Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Μέγα Αλέξανδρο στο μουντιάλ οι Γερμανοί!!

Δεν γίνονται, ρε, αυτά τα πράγματα. Γίνονται, ρε, από τους Γερμαναράδες. Είναι ο πρώτος λαός στη γη που προσκύνησε τον σχεδιασμό. Ό, τι λέμε. Γράφει ο Αποδυτηριάκιας...
Μακράν η Γερμανία είναι αυτή που ασπάσθηκε τη θρησκεία του προγραμματισμού. Σαν τον Μέγα Αλέξανδρο θα μπουκάρουν στη Βραζιλία για το μουντιάλ οι Γερμανοί. Μιλάμε πολύ σοβαρά. Δεν θα πάνε να δείξουν τις μούρες τους και τα σώβρακά τους. Όχι, κύριοι. Στον πόλεμο θα πάνε. Εκστρατεία αλά Μεγάλου Αλέκου.
Ο γιος του Φίλιππου μάζεψε στρατό ατελείωτο και τους έντυσε στα κατσαρόλια. Στις πανοπλίες. Όχι μόνον. Πήρε μαζύ τους κι έναν άλλο στρατό, άοπλο αυτόν, που είχε μεγαλύτερη αξία.
Έτσι που λες. Ο Αλέξανδρος ο μέγας στρατηλάτης και κατακτητής λαών, κρατών, βουνών και θαλασσών, κουβαλούσε μαζύ του γεωπόνους, αρχαιολόγους, αστρολόγους, ιατρούς, μάγους, ζωολόγους, χημικούς, μηχανολόγους, εικονογράφους. Ασκέρι ολόκληρο από ειδικούς.
Σε δικό της ξενοδοχείο θα μείνει η αποστολή της Γερμανίας στην Βραζιλία. Θα το χτίσουν οι Γερμανοί για τις ανάγκες του μουντιάλ. Δίπλα σε αεροδρόμιο, όπου θα ʽναι η βάση εκτόξευσης πυραύλων τους. Είπαμε. Κανονική εκστρατεία. Μέχρι να φθάσουν στον τελικό θα τραβιούνται σε διάφορες πόλεις, η μία εκατοντάδες χιλιόμετρα από την άλλη, στη χώρα του Πελέ. Γιʼ αυτό οι άνθρωποι παίρνουν τα μέτρα τους. Τα φανερά. Για τα κρυφά θα μιλήσουμε another time, boys.

Ο Σάντος μιλάει για πάθος και ο apodytiriakias.gr λέει τι να το κάνεις το πάθος όταν δεν έχεις στύση και το αναλύει...

Θα παίξουμε με πάθος, λέει ο Φερνάντο Σάντος. Τι θα πει πάθος. Θα πάει στο μουντιάλ η εθνική ομάδα και θα στηριχθεί στο πάθος, εννοεί ο προπονητής. Δεν γίνεται αυτό. Δεν φθάνει το πάθος, δηλαδή. Για να μη σου πω ότι δεν υπάρχει πάθος αν δεν υπάρχει ικανότητα.
Να στο πω αλλοιώς. Μπορεί να έχει κάποιος σεξουαλικό πάθος αν δεν έχει στύση; Όχι, βέβαια. Εκτός κι αν δεν μιλάμε για παθιασμένο αλλά για παράφρονα.
Το πάθος είναι πάθος. Ένα είναι το πάθος, είτε στη μουσική, είτε στον αθλητισμό, στην έρευνα, στην εργασία. Για ποιο πάθος μπορούμε να μιλάμε όταν κάποιος στερείται ταλέντου. Είναι ανίκανος. Ανεπαρκής. Αδύναμος.
Βεβαίως υπάρχει περίπτωση ο χαρισματικός, ο ταλαντούχος, να μην έχει πάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να έχει καμμία αξία το να χαρακτηρίζεται από πάθος κάποιος ατελής, ελλειπής.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: