Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Δυο λύσεις από Ζαγοράκη για τον ΠΑΟΚ

Ετοιμος για δυο ενδεχόμενα είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης και έχει προετοιμάσει την δραστηριότητα της διοίκησής του γι’ αυτά. Η μια σκέψη του έχει να κάνει με την είσοδο και παρουσία των Αράβων επενδυτών στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με την αύξηση του μ.κ. και την αγορά του πακέτου που αναλογεί στην είσοδό τους. Η δεύτερη σκέψη έχει να κάνει με την πιθανότητα απουσίας τους από το σκηνικό της ΠΑΕ αν φυσικά ως την προσεχή Πέμπτη που θα κλείσει η αύξηση δεν καταθέσουν τα χρήματα που απαιτούνται για την αγορά του 51%.
Η πρώτη σκέψη προϋποθέτει σοβαρή και ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας, έστω και μικρής κλίμακας αριθμητικά (δύο παίκτες), τώρα στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ώστε να πάει αυτή με την καλύτερη δυνατή συγκρότηση στα παιχνίδια που ακολουθούν κυρίως στα δυο του Γιουρόπα Λιγκ. Φυσικά περιλαμβάνει και την ταμειακή τακτοποίηση όλων των ποδοσφαιριστών για την αποκατάσταση του καλύτερου δυνατού κλίματος στο εσωτερικό της ομάδας.
Η δεύτερη σκέψη είναι συνυφασμένη με την σημερινή οικονομική πραγματικότητα, και βεβαίως προϋποθέτει την μετρημένη διαχείριση των εκκρεμοτήτων, την αγωνιστική πρόοδο με τις σημερινές συνθήκες και την προσπάθεια συσπείρωσης του κόσμου στο πλευρό της διοίκησης και της ομάδας. Όπως μέχρι τώρα άλλωστε. Όμως σ’ αυτήν την δεύτερη περίπτωση δεν προβλέπονται μεταγραφικές ενισχύσεις πέραν της μιας που είναι άλλωστε επί θύραις.
Σιγή ασυρμάτου…
Μια εβδομάδα πριν την λήξη της προθεσμίας για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το θέμα των Αράβων εξακολουθεί να βρίσκεται στην σιωπηρή αλλά και στάσιμη επικαιρότητα. Στον ΠΑΟΚ δεν δίνουν καμιά σημασία σε ερμηνείες και συμπεράσματα εκπροσώπων και αναμένουν πλέον μόνο την ουσιαστική και τελεσίδικη κίνηση ανάμιξης τους στο μετοχικό καθεστώς της εταιρείας, που είναι η αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Όσο αυτό δεν γίνεται, στον ΠΑΟΚ δεν ασχολούνται και δεν δίνουν καμιά συνέχεια, ενώ απαξιώνουν πλήρως αδιαφορώντας, τα όσα καταγράφονται σαν σκέψεις και σχεδιασμοί από το «μνημόνιο» και τις προθέσεις των ίδιων ξένων επενδυτών. Φυσικά η κάθε μέρα είναι ξεχωριστή και η όποια ουσιαστική παρουσία και παρέμβαση των αράβων, δεν χρειάζεται παρά μια μέρα μόνο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου, με την κατάθεση του αντίστοιχου ποσού που είναι γύρω στα 6,7 εκ. ευρώ. Οι απόψεις για την καθαρότητα των προθέσεων των υποψήφιων επενδυτών, διίστανται και υπάρχει εύλογα μια μεγάλη μερίδα φίλων και οπαδών της ομάδας που πιστεύει πως το τελικό αποτέλεσμα από αυτή την διαπραγμάτευση θα είναι ένα απολύτως αρνητικό αποτέλεσμα ενώ μια μικρότερη μερίδα, πιο αισιόδοξων φιλάθλων εκτιμούν πως ως το τέλος της 20ης Ιανουαρίου, είναι αρκετό το περιθώριο για την επισφράγιση της συμφωνίας και της ανάμιξης των ξένων οικονομικών παραγόντων στο επιχειρηματικό αυτό deal. Για τον ΠΑΟΚ η αναμονή αποτελεί μονόδρομο και σύντομα θα φανεί τι από τα δυο ισχύει. Μέχρι τότε όμως καλό είναι να περιοριστούν τα αυθαίρετα συμπεράσματα και να επικρατήσει η αλήθεια. Την έχει ανάγκη ο κόσμος και η ηρεμία του συλλόγου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο Θόδωρος Ζαγοράκης είναι έτοιμος να κουμαντάρει το καράβι σε όποιο από τα δύο ενδεχόμενα προκύψει…Πηγη Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: