Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο Λιμ έκανε πρόταση για την αγορά της Βαλένθια!

Ο Πίτερ Λιμ έκανε πρόταση για την αγορά της Βαλένθια, υποσχόμενος να επενδύσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ! Αναμένεται η απάντηση της Bankia.

Τα χρέη της Βαλένθια έχουν φτάσει σε αστρονομικά επίπεδα και τις τελευταίες εβδομάδες ο πρόεδρος Αμαδέο Σάλβο έκανε... περιοδεία στην Ασία, προκειμένου να βρεθεί επενδυτής. Τελικά, αυτός βρέθηκε και είναι ο Πίτερ Λιμ. Ο επιχειρηματίας από την Σιγκαπούρη έκανε την πρότασή του και περιμένει την απάντηση της Bankia, η οποία έχει την πλειοψηφία των μετοχών των νυχτερίδων ως ενέχυρο.
Η πρόταση προβλέπει την αποπλήρωση χρεών ύψους 301 εκατ. ευρώ και την διάθεση ποσού 30-40 εκατ. ευρώ για την άμεση ενίσχυση της ομάδα τον Ιανουάριο, προκειμένου να προλάβει η Βαλένθια το Champions League! Επίσης, ο Λιμ δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση του γηπέδου, καθώς μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες, θα αποδεσμευτεί ποσό ύψους 130 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει «μπλοκάρει» μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν και την παύση των εργασιών.
Ο υποψήφιος επενδυτής έθεσε διορία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για την απόκτηση του 70% των μετοχών, όμως το όλο θέμα κολλάει στην Bankia... Προς το παρόν η απάντηση της τράπεζας είναι ότι για να δώσει το ΟΚ θα πρέπει να διεξαχθεί διεθνής ανοιχτός διαγωνισμός, προκειμένου να υπάρξουν και άλλες προτάσεις και όλοι στην Βαλένθια κρέμονται από την... τεχνοκρατική διοίκησή της. Η πίεση έχει ήδη ξεκινήσει από τους οπαδούς και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: