Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Καλό το Κύπελλο, καλύτερη η παραμονή!»

Ως πρώτο στόχο της ομάδας του έθεσε την παραμονή στην SuperLeague ο Έλληνας διεθνής πορτιέρο της Κέρκυρας, Δημήτρης Κωνταντόπουλος, ενώ τόνισε πως και ο θεσμός του Κυπέλλου είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα του.
Στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra 103,3" μίλησε ο 33χρονος τερματοφύλακας αναφέρθηκε στον θρίαμβο της ομάδας του επί του Ηρακλή στο Κύπελλο – σε έναν αγώνα που ο ίδιος ήταν ο πρωταγωνιστής με το πέναλτι που έπιασε – αλλά τόνισε πως πρώτο μέλημα των «Φαιάκων» είναι η παραμονή τους στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κωνσταντόπουλος:
Για τη θητεία του στην Αγγλία και τη διαφορά που θα είχε έαν παρέμενε όλ' αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα: "Στα εννιά χρόνια στην Άγγλία ανδρώθηκα και μεγάλωσα ποδοσφαιρικά και σαν άνθρωπος και με βοήθησαν πάρα πολύ. Εκεί έγινα επαγγελματίας, δούλεψα με πολλούς και καλούς προπονητές και καλούς ανθρώπους, κατάφερα να βελτιωθώ πολύ και αισθάνομαι μια χαρά τώρα. Το σκέφτομαι καμιά φορά για το πως θα ήμουν εάν έμενα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα. Δεν ξέρεις πως θα μπορούσαν να έχουν έρθει τα πράγματα αλλά πιθανόν να ήμουν, όπως είμαι τώρα, αλλά  χειρότερος από θέματα τεχνικής απόψεως και επαγγελματισμού, γιατί εκεί έχουν το μικρόβιο του επαγγελματισμού και της δουλειάς και θέλουν να δουλεύουν σκληρά. Εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα”.
Για τους στόχους της Κέρκυρας από εδώ και πέρα στο κύπελλο: "Όταν είσαι νεοφώτιστη ομάδα ο πρωταρχικός στόχος είναι να σωθείς και να μείνεις στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα μπορείς. Βέβαια δεν μπορείς να μην ασχοληθείς και με το κύπελλο, από τη στιγμή που κάναμε τέτοια προσπάθεια, ειδικά στο χθεσινό παιχνίδι. Αλλά και με την κλήρωση που υπάρχει, μπορούμε να προχωρήσουμε περισσότερο, θα το κοιτάξουμε με άλλο μάτι, καθώς ο επόμενος αντίπαλος είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς και έχουμε μία καλή ευκαιρία. Όσο για τον τελικό προέχει η παραμονή πιστεύω".
Για την επιρροή από την αγγλική φιλοσοφία: "Επειδή στην Αγγλία όλες οι ομάδες από την μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη πάνε για να κερδίσουν το κύπελλο, έτσι και εγώ παίζω για να κερδίσω είτε είναι κύπελλο είτε είναι πρωτάθλημα. Και αυτό πιστεύω με βοηθάει εμένα προσωπικά”.
Για την έως τώρα πορεία της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα: "Αν και κάναμε μια “κοιλιά” πριν από περίπου ενάμιση μήνα, είμαι ευχαριστημένος. Γιατί πλέον έχουμε ανακάμψει και η συγκομιδή βαθμών είναι ικανοποιητική, αν αναλογιστεί κανείς πως είμαστε και μια άπειρη σχετικά ομάδα".
Για την γενική άποψή του για το πρωτάθλημα: "Σίγουρα θα μπορούσε να παιχτεί καλύτερο ποδόσφαιρο και να υπάρχει καλύτερο θέαμα.Αλλά για αυτό παίζει ρόλο πως όλες οι ομάδες είναι τόσο κοντά μεταξύ τους και το κάνει ενδιαφέρον και όλες παλεύουν για το αποτέλεσμα, θυσιάζοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο το θέαμα. Επίσης το ότι οι διαφορές ανάμεσα στις μεγάλες και στις θεωρητικά μικρότερες έχουν μικρύνει δίνει περισσότερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Όσον αφορά τον πρωταθλητή, αυτή τη στιγμή είναι αναμφισβήτητα φαβορί ο Ολυμπιακος και λόγω βαθμολογίας αλλά και λόγω τρόπου παιχνιδιού.Το δύσκολο είναι να προβλέψεις ποιος θα υποβιβασθεί, καθώς είναι πολύ κοντά οι ομάδες. Πιστεύω σε τέσσερις-πέντε αγωνιστικές θα έχουν ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα”.
Για την αγωνιστική παρουσία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα: "Είναι ομάδα που βρίσκει λύσεις και σε παιχνίδια που δεν παίζει καλά και μπορεί να παίρνει τα αποτελέσματα. Προσαρμόζεται στις συνθήκες κάθε παιχνιδιού και έχει λύσεις και στο σκοράρισμα. Έχει αυτό που λέμε δεύτερο και τρίτο σχέδιο, ώστε να πάρει τα παιχνίδια. Ενώ άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Παναθηναικός έχει συγκεκριμένο σχέδιο με συγκεκριμένους παίκτες κι αν δεν του βγει αυτό δυσκολεύεται".

Δεν υπάρχουν σχόλια: