Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Μπορούσε και καλύτερα…!!

Τον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, όμως οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν – για διάφορους λόγους – να έχουν καλύτερα αποτελέσματα αυτή τη στιγμή.

Μπορούσε και καλύτερα…
Δώδεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός του ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση του «Δικεφάλου του Βορρά» στο πρώτο μισό της σεζόν, ύστερα από τις σεζόν 1972/73 (14-3-0), 1976/77 (12-4-1) και 1984/85 (12-2-1).

Το θέμα, όμως, είναι ότι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς θα μπορούσε αυτή τη στιγμή να έχει περισσότερους από 39 βαθμούς και να μην έχει απέχει δέκα πόντους από την κορυφή, όπου βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς μέσα στην Τούμπα θα μπορούσαν να έχουν κάνει το «9 στα 9», αν και δεν είχαν βρει πριν από μερικές ημέρες σε εξαιρετική κατάσταση τον Τζόρβα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα που κράτησε το μηδέν και τους στέρησε τη δυνατότητα να πάρουν το «τρίποντο».

Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες με ΟΦΗ και Ατρόμητος και ισάριθμες ήττες από Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Στο Αγρίνιο ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν επηρεασμένος από τον αποκλεισμό από την Σάλκε στα προκριματικά του Champions League και ηττήθηκε από την ομάδα του Μάκη Χάβου.

Στο Καραϊσκάκη, όμως, οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι μπορούν να υπολογίζονται ως συνδιεκδικητής του τίτλου μαζί τους Πειραιώτες, οι οποίοι τους νίκησαν με το βαρύ 4-0.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που στέρησαν στον ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να βρίσκεται πιο κοντά στην κορυφή και να ελπίζει πως μπορεί να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: