Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Διχασμός στη Ρόμα Πρέπει να παίζει βασικός ή όχι ο αρχηγός Φραντσέσκο Τότι;

Τους αρχηγούς της Ρόμα Φραντσέσκο Τότι και του Παναθηναϊκού Γιώργο Καραγκούνη χωρίζουν (ηλικιακά) μόλις πέντε μήνες. Σεπτέμβριο του 1976 γεννήθηκε ο ηγέτης των Τζιαλορόσι - συνεπώς μπήκε στα 35 του - και Μάρτιο του 1977 ο 34χρονος «Τυπάρας» του Τριφυλλιού. Αυτό που τους ενώνει είναι ο παρόμοιος, όπως όλα δείχνουν, επίλογος της επαγγελματικής καριέρας τους, καθώς και οι δύο μοιάζουν να αποδέχονται τον παραγκωνισμό τους στον πάγκο.
Την περασμένη Κυριακή, στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Ρόμα με τη Σαμπντόρια, ο τεχνικός των Ρωμαίων κ. Κλαούντιο Ρανιέρι ζήτησε από τον Τότι να σηκωθεί για ζέσταμα όταν το ματς πλησίαζε στο τέλος του. Ο αρχηγός της Ρόμα, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν έδειχνε το πόσο τον έχει πειράξει η νέα τάξη πραγμάτων, καθυστέρησε επιδεικτικά να ετοιμαστεί, ενώ προτού μπει στον αγωνιστικό χώρο ρώτησε ειρωνικά τον κ. Ρανιέρι: «Τώρα ξεκινάει το ματς;»! Η απάντηση - δικαιολογία του κόουτς «χάλασε το ρολόι μου και νόμιζα ότι θα έπαιζες περισσότερη ώρα» είναι πιθανό να έπεισε τον Τότι ότι το μέλλον του βρίσκεται στον πάγκο και όχι στον αγωνιστικό χώρο.
Επειτα από έκτακτη συνάντηση με τους ανθρώπους της διοίκησης της Ρόμα και τον προπονητή της ομάδας, ο Τότι προέβη σε μια δήλωση-απολογία για τη συμπεριφορά του λέγοντας ότι «χαίρομαι που έχω δίπλα μου ανθρώπους οι οποίοι με στηρίζουν ακόμη κι όταν είμαι στεναχωρημένος και δεν ενεργώ σωστά. Είμαι στη διάθεση του συλλόγου και του προπονητή»...
Τη στιγμή που όχι μόνο η Ρόμα αλλά η ποδοσφαιρική Ιταλία είναι διχασμένη για το αν πρέπει να αγωνίζεται ο Τότι βασικός ή όχι και το αν φταίει ο «καπιτάνο» της ομάδας ή ο νυν προπονητής του κ. Ρανιέρι για την κατάσταση στη Ρόμα, ο πρώην τεχνικός των Τζιαλορόσι και τώρα προπονητής της πρωταθλήτριας Ρωσίας Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κ. Λουτσιάνο Σπαλέτι σημείωσε: «Ο Τότι είναι μέρος της ιστορίας του συλλόγου και ένας ιδιαίτερα ευφυής ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει εξαιρετική αντίληψη για το τι συμβαίνει. Μπορεί να παίξει τον ρόλο του ηγέτη και να προσφέρει σημαντικά στη Ρόμα ακόμη κι αν δεν αγωνίζεται ως βασικός σε κάθε ματς. Αλίμονο αν πιστεύουν κάποιοι ότι ο Τότι έχει τελειώσει ως ποδοσφαιριστής. Θεωρώ ότι έχει την ποιότητα για να προσφέρει αρκετά πράγματα ακόμη στο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: