Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ποιο οφσάιντ;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναρωτιέται τι θα έλεγαν αν το ακυρωθέν γκολ του Λεβαδειακού ήταν κόντρα σε άλλη ομάδα και όχι στον ΠΑΟΚ και αναφέρει όλες τις πιθανές δικαιολογίες... Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0 αλλά όλη η αντικειμενική Ελλάδα ωθείται να σταθεί και να επικεντρώσει στο γκολ του Λεβαδειακού που ακυρώθηκε ως οφσάιντ κι’ ενώ το σκορ ήταν 1-0. Είναι και αυτή μία πολύ καλή ευκαιρία να δούμε πόσο διαφορετικές είναι οι καταστάσεις σε αυτό που ζούμε…
Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ήδη ξεκίνησε προσπάθεια για να αναδειχθεί ως κορυφαίο θέμα του αγώνα αυτή η φάση…
Έχει –λίγη πλάκα- να θυμηθούμε τι θα συνέβαινε (ή καλύτερα τι συμβαίνει…) σε ανάλογες περιπτώσεις άλλης –τυχαίας- ομάδας που μπορεί να «πάρει» τέτοιο σφύριγμα:

1) Η ομάδα κέρδισε εύκολα με 3-0 τον Λεβαδειακό του οποίου οι παίκτες προκαλούσαν συνεχώς με διαμαρτυρίες.
2) Πεντακάθαρη νίκη, πλούσιο θέαμα, πολλά γκολ και κανένα δικαίωμα στον αντίπαλο να αμφισβητήσει την επικράτηση.
3) Η ομάδα έχει κάνει επενδύσεις στο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να μειώνει τις επιτυχίες της.
4) Τι και αν έληγε το ματς 3-1; Πάλι η ομάδα θα κέρδιζε τρεις βαθμούς…
5) Σφαγή της ομάδας στο 40΄ όταν ο διαιτητής δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι, εκεί όπου όλα θα είχαν κριθεί.
6) (Μετά από ώρα…) Σε μία… ασήμαντη φάση όπου κακώς διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι, οι τάπες του Τζαβέλλα ήταν πιο μεγάλες από τις κανονικές και έτσι δεν κάλυπτε τον Ορτέγα.
7) Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη έκθεσή του ο παρατηρητής ζήτησε να ξαναδεί την φάση στο βίντεο. Δύσκολη περίπτωση για να την διακρίνει ο πολύ καλός κατά τα άλλα βοηθός από τα Γρεβενά που δεν γίνεται να τιμωρηθεί από τέτοια φάση.
8) Σε κάθε περίπτωση ο βοηθός σήκωσε σημαία και ο διαιτητής σφύριξε πριν ο επιτιθέμενος σκοράρει, άρα η φάση είναι ως μη γενόμενη (όπως και η κεφαλιά του Νέτσιντ με τον Απόλλωνα για να μην ξεχνιόμαστε).
9) Η ομάδα δεν χρειάζεται τέτοιες αποφάσεις που έχουν σκοπό να μειώσουν τις επιτυχίες της.
Και ενώ λοιπόν τώρα γίνεται θέμα και ο φουκαράς βοηθός μπορεί να έχει την τύχη Σπάθα, Δελφάκη, Λαμπρόπουλου που τιμωρήθηκαν επειδή έδωσαν πέναλτι στον ΠΑΟΚ, σε άλλες περιπτώσεις θα τα κρύβαμε όλα εντέχνως γιατί αλλιώς… μπορεί να μας απαγορεύονταν και οι δηλώσεις. Και φυσικά ο βοηθός (αλλά Ιωαννίδη) θα επιβραβεύονταν με συνεχείς ορισμούς στα επόμενα παιχνίδια.
Τέλος πάντων ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Λεβαδειακό γιατί πέρα από τις αγωνιστικές αδυναμίες, είναι φανερό ότι έρχονται στιγμές που λείπει το κίνητρο. Οι παίκτες της ομάδας χρειάζονται νέο στόχο και αυτόν μόνο ο Σαββίδης μπορεί να τον δώσει.
Ο Στοχ χρειάζεται –restart- ο Σαλπιγγίδης μακάρι να έπαιρνε άδεια και για την Πρωτοχρονιά αν αυτό τον βοηθούσε, ο Αθανασιάδης μακάρι να ξεχνούσε το πρώτο κομμάτι της σεζόν, και όλα όσα τον φορτώνουν, ο Τζαβέλλας θα ήταν πολύ θετικό να κλώνοποιούνταν επί δύο και ο Στέφενς να μην εννοούσε ότι η ομάδα του δεν χρειάζεται ενίσχυση στην άμυνα.
Και όμως: Για όλους όσους δεν το κατάλαβαν: Ο Στέφενς το εννοεί ότι η ομάδα του δεν χρειάζεται μεταγραφές στην άμυνα και ευτυχώς το είπε δημοσίως για να μην βγαίνουν λάθος συμπεράσματα…
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: