Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Μπέος: «Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να διεκδικεί πρωτάθλημα»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΠΑΟΚ και όχι μόνο. Αρχικά υποστήριξε ότι: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα που κάλλιστα μπορούσε να διεκδικεί πρωτάθλημα. Δεν παίζουν μόνο τα μπάτζετ και τα χρήματα. Η Πόρτο είναι για μένα ένα παράδειγμα. Όμως είμαστε και εμείς. Έχουμε φέτος το πιο μικρό ίσως μπάτζετ στην κατηγορία ή ένα από τα τρία μικρότερα και όμως παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και τον Ολυμπιακό Βόλου τον αδικεί κατάφωρα η βαθμολογική του θέση. Εγώ αν είχα μία ομάδα με τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την δυναμική του θα διεκδικούσα στα ίσια το πρωτάθλημα. Ότι μέσα χρησιμοποιούσαν οι άλλοι, θα χρησιμοποιούσα κι εγώ. Παίρνεις δύναμη από τον κόσμο την ιστορία της ομάδας… όλα είναι αλυσίδα».
Για το γεγονός πως θα φιλοξενηθούν οπαδοί του ΠΑΟΚ στο «Πανθεσσαλικό» τόνισε: «Όταν αγαπάς το ποδόσφαιρο είναι ότι χειρότερο να βλέπεις άδειες κερκίδες. Εγώ θα έχω και μία συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς για να συμβάλλουμε όλοι ώστε να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι χωρίς το παραμικρό. Θα είναι πολύ άδικο και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι άλλωστε αντίπαλος μας. Έχουμε διαφορετικούς στόχους. Ο Βόλος θα είναι φιλόξενος για όλες τις ομάδες όμως κάνω έκκληση και στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ώστε να μην ξεφύγει κανείς από τα όρια. Να φανταστείτε ότι στα VIP οι πιο πολλοί θα είναι ΠΑΟΚτσήδες. Εμένα με έχουν πάρει περισσότεροι από 70 άνθρωποι, φίλοι μου από την Θεσσαλονίκη που θέλουν να είναι στο γήπεδο».
Για την συνεργασία του με τους οπαδούς του Ολυμπιακού Βόλου υπογράμμισε: «Είναι εξαιρετική και θα ήταν παράλογο να ήταν και διαφορετικά. Πήρα μία ομάδα που ήταν γεμάτη χρέη και βρισκόταν στην ανυποληψία και τώρα, μέσα σε δύο χρόνια βρίσκεται στην Super League. Δεν έχω παράπονο και μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου προσφέρει και κοινωνικό έργο στην πόλη».
Για τους στόχους της ομάδας είπε: «Πρώτα η καθιέρωση μας και μετά βλέπουμε και ψηλότερα. Τώρα βέβαια αν μας έρθουν δώρα, όπως για παράδειγμα ο τελικός κυπέλλου και πιθανή έξοδο στην Ευρώπη από τον θεσμό αυτό δεν θα πούμε όχι. Εγώ ξέρω μετά πολύ καλά πως θα κάνω την ομάδα να πρωταγωνιστεί. Ξέρω πώς να οδηγήσω την ομάδα στα Play-off. Όλα θα γίνουν».
Για τις μεταγραφικές επιλογές ξεκαθάρισε πως: «Εγώ όποιον φέρνω στην ομάδα είναι δική μου επιλογή και δική μου δουλειά. Εγώ πληρώνω και αποφασίζω. Ο προπονητής μπορεί σε έναν χρόνο να μην είναι στην ομάδα. Φυσικά δεν μπορεί ο προπονητής να λέει ότι θέλει αριστερό μπακ και εγώ να του φέρνω τερματοφύλακα. Όμως από εκεί και πέρα έχω προσπαθήσει να βρω καλούς συνεργάτες ώστε να μην κάνουμε λάθος επιλογές. Για μένα παίκτες ο Ούμπιντες και ο Μόνχε δεν υπάρχουν σε άλλη ελληνική ομάδα. Εμείς τους είδαμε πέντε φορές για να τους πάρουμε. Εκτός αυτού, εμένα με ενδιαφέρουν και σαν άνθρωποι. Να είναι οικογενειάρχες, να μην δημιουργούν προβλήματα και κυρίως να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στο γήπεδο. Δεν σημαίνει ότι όποιον μας προτείνουν τον παίρνουμε κιόλας».
Για τον Ντάριο Φερνάντες τον οποίο είχε φέρει ο ίδιος στον Πανιώνιο είπε: «Ήταν και τώρα στην μεταγραφική μας λίστα όμως τελικά δεν μπόρεσε να γίνει η μεταγραφή. Όμως ας είναι καλά το μοναστήρι. Υπάρχει ένα καθεστώς παράξενο στο Ισραήλ. Μίλησα και με τον Ζαγοράκη και του είπα τι παίκτης είναι ο Φερνάντες. Όμως είναι μία υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πολλοί και ίσως χρειαστούν… μίζες. Εγώ δίνω κλωτσιές σε αυτές τις περιπτώσεις και όχι μίζες. Όταν μπλέκουν πολλοί μεσάζοντες δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες ιστορίες. Πάντως ο Φερνάντες είναι ένας πολύ καλός χαρακτήρας, παίκτης που μπορεί να παίξει σε κάθε ελληνική ομάδα και θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Ξέρεις ότι θα τα δώσει όλα στο γήπεδο. Εμένα αυτό μου αρέσει. Η Μπεϊτάρ είχε πληρώσει 700.000 Ευρώ στον Πανιώνιο για να τον αγοράσει. Ο Άρης τον είχε πάρει δανεικό από εκεί».
Για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Δεν χρειάζεται συμβουλές ο Θόδωρος. Είναι νοικοκύρης, ξέρει μπάλα και έχει γνώση. Απλώς αν ήμουν εγώ στον ΠΑΟΚ μπορεί να έψαχνα παίκτες για άλλες θέσεις. Δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτονται».
Για τα «γκάζια» που έβαλε στους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου μετά τον αγώνα με τον Εργοτέλη υπογράμμισε: «Εγώ δεν αντέχω να βλέπω παίκτες αδιάφορους στο γήπεδο που κοιτάνε να μην τραυματιστούν. Τους είπα. Ας χάνουμε αλλά να δίνουν το 110% στον αγωνιστικό χώρο. Με τρελαίνει η αδιαφορία. Βλέπω αυτό τον Ριέρα που παίζει στον Ολυμπιακό αλλά και τον αδερφό του στον Πανιώνιο και λέω Παναγιά Βοήθα. Βλέπεις όμως από την άλλη τον Σισέ, την ματώνει την φανέλα. Τον Ιμπαγάσα, 34 ετών και χαίρεσαι να τον βλέπεις. Τον Πάμπλο Γκαρσία να σκυλιάζει. Τα δίνουν όλα. Ότι μπορούν. Εμένα αυτό μου αρέσει».
Για τον Σάκη Τσιώλη είπε: «Το είπα και θα το ξαναπώ ότι έχουμε αν όχι τον καλύτερο, έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές. Απλώς έχει αδικήσει τον εαυτό του. Κυρίως με τις ομάδες που συνεργάστηκε. Στον Βόλο βρήκε αυτό που ήθελε. Να φανταστείτε ότι εγώ δεν πιστεύω καθόλου στους Έλληνες προπονητές. Τι σχολή έβγαλαν δηλαδή. Που πάνε στον Μπατάκη 15 μέρες και παίρνουν το δίπλωμα; Ούτε φυσικά είμαι υπέρ των παραγόντων που φέρνουν ξένους προπονητές που δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Για μένα πάντως 3-4 Έλληνες προπονητές μόνο αξίζουν».
Για το αν προτιμούσε Κέρκυρα ή Ηρακλή για την προημιτελική φάση του κυπέλλου τόνισε: «Όχι δεν είχα καμία προτίμηση. Είδα το ματς, όμως από εκεί και πέρα είναι θέματα του προπονητή οι τακτικές και όλα τα υπόλοιπα».
Για το τι δεν πήγε καλά στην θητεία του Αντώνη Ρέμου στον Ηρακλή είπε: «Εμένε ο Ρέμος ήταν και είναι και σήμερα φίλος μου. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Μου είχε ζητήσει τότε και βοήθησα την κατάσταση. Μέσα σε 17 ημέρες είχαμε κάνει ομάδα. Από εκεί και πέρα όμως εμένα αν μου ζητήσει κανείς να γίνω πιλότος δεν θα δεχθώ γιατί δεν ξέρω να οδηγάω αεροπλάνο. Το λάθος που έκανε ο Ρέμος, είναι ότι εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους. Αυτοί έπρεπε να τρώνε ξύλο και μόνο που σκέφτονται να έχουν τέτοιες θέσεις στον Ηρακλή. Ο κ. Πολύκαρπος για παράδειγμα ήθελε να γίνει παράγοντας. Από πού κι ως πού; Εύχομαι τουλάχιστον οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα, να τον φέρουν σε ήρεμα νερά τον Ηρακλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: