Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Βενγκέρ: «Δεν φταίει η άμυνα»

Η συνολικά χαμηλή απόδοση της ομάδας και όχι τα αμυντικά λάθη ήταν κατά τον Αρσέν Βενγκέρ ο λόγος που η Άρσεναλ ηττήθηκε στον πρώτο ημιτελικό του Carling Cup από την Ίπσουιτς με σκορ 1-0. Ο Αλσατός τεχνικός δήλωσε απογοητευμένος αλλά και αισιόδοξος ότι στον δεύτερο αγώνα του «Έμιρεϊτς» θα έρθει η πρόκριση.

Ο τεχνικός των «κανονιέρηδων» πιστεύει ότι ναι μεν υπάρχει έλλειψη στην αμυντική γραμμή της ομάδας με μόνο δύο διαθέσιμος κεντρικούς αμυντικούς, αλλά δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει αυτόν τον παράγοντα ως δικαιολογία για την ήττα:

«Ας μην λέμε ότι χάσαμε τον αγώνα επειδή δεν αγοράσαμε κεντρικό αμυντικό. Τον χάσαμε επειδή δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε. Έχουμε βέβαια έλλειψη στους αμυντικούς μιας και έχουμε μείνει μόνο με δύο διαθέσιμα σέντερ-μπακ. Δεν θέλω όμως να μιλήσω για υποψήφια ονόματα. Είμαι απογοητευμένος από την ήττα. Έχουμε 9 αγώνες τον Ιανουάριο και είναι λογικό σε κάποιους να μην αποδώσεις πολύ καλά. Δεν παίξαμε πολύ καλά σαν ομάδα, αφού δεν πιάσαμε τα γνωστά μας στάνταρ. Θα ήταν άδικο λοιπόν να ρίξουμε το φταίξιμο στην άμυνα».

Στη συνέχεια πάντως δεν παρέλειψε να δώσει τα συγχαρητήριά του στην Ίπσουιτς που κατάφερε με υπομονή και «φονικές» αντεπιθέσεις, να φτάσει στη νίκη:

«Είχαμε την κατοχή της μπάλας άλλα όχι την ουσία. Η Ίπσουιτς αμύνθηκε με πάθος και μας σκότωσε στην αντεπίθεση. Απέδειξε ότι μπορείς να κερδίσεις ακόμη και με 30% κατοχή μπάλας. Τους αξίζουν τα εύσημα. Ήθελαν πολύ τη νίκη και τα κατάφεραν. Μπορούμε να ανατρέψουμε το σκορ και θα το προσπαθήσουμε με διαφορετική τακτική εντός έδρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: