Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Το «κλικ» που περιμένει ο Γκιστ

Την πίστη του ότι ήρθε η ώρα για να… γυρίσει τον διακόπτη ο Παναθηναϊκός, εξέφρασε ο Τζέιμς Γκιστ, λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το «κλικ» που περιμένει ο Γκιστ
Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (23/12, 19:30) τον Ολυμπιακό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Τζέιμς Γκιστ, κατέθεσε την άποψη του, μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση.

Ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ εκτίμησε ότι το παιχνίδι θα κριθεί στη θέληση και εμφανίστηκε σίγουρος ότι παρότι οι «πράσινοι» έχουν αντιμετωπίσει μέχρι τώρα αρκετά προβλήματα, ήρθε η ώρα να… γυρίσουν τον διακόπτη. Δεν παρέλειψε, πάντως, να αναγνωρίσει ότι οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν φοβερό μπάσκετ και ότι δεν είναι ομάδα του ενός, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δε νομίζω πως θα κριθεί απ' τη στρατηγική, αλλά απ' το ποιος θα το θέλει περισσότερο. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ωραία ομάδα, παίζει φοβερό μπάσκετ και δεν είναι ομάδα του ενός, ώστε να πούμε πως θα σταματήσουμε ένα παίκτη και θα κάνουμε τη δουλειά. Διαθέτει πολύ καλούς παίκτες και προπονητή. Πολλά εξαρτώνται απ' την άμυνά μας. Υπάρχουν αναμετρήσεις, στις οποίες μπορούμε να "πνίξουμε" τον αντίπαλο και μη του δώσουμε καμία επιλογή. Δεν ανησυχώ για εμάς, ξέρω ότι κάποια στιγμή θα γίνει το "κλικ"» ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Ερωτώμενος για το αν θα ήθελε να παίζει συχνά κόντρα στον Ολυμπιακό, με αφορμή και την κοινή παρουσία τους στον ε' όμιλο του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας, απάντησε: «Όταν ρωτάς έναν παίκτη, αυτό επιθυμεί. Παρακαλά να δίνει τέτοιες αναμετρήσεις. Ξέρω τι σημαίνει αυτό στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο κι είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ».

Τέλος, αναφερόμενος στους συνεχείς τραυματισμούς των «πράσινων», τόνισε: «Οι τραυματισμοί είναι δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός έχει 15 παίκτες, άρα δε μπορούμε να λέμε ποιος λείπει. Κάποιοι πολύ ικανοί παίκτες θα απουσιάσουν, αλλά δε μπορούμε να το σκεφτόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: