Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Τελικός και τέλος!!

Νίκη για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 67-59, επί του Ολυμπιακού και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Παράλληλα οι «πράσινοι» έβαλαν τέλος στο φετινό αήττητο σερί των 23 νικών των «ερυθρολεύκων».

Τελικός και τέλος!
Στοπ στον Ολυμπιακό και πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο ΟΑΚΑ των «ερυθρολεύκων» με 67-59 στον ημιτελικό της διοργάνωσης, πήραν το εισιτήριο για την… Κρήτη και έβαλαν τέλος στο σερί των 23ων νικών που μετρούσαν για φέτος οι Πρωταθλητές Ευρώπης στις επίσημες διοργανώσεις τους.

Στις 9 Φεβρουαρίου ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, στο Ηράκλειο, με αντίπαλους Παναθηναϊκό και Άρη.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Γιόνας Ματσιούλις, ενώ καθοριστικά καλάθια πέτυχε και ο Μπράμος.

Εκτός για τον Παναθηναϊκό έμεινε ο Ούκιτς και για τον Ολυμπιακό οι Καββαδάς, Αγραβάνης, Παπαπέτρου.

Με εικοσάλεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε το ματς. Λίγο πριν την έναρξη μία κροτίδα έπεσε στον πάγκο του Ολυμπιακού και ο διαιτητής Χρυσόστομος Σχινάς, έδωσε εντολή στους «ερυθρόλευκους» να πάνε στα αποδυτήρια. Έπειτα από συστάσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον κόσμο οι φιλοξενούμενοι και το διαιτητικό τρίο επέστρεψαν στο παρκέ για το τζάμπολ.

Το ματς



Πιο… ορθολογικός ο Παναθηναϊκός

Νευρικότητα και λάθη κυριάρχησαν εκατέρωθεν στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με γκολ φάουλ από τον Ματσιούλις και διατήρησε το προβάδισμα για περίπου ένα τρίλεπτο, όταν και ο Μάντζαρης με τρίποντο έφερε για πρώτη φορά μπροστά τον Ολυμπιακό (7-8). Οι «ερυθρόλευκοι» προτίμησαν να δοκιμάζουν τη τύχη τους από την περιφέρεια όμως δε ήταν σε καλή μέρα (2/8 τρίποντα). Από την άλλοι οι γηπεδούχοι παρά τα αρκετά τους λάθη (6) έβαλαν την μπάλα στη ρακέτα (6/8 βολές, 7/9 δίποντα) και αυτό ήταν που τους βοήθησε να ξαναπάρουν τα ηνία στο σκορ και να βρεθούν στο +7 (20-13). Μείωσαν με το τρίποντο του Σλούκα οι φιλοξενούμενοι 20-16.

Σχεδόν… ισορροπία

Ο Ολυμπιακός πίεσε σε όλο το γήπεδο με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, απέδωσε καλύτερα αμυντικά, εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία των Διαμαντίδη, αλλά και Λάσμε και Γκιστ στο καλάθι των «πράσινων» και με επιμέρους 8-1 πέρασε μπροστά με τον Ντάνστον, 21-24 και παρέμεινε σε ρόλο οδηγού μέχρι το 24-27 και το τρίποντο του Μάντζαρη. Κάπου εκεί ήταν που ο Κάρι πήρε μπρος για τους «πράσινους» και με τη βοήθεια των συμπαικτών του και 11-2 επιμέρους έφερε τον Παναθηναϊκό στο +6 (35-29). Ολιγωρία στις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους από τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη με αποτέλεσμα να πληρώσουν ένα λάθος στην άμυνα και ένα στην επίθεση με ένα τρίποντο του Σπανούλη και ένα δίποντο του Λο και να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο, μόλις στο +1 (35-34).

Κακοί και οι δυο…

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία λεπτά χρειάστηκαν για να βρει μια από τις δύο ομάδες το δρόμο για το σκοράρισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ευστόχησαν στα ελεύθερα μακρινά σουτ αλλά και ο Λάσμε δύο φορές αστόχησε στη ρακέτα. Τελικά σεφτέ έκανε ο Διαμαντίδης με τρίποντο για το 38-34 ενώ με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό ο Ματσιούλις διαμόρφωσε το 40-34. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε αρκετό χρόνο ακόμα, με τον Περπέρογλου να σκοράρει έπειτα από 5’47’’ για το 40-37. Η εκατέρωθεν αστοχία ήταν το στοιχείο που συνέχισε να κυριαρχεί με τις δύο ομάδες να πετυχαίνουν συνολικά από 10 πόντους και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται αντίστοιχα με την ανάπαυλα, 45-44 για τους γηπεδούχους.

Το ήθελε περισσότερο!

Προβάδισμα ξανά στον Ολυμπιακό με τον Πρίντεζη (45-46) έπειτα από τη δεύτερη περίοδο. Ακολούθησαν εναλλαγές στο σκοράρισμα στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου, αλλά και ο τραυματισμός του Ντάνστον 5’27’’ για το φινάλε στο γόνατο του δεξιού του ποδιού, που τελικά δεν αποδείχθηκε σοβαρός και έτσι ο Αμερικανός επέστρεψε στο παρκέ. Με σερί 7-0 από βολές και καλάθι του Ματσιούλις και τρίποντο του Μπράμου ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο +8 (61-53) 2’50’’ πριν το τέλος. Με τρίποντο του Σλούκα για το 61-56 απάντησε ο Ολυμπιακός. Ο Μπράμος πέτυχε σημαντικό καλάθι για το 63-56. Μείωσε με βολή ο Σπανούλης, 63-57 στο τελευταίο λεπτό ενώ στη συνέχεια τα επιθετικά ριμπάουντ του Παναθηναϊκού τον βοήθησαν να ροκανίσει χρόνο και να φτάσει τελικά χωρίς δυσκολία στο 67-59.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 35-34, 45-44, 67-59

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 11, Μπράμος 12 (7 ριμπάουντ), Κάρι 9 (1), Μπατίστ 5, Φώτσης 2 (7 ριμπάουντ), Αποστολίδης, Λάσμε 9 (10 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 10 (5 ασίστ), Γκιστ 3, Παππάς 6

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Λο 5 (1), Ντάνστον 8, Σπανούλης 8 (1), Περπέρογλου 8 (2), Μάντζαρης 6 (2), Σλούκας 13 (3), Κατσίβελης, Σίμονς 3, Λοτζέσκι, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 5Πηγή: sport-fm.gr

Βίοι αντίθετοι…!!

Ο ένας μπαίνει σε τροχιά πλέι οφ, ο άλλος «μάχεται» για την σωτηρία. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 του Άρη, ανεβαίνοντας στην έκτη θέση της Σούπερ Λίγκας. Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Σούλη.

Βίοι αντίθετοι…
Όλο και δυσκολεύει το έργο του Άρη για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 2-1 και μπαίνει σε τροχιά πλέι οφ.

«Μπλεγμένος» για τα καλά ο Άρης, ο οποίος πλέον, έχει μεγάλο «γολγοθά» να ανέβει στον δεύτερο γύρο της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ντε Βινσέντι (51’) με πέναλτι άνοιξε το σκορ, ο Μανιάς (56’) ισοφάρισε, όμως ο Λίλα (73’) με κεφαλιά χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του Σάκη Τσιώλη.

Το ματς:


Χωρίς να διεκδικεί κανέναν ιδιαίτερο τίτλο… ποιότητας, η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Άρης είχε να επιδείξει μόνο… «μπουκέτα» στο πρώτο μέρος. Ο Ντάσιος με τον Τάτο… τις έπαιξαν όπως λέμε και πήραν από πολύ νωρίς το δρόμο για τα αποδυτήρια. Το σκηνικό που δημιουργήθηκε ολοκληρώθηκε, ωστόσο στο καθαρά αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι δεν είχε να προσφέρει κάτι.

Ο ΠΑΣ προσπαθούσε να κάνει το παιχνίδι του, να εκμεταλλευτεί τα ατού του, να ανοίξει το παιχνίδι στα άκρα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ήταν και πολύ εύκολο. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης, «περίμενε» τον ΠΑΣ, του έδωσε πολύ χώρο και έψαχνε τις κόντρες με τον κινητικό Τάτο και φυσικά τον Αγκάνθο. Αυτό το προσπάθησε, αλλά απειλητικός μπροστά από την εστία του Βελλίδη δεν μπορούσε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με αυτό που έλειψε από το πρώτο ημίχρονο. Το γκολ. Ο ΠΑΣ κέρδισε πέναλτι, ο Ντε Βινσέντι το μετέτρεψε σε γκολ και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Αυτό, κράτησε για λίγο, ωστόσο, αφού ο Μανιάς με παλικαρίσια ενέργεια έφερε ξανά, το παιχνίδι στα ίσια. Ο ΠΑΣ, όμως, συνέχισε να πιέζει. Συνέχισε να κυκλοφορεί τη μπάλα και έφτασε και σε δεύτερο γκολ με τον Λίλα.

Τα λεπτά κύλησαν, ο Άρης προσπάθησε να πιέσει, να φτάσει στην ισοφάριση, όμως αυτό δεν έγινε. Ο ΠΑΣ κυκλοφόρησε καλά, «ροκάνισε» καλά τον χρόνο και στο τέλος, πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία νίκη που τον έβαλε σε τροχιά πλέι οφ. Από την άλλη πλευρά, ο Άρης, «μπλέκεται» για τα καλά στην «μάχη» της παραμονής στην Σούπερ Λίγκα, με τον Σούλη Παπαδόπουλο να έχει πολύ δουλειά να κάνει.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


ΠΑΣ Γιάννινα (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Στρούνα (46’ Μιχαήλ), Λίλα, Τσουκαλάς, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (77’ Μπέριος), Ίλιτς (92’ Κρητικός).

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Αυγενικού, Γιάκος, Νάκος.

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καραγκούνης (86’ Σταυρόπουλος), Μαργαρίτης, Κύργιας, Ηρακλής, Οικονομόπουλος, Παπαδόπουλος (80’ Καραγιάννης), Τσουμάνης, Μανιάς, Τάτος, Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Μπουζάνης, Γιαννίτσης, Αγγελούδης, Τσουκάνης, Νταμαρλής.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Φραγκαιδάκης (Δωδεκανήσου), Χασάν (Ξάνθη)
Γήπεδο: Ζωσιμάδων Πηγή: sport-fm.gr

Ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι!! (pic)

Ο πατέρας του -τυπικά έστω- είναι παίκτης της Τσέλσι. Και τώρα βρίσκονται μαζί στην Ολλανδία. Παρόλα αυτά ο «μπόμπιρας» του Πάτρικ Φαν Άανχολτ είναι το (γλυκύτερο) πρόσωπο του ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι! (pic)
Όλοι απόψε περιμένουν το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Τσέλσι.

Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Ποδοσφαιριστές, φίλαθλοι, ο Μουρίνιο, ακόμα και πρώην παίκτες των δυο ομάδων. Ή μάλλον ακόμα και τα… παιδιά πρώην παικτών των δυο ομάδων!

Σαν την εκπληκτικό μπόμπιρα του Πάτρικ Φαν Άανχολτ. Που πιθανότατα θα πάει… φαντάρος και τον πατέρα του με τη φανέλα των «μπλε» δεν θα τον έχει δει ακόμα (σ.σ. αποκτήθηκε το 2009 κι έκτοτε έχει πάει δανεικός Κόβεντρι, Νιούκαστλ, Λέστερ, Γουίγκαν και τώρα Φίτεσε).

Αλλά απόψε τη φόρεσε ο ίδιος κι έκανε θραύση στο instagram!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Διεθνής Αργεντινός στον ΠΑΟ με ελληνικό όνομα!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον παικταρά που έφερε ο Παναθηναϊκός από την Αργεντινή και έκανε σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, το ντεμπούτο του - Τα ρεπορτάζ της εποχής! Ήταν 23 Δεκεμβρίου 1979 όταν ο Χουαν Ραμόν Ρότσα εμφανιζόταν με το όνομα "Μπουμπλής" (με τη γνωστή εξέλιξη στη συνέχεια) για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό.
Το ντεμπούτο του γινόταν στο συναρπαστικό παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό 2-2 στη Νέα Σμύρνη, ενώ είχε και συμμετοχή στο πρώτο γκολ των πράσινων, με το οποίο άνοιξαν στο σκορ.
Ο Ρότσα, μάλιστα, ήταν και στους διακριθέντες του συγκεκριμένου αγώνα, αφού το όνομά του αναφέρεται με κεφαλαία γράμματα στις συνθέσεις.
Όπως διαβάζουμε από τον Τύπο της εποχής (σας παρουσιάζουμε και σχετικό απόκομμα από τα Νέα) "στο 22΄ ο Πουμπλής τροφοδότησε έξυπνα τον Κουρόπουλο και αυτός αφού εξουδετέρωσε δυο αμυνόμενους με θαυμάσιες προσποιήσεις του σώματός του, ξεγέλασε και τον Κάκαρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα".
Ο Ρότσα πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιορς, ενώ υπήρξε συνολικά 27 φορές διεθνής με την εθνική Αργεντινής. Στον Παναθηναϊκό πήγε σε ηλικία 25 ετών κι έπαιξε μέχρι το 1989.


Πηγή: sportdog.gr

Στο τσεπάκι τα πλέι οφ, τρεις παίκτες για ...ΠΑΟΚ!!

"Ντου από Παντού" για την ανατροπή του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη! Γιατί είναι σημαντικό το "τρίποντο" αυτό, τι πρέπει να κάνει η διοίκηση ενόψει της συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός με την Ξάνθη. Είχε τσαγανό, ρε παιδί μου. Μπορεί να ήρθε στραβά το ματς με το 0-1, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Ισοφάρισε, προηγήθηκε, κυνήγησε κι ένα τρίτο γκολ. Θα μπορούσε το σκορ να είναι ακόμα και 4-1.
Του κεφαλιού του
Και γενικά η εικόνα του Παναθηναϊκού στον α’ γύρο κρίνεται ικανοποιητική. Έκανε, βέβαια, και τα στραβοπατήματά του, όμως στάθηκε. Δεν ήταν σκορποχώρι όπως πέρυσι που ο καθένας έκανε του κεφαλιού του στο γήπεδο.
Με αρχή και τέλος
Ο Αναστασίου, δηλαδή, έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να παρουσιάζει μια ομάδα με αρχή και τέλος. Ακόμα και στα δυο ντέρμπι που έχασε με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, δεν ήταν κακός ο Παναθηναϊκός.
Να ενισχυθεί
Από εκεί και πέρα, βέβαια, για να κοιτάξει πιο ψηλά θα πρέπει να ενισχυθεί. Να πάρει έναν ακόμα επιθετικό, ενώ χρειάζεται κι ένα καλό χαφ. Για μένα, κι ένα στόπερ.
Με διαφορά
Νομίζω, πάντως, ότι μετά το χθεσινό τρίποντο ο Παναθηναϊκός τα έχει στο τσεπάκι του πλέον τα πλέι οφ. Δύσκολα θα τα χάσει φέτος. Έχει πάρει μια καλή διαφορά πλέον από τις ομάδες κάτω από την 5η θέση.
Είναι βαρύ
Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο πρώτος στόχος του για φέτος. Τα πλέι οφ. Κι εδώ που τα λέμε δεν γίνεται κοτζάμ Παναθηναϊκός να είναι εκτός πλέι οφ, όπως συνέβη πέρυσι. Το να χάνει το πρωτάθλημα μια ομάδα κορυφής, είναι κάτι που γίνεται. Το να έρχεται 2η, 3η, 4η, επίσης. Όπως και το να είναι γενικά σε κακό φεγγάρι για ένα διάστημα. Το να μένεις, όμως, εκτός πεντάδας είναι βαρύ για μια τόσο βαριά φανέλα.
Για κάτι καλύτερο
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, και βαθμολογικά κι αγωνιστικά έχει πείσει σε αρκετούς τομείς. Είναι βελτιωμένος. Και στον β’ γύρο μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο. Έτσι ώστε, αν το επιτρέψουν, οι συγκυρίες να κοιτάξει ενδεχομένως και για κάτι καλύτερο. Μήπως, δηλαδή, μπορέσει στα πλέι οφ να κτυπήσει ακόμα και τον ΠΑΟΚ. Κάτι δύσκολο, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός. Και με δεδομένο ότι αγωνιστική με αγωνιστική βελτιώνεται, κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι τον Απρίλιο. Όπως και ο ΠΑΟΚ, βέβαια.
Πηγή: sportdog.gr

Το... δυναμίτισαν!!

Ο διαιτητής Σχοινάς έστειλε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια, καθώς δυναμιτάκι έσκασε μπροστά στον πάγκο πριν το τζάμπολ. Εξαλλος ο Γιαννακόπουλος, μίλησε στον κόσμο! Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το μεγάλο ντέρμπι για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς δευτερόλεπτα πριν από το τέλος της προθέρμανσης, ένα δυναμιτάκι πέρασε από το προστατευτικό δίχτυ και έσκασε μπροστά από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Αμέσως, ο διαιτητής Σχοινάς έδωσε οδηγία στους Πειραιώτες να φύγουν για τα αποδυτήρια, ενώ την ίδια ώρα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έξαλλος από τα επίσημα φώναζε στον κόσμο!

Λίγο αργότερα μάλιστα, έκανε και σύσταση από το μικρόφωνο στους φιλάθλους λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δεν έχουμε ανάγκη τις κροτίδες θα τους κερδίσουμε έτσι κι αλλιώς. Έχουν έρθει για να προκαλέσουν σας παρακαλώ πολύ μην πετάτε πράγματα στον Ολυμπιακό. Μπορούμε να τους νικήσουμε και μόνοι μας. Θέλουν να τιμωρηθεί η έδρα μας. Μην πέφτετε στην παγίδα».
Πηγή: sportdog.gr

Μουρίνιο vs Οζίλ: Ο δάσκαλος κόντρα στον μαθητή…!!

Αρσεναλ και Τσέλσι κοντράρονται στην τιτανομαχία της Premier League και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Ζοσέ Μουρίνιο που βρίσκεται αντιμέτωπος με το ανίκητο δημιούργημά του, Μεσούτ Οζίλ.
Πρόκειται για μία από τις ιστορίες που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Πριν 3.5 χρόνια, ο τότε 20χρονος Γερμανός εξτρέμ έκανε το «μπαμ» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο μετά και τις εμφανίσεις του στο Mundial. Το συμβόλαιό του με την Βέρντερ έληγε σε έναν χρόνο, οπότε αποτέλεσε μεγάλο κελεπούρι για τα μεγάλα κλαμπ και τα ρεπορτάζ ανέφεραν καθημερινά κινήσεις και δηλώσεις ανθρώπων της Μπαρτσελόνα, που ήθελε να τον κάνει δικό της.
Το ίδιο διάστημα, λίγο μετά το ιστορικό τρεμπλ με την Ιντερ, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε αναλάβει την Ρεάλ Μαδρίτης και όπως έδειξε η ιστορία δεν έχασε καιρό. Ανθρωποι των Μερένγκες βρέθηκαν στην Βρέμη και με αστραπιαίες κινήσεις έσκασαν 15 εκατ. ευρώ και έκλεισαν τον αριστεροπόδαρο άσο.
«Είναι λογικό» θα πει κανείς μία μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης να αλλάζει την καριέρα ενός παίκτη, όμως με τον Οζίλ, αυτό συνέβη στο 100%. Οχι μόνο επειδή είχε την ποιότητα και την κλάση να ανεβάσει το επίπεδό του μέχρι να βρεθεί στο ταβάνι, αλλά κυρίως γιατί είχε την μεγάλη τύχη να βρει στο «Μπερναμπέου» τον Ζοσέ Μουρίνιο.
Ο Πορτογάλος προχώρησε άμεσα σε μία κίνηση, η οποία σχεδόν 4 χρόνια μετά, έχει προσφέρει στους ποδοσφαιρόφιλους του σήμερα τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τον κορυφαίο passer (τουλάχιστον) των τελευταίων 25 ετών. Από αριστερό εξτρέμ, τοποθέτησε τον τότε 21χρονο σε θέση playmaker και με συστηματική δουλειά εξέλιξε σε τέτοιο βαθμό το ταλέντο του, που μερικά χρόνια μετά, μπορούσε να μιλάμε για τον κορυφαίο δημιουργό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.
Στην πρώτη χρονιά δούλεψε, τη δεύτερη έγινε και με τη βούλα «δεκάρι» βάζοντάς το στην πλάτη και την τρίτη έφτασε να έχει σε όλες τις διοργανώσεις 74 ασίστ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.
Σύμφωνα με εταιρίες στατιστικών, ο Μεσούτ Οζίλ είχε 81 πάσες που οδήγησαν σε γκολ πριν πάρει μεταγραφή στην Αρσεναλ και με τις 9 με τους Gunners (7 Premier League, 2 Champions League) έχει φτάσει τις 90 στην καριέρα του. Αν και δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό, υπολογίζεται ότι τα τελευταία 25 χρόνια πρώτος είναι ο Ράιαν Γκιγκς με κάτι λιγότερο από 130, οπότε ο διεθνής μέσος με τον ρυθμό που σερβίρει είναι θέμα χρόνου να τον ξεπεράσει.
Αυτόν τον Legend που ο ίδιος δημιούργησε, θα βρει στον δρόμο του ο Ζοσέ Μουρίνιο σε λίγες ώρες στη μάχη για την κορυφή της πιο ανταγωνιστικής και απαιτητικής Premier League. Τον παίκτη για τον οποίο ο Αρσέν Βενγκέρ -κόντρα στην πολιτική των τελευταίων ετών- δαπάνησε 50 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στην Αρσεναλ.
«Είναι ένας παίκτης-φαινόμενο, ένας από αυτούς που συμπληρώνουν το παζλ στην ομάδα σου» είπε ο Special One. «Γνωρίζω τα δυνατά του σημεία, όχι τις αδυναμίες του. Νομίζω πως ξέρω τι να κάνω για να μην τον αφήσω να παίξει καλά και στα 90 λεπτά. Είναι αδύνατο να τον σταματήσεις εντελώς, είναι από τους παίκτες που θα έχουν πάντα 1-2 στιγμές στο ματς και θα σου δείξουν γιατί είναι τόσο καλοί».
Αρσεναλ και Τσέλσι κοντράρονται σε λίγες ώρες στο «Emirates». Τότε θα μάθουμε τι θα γίνει στην κόντρα του δασκάλου με τον μαθητή του...
Πηγή: gazzetta.gr

Ο Ντέιβιντ Μπλατ για το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός!!

Ο προπονητής της Μακάμπι, Ντέϊβιντ Μπλατ, καταθέτει στο gazzetta.gr την άποψή του για τον αποψινό ημιτελικό Κυπέλλου των "αιωνίων" και σχολιάζει τον Διαμαντίδη. Τι λέει για Ολυμπιακό, Σχορτσανίτη και Μακάμπι.
Διανύει το 54ο έτος της ηλικίας του και έχει ζήσει στο Ισραήλ (σαν παίκτης και προπονητής) κάτι λιγότερο από τα μισά χρόνια της ζωής (25)! Ο λόγος για τον Αμερικανόϊσραηλινό τεχνικό της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντέϊβιντ Μπλατ, που φέτος νίκησε δύο φορές τον Παναθηναϊκό, ενώ πέρυσι ήταν από τους λίγους προπονητές που έφυγε νικητής από την έδρα των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης. 
 
 
Το gazzetta.gr τον συνάντησε στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ, μετά τον τελευταίο αγώνα των "πρασίνων" με την ομάδα του, για την 1η φάση της Ευρωλίγκα και σας παρουσιάζει την ενδιαφέρουσα συνομιλία που είχε μαζί του, σαν μίας μορφής προαναγγελία του αποψινού (19.30) νοκ-άουτ ημιτελικού, ανάμεσα στον "νταμπλούχο" Ελλάδας και τον Ολυμπιακό.
 
- Τη Δευτέρα έχουμε το νοκ-άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό... Πως βλέπετε το μεγάλο αυτό ματς;
 
«Που θα γίνει το παιχνίδι;»
 
- Εδώ στο ΟΑΚΑ...
 
«Θα έχει φιλάθλους και ο Ολυμπιακός;»
 
- «Όχι...»
 
«Αυτό είναι καλό για τον Παναθηναϊκό! Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει βρει εκπληκτικό ρυθμό, παίζει με άρτιους αυτοματισμούς, βρίσκεται σε εντυπωσιακή φόρμα και έχει τρομερή αυτοπεποίθηση, οπότε είναι σημαντικό που θα τον υποδεχθεί σ' αυτό το γήπεδο, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους του. Έχω παίξει πολλές φορές εδώ μπροστά σ' αυτούς απίστευτους οπαδούς και ξέροντας τη δύναμη της ομάδας του Παναθηναϊκού, νομίζω ότι έχει μεγάλη τύχη να κερδίσει...»
 
- Περιμένετε δηλαδή έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό;
 
«Αυτό εννοείται! Μόνο και μόνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που κρίνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου και το γεμάτο γήπεδο, αρκούν για να δώσουν στους παίκτες του ύψιστο κίνητρο γι' αυτό το ματς! Πόσο μάλλον αν σκεφτούν ότι μία ενδεχόμενη νίκη τους θα σπάσει το αήττητο σερί του μεγάλου τους αντιπάλου... Το σίγουρο πάντως, είναι ότι δεν πόνταρα ούτε ένα δολάριο σε ένα τέτοιο ματς και ειδικότερα εναντίον του Παναθηναϊκού! Θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω αυτό το παιχνίδι...»
 
- Η άποψή σας έχει βαρύτητα γιατί παίξατε ήδη δύο φορές με τον Παναθηναϊκό φέτος και λόγω ομίλου παρακολουθήσατε τα περισσότερα παιχνίδια του... Που οφείλεται κατά την άποψή σας η αστάθεια που παρουσιάζει φέτος στην απόδοσή του και αν πιστεύετε ότι ο μεγάλος ηγέτης του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης είναι πλέον λιγότερο αποτελεσματικός απ' ότι στο παρελθόν;
 
«Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες είδα έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό που κέρδισε τα 7 από τα 8 παιχνίδια που έδωσε σε Ελλαδα και Ευρώπη! Ειδικά εναντίον της Λοκομοτίβ Κούμπαν, έπαιξαν πολύ καλά, κυκλοφόρησαν πολύ σωστά την μπάλα, έβγαλαν πολλά αμαρκάριστα σουτ και σούταραν με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας... Μου άρεσαν πάρα πολύ! Όσο για τον Διαμαντίδη, θυμάμαι ακόμη το ματς που έκανε στον τελικό της Βαρκελώνης (σ.σ.: 2011) όπου μας κέρδισε σχεδόν μόνος του και θα σας πω ότι για μένα είναι ένας από κορυφαίους Ευρωπαίους παίκτες όλων των εποχών! Όσα χρόνια κι αν περάσουν! Ανήκει σε μία ελίτ παικτών που ξέρουν να επηρεάζουν το παιχνίδι, ακόμη κι δεν μπορούν να κάνουν τα πράγματα που έκαναν στο παρελθόν...» 
 
- Πως καταφέρατε να πείσετε τους παίκτες σας να τα δώσουν όλα και να κερδίσουν ένα εκτός έδρας, αδιάφορο παιχνίδι; 
 
«Από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε την πρόκριση στο Top-16 αποφασίσαμε να δώσουμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό έναν χαρακτήρα δοκιμαστικού τεστ, για να διαπιστώσουμε πόσο πνευματικά δυνατοί είμαστε, πόσο επαγγελματίες είμαστε και προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ σοβαρά. Να σας δώσω ένα παράδειγμα... Τις τελευταίες 36 ώρες πριν από το παιχνίδι κάναμε δύο πολύ δυνατές προπονήσεις και παρακολουθήσαμε τρεις φορές σε video τα plays των αντιπάλων, κάτι που δεν συνηθίζουμε. Είχαμε ξεχωριστά meetings με παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ καλά τελευταία και προσθέσαμε μερικά επιθετικά συστήματα που δεν εφαρμόζαμε σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και σε γενικές γραμμές προσεγγίσαμε το ματς με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο! Δεν κερδίσαμε μόνο επειδή φύγαμε νικητές από το ΟΑΚΑ, αλλά γιατί οι παίκτες μας πείστηκαν πλέον, ότι με σωστή δουλειά και προετοιμασία, είναι ικανοί για το καλύτερο! Αυτό είναι το μεγάλο μας κέρδος ενόψει του Top-16!»
 
- Πως είναι δυνατόν να έχετε κερδίσετε ήδη δύο φορές φέτος τον "νταμπλούχο" Ελλάδας, να έχετε το 3ο καλύτερο ρεκόρ (8-2) στην Ευρωλίγκα και στο Ισραήλ να έχετε ήδη χάσει 4 φορές και να βρίσκεστε στην 4η θέση της βαθμολογίας;
 
«Θα σας εξηγήσω αμέσως... Στο ισραηλινό πρωτάθλημα οι κανόνες είναι τελείως διαφορετικοί σε σχέση με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα στην Ευρώπη και δεν μιλάω μόνο για τους δύο γηγενείς παίκτες που πρέπει να παίζουν στην πεντάδα, αλλά για τους περιορισμούς στην ηλικία των παικτών που μπορούν να βρίσκονται στην δωδεκάδα, τον αριθμό των ξένων και άλλα πολλά... Όλοι οι κανόνες έχουν σχεδιαστεί για να περιορίσουν την κυριαρχία αποδυναμώσουν τα όπλα της Μακάμπι. Ένα ακόμη απλό παράδειγμα είναι ότι πέρυσι κατακτήσαμε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο με 8-10 νίκες διαφορά από τον δεύτερο, κερδίσαμε τον προημιτελικό και τον ημιτελικό των πλέϊ-οφ με 3-0 και αναγκαστήκαμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο σε μονό τελικό, που δεν διεξήχθη στην έδρα μας αλλά στο γήπεδο της Μακάμπι Χάϊφα, που ήταν καλύτερη σε ένα παιχνίδι και τελικά πήρε το πρωτάθλημα! Αυτά τα πράγματα μόνο επαγγελματικά και σοβαρά δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!»
 
- Πως είναι ο Σοφοκλής (σ.σ.: Σχορτσανίτης) φέτος; Σας ρωτάμε γιατί υπό την καθοδήγησή σας έχει παίξει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στην καριέρα του...
 
«Και φέτος κάνει καταπληκτική χρονιά! Παίζει πολύ καλά και κάνει με συνέπεια αυτά που του ζητάμε και περιμένουμε απ' αυτόν. Ειδικότερα φέτος, επειδή είναι και παλιός στην Μακάμπι έχει και ηγετικό ρόλο στα αποδυτήρια και όλοι τον αγαπάμε! Χαιρόμαστε πολύ που επέστρεψε και πραγματικά είναι ο ίσως ο πιο αγαπητός παίκτης της ομάδας από τους φιλάθλους...»
Πηγή: gazzetta.gr

Αννόβερο για Στέφενς!!

Η γερμανική ιστοσελίδα "ndr.de" παραθέτει μία μεγάλη λίστα με υποψήφιους αντικαταστάτες του Μίρκο Σλόμκα στον πάγκο του Αννόβερο και ανάμεσά στα ονόματα υπάρχει και αυτό του Χουμπ Στέφενς


Η φωτογραφία του προπονητή του ΠΑΟΚ συνοδεύεται από το εξής κείμενο: "Ο βετεράνος τεχνικός Χουμπ Στέφενς. Ο προπονητής του αιώνα της Σάλκε εργάζεται αυτή τη στιγμή στο ΠΑΟΚ. Με την ελληνική ομάδα πέρασε στο δεύτερο γύρο του Europa League. Η επιστροφή του στην Bundesliga πιθανόν να είναι ένα ζήτημα για τον 60χρονο τεχνικό". Πηγή: metrosport.gr

Παραπέμπονται Θάνος και βοηθοί!!

Πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν την τιμωρία ο Δημήτρης Θάνος και οι βοηθοί του Χαρίσης και Πασχάλης για τις υποδείξεις τους στην χθεσινή αναμέτρηση της Τούμπας.

Η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Γιώργου Σταθόπουλου είναι επιβαρυντική και για τους τρεις, καθώς πέραν των βοηθών στους οποίους χρεώνονται οι λανθασμένες αποφάσεις τόσο για το ακυρωθέν γκολ του Λεβαδειακού όσο και για τρεις υποδείξεις οφσάιντ παικτών του ΠΑΟΚ, στο στόχαστρο του Σταθόπουλου βρέθηκε και η διαιτησία του Θάνου.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην έκθεση του παρατηρητή, στον Γρεβενιώτη ρέφερι χρεώνεται ο μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στην μονομαχία του 75ου λεπτού ανάμεσα στον Γλύκο και τον Λαμπρόπουλο, ενώ όσον αφορά τη φάση με το χέρι του Γεωργίου στο πρώτο μέρος, ο παρατηρητής χαρακτηρίζει σωστή την απόφαση του διαιτητή, θεωρώντας το χέρι ακούσιο. Πηγή: metrosport.gr

Οδεύει για Εφές και ο Θανάσης Γιαπλές!!

Η Αναντολού Εφές επέλεξε τον Βαγγέλη Αγγέλου ως διάδοχο του Οκτάι Μαχμούτι στην τεχνική της ηγεσία.

Ο Έλληνας τεχνικός, όμως δεν θα είναι μόνος του στην Κωνσταντινούπολη, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα έχει συνεργάτη τον Θανάση Γιαπλέ.

Ο Γιαπλές βρίσκεται σε συζητήσεις με τον τουρκικό σύλλογο και σε περίπτωση που συμφωνήσει, οι ιθύνοντες των Κρητικών θα αρχίσουν διαδικασίες για την εξεύρεση του αντικαταστάτη του.

Έτσι η ελληνική «παροικία» στην Εφές θα μεγαλώσει, αφού οι δύο προπονητές θα βρουν στην τουρκική ομάδα τον Κώστα Βασιλειάδη. Πηγή: metrosport.gr

«Δεν είναι προσωπική μάχη»

Ο προπονητής της Άρσεναλ,Αρσέν Βενγκέρ στις δηλώσεις του τόνισε ότι ο αγώνας της ομάδας του με την Τσέλσι δεν είναι μια προσωπική μάχη με τον Ζοσέ Μουρίνιο.

«Δεν είναι προσωπική μάχη με τον Μουρίνιο. Είχαμε κάποια σπουδαία παιχνίδια στο παρελθόν, όμως συγκεντρώνομαι απόλυτα στην Αρσεναλ. Μόνο στην ομάδα μου και πουθενά αλλού. Το να παίξουμε με την Τσέλσι είναι όπως όταν παίζουμε με οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες, ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Είναι λογικό να μας αμφισβητούν γιατί δεν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το θέμα δεν είναι πως δεν έχουμε κερδίσει κάποιο τρόπαιο εδώ κι εννιά χρόνια, αλλά πως δεν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το να κερδίσεις το League Cup δε λέει τίποτα. Μας δημιουργεί πίεση o αγώνας με την Τσέλσι, αλλά χωρίς πίεση δεν μπορείς να παίξεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Μερικές φορές είναι περισσότερη, άλλες πάλι, λιγότερη. Αν θες να πάρεις πρωτάθλημα, οφείλεις να μην χάνεις αγώνες στην έδρα σου», ήταν τα λεγόμενα του Αρσέν Βενγκέρ.Πηγή: metrosport.gr

«Θα νικήσουμε την Άρσεναλ…»

Μπορεί ο Ζοσέ Μουρίνιο να θέλει οι παίκτες του να μιλούν μέσα στο γήπεδο αλλά οι Φερνάντο Τόρες και Χουάν Μάτα φρόντισαν να μιλήσουν και στους δημοσιογράφους τονίζοντας πως γνωρίζουν τον τρόπο που θα φύγουν νικητές από το Emirates και την αναμέτρηση με την Άρσεναλ.

Ο επιθετικός της Τσέλσι ενόψει του παιχνιδιού δήλωσε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για το ματς και ξέρω πως θα πάμε για τη νίκη και θα την πάρουμε», με τον βραχύσωμο να προσθέτει: «Θα παίξουμε ποδόσφαιρο ποιότητας και θα πάρουμε το παιχνίδι». Πηγή: metrosport.gr

Ο Τεβεκέλης για τη διαιτησία!!

No 788788
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν ειδικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης. Αναφέρθηκε στις διαιτησίες που έχει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία του Θάνου στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάλαμας Τεβεκέλης:
Για τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ: “Έχει να κάνει περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές, είναι εκπαιδευτικός και ενημερωτικός ως προς τον μεγαλομέτοχο της ομάδας για το πως πάει η διαιτησία στα παιχνίδια της ομάδας μας. Δουλεύουμε κυρίως με τις ακαδημίες μας. Στα δύο σεμινάρια, που έγιναν με καθηγητή που όρισε η ΕΠΟ, είδα τους μικρούς παίκτες να έχουν πολλές ερωτήσεις”.
Για το αν γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές τους κανονισμούς: “Οι περισσότεροι τους ξέρουν σχεδόν όλους. Βέβαια, κάποιοι τους γνωρίζουν με τον… δικό τους τρόπο”.
Για το αν ευνοείται ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: “Είναι ανέκδοτο αυτό που ακούγεται. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό υπάρχουν δύο φάσεις πέναλτι, που δεν δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά και τέσσερις περιπτώσεις οφσάιντ. Η αλήθεια είναι πως δεν φοβάμαι τους διαιτητές, που κάνουν λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων. Αλλά η διαιτησία στον αγώνα της Κυριακής (22/12) ήταν ότι πιο κακό έχω δει σήμερα”.
Για το πώς λειτουργούν οι διαιτητές: ” Λειτουργούν επιπόλαια. Όταν πηγαίνεις να παίξεις μια ομάδα, εξετάζεις και ποιους παίκτες πρέπει να προσέχεις. Πηγαίνεις προετοιμασμένος, πρέπει να ξέρει πως αντιδρά και τι κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής”.
Για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: “Το τράβηγμα πάνω στον Αθανασιάδη είναι μια φάση, που όντως μπορεί να ξεφύγει. Το χέρι του Σανκινέτι μπορεί να φαίνεται ακούσιο αλλά η μπάλα έρχεται από μεγάλη απόσταση και έπρεπε παίκτης του Λεβαδειακού να είναι προετοιμασμένος. Επιπλέον, δεν ήταν οφσάιντ ο Στοχ, ο Λούκας και ο Λίνο σε φάσεις που σφύριξε ο διαιτητής. Σύμφωνοι, το γκολ του Λεβαδειακού ήταν κανονικό”.
Για το ποιος είναι ο λόγος των κακών διαιτησιών: “Κάθε χρόνο γίνονται πολλές αλλαγές. Κάθε διαιτητής θέλει χρόνο, δεν γίνεται να αλλάζουν τα πρόσωπα κάθε χρονιά”.
Για τα παράπονα που γίνονται από πλευράς Ολυμπιακού: “Στην Αθήνα μιλούν μόνο για τα παράπονα του Λεβαδειακού. Αν δουν τις φάσεις, θα καταλάβουν ότι αδικήθηκε και ο ΠΑΟΚ. Λάθη γίνονται παντού, το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται…”.
Για το αν επηρεάζει το γεγονός πως γνωρίζει κάποιους διαιτητές από τη θητεία του στην ΚΕΔ: “Ποιος διαιτητής, επειδή έχει μια γνωριμία μαζί μου, μπορεί να ρισκάρει να τιμωρηθεί λόγω των αποφάσεων του; Αυτά δεν γίνονται…”.
Για την σημερινή ΚΕΔ: “Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος της. Είναι οι καλές διαιτησίες; Είναι η ανάδειξη των ταλέντων; Είναι οι καλοί ορισμοί στην Ευρώπη; Σίγουρα, γίνονται πολλά λάθη. Στην Ευρώπη βλέπουμε πως δίνονται πολλές ευκαιρίες στους νέους ρέφερι”.
Για τις φετινές διαιτησίες στους αγώνες του ΠΑΟΚ: “Εγώ προσωπικά έχω παράπονα από τον Ιωαννίδη στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και από τον Παππά μέχρι το 60ό λεπτό στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό”.
Για τον παραγκωνισμό του Σπάθα μετά το πέναλτι στα Γιάννενα: “Δεν γνωρίζω τι γίνεται. Μεσολάβησε και η παραίτηση του πατέρα του από την Ένωση του Πειραιά, μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο… Πάντως, μετά από εκείνο το πέναλτι δεν ξανασφύριξε…”.
Για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Ήταν μια βραδιά μακριά από τις υποχρεώσεις. Πήγαμε όλοι χωρίς το άγχος,  που υπάρχει στους αγώνες και στις προπονήσεις. Βγήκαν μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια και για την ανάγκη να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο κ. Σαββίδης αποφασίζει τους στόχους της ομάδας και οι άλλοι προσπαθούμε. Στόχος είναι το κύπελλο, στόχος είναι η πρόκριση επί της Μπενφίκα και γενικότερα περισσότερη προσπάθεια απ’ όλους μας. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, με τέτοιες πράξεις ερχόμαστε όλοι πιο κοντά. Χρειάζεται αυτές τις οικογενειακές εκδηλώσεις η ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν πρώτος απ’ όλους…”.
Πηγή: arenafm.gr

«Πρώτος στόχος ο Γιαννάκης»

mt_807748_SYNENTEYKSH_TYPOY_KAE_ARHS_23-12-2013
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Άρης και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος, Χρήστος Γαλιλαίας, φιλοξενήθηκε στον Arena fm 89,4 και μίλησε για το τέλος της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου αλλά και την μεγάλη πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ο χθεσινός στόχος επετεύχθη, μεγάλη στιγμή για τον Άρη μετά από πολλά χρόνια. Νομίζω το πιο σημαντικό που εισπράξαμε είναι ότι η ομάδα έδωσε χαρά στον κόσμο , έναν κόσμο που είναι πικραμένος από τις εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Άρη. Σήμερα τα πράγματα ήταν λίγο παράξενα με την αποχώρηση του Αγγέλου, ο ίδιος μας έχει ενημερώσει εδώ και 2.5 βδομάδες και του ασκήθηκαν φοβερές πιέσεις για να φύγει κατευθείαν. Αλλά ο ίδιος άσκησε βέτο ότι δεν θα έφευγε πριν από τον ημιτελικό».
Για την αντίδραση των παικτών: «Υπήρχε μια συσπείρωση από τα παιδιά μέσα στο γήπεδο όπου φάνηκε ότι τα παιδιά ήθελαν να του κάνουν ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Οι παίκτες το μάθανε δυο μέρες πιο πριν. Το διαχειρίστηκαν πολύ σωστά και με πολύ μεγάλη ωριμότητα».
Για τον Αγγέλου: «Είναι μεγάλη πρόκληση για τον Αγγέλου, μια εξέλιξη την οποία την άξιζε βάση την πορεία του και τις ικανότητες του. Εμείς χαρήκαμε για αυτόν γιατί τον εκτιμούμαι σαν άνθρωπο αλλά και σαν προπονητή. Εννοείται ότι η πόρτα είναι ανοιχτή για να επιστρέψει όποτε θέλει.
Ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για το ποιος θα τον αντικαταστήσει, δεν θέλουμε να κάνουμε γρήγορες κινήσεις η οποίες μπορεί να βλάψουν την ομάδα. Έχουμε κάνει επαφές με κάποιους προπονητές, κάποιοι είναι ελεύθεροι κάποιο δεν είναι, κάποιοι είναι από Ελλάδα, ενώ υπάρχουν και κάποια ονόματα από το εξωτερικό. Μέχρι το επόμενο παιχνίδι πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις .Το σημαντικότερο είναι να παρθεί μια απόφαση με ηρεμία και ωριμότητα. Ο Βαγγέλης Αγγέλου φεύγει σαν άκρως επιτυχημένος από την ομάδα του Άρη».
Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Θα ήταν ευχής έργο να έχουμε τον Γιαννάκη προπονιτή, νομίζω ο κάθε φίλος του Άρη θα χαιρόταν με μια τέτοια εξέλιξη. Θα είναι μια πολύ δύσκολη περίπτωση, δεν έχουμε μιλήσει ακόμα με τον ίδιο αλλά είναι στις σκέψεις μας. Σίγουρα θα υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, τόσο με την Κίνα όσο και με τα οικονομικά δεδομένα».
Για την πρόκριση στον τελικό: «Η συμμετοχή σε τελικό σίγουρα είναι μεγάλη πρόκληση για την ομάδα, αλλά θέλουμε να μείνουμε προσγειωμένοι, γιατί μέχρι τότε ακολουθούν πολλά και σημαντικά παιχνίδια.
Πρέπει να κάνουμε λίγο υπομονή , να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και να προσηλωθούμε στις τωρινές μας υποχρεώσεις».
Πηγή: arenafm.gr

Βλαχοδήμος για Άρη!!

Οι άνθρωποι του Άρη έχουν βάλει στην μεταγραφική τους λίστα και τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο, ο οποίος επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Άουγκσμπουργκ και όπως όλα δείχνουν δεν θα μείνει στον Ολυμπιακό και θα πάει σε άλλη ομάδα.Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλες ελληνικές ομάδες όπως ο Πλατανιάς. Πηγή: metrosport.gr

Λόντσαρ στο Metropolis: «Χρειάζεται πολύ δουλειά ο Άρης»

Ο συνεργάτης του Ζόραν Μιλίνκοβιτς Ζόραν Λόντσαρ φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΣ Γιάννενα, για την προσπάθεια που είχε με τον πρώην τεχνικό των κίτρινων, αλλά και για το μέλλον τους!

Αναλυτικά:

Για το σημερινό παιχνίδι και την αλλαγή προπονητή:«Οπωσδήποτε θέλω την νίκη το βράδυ και πιστεύω πως ο Άρης θα τα καταφέρει. Η αλλαγή προπονητών πάντα φέρνει μια βελτίωση στην ομάδα. Λίγο αν είσαι έξυπνος προπονητής θα τα καταφέρει».

Για την προσπάθεια στον πάγκο του Άρη: «Αυτή η προσπάθεια έγινε όπως έγινε. Τώρα με την αλλαγή του προπονητή μετά από απόφαση της διοίκησης ίσως να φέρει αλλαγές και να πάει καλύτερα η ομάδα. Σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά, ξέρουμε πως ο Άρης δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές και πρέπει με το υλικό που έχει να παλέψει».

Για τον Μιλίνκοβιτς: «Ο Ζόραν είναι πολύ στεναχωρημένος, πίστευε πάντα στους παίκτες και σε θετικά αποτελέσματα, δεν έχασε στιγμή της αυτοπεποίθηση του. Μιλήσαμε με άλλες ομάδες, έχουμε προτάσεις, όμως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα μικρό διάλειμμα».Πηγή: metrosport.gr

Κόντης στο Metropolis: «Διογκωμένα και υπερβολικά τα στοιχεία του πορίσματος»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τα 13.000 ευρώ που φέρεται σύμφωνα με το πόρισμα της Nexia να είναι η μηνιαία αμοιβή του: «Ο Αντωνίου στον Παναθηναϊκό έπαιρνε 500.000 ευρώ το χρόνο.Υπήρχαν ομάδες μικρομεσαίες, όχι του μεγέθους του Άρη δηλαδή, που οι τεχνικοί διευθυντές έπαιρναν περισσότερο. Για μένα είναι μικρό το ποσό, δεδομένου του γεγονότος ότι εκείνη την εποχή το προπονητικό τιμ εισέπραττε περίπου 2 εκ. ευρώ. Σε ομάδες του εξωτερικού οι αμοιβές των τεχνικών διευθυντών είναι παραπλήσεις με αυτές του τεχνικού τιμ. Είχα προτάσεις να πάω στον Παναθηναϊκό με πολύ περισσότερα χρήματα.

Και στην τελική δεν θεωρώ πως αυτά τα 13.000 ευρώ είναι η αιτία που ο Άρης έφτασε σε αυτήν την κατάσταση. Επί της θητείας μου έφερε πολλά έσοδα στον Άρη. Αν δεν έγινε σωστή διοικητική διαχείριση δεν είμαι εγώ υπεύθυνος. Πολλοί ήλπιζαν ότι με την δημοσιοποίηση του πορίσματος θα έβρισκαν πάτημα να με κατηγορήσουν. Τώρα που απογοητεύονται αφού δεν έχουν το παραμύθι που θα ήθελαν τα βάζουν με τα 13.000 ευρώ».

Για τα όσα αναφέρει το πόρισμα της Nexia: «Θεωρώ πως είναι διογκωμένα και υπερβολικά τα περισσότερα στοιχεία του πορίσματος και καλό θα είναι να διερευνηθούν από τις εισαγγελικές αρχές».Πηγή: metrosport.gr

Ανακοίνωσε Αγγέλου ως το 2016 η Εφές!

Προπονητής της Αναντολού Έφες είναι κι επίσημα πλέον ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος ανακοινώθηκε από την τουρκική ομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός θα πάρει τη θέση του απολυθέντα Οκτάι Μαχμούτι, με την Αναντολού Έφες, να είναι εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο Top 16 της Ευρωλίγκας.

Η συμφωνία του Βαγγέλη Αγγέλου με την τουρκική ομάδα είναι για 2.5 χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2016, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην τουρκική ομάδα θα βρει και τον Κώστα Βασιλειάδη, ο οποίος αγωνίζεται εκεί από το καλοκαίρι. Πηγή: metrosport.gr

«Χτυπάει» και για Φωτάκη!!

Εκτός από την περίπτωση του Μανώλη Παπαστεριανού, στον Άρη εξετάζουν σοβαρά και τον Γιώργο Φωτάκη ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

«Χτυπάει» και για Φωτάκη
Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση από τη διοίκηση του Άρη για ενίσχυση της ομάδας ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Ένα από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει είναι του Μανώλη Παπαστεριανού, που δεν αποκλείεται να έχει αύριο συνάντηση με ανθρώπους της ομάδας για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Εκτός από τον 26χρονο μέσο, οι «κίτρινοι» εξετάζουν ακόμη μία περίπτωση για τη μεσαία γραμμή. Ο Γιώργος Φωτάκης, μετά το άδοξο πέρασμά του από τη δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας και την Σανλιούρφασπορ, είναι ελεύθερος και δεν έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μάλιστα, ο 32χρονος είχε απασχολήσει τον Άρη και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο τελικός σχεδιασμός στο μεταγραφικό πλάνο αναμένεται να γίνει την τρέχουσα εβδομάδα με τους Θεσσαλονικείς να στοχεύουν σε 4-5 προσθήκες.Πηγή: sport-fm.gr

Θα επιστρέψουν... λιγότεροι!!

Αποδεσμεύσεις αναμένονται στον Πανθρακικό με τους Κατσικοκέρη, Σκλιοπίδη και Πόποβιτς να είναι οι επικρατέστεροι. Άδεια μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου έχουν οι παίκτες του Άκη Μάντζιου.

Θα επιστρέψουν... λιγότεροι
Την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους ενόψει της συνέχειας θα έχουν οι παίκτες του Πανθρακικού με τον τεχνικό της ομάδας, Άκη Μάντζιο, να τους έχει δώσει άδεια μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Ωστόσο, λιγότεροι αναμένεται να επιστρέψουν μετά από την άδεια δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξουν αποχωρήσεις από την ομάδα της Κομοτηνής με τους Κατσικοκέρη, Σκλιοπίδης και Πόποβιτς να είναι οι πιθανότεροι προς αποχώρηση.

Ακόμη, ο Έλληνας τεχνικός θα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση της ομάδας ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Ελπίζουν για Παπαστεριανό!!

Αύριο (Τρίτη, 24/12) αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Μανόλη Παπαστεριανού με τη διοίκηση του Άρη για να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά.

Ελπίζουν για Παπαστεριανό
Με τον Μανόλη Παπαστεριανό σκοπεύουν στον Άρη να καλύψουν τη μοναδική θέση που υπάρχει για ποδοσφαιριστή άνω των 24 ετών στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Με τον 26χρονο μέσο, ο οποίος ανήκει στην Κονκόρντια, επικοινώνησε ο Λάμπρος Σκόρδας και συζήτησαν το ενδεχόμενο να επιστρέψει στους Θεσσαλονικείς.

Ο Έλληνας χαφ θέλει να φύγει από τη Ρουμανία και οι δύο πλευρές θα μιλήσουν την προσεχή Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παπαστεριανός ήθελε και το καλοκαίρι να μείνει στην ομάδα, θέλει να επιστρέψει, αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να βρεθεί λύση με τα 230.000 ευρώ που του οφείλονται, για τα οποία έχει καταθέσει προσφυγή.

Πρόθεση του παίκτη είναι να διασφαλίσει ένα ποσό από τα οφειλόμενά του, ώστε να αποσύρει την προσφυγή και να ζητήσει από τη διοίκηση της Κονκόρντια να αποχωρήσει. Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρήκαν Άρης – Μιλίνκοβιτς!!

Αίσιο αποτέλεσμα είχαν οι συζητήσεις μεταξύ Ζόραν Μιλίνκοβιτς και Άρη, αφού οι δύο πλευρές σε ήρθαν σε συμφωνία για την λύση του συμβολαίου του Σέρβου πρώην πλέον τεχνικού της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Τα βρήκαν Άρης – Μιλίνκοβιτς
Σε συμφωνία ήρθαν η ΠΑΕ Άρης και Ζόραν Μιλίνκοβιτς κι έτσι λύθηκε το συμβόλαιο του Σέρβου τεχνικού, τη θέση του οποίου έχει αναλάβει ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών κατέληξαν στο ότι ο πρώην τεχνικός των «κίτρινων» θα λάβει το ποσό των 50.000 ευρώ, αντί για 75.000 που προβλεπόταν από το συμβόλαιο του.

Τυπικά ο Σέρβος τεχνικός, όπως και ο βοηθός του είναι μέχρι αύριο σε υποχρεωτική άδεια. Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια για Ακόστα και ΠΑΣ!!

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί από χθες πως ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι κοντά στην απόκτηση του Νόε Ακόστα.

Σενάρια για Ακόστα και ΠΑΣ
Κοντά στην απόκτηση του Νόε Ακόστα φέρεται να βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα, σύμφωνα με φημολογία που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον Ισπανό φορ του Ολυμπιακού Βόλου να είναι «κλεισμένος» από τους Ηπειρώτες.

Ωστόσο, η διοίκηση του συλλόγου δεν επιβεβαιώνει το παραμικρό.

Όσον αφορά τώρα του Τόμας Ντε Βινσέντι, όλοι στον «Άγιαξ της Ηπείρου» περιμένουν τις δηλώσεις που κάνει μετά το αποψινό παιχνίδι με τον Άρη, ώστε να εξηγήσει τι σήμαινε το «τελευταίο μου παιχνίδι με αυτή τη φανέλα». Πηγή: sport-fm.gr

Πολλές υποσχέσεις!!

Πολλές υποσχέσειςΥποσχέσεις για έναν καλύτερο β’ γύρο στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας άφησε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο παιχνίδι του για το 2013!

Οι πράσινοι απέναντι στην Skoda Ξάνθη πήραν τη νίκη αλλά κατάφεραν να δώσουν λόγους στους οπαδούς τους να φύγουν με ένα πλατύ χαμόγελο από το «Απόστολος Νικολαϊδης».

Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να απαντήσουν και μάλιστα, αποδίδοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο!

Για πρώτη φορά μετά από –ομολογουμένως- πολλά χρόνια ο Παναθηναϊκός φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και μια φιλοσοφία στο παιχνίδι του τα οποία δεν διαφοροποιούνται.

Δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη ότι η δουλειά του Αναστασίου -αν ο ίδιος και δεν κάθισε χθες στον πάγκο λόγω της τιμωρίας- έχει αρχίσει να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα να αφήνει περιθώρια για βελτίωση.

Σε αυτά τα περιθώρια αναφέρθηκε και ο Γιάννης Βονόρτας στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι…

«Είναι μία νεανική ομάδα η οποία φαίνεται καθαρά ότι όσο περνάει ο καιρός δένει περισσότερο. Τα νέα παιδιά βρίσκουν τα πατήματά τους και παίρνουν εμπειρίες. Είναι βελτιωμένοι κοντά στους έμπειρους. Η αρχική εικόνα δεν ήταν ίδια με τώρα. Η σημερινή ανατροπή δείχνει ότι έχουμε πίστη και στο δεύτερο γύρο θα έχουμε καλύτερη εικόνα», ανέφερε το μέλος του τεχνικού επιτελείου της ομάδας και άμεσος βοηθός του Γιάννη Αναστασίου.

Πλέον οι πράσινοι στρέφουν την προσοχή τους στην απόκτηση ενός επιθετικού για να καλύψουν το κενό που έχει αφήσει η αποχώρηση του Φιγκερόα. Μέτα τις γιορτές εκτιμάται ότι θα έχει αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του Αργεντινού στην ομάδα.

Αυτά που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι με τον νέο χρόνο αναμένεται να είναι και πάλι έτοιμος να αγωνιστεί σε 90λεπτό ο Μπεργκ, όπως και ο Μπαϊράμι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό.Πηγή: sport-fm.gr

Νέα αρχή στην Ήπειρο!!

Τη νίκη που θα σημάνει την αντεπίθεσή του εν όψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος θα ψάξει σήμερα ο Άρης, ο οποίος φιλοξενείται από τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Νέα αρχή στην Ήπειρο
Υποχρεωμένος να παλέψει και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στο σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» είναι ο Άρης (19:30, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «κίτρινο» με τον Σούλη Παπαδόπουλο ξανά στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας θέλουν να πάρουν τη νίκη, η οποία θα αποτελέσει τη δική τους αρχή εν όψει του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος τεχνικός σκοπεύει να «θωρακίσει» τη μεσαία γραμμή, ενώ την ίδια ώρα αντιμετωπίζει δίλημμα για την άμυνα.

Όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Καραγκούνη, Κύργια, Γιαννίτσης (ή Νταμαρλή) και Τσουμάνης. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Ηρακλής, με εσωτερικούς μέσους τους Παπαδόπουλο και Οικονομόπουλο.

Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Τάτος, με τον Μανιά και τον Αγάνθο να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπουζάνης, Μαργαρίτης, Τσουκάνης, Αγγελούδης, Σουνάς, Σταυρόπουλος και Καρασαλίδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Πουλίδο, Ψυχογιός, Ρένια, Αντωνιάδης, Τριανταφυλλάκος και ο Κοτσαρίδης.Πηγή: sport-fm.gr

Μπορούσε και καλύτερα…!!

Τον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, όμως οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν – για διάφορους λόγους – να έχουν καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή.

Μπορούσε και καλύτερα…
Δώδεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πρώτο μισό της σεζόν, ύστερα από τις σεζόν 1972/73 (14-3-0), 1976/77 (12-4-1) και 1984/85 (12-2-1).

Το θέμα, όμως, είναι ότι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει περισσότερους από 39 βαθμούς και να μην έχει απέχει δέκα πόντους από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς μέσα στην Τούμπα θα μπορούσαν να έχουν κάνει το «9 στα 9», αν και δεν είχαν βρει πριν από μερικές ημέρες σε εξαιρετική κατάσταση τον Τζόρβα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που κράτησε το μηδέν και τους στέρησε τη δυνατότητα να πάρουν το «τρίποντο».

Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Ατρόμητος και ισάριθμες ήττες από Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Στο Αγρίνιο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν επηρεασμένος από τον αποκλεισμό από την Σάλκε στα προκριματικά του Champions League και ηττήθηκε από την ομάδα του Μάκη Χάβου.

Στο Καραϊσκάκη, όμως, οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να υπολογίζονται ως συνδιεκδικητής του τίτλου μαζί τους Πειραιώτες, οι οποίοι τους νίκησαν με το βαρύ 4-0.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που στέρησαν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή και να ελπίζει πως μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

«Χαμός από λάθη στην Τούμπα»

Πολλά λάθη υπήρξαν στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό, σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

«Χαμός από λάθη στην Τούμπα»
Πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ, γκολ που δεν μέτρησε για τον Λεβαδειακό και πολλά ακόμη λάθη υπήρξαν από τον διαιτητή Θάνο και τους βοηθούς του στην Τούμπα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-1
Διαιτητές: Σταύρος Μάνταλος, Χρήστος Ακρίβος, Λάζαρος Δημητριάδης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης

«Ο Μάνταλος είναι καλός διαιτητής και είχε την ψυχολογία του αγώνα, αφού το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο. Ο ΟΦΗ προερχόταν από την κακή διαιτησία στην Ξάνθη και ήταν μία χειροβομβίδα για όλους. Άψογος και εκείνος και οι βοηθοί».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-1
Διαιτητές: Αθανάσιος Γιάχος, Μιχαήλ Καρσιώτης, Αντώνιος Καρατζίκας
4ος Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

«Υπάρχει ένα λάθος στο 47’, όπου ο Καραμάνος έπεσε άσχημα στον αντίπαλό του και έπρεπε να δοθεί πέναλτι - χωρίς δοθεί κάρτα επειδή δεν υπήρχε πρόθεση».

ΑΠΟΛΛΩΝ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5
Διαιτητές: Μιχαήλ Βοσκάκης, Γεώργιος Σταυρουλάκης, Κωνσταντίνος Ποντίκης
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης

«Ο διαιτητής δεν είναι τιμωρός για να μοιράζει κάρτες και να σφυράει με μανία. Ο διαιτητής είναι σαν την… πωλήτρια και… ψήνει τον πελάτη για πουλήσει ένα πουκάμισο. Πρέπει να είναι γλυκός για να έχει ένα ευχάριστο απόγευμα. Ο Βοσκάκης κάπου τα έχει μπερδέψει. Υπάρχει ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, όταν ο Αλβάρες είναι στο έδαφος, όπου σε δεύτερη φάση σηκώνει το χέρι του και η μπάλα χτυπάει εκεί. Η δεύτερη κίτρινη – κόκκινη, επειδή γέλασε στην υπόδειξη του βοηθού. Ήταν πολύ αυστηρή αυτή η κόκκινη».

Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Π.Α.Ο.Κ. – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-0
Διαιτητές: Δημήτριος Θάνος, Κοσμάς Χαρίσης, Γεώργιος Πασχάλης
4ος Διαιτητής: Χρήστος Γκράνας

«Ο Θάνος το έπαιζε άνετος και δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία. Στο πρώτο ημίχρονο όταν υπάρχουν τραβήγματα, θα πρέπει να δίνουν τα πέναλτι. Τραβάει ένας παίκτης του Λεβαδειακού τη φανέλα του Αθανασιάδη και παραλίγο να την πάρει σουβενίρ. Από εκεί και πέρα, γίνεται χαμός από λάθη από τους βοηθούς. Ο Λεβαδειακός έβαλε γκολ κανονικό στο 71’, όμως το ακύρωσε και οι τρεις διαιτητές απέτυχαν».

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-0
Διαιτητές: Χρήστος Μήτσιος, Δημήτριος Τάτσης, Γεώργιος Καλφόγλου
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Μπαλατσούκας

«Ο Μήτσιος ντύθηκε... Άγιος Βασίλης και δεν έδωσε κόκκινη και πέναλτι υπέρ του Εργοτέλη, αφού ο Σαρρής τραβάει τον Ντο Σάντος. Εδώ είναι από τις περιπτώσεις που λέμε ότι ο βοηθός μπορεί να βοηθήσει, αφού έχει την φάση μπροστά του και έπρεπε να βοηθήσει τον».

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ 0-0
Διαιτητές: Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Φλώριος Ελευθερίου, Νεκτάριος Παστρωμάς
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Καμπαξής

«Ο Δασκαλόπουλος ήταν πολύ καλός, με τους βοηθούς να κάνουν κάτι μικρολαθάκια. Στο 67’ υπάρχει μία φάση για το αν πέρασε ή όχι η μπάλα τη γραμμή. Ο παίκτης της Βέροιας απέκρουσε κανονικά την μπάλα και δεν υπάρχει γκολ».

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
Διαιτητές: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Σπυρίδων Γουργιώτης, Χρυσούλα Κουρομπύλια
4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος

«Άριστη η διαιτησία του Δημητρόπουλου και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του»

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-1
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιάρας, Ηλίας Αλεξέας, Πολυχρόνης Κωσταράς
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

«Πατάει γερά στα πόδια του ο Στυλιάρας, κάνει καλές διαιτησίες και πέρασε από το γήπεδο χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Στη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο Βάλλας, δεν υπάρχει θέμα - υπάρχει φάουλ».

Οι… ερυθρόλευκες αλλαγές!

Δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως και στη λίστα της UEFA, με στόχο η ομάδα να παρουσιαστεί περισσότερο βελτιωμένη το 2014.

Οι… ερυθρόλευκες αλλαγές
Μέχρι πρότινος όλοι στον Ολυμπιακό έλεγαν πως η ομάδα θα μείνει ως έχει και θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στην Ελλάδα και το Champions League.

Ο Ισά, ο Καρεμπέ και ο Μίτσελ υποστήριζαν πως δεν γίνει καμία αλλαγή, όμως το Σάββατο ο Ισπανός προπονητής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια προσθήκη τη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Εκτός από τις αλλαγές στο ρόστερ θα υπάρξουν και στη λίστα της UEFA για το Champions League. Συγκεκριμένα, η αφαίρεση του Μετζανί θεωρείται σίγουρη, όμως υπάρχουν αρκετά ζητήματα που επηρεάζουν το ρόστερ της ομάδας.

Για παράδειγμα η υπόθεση του Σαμπού Γιαταμπαρέ για τον οποίο οι Γάλλοι έγραψαν πως η συμφωνία των Πειραιωτών με την Μπαστιά για τον δανεισμό του Αφρικανού μέσου μέχρι το καλοκαίρι είναι οριστική. Ωστόσο, οι νταμπλούχοι Ελλάδας υποστηρίζουν πως έχουν πρόταση από τους Γάλλους.

Την ίδια ώρα, ο Πελέ παρουσιάζεται έτοιμος να ντυθεί στα ερυθρόλευκα, αφού ο Ολυμπιακός έχει συμφωνήσει με τον Εργοτέλη και απέμενε μόνο η έγκριση του Μίτσελ.

Όλα δείχνουν ότι αν φύγει ο Γιαταμπαρέ, τότε ο Πορτογάλος χαφ θα ενταχθεί στην ομάδα. Όσον αφορά τον Τόμας Ντε Βινσέντι, επιστρέφει με σκοπό να αποχωρήσει ξανά με τη μορφή δανεισμού.

Κάτι αντίστοιχο θα γίνει με τον Βλαχοδήμο από την Άουγκσμπουργκ, όλα είναι ανοιχτά στην περίπτωση του Διαμαντάκου. Θέση στη λίστα της UEFA για το Champions League διεκδικούν ο Παπάζογλου και ο Τόρες.

Από εκεί και πέρα, ο Τάσος Αυλωνίτης αναμένεται να συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Πανιωνίου μέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει για το μέλλον του. Πηγή: sport-fm.gr

Το ρεκόρ του ΠΑΟΚ!!

Την καλύτερη συγκομιδή της ιστορίας του, στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τον πρώτο γύρο, πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ

Το ρεκόρ του ΠΑΟΚ
Στον λογαριασμό της στο Facebook, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό, προχώρησε στην συγκεκριμένη ανάρτηση, υπενθυμίζοντας τα καλύτερα ρεκόρ του ΠΑΟΚ και τις χρονολογίες: Τον καλύτερο α’ γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του ολοκλήρωσε ο ΠΑΟΚ με 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες μετά το 1972-73 (14-3-0) το 1976-77 (12-4-1) και το 1984-85 (12-2-1)".

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως το 1984-85, χρονιά στην οποία πήρε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, η διοργάνωση είχε γίνει με 16 ομάδες.
Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμος να… ριζώσει στην Τσέλσι ο Μουρίνιο!!

Την επιθυμία να παραμείνει στον πάγκο της Τσέλσι για άλλα δώδεκα χρόνια εξέφρασε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τόνισε ότι πριν το τέλος της καριέρας του θα ήθελε να αναλάβει κάποια εθνική ομάδα.

Έτοιμος να… ριζώσει στην Τσέλσι ο Μουρίνιο
Στην πρόβλεψη πως έρχεται μία «χρυσή εποχή» για την Τσέλσι προχώρησε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στον πάγκο των «μπλε» για άλλα δώδεκα χρόνια.

Επίσης, ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως αγαπάει τον σύλλογο και παρουσιάστηκε ενθουσιασμένος από την πορεία και τους στόχους της ομάδας του.

«Ρεαλιστικά, ελπίζω να αποφασίσουμε ομόφωνα και χαρούμενα με την ομάδα είτε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας είτε να χωριστούμε. Προσωπικά, θα μου άρεσε να μείνω για 12 χρόνια. Τον επόμενο μήνα θα κλείσω τα 51, θα έλεγα λοιπόν 12 χρόνια και μετά θα αφιέρωνα 2 για να συνεργαστώ με μια εθνική ομάδα και να την οδηγήσω στο Μουντιάλ. Και συγκεκριμένα θα προτιμούσα την εθνική Πορτογαλίας ή σαν δεύτερη επιλογή την εθνική Αγγλίας», δήλωσε ο 50χρονος προπονητής στη «Guardian» και μίλησε για την προσεχή αναμέτρηση με την Άρσεναλ:

«Το βασικό προσόν για να προχωρήσει μια ομάδα είναι η σταθερότητα. Αν θες να βελτιώσεις τους παίκτες σου θα πρέπει να τους βοηθήσεις να κατακτήσουν τη σταθερότητα, με τη δική σου σταθερότητα ιδεών, φιλοσοφίας, τακτικής παιχνιδιού, ακόμη και ηγεσίας. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική, κάθε επιτυχία έρχεται με τη αυτή».

Στη συνέχεια, ο Μουρίνιο μίλησε για την παρουσία του στην Τσέλσι σε σχέση με την Ρεάλ Μαδρίτης: «Ήρθα στην Τσέλσι επειδή αγαπάω την ομάδα.'Οχι επειδή δεν είχα άλλες ευκαιρίες. Είχα πολλές προτάσεις. Άλλωστε προηγουμένως δούλευα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Έφυγα επειδή ήθελα εγώ, όχι επειδή ήθελα εκείνοι. Θα μου ήταν εύκολο αντί να συνεργαστώ με την Τσέλσι να διάλεγα μια εύκολη ομάδα και συνεπώς μια ευκολότερη δουλειά. Και προφανώς δεν ήρθα στην Τσέλσι για οικονομικούς λόγους. Στην Ρεάλ Μαδρίτης το συμβόλαιο μου, μου έδινε πολύ περισσότερα λεφτά. Δεν είμαι στην Τσέλσι επειδή ήταν μια ομάδα έτοιμη να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Με την Τσέλσι έκανα το χειρότερο συμβόλαιο μου των τελευταίων έξι χρόνων και είμαι εδώ επειδή αγαπώ την ομάδα και το διαφορετικό σχέδιο της». Πηγή: sport-fm.gr

Φαν Χάαλ για Τότεναμ; Ίσως τη νέα σεζόν…!!

Εντείνονται οι φήμες που θέλουν τον Ολλανδό κόουτς, ως πρωταρχικό στόχο των «σπιρουνιών», ωστόσο ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν είναι άμεσα διαθέσιμος, ωστόσο άφησε ανοικτή την πόρτα για την προσεχή σεζόν

Φαν Χάαλ για Τότεναμ; Ίσως τη νέα σεζόν…
Το συμβόλαιο του 62χρονου τεχνικού με την Ολλανδική Ομοσπονδία, τελειώνει μετά το Μουντιάλ. Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε σε ολλανδικό σταθμό, σχετικά με το ζήτημα τόνισε πως: «Έλεγα πάντοτε, πως θέλω να δουλέψω στην Πρέμιερ Λιγκ και όπως βλέπετε, υπάρχει μια ευκαιρία. Ωστόσο έχω διαβάσει πως και οι Φρανκ Ντε Μπουρ και Γκους Χίντινγκ, είναι επίσης στην εικόνα ως υποψήφιοι. Επαναλαμβάνω ωστόσο, πως, όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν, πως δεν κάνω δύο δουλειές ταυτόχρονα».

Για την ώρα πιθανότερος υποψήφιος για την ανάληψη του πάγκου της Τότεναμ, δείχνει ο Γκλεν Χόντλ, με τον οποίο, ο Ντάνιελ Λίβι, αναμένεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα 23/12.Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς προβλήματα στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού!

Με ασφάλεια και κάτω από δρακόντεια μέτρα έφτασε στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.

Χωρίς προβλήματα στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Ολυμπιακού
Χωρίς προβλήματα αφίχθη η αποστολή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό που ξεκινά σε λίγη ώρα. Το πούλμαν συνόδευαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Πρώτος κατέβηκε ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» Βασίλης Σπανούλης, ενώ την αποστολή συνοδεύουν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Χρήστος Σταυρόπουλος και ο αντιπρόεδρος Γιώργος Σκινδήλιας.

Όσον αφορά στην αποστολή; Κανονικά στην 12άδα θα βρίσκονται οι Έισο Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ.Πηγή: sport-fm.gr

Μοιραίος ο Πέκοβιτς!!

Ο Νίκολα Πέκοβιτς πέτυχε 34 πόντους, αλλά αστόχησε στο τέλος της 4ης περιόδου και της παράτασης με αποτέλεσμα οι Τίμπεργουλβς να χάσουν από τους Κλίπερς 120-116 παρά τους 45 πόντους του Κέβιν Λοβ.

Μοιραίος ο Πέκοβιτς
Δύο παίκτες, ο Κέβιν Λοβ και ο Νίκολα Πέκοβιτς, είχαν 79 πόντους και 33 ριμπάουντ από τους Τίμπεργουλβς. Δεν έφταναν όμως για να πάρουν τη νίκη στο Staples Center απέναντι στους Κλίπερς, που είχαν μεγαλύτερο πλουραλισμό και επικράτησαν στην παράταση με 120-116. Ο Μαυροβούνιος πρώην σέντερ του Παναθηναϊκού, που είχε 34 πόντους και 14 ριμπάουντ, ήταν και ο μοιραίος για τους «λύκους», καθώς έχασε την ευκαιρία να τους χαρίσει τη νίκη στο φινάλε της τέταρτης περιόδου ή να στείλει το ματς σε δεύτερη παράταση με το σκορ στο 118-116 στο τέλος της πρώτης.

Ο Μπλέικ Γκρίφιν είχε 32 πόντους για τους νικητές, αλλά ο Τζαμάλ Κρόφορντ έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο με κάρφωμα στα 7,7’’ πριν το τέλος, ενώ ο Τζάρεντ Ντάντλεϊ και ο Κρις Πολ πέτυχαν καθοριστικό τρίποντο και βολές αντίστοιχα λίγο πριν τη λήξη.


Φιλοδώρησε με κατοστάρα τους Σέλτικς η Ιντιάνα

Οι Πέισερς, με τον Λανς Στίφενσον να κάνει τριπλ-νταμπλ σάρωσε τους Σέλτικς με σκορ 106-79 κι εξακολουθούν να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή
Οι Πέισερς σημείωσαν την 22η νίκη του στην φετινή regular season, με τον Στίφενσον να έχει 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 10 ασίστ, τον Πολ Τζορτζ 24, τον Ρόι Χίμπερτ 15 και 12 ριμπάουντ, αλλά και τον Ντάνι Γκρέιντζερ στο δεύτερο παιχνίδι μετά την επιστροφή του, ν’ αρχίζει να συνδέεται με το αντίπαλο καλάθι. Το βαρύ πυροβολικό των Πέισερς είχε 12 πόντους με 4/5 τρίποντα και σταδιακά δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του. Από τους κάκιστους Σέλτικς, μόλις τρεις παίκτες σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων.




Oι Ράπτορς σταμάτησαν την Οκλαχόμα

Το Τορόντο έκανε τη μεγάλη έκπληξη, αφού επικράτησε, με 104-98, μέσα στην Οκλαχόμα επί των Θάντερ σταματώντας το σερί των 9 νικών των αντιπάλων τους και υποχρεώνοντας τους στην πρώτη εντός έδρας ήττα
Οι Ράπτορς, με μια καταπληκτική τελευταία περίοδο, όπου έκαναν ένα επιμέρους 29-14, επικράτησαν μέσα στην Chesapeake Energy Arena με 104-98 και οδήγησαν σε μια απρόσμενη ήττα την αντίπαλο τους, που ήταν και η πρώτη για φέτος στην έδρα τους.

Παρά το γεγονός πως στις αρχές της τελευταίας περιόδου, οι Ράπτορς βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 10, με πρωταγωνιστές τους Αμίρ Τζόνσον και Τζον Σάλμονς που σημείωσαν 6 και 9 πόντους αντίστοιχα στην τελευταία περίοδο, έκαναν την ανατροπή. Το Τορόντο από το 93-88, έκανε ένα σερί 10-0 για να περάσει πέντε μπροστά, όμως ένα 5-0 των Θάντερ έφερε το ματς σε ισορροπία, με τον Ντουράντ να ισοφαρίζει με τρίποντο 98-98, 1:39 πριν το τέλος. Δύο βολές του Σάλμονς, έδωσαν προβάδισμα στους Ράπτορς.Οι δύο αντίπαλοι έμειναν χωρίς πόντο για περίπου ένα λεπτό με τον Τζάκσον να χάνει τρίποντο και τον Βαλαντσιούνας να ταπώνει τον Ιμπάκα. Δύο βολές του Αμίρ Τζόνσον έδωσαν αέρα 4 πόντων 14’’ πριν το τέλος, για να υπογράψει τη νίκη ο Κάιλ Λόουρι με δύο βολές.

Ο τελευταίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ για τους νικητές με 22 πόντους, αλλά και 9 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα. Ο Τζόνσον είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ,ο Ντε Ρόζαν 17 και ο Σάλμονς 14, τους 9 ωστόσο στην τελευταία περίοδο. Ο Ουέστμπρουκ είχε 27 και ο Ντουράντ 24 για τους ηττημένους.


Ιντιάνα Πέισερς - Μπόστον Σέλτικς 106-79

Τζορτζ 24, Χίμπερτ 15 (12 ριμπάουντ), Στίφενσον 12 (10ριμπάουντ, 10 ασίστ), Γκρέιντζερ 12 – Μπράντλεϊ 13, Γκριν 11, Λι 11

Δωδεκάλεπτα: 24-24, 56-54, 83-85, 106-106, 120-116.




Κλίπερς - Τίμπεργουλβς  120-116
 
Κλίπερς (20-9): Γκρίφιν 32 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 22, Πολ 19 (13 ασίστ), Κόλισον 18, Ντάντλεϊ 15, Τζόρνταν 4 (17 ριμπ.), Γκριν 5, Μπαρνς 3, Χόλινς 2.

Τίμπεργουλβς (13-15): Λοβ 45 (19 ριμπ.), Πέκοβιτς 34 (14 ριμπ.), Μάρτιν 16, Μπαρέα 12, Μπρούερ 3, Εμπά α Μουτ 2, Κάνινγχαμ 2, Χάμελ 2, Ρούμπιο (12 ασίστ), Σβεντ.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ – Τορόντο Ράπτορς 98-104

Ουέστμπρουκ 27, Ντουράντ 24, Ιμπάκα 9 – Λόουρι 22 (9 ασίστ), Τζόνσον 17 (13 ριμπάουντ), Ντε Ρόζαν 17, Σάλμονς 14


Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Αγγέλου: «Το οφείλω στη διοίκηση και στους παίκτες»

Τη διοίκηση , τους παίκτες, αλλά και τους φίλους του Άρη ευχαρίστησε ο Βαγγέλης Αγγέλλου για τον τρόπο που υποδέχθηκαν τη… μεταπήδηση του στην Εφές. «Σας οφείλω», δήλωσε.

Αγγέλου: «Το οφείλω στη διοίκηση και στους παίκτες»
Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι και επίσημα ο νέος τεχνικός της Εφές Ανατολού και θα βρει στο δρόμο του τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Top 16» της Ευρωλίγκας. Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε αφορμή την αποχώρηση του από τον Άρη, ο οποίος χθες προκρίθηκε στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Έλληνας τεχνικός ευχαρίστησε την ομάδα(παίκτες, διοίκηση), αλλά και τον κόσμο της για το πώς αντιμετώπισαν την είδηση.

Επιπλέον, τόνισε ότι οφείλει σε όλους τους παραπάνω, διότι με τη βοήθεια τους, κατάφερε να πάρει τη… μεταγραφή.
«Για μένα όλο αυτό πρέπει να το κάνουμε σαν συνέχεια, όπως είναι το παιχνίδι. Ο αγώνας του Άρη δεν θα τελειώσει ποτέ. Εγώ είμαι μικρός και λίγος να ερμηνεύσω την ιστορία του», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος το ότι συμμετείχα σε αυτή τη προσπάθεια. αναλαμβάνω την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της πρότασης και ευχαριστώ τους παίκτες και τη διοίκηση και τους φίλους γύρω από την ομάδα για στον τρόπο που είδαν την πρόταση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, γι’ αυτή τη συνεργασία, την πολύπλευρη συμπαράστασή τους, όταν έδιναν δύναμη και κουράγιο για την προσπάθεια».

Ο 41χρονος τεχνικός ευχαρίστησε έναν- έναν τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του, αλλά και όλα τα μέλη του Άρη. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με έφεραν εδώ, τον πρόεδρο, τον κ. Γαλιλαία, τον κ. Κουρόγλου, τον κ. Σαμολαδά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου εδώ, τον Σάββα Καμπερίδη, τον Θανάση Μολυβδά, τον Παναγιώτη Ζάλογγο, τον Παρασκευά Μουρατίδη, που τσακωνόμασταν, αλλά είναι πολύτιμος συνεργάτης και για τους παίκτες τι να πω; Τους είπα χθες ότι ‘θέλω να σας πω ότι αυτό που έγινε στα 52 μου χρόνια, σε αυτή την πρόταση έχετε συμμετοχή και στη διοίκηση. Σας οφείλω”. Η ομάδα δίνει τρία πολύ κρίσιμα παιχνίδια για την πορεία της, που μπορεί όλο αυτό το συναισθηματικό, να γυρίσει μπούμερανγκ, πρέπει να κρατήσουν την ομάδα και την συγκέντρωσή τους, γιατί δύσκολα θα μαζευτεί ένα άσχημο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι ο καινούριος καπετάνιος στο καράβι θα είναι άνθρωπος που με τη συνεργασία διοίκησης και παικτών θα έχει τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίσει αυτό που ξεκινήσαμε», κατέληξε ο νέος τεχνικός της Εφές Ανατολού.

Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις που δημοσιογράφων για

-το πώς βγήκε το θέμα στον αέρα πριν τον ημιτελικό

«Εγώ δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το πράγμα. Είχε γίνει εδώ και 15 μέρες, είχαμε συζητήσει. Ήταν σημαντικά τα ματς με Ελευσίνα και Πανιώνιο. Εμένα μου είπαν ότι αυτό βγήκε από την Τουρκία. Προσπαθήσαμε να μη βάλουμε αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να ισχύει και αυτό, αλλά δεν θέλαμε να το βάλουμε για να χαλάσουμε το μυαλό μας. Εμείς είχαμε προτεραιότητες για τα παιχνίδια και θέλαμε να ξέρουμε οι παίκτες την αλήθεια και ο επαγγελματισμός τους, τους οδήγησε σε αυτή τη νίκη».

-το αν είναι ηθικό το θέμα της αποχώρησής του και απάντησε πως «Με κάποια μάτια ίσως να μην το δεις ηθικό, αλλά τίμιο ήταν σίγουρα».

-το αν αισθάνεται ότι αφήνει κάτι στη μέση τόνισε:

«Αισθάνομαι κομμάτι μιας σκυταλοδρομίας, πήρα μια σκυτάλη και τη δίνω σε κάποιον άλλον. Ο πρώτος άνθρωπος που μου είπε μη το κάνεις ήταν η γυναίκα μου. Ένιωσα ότι εγκαταλείπω, αλλά το μπάσκετ δεν έχει ισοπαλία και πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Δεν μπορώ να απαιτήσω να σεβαστεί την απόφασή μας. Άφησα και ένα μεγάλο συμβόλαιο το καλοκαίρι, εφάμιλλο με αυτό. Σε αυτή την ερώτηση, αυτά που χάνω τα έχω μέσα μου, δεν θέλω να τα δημοσιοποιήσω. Αυτό που μένει είναι ότι η ομάδα το Σάββατο έχει ένα παιχνίδι. Πρέπει να μη μείνει ο μηχανισμός της ομάδας στο πρόσωπο».

- το αν μίλησε για τον διάδοχό του: «Συζήτησα. Δεν πρότεινα. Εγώ είπα για Δημήτρη Πρίφτη, Φώτη Κατσικάρη, τον Μίλαν Μίνιτς. Άκουσα για τον Νέναντ Μάρκοβιτς, σήμερα ο πρόεδρος μου είπε για τον Κώστα Μίσσα. Ο Αρβανίτης δεν παραμυθιάζεται».

-το αν το βλέπει σαν ευκαιρία ζωής και απάντησε πως «εμένα μου αρέσει ότι τρώω να είναι καμμένο. Δεν έχω στρες καριέρας».

«Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός»

«Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός»Να έχουν κόσμια συμπεριφορά στο σημερινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο καλεί τους οπαδούς της ομάδας η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία αφήνει σαφείς αιχμές κατά των ερυθρολεύκων.

«Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός… Ας μην το ξεχάσει κανείς», αναφέρει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση…

"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός καλεί τους φίλους της ομάδας που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να δημιουργήσουν εκπληκτική ατμόσφαιρα, ανάλογη της ιστορίας και του μεγέθους του συλλόγου αλλά να είναι κόσμιοι στη συμπεριφορά τους και να μη δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα ούτε και να απαντήσουν σε πιθανές προκλήσεις.

Η φωνή είναι η δύναμή μας και η πίστη στην ομάδα είναι το ιδανικό μας. Ο κόσμος της ομάδας μπορεί να δείξει σε όλη την Ελλάδα ότι ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής και στην εξέδρα. Τον καλούμε να ασχοληθεί μόνο με την ομάδα μας, με την ενίσχυση της προσπάθειας των παικτών μας και να μείνει μακριά από ενέργειες που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν.

Παρακαλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού για τη δική του εξυπηρέτηση να προσέλθει έγκαιρα στο ΟΑΚΑ (στις 5μ.μ θα ανοίξουν οι πόρτες) όπως και να συνεργαστεί κατά τον έλεγχο στις θύρες με τους άνδρες της ασφάλειας. Ο έλεγχος θα είναι λεπτομερής και αυστηρός και οι φίλοι της ομάδας καλούνται να μην έχουν μαζί τους κέρματα, αναπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα και οτιδήποτε μπορεί να παρεμποδίσει την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι μας και η δύναμή μας. Ο κόσμος, με τη φωνή του και τις εκδηλώσεις του σε κόσμια πλαίσια αποτελούν την κινητήρια δύναμη της ομάδας.

Εμείς είμαστε Παναθηναϊκός… Ας μην το ξεχάσει κανείς".

«Με καρδιά, ψυχή και μυαλό»

Το τρίπτυχο με το οποίο μπορεί ο Παναθηναϊκός να φτάσει απόψε στη νίκη επί του Ολυμπιακού, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανέλυσε ο Ραμέλ Κάρι στη SportDay.

«Με καρδιά, ψυχή και μυαλό»
Τη σημασία που έχει για τον Παναθηναϊκό η αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που δίνει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας εξήγησε ο Ραμέλ Κάρι στη SportDay.

Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως «κάθε παιχνίδι μπορεί να σου αλλάξει την ψυχολογία, αλλά σίγουρα αυτό το ιδιαίτερο ματς μπορεί να το κάνει», ενώ για τα στοιχεία που χρειάζεται να έχει η ομάδα του υποστήριξε:

«Το ματς θα κριθεί στην καρδιά, στην ψυχή και στο μυαλό».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Ραμέλ Κάρι στη SportDay

Για τη σημασία που έχει ο αποψινός ημιτελικός, από τη στιγμή που είναι νοκ άουτ:

«Χωρίς αμφιβολία, θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Το παρελθόν είναι παρελθόν και το παρόν είναι παρόν. Θα είναι μεγάλη μάχη και θα έχουμε και την τεράστια βοήθεια από τον κόσμο μας. Θα γεμίσει το ΟΑΚΑ. Ο κόσμος πάντα μας στηρίζει, ακόμα κι όταν χάνουμε. Κόντρα στη Μακάμπι κάναμε το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι, αλλά στο τέλος μάς εμψύχωσε. Μας δίνει δύναμη, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε και τραυματισμούς. Αρα πρέπει κι εμείς να κάνουμε κάτι γι' αυτούς».

Για το γεγονός πως είναι ένα ντέρμπι:

«Είναι το πιο σημαντικό και το ξέρουμε. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα είμαστε έτοιμοι».

Για σημασία που μπορεί να έχει στο μέλλον το αποτέλεσμα του σημερινού ημιτελικού:

«Κάθε παιχνίδι μπορεί να σου αλλάξει την ψυχολογία, αλλά σίγουρα αυτό το ιδιαίτερο ματς μπορεί να το κάνει. Ωστόσο άλλη ήταν η χρονιά πέρυσι κι άλλη η φετινή. Πρέπει και θέλουμε να νικήσουμε κι η άμυνα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Βέβαια από την άλλη και με τη Μακάμπι αμυντικά δεν πήγαμε άσχημα, αλλά στην επίθεση οι περισσότερες προσπάθειες κατέληξαν στο σίδερο. Αρα θα πρέπει να παίξουμε καλά και στην επίθεση και στην άμυνα. Ξέρω ότι δεν λέω κάτι καινούργιο, αλλά αυτό πρέπει να γίνει».

Για το γεγονός πως οι Πειραιώτες είναι αήττητοι:

«Σε αυτά τα παιχνίδια δεν παίζουν ρόλο τα σερί. Εχουμε παιδιά στην ομάδα που έχουν παίξει πολλές φορές κόντρα στον Ολυμπιακό. Το ματς θα κριθεί στην καρδιά, στην ψυχή και στο μυαλό. Είναι σημαντικό να κάνουμε λιγότερα λάθη».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός: δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει μια σταθερότητα στα παιχνίδια του:

«Ο βασικότερος λόγος για εμένα είναι οι τραυματισμοί. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται. Δεν βοηθάει στη χημεία και στην ηρεμία της ομάδας. Πάντως έχουμε συνηθίσει και όσοι αγωνιζόμαστε θέλουμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Ραμέλ Κάρι στο σημερινό (23/12) φύλλο της SportDay…

Ημι-Τελικός!!

Ποτέ άλλοτε ένας ημιτελικός δεν έμοιαζε τόσο με… τελικό. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο ΟΑΚΑ για ένα εισιτήριο στον τελικό του Κυπέλλου. Τα κίνητρα, τα ερωτηματικά και η προϊστορία.

Ημι-Τελικός!
Είχαμε συνηθίσει την τελευταία εξαετία να τους βλέπουμε στον τελικό. Φέτος η κλήρωση τα έφερε έτσι ώστε να τα πουν νωρίτερα, αλλά σε έναν ημιτελικό που θυμίζει αγώνα… τίτλου. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μονομαχούν στο ΟΑΚΑ (19:30, Δημόσια Τηλεόραση, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) με έπαθλο το ποιος θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον τελικό του Ηρακλείου στις 9 Φεβρουαρίου ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Οι «πράσινοι» έχουν την έδρα, αφού το κλειστό αναμένεται κατάμεστο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν όμως τη φόρμα και το αήττητο των 23 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφότεροι, με τις διοικήσεις τους να φροντίζουν να μας βάλουν σε κλίμα «πολέμου» πολλές μέρες πριν, έχουν τεράστιο κίνητρο, αλλά και προβλήματα τραυματισμών.

Ο μεν Παναθηναϊκός είδε μόλις χθες βράδυ τους Ματσιούλις και Παππά να προπονούνται κανονικά. Αμφότεροι προέρχονται από μακρά απραξία με θλάση και τραυματισμό στον αγκώνα αντίστοιχα και αποτελεί ερωτηματικό πόσο και… πώς θα αγωνιστούν. Από την άλλη ο Ρόκο Ούκιτς συνεχίζει θεραπεία μετά τη θλάση που υπέστη την Πέμπτη, ιατρικά είναι αδύνατο να αγωνιστεί, αλλά σε έναν τέτοιο «τελικό» είθισται να λένε πως όποιος μπορεί απλώς να περπατήσει… παίζει. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και αντιπροσωπεία οργανωμένων έδωσαν τις απαραίτητες ψυχολογικές «ντόπες» σε μία ομάδα που τις έχει ανάγκη, αφού η γεμάτη σκαμπανεβάσματα πορεία της έχει προκαλέσει αμφιβολίες για τη δυναμική της κι ενώ επίκειται ο μαραθώνιος του Top 16 στην Ευρωλίγκα. Μία νίκη μπορεί να γυρίσει το διακόπτη και να βάλει στις ράγες το τρένο για το υπόλοιπο της σεζόν. Μία ήττα μπορεί να φέρει ακόμη και εξελίξεις.

Ο δε Ολυμπιακός έχει κι αυτός τα αγωνιστικά του προβλήματα. Ο Λο και ο Πέτγουεϊ ακολούθησαν μόνο ένα μέρος του προγράμματος λόγω των προβλημάτων σε μέση και γόνατο αντίστοιχα. Πιθανότατα θα είναι αμφότεροι στη δωδεκάδα, αλλά όλα θα φανούν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ. Το τελευταίο πρόβλημα λέγεται Αγραβάνης, με τον νεαρό φόργουορντ να τραυματίζεται στο χέρι στην τελευταία προπόνηση. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος βρέθηκαν, όπως συνηθίζουν πριν από κάθε μεγάλο αγώνα, στην προπόνηση στέλνοντας σιωπηλά το μήνυμα για το… 24/24. Και στις τάξεις των πρωταθλητών Ευρώπης γνωρίζουν καλά πως η συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι η χειρότερη δυνατή για να «διαλέξουν» να κάνουν την πρώτη τους ήττα. Οι διοικητικοί ηγέτες της ΚΑΕ, όπως και κανένα άλλο στέλεχός της, δεν θα είναι στο ΟΑΚΑ μετά την κόντρα που προέκυψε με την ομοσπονδία για την παραλαβή των προσκλήσεων.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Σχινάς και Τανατζής.

Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί την 20η του παρουσία σε τελικό έχοντας 14 κατακτήσεις και επτά τα τελευταία εννιά χρόνια. Ο Ολυμπιακός μετρά 17 παρουσίες σε τελικό με εννιά κατακτήσεις.

Και μην ξεχνάτε… Ο αποψινός αγώνας είναι μόνο ο δεύτερος από τους μίνιμουμ πέντε (δύο για το Top 16 κι ένας ακόμη για τον δεύτερο γύρο της Α1) και μάξιμουμ… έντεκα (αν συναντηθούν στους τελικούς της Α1 και στο Final 4) που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο μεγάλες ομάδες.

Η 22η φορά

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται για 22η φορά στο θεσμό του Κυπέλλου με τις εννιά να είναι στον τελικό. Οι «πράσινοι» έχουν το πάνω χέρι με 14 νίκες έναντι 7 των «ερυθρόλευκων». Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές σε ημιτελικό έχοντας από μία νίκη. Αναλυτικά:

1976 (Προκριματικά): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 60-64
1977 (Προκριματικά): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 68-110
1979 (Τελικός/Παναθηναϊκό Στάδιο): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-72
1980 (Προημιτελικός): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 62-60
1983 (Τελικός/Γλυφάδα): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-62
1986 (Τελικός/ΣΕΦ): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78
1995 (Β’ Φάση): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 40-42
1996 (Προημιτελικός): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 85-72
1998 (Μικρός Τελικός): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 80-56
2001 (Ημιτελικός): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-69
2002 (Ημιτελικός): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 83-75
2003 (Προημιτελικός): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 62-73
2004 (Β’ Φάση): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 45-57
2005 (Β’ Φάση): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 51-81
2006 (Β’ Φάση): Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 71-79
2008 (Τελικός/Ελληνικό): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 79-81
2009 (Τελικός/Ελληνικό): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-80
2010 (Τελικός/Ελληνικό): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-64
2011 (Τελικός/Ελληνικό): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-68
2012 (Τελικός/Ελληνικό): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 70-71
2013 Τελικός/Ελληνικό): Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81Πηγή: sport-fm.gr

Mποχωρίδης: «Δε γινόταν να χάσουμε»

Ο γκάρντ του Άρη, τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έπαιξαν απελευθερωμένα απέναντι στον Πανιώνιο κι έτσι έφτασαν στη μεγάλη νίκη

Mποχωρίδης: «Δε γινόταν να χάσουμε»
Ο 19χρονος άσος των «κίτρινων» στάθηκε ιδιαίτερα στα λόγια του προπονητή, πριν την έναρξη του ματς και στις δηλώσεις του εξιστόρησε τα όσα είπε ο Αγγέλου στους παίκτες του: «Πριν απ’ το ματς, μας ζήτησε ο κόουτς να το δούμε σα γιορτή και να παίξουμε απελευθερωμένα. Έτσι κι έγινε, μπήκαμε δυνατά και παρά τα λάθη, μείναμε συγκεντρωμένοι και φτάσαμε στη νίκη. Στο δεύτερο μέρος δεν μπορώ να πω ότι χαλαρώσαμε, είπαμε στα αποδυτήρια ότι θα μπούμε να παίξουμε σα να ξεκινάει το παιχνίδι από την αρχή. Η πίεση του Πανιωνίου λειτούργησε αλλά αντιδράσαμε έτσι όπως έπρεπε και πήραμε το ματς. Σήμερα ήταν απίστευτη η ατμόσφαιρα. Δε γινόταν να χάσουμε».

Καλούμενος να σχολιάσει το θέμα του προπονητή και τις διαφαινόμενης αποχώρησης του, ο Μποχωρίδης, αρνήθηκε ν’ αναφερθεί στο ζήτημα: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που χαρίσαμε τόση χαρά στον κόσμο. Από ‘κει και πέρα, για το θέμα του κόουτς, ας μιλήσει καλύτερα ο ίδιος, είναι προσωπικό του ζήτημα».Πηγή: sport-fm.gr

Χτύπησε ο Αγραβάνης!!

Ο νεαρός φόργουορντ, τραυματίστηκε στην τελευταία προπόνηση των «ερυθρόλευκων», πριν από το ντέρμπι του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό

Χτύπησε ο Αγραβάνης
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, είδε τους Λο και Πέτγουεϊ, ν’ ακολουθούν μέρος της προπόνησης κι ασφαλώς, αυτό λύνει σε μεγάλο ποσοστό τα χέρια του κόουτς του Ολυμπιακού, ωστόσο στην τελευταία προπόνηση, πριν την μονομαχία στο ΟΑΚΑ, υπήρξε κι ένα δυσάρεστο, με τον τραυματισμό του Δημήτρη Αγραβάνη.

Ο νεαρός φόργουορντ, χτύπησε κατά τη διάρκεια της κι αμέσως αποχώρησε απ’ αυτήν, για να γίνουν άμεσα εξετάσεις. Έτσι είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.Πηγή: sport-fm.gr

Τον Γενάρη το μεγάλο «deal»

Μέσα στον Ιανουάριο θα συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. της «Δικέφαλος 1924» Α.Ε. ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ώστε να οριστικοποιηθεί το θέμα της εμπορικής ονομασίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Τον Γενάρη το μεγάλο «deal»
Καθημερινά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ασχολείται με το πρότζεκτ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, έχοντας επαφές με τους στενούς του συνεργάτες και με στόχο να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο μέσα στον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Για αυτό τον λόγο ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» δεν θέλει να υπάρξει ούτε μία καθυστέρηση, ώστε το συντομότερο δυνατό να γίνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων οπαδών της ομάδας.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι εκείνο της εμπορικής ονομασίας της «Αγια-Σοφιάς», αφού θα εξασφαλιστεί ένα σημαντικό ποσό που θα προστεθεί σε εκείνο που έχει συγκεντρωθεί και θα σημάνει την έναρξη των έργων.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει αναλάβει προσωπικά ο «τίγρης», ο οποίος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με διάφορες εταιρείες και ήδη στα χέρια του υπάρχει ήδη μία άκρως ικανοποιητική πρόταση, όμως δεν θέλει να απαντήσει μέχρι να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι της Sport Five – που είχε φέρει σε επαφή μαζί του ο Εστερχάζι – και είχαν υποσχεθεί ότι τον Γενάρη θα καταθέσουν και εκείνοι τις προσφορές τους.

Σύμφωνα με την «Ώρα των Σπορ», ο Μελισσανίδης – όταν θα έχει όλες τις προτάσεις στα χέρια του – συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. και θα ενημερώσει εκτενώς όλα τα μέλη της «Δικέφαλος 1924» Α.Ε. για να αποφασίσουν ποια εταιρεία θα δώσει το όνομά της στο νέο γήπεδο.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η συγκεκριμένη συμφωνία θα αποφέρει στην ΑΕΚ ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ και θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που θα αφορά τα επόμενα 5 ή ακόμα και 10 χρόνια.Πηγή: sport-fm.gr