Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λούκας στέλνει το μήνυμα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μέσα από το blog του φέρνει ως παράδειγμα τον Λούκας για τον τρόπο που πρέπει να κάνουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό στον ΠΑΟΚ!
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος και είμαστε αρκετά πίσω από τον Ολυμπιακό και αρκετά μπροστά από τον τρίτο Ατρόμητο. Με βάση το πλάνο που στήθηκε η ομάδα και τα λάθη που είχε αυτό, εκτιμώ πως η συγκομιδή που έχουμε είναι καλή. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη, ίσως και χειρότερη. Δεν έχει καμία λογική να μπούμε όμως σε αυτή τη διαδικασία. Σημασία έχει να δούμε τι πρέπει να συμβεί για να περάσουμε στην επόμενη μέρα και στο πως θα βελτιωθεί αυτή η ομάδα.
Ξεκινώντας από τη σημερινή αναμέτρηση, ήμασταν κακοί πάλι στο αμυντικό τρανσίσιον, δεν καλύπταμε σωστά τους χώρους με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να πατήσουμε καλά στο γρήγορο γκολ του Κατσικά. Αυτή τη φορά παρότι προηγηθήκαμε, δεν άλλαξε ουσιαστικά τίποτα.
Ήταν βέβαια και έξυπνος ο Καραγεωργίου που γέμισε τον άξονά του, έβαλε τρία στόπερ και σου λέει άστους να σεντράρουν. Πήρε τα ρίσκα του μετά το 75 και αν δε σήκωνε ο Χαρίσης εκείνο το αστείο οφσάιντ στον Ορτέγκα θα είχαμε καρδιακά πάλι στο τελευταίο δεκάλεπτο.
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν στήθηκε σωστά και παρουσιάζει χτυπητές αδυναμίες ακόμη και στο τι υπάρχει μέσα στο 18άδα της αποστολής. Σήμερα είχαμε έναν στόπερ και τρεις αριστερούς μπακ που ευτυχώς ο ένας – Τζαβέλλας – είναι παιδί με ισχυρή προσωπικότητα και σωστά εννοούμενο εγωισμό που όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά δείχνει και ηγετικά προσόντα σε αυτόν τον νέο του ρόλο. Ένα μπράβο του αξίζει αν μη τι άλλο.
Σήμερα παραταχτήκαμε με δύο αριστεροπόδαρα στόπερ, ουσιαστικά με μοναδικό χαφ τον Κάτσε στον πάγκο που μάλλον άπαντες παρακαλούσαν να μη χρειαστεί να μπει, δεν υπήρχε φορ στον πάγκο και η λύσεις Βούκιτς – Ολίσε δεν είναι και οι πλέον αξιόπιστες για διαφορετικούς λόγους έκαστος. Η ομάδα χρειάζεται καλούς ποδοσφαιριστές σε παραγωγικές ηλικίες. Άμεσα μάλιστα.
Το ότι ο Στέφενς δεν θέλει στόπερ το γνωρίζω, το επιβεβαίωσε κιόλας στη συνέντευξη Τύπου. Όμως καμιά φορά πρέπει ο προπονητής να ακούει και τους από πάνω του. Δεν το έκανε το καλοκαίρι και ψάχναμε στόπερ μετά την ήττα στο Αγρίνιο.
Η αλήθεια είναι πως αν κλείσουν δύο παίκτες που …ακούγονται, θα είναι ένα καλό βήμα προς την ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας.
Αυτό που δε χωράει πλέον στον ΠΑΟΚ είναι παίκτες ερωτηματικά κυρίως στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Εκεί όπου έχουμε το εξής φαινόμενο. Οι Στοχ, Σάλπι, Κλάους, Ολίσε είναι ή του ύψους ή του βάθους με το βάθος να είναι πιο συχνό είναι η αλήθεια. Ο Λούκας και αυτός έχει μεταπτώσεις, όμως οι καλές του μέρες είναι πολλές περισσότερες. Ο Βούκιτς ναι μεν είναι καλός παίκτης, αλλά είναι 34 και βαρύ κορμί που προέρχεται από αποχή ένα χρόνο πριν. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μεσοεπιθετικά σταθερές που θα υποστηρίξουν καλύτερα το αγωνιστικό πλάνο.
Δε λέω πως οι παραπάνω είναι άχρηστοι. Λέω απλά πως χρειάζονται παίκτες που μπορούν να υποστηρίξουν καλύτερα τον τρόπο παιχνιδιού του Στέφενς και θα δώσουν έναν πιο ξεκάθαρο ρόλο σε αυτούς που υπάρχουν. Για παράδειγμα σήμερα ο Λούκας ξεκίνησε στον άξονα, πήγε μετά δεξιά, το αντίστροφο έγινε με τον Σάλπι, ο Κλάους όταν πήγε δεξιά ο Λούκας έγινε δεκάρι και πάει λέγοντας. Καμία σταθερά ουσιαστικά και αν προσθέσουμε πως Κίτσιου και Τζαβέλλας παίζουν εκτός φυσικής θέσης, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως κάτι δεν έχει στηθεί σωστά.  
Επειδή μόνο με αγορές γίνεται δουλειά, νομίζω πως στον ΠΑΟΚ το έχουν καταλάβει για τα καλά αυτό. Ουσιαστικά η μοναδική που έκαναν, αυτή του Λούκας, έδωσε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος 7 γκολ και 11 ασίστ, χωρίς να υπολογίζεται και η πρώτη στον Τζιόλη σήμερα γιατί ο Κατερινιώτης σκόραρε με δεύτερη προσπάθεια.
Και η αγορά Λούκας δεν κόστισε κάποιο τρελό ποσό τύπου Γιαταμπαρέ και άλλων που βαριέμαι να αναφέρω.  Αυτό που ελάχιστοι κατανοούν, είναι πως άλλο να έρχεται κάποιος δανεικός τύπου Στοχ, που όπως και να χει υπάρχει η αίσθηση πως το καλοκαίρι θα φύγει και άλλο να γνωρίζει ο παίκτης πως υπάρχει μία επένδυση γύρω από αυτόν και πως η ομάδα επιθυμεί να του δώσει υπεραξία για πολλούς λόγους.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: