε καλή ψυχολογία και πιστεύουμε στη σωτηρία. Όσο πιστεύει ο προπονητής, θα πιστεύουμε κι εμείς. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά. Προσπαθούμε για το καλύτερο, για την ομάδα, τους φιλάθλους και τον προπονητή. Είναι πάρα πολύ έμπειρος και κάνει καλή δουλειά».

Την Τετάρτη τα ντέρμπι του Κυπέλλου ΟΠΑΠ

Για την ερχόμενη Τετάρτη (19/1) ορίστηκαν τελικά τα δύο μεγάλα ντέρμπι της έκτης φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στις 18:00 το απόγευμα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ στις 21:00 το βράδυ.

Μία ημέρα νωρίτερα (18/1) θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της Κέρκυρας με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ την Πέμπτη (20/1) εκείνη μεταξύ Ατρομήτου και Διαγόρα.

Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν δύο εβδομάδες αργότερα, το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1η Αγωνιστική

ΤΡΙΤΗ 18/1

Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου (17:00)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19/1

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (18:00)
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (21:00)

ΠΕΜΠΤΗ 20/1

Ατρόμητος-Διαγόρας (19:00)


2η Αγωνιστική

ΤΕΤΑΡΤΗ 2/2

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (18:00)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός (21:00)

ΠΕΜΠΤΗ 3/2

Διαγόρας-Ατρόμητος (16:00)
Ολυμπιακός Βόλου-Κέρκυρα (17:00)

«Καμία συμμετοχή στον Παναθηναϊκό»

Κατηγορηματικά απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο επιστροφής στον Παναθηναϊκό και αύξησης του μετοχικού ποσοστού του στην ΠΑΕ ο Ανδρέας Βγενόπουλος με ανακοίνωσή του. «Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του Παναθηναϊκού και του ελληνικού ποδοσφαίρου», επαναλαμβάνει. Παράλληλα κάνει λόγο για ενορχηστρωμένο πόλεμο λάσπης από ΜΜΕ ελέγχου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνεχίζοντας την κόντρα με την οικογένειά του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Διαψεύδουμε ως απολύτως ανακριβή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με την άρνηση του κ. Α. Βγενόπουλου να παραχωρήσει συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και δημοσιογράφους επειδή κατά την γνώμη του δεν χειρίζονται με αντικειμενικότητα τα θέματα του Παναθηναϊκού. Διαψεύδουμε επίσης ως ανακριβή όλα τα δημοσιεύματα που αφορούν τις προθέσεις του κ. Α. Βγενόπουλου σχετικά με τη μελλοντική άσκηση των δικαιωμάτων του από τη μετοχική του συμμετοχή στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Γενική Συνέλευση, συμμετοχή σε μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου κ.λ.π.).

Δυστυχώς, ο ενορχηστρωμένος πόλεμος λάσπης κυρίως από τις οπαδικές εφημερίδες, αλλά και άλλα ΜΜΕ ελέγχου του κ. Δ. Γιαννακόπουλου συνεχίζεται αφού η καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης εις την οποία ο κ. Βγενόπουλος έχει προσφύγει δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ατιμωρησίας.

Προς αποφυγή παρανοήσεων η τελευταία ανακοίνωση του κ. Α. Βγενόπουλου ισχύει και επαναλαμβάνεται (υπογραμμισμένη) για να μην υπάρξουν νεώτερες σκόπιμες παρερμηνείες περί δήθεν αλλαγής θέσης: «Δεν προτίθεμαι να αυξήσω το μετοχικό μου ποσοστό στην ΠΑΕ ούτε να έχω οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και του Ελληνικού Ποδοσφαίρου
».

Οι έλληνες παίκτες του φιλέ ανακαλύπτουν τα πετροδολάρια.....

Εκτός από την ελληνική κυβέρνηση, η οσμή των πετροδολαρίων συγκινεί και τους έλληνες βολεϊμπολίστες που αναζητούν στις χώρες του Περσικού Κόλπου το δικό τους Ελντοράντο. Τελευταίος... εραστής της αραβικής χλιδής είναι ο Απόστολος Αρμενάκης, ο οποίος ακολούθησε το παράδειγμα του Θόδωρου Μπάεφ, παλιότερα, και του Πέτρου Πέτρογλου εσχάτως.
Ο πρώην παίκτης της ΕΑ Πατρών που είχε μείνει άνεργος μετά τη λύση της συνεργασίας του με την αχαίκή ομάδα υπέγραψε συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια του Μπαχρέιν, Αλ Νασέρ. Ο Αρμενάκης που στα τέλη του περασμένου χρόνου είχε συμφωνήσει με μια άλλη ομάδα του Μπαχρέιν, την Αλ Νανγκτί, αλλά στη συνέχεια τα «έσπασε» λόγω οικονομικής διαφοράς, θα βρεθεί αντίπαλος με τον πρώην συμπαίκτη του στην ΕΑΠ Πέτρογλου, ο οποίος αγωνίζεται από την αρχή της σεζόν στην Αλ Αχλί. Ο Πέτρογλου ο οποίος είχε ήδη την εμπειρία του Μπαχρέιν την περίοδο 2007-2008, όταν αγωνίστηκε για δυόμισι μήνες στην Αλ Αχλί, έχει υπογράψει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με την αραβική ομάδα που αγγίζει τα 80.000 ευρώ, ποσό τουλάχιστον τετραπλάσιο από αυτά που δίνονται αυτή την εποχή των ισχνών αγελάδων για έλληνες παίκτες στην Α1 βόλεϊ ανδρών.
Τον δρόμο πάντως των ελλήνων βολεϊμπολιστών προς τις αραβικές χώρες άνοιξε ο Θόδωρος Μπάεφ, ο οποίος την περίοδο 2007-2008 αγωνίστηκε στην Αλ Αχλί του Ντουμπάι εισπράτοντας ένα ηγεμονικό συμβόλαιο 200.000 ευρώ. Μάλιστα, ο πρώην διεθνής ακραίος που απολάμβανε τιμές υψηλού προσκεκλημένου είχε μετακομίσει στην αραβική χώρα οικογενειακώς.

Ο Μπέκαμ επιστρέφει στην Τότεναμ ύστερα από 20 χρόνια!

Οταν ο Ντέβιντ Μπέκαμ ήταν 12 ετών (συγκεκριμένα το 1987), ο πατέρας του τον πήρε από το χεράκι και τον οδήγησε στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ. Ο κ. Τεντ Μπέκαμ, φανατικός οπαδός των Σπιρουνιών, ζούσε πάντοτε με το όνειρο ότι ο γιος του θα φορούσε κάποτε τη φανέλα της πρώτης ομάδας διαγράφοντας αξιοπρόσεχτη καριέρα. Η επιθυμία του άρχισε να αποκτά σοβαρές ελπίδες όταν διαπίστωσε ότι ο μικρός Ντέιβιντ «χάιδευε» με διαφορετικό τρόπο από τα άλλα παιδιά την μπάλα στις αλάνες του Λεϊτονστόουν στο βόρειο Λονδίνο.
Ωστόσο στην πορεία κάτι δεν πήγε καλά. Αν και μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Τότεναμ μαθαίνοντας τα μυστικά του ποδοσφαίρου από το 1987 ως το 1991, ο Μπέκαμ δεν αξιώθηκε να φορέσει ποτέ τη φανέλα της πρώτης ομάδας! Δεν πήρε ευκαιρίες να δείξει τι μπορεί να κάνει σε υψηλότερο επίπεδο, δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής, αλλά για καλή του τύχη δεν πέρασε και απαρατήρητος από τα λαγωνικά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα οποία διέκριναν ότι είναι ξεχωριστός και τον «άρπαξαν» κάτω από τη μύτη της Τότεναμ.
Είκοσι χρόνια μετά ο Μπέκαμ επιστρέφει στο Λέιν με την πρόθεση να κάνει το πέρασμα που πάντοτε έλειπε από την πλούσια καριέρα του. Η Τότεναμ που τότε δεν τον αξιολόγησε σωστά, άνοιξε τις αγκάλες της για να υποδεχθεί τον «άσωτο υιό» της ελπίζοντας ότι θα πείσει και τους Λος Αντζελες Γκάλαξι να αποδειχθούν περισσότερο διαλλακτικοί ώστε να φορέσει τη φανέλα της ως το τέλος των εφετινών υποχρεώσεών της αγγλικής ομάδας. Υφίσταται κάποια διαφορά στο οικονομικό και στο διάστημα παραμονής του Μπέκαμ στο Λονδίνο, ωστόσο τα εμπόδια αναμένεται να ξεπεραστούν ώστε ο 36χρονος μέσος να είναι άμεσα διαθέσιμος. Φαίνεται τελικά ότι αυτή η παλιά αγάπη θα βρει τον δρόμο προς τον Πάραδεισο...
Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Τότεναμ στον κυριακάτικο (εντός έδρας) αγώνα για την Πρέμιερ Λιγκ απέναντι στην άλλοτε ομάδα του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού ο τεχνικός των Σπιρουνιών κ. Χάρι Ρέντναπ κρίνει ότι χρειάζεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες εντατικής προπόνησης για να βρει τον εαυτό του.
Το σίγουρο είναι όμως ότι _ αν τελικά ενταχθεί στην Τότεναμ _ ο Μπέκαμ θα αγωνιστεί απέναντι στην ιταλική Μίλαν (από την οποία έκανε δύο περάσματα ως δανεικός από τους Γκάλαξι) για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στις 15 Φεβρουαρίου στο Μιλάνο και στις 9 Μαρτίου στο Λονδίνο. Αλλωστε ο βασικός λόγος που η λονδρέζικη ομάδα θέλει τον Μπέκαμ αφορά στην εμπειρία και γνώση που θα προσφέρει ο διεθνής άγγλος μέσος στα κρίσιμα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά και της Πρέμιερ Λιγκ.

Διχασμός στη Ρόμα Πρέπει να παίζει βασικός ή όχι ο αρχηγός Φραντσέσκο Τότι;

Τους αρχηγούς της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι και του Παναθηναϊκού Γιώργο Καραγκούνη χωρίζουν (ηλικιακά) μόλις πέντε μήνες. Σεπτέμβριο του 1976 γεννήθηκε ο ηγέτης των Τζιαλορόσι - συνεπώς μπήκε στα 35 του - και Μάρτιο του 1977 ο 34χρονος «Τυπάρας» του Τριφυλλιού. Αυτό που τους ενώνει είναι ο παρόμοιος, όπως όλα δείχνουν, επίλογος της επαγγελματικής καριέρας τους, καθώς και οι δύο μοιάζουν να αποδέχονται τον παραγκωνισμό τους στον πάγκο.
Την περασμένη Κυριακή, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρόμα με τη Σαμπντόρια, ο τεχνικός των Ρωμαίων κ. Κλαούντιο Ρανιέρι ζήτησε από τον Τότι να σηκωθεί για ζέσταμα όταν το ματς πλησίαζε στο τέλος του. Ο αρχηγός της Ρόμα, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έδειχνε το πόσο τον έχει πειράξει η νέα τάξη πραγμάτων, καθυστέρησε επιδεικτικά να ετοιμαστεί, ενώ προτού μπει στον αγωνιστικό χώρο ρώτησε ειρωνικά τον κ. Ρανιέρι: «Τώρα ξεκινάει το ματς;»! Η απάντηση - δικαιολογία του κόουτς «χάλασε το ρολόι μου και νόμιζα ότι θα έπαιζες περισσότερη ώρα» είναι πιθανό να έπεισε τον Τότι ότι το μέλλον του βρίσκεται στον πάγκο και όχι στον αγωνιστικό χώρο.
Επειτα από έκτακτη συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης της Ρόμα και τον προπονητή της ομάδας, ο Τότι προέβη σε μια δήλωση-απολογία για τη συμπεριφορά του λέγοντας ότι «χαίρομαι που έχω δίπλα μου ανθρώπους οι οποίοι με στηρίζουν ακόμη κι όταν είμαι στεναχωρημένος και δεν ενεργώ σωστά. Είμαι στη διάθεση του συλλόγου και του προπονητή»...
Τη στιγμή που όχι μόνο η Ρόμα αλλά η ποδοσφαιρική Ιταλία είναι διχασμένη για το αν πρέπει να αγωνίζεται ο Τότι βασικός ή όχι και το αν φταίει ο «καπιτάνο» της ομάδας ή ο νυν προπονητής του κ. Ρανιέρι για την κατάσταση στη Ρόμα, ο πρώην τεχνικός των Τζιαλορόσι και τώρα προπονητής της πρωταθλήτριας Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κ. Λουτσιάνο Σπαλέτι σημείωσε: «Ο Τότι είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου και ένας ιδιαίτερα ευφυής ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει εξαιρετική αντίληψη για το τι συμβαίνει. Μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη και να προσφέρει σημαντικά στη Ρόμα ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται ως βασικός σε κάθε ματς. Αλίμονο αν πιστεύουν κάποιοι ότι ο Τότι έχει τελειώσει ως ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι έχει την ποιότητα για να προσφέρει αρκετά πράγματα ακόμη στο ποδόσφαιρο».