Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Διεθνής Αργεντινός στον ΠΑΟ με ελληνικό όνομα!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον παικταρά που έφερε ο Παναθηναϊκός από την Αργεντινή και έκανε σαν σήμερα, πριν από 35 χρόνια, το ντεμπούτο του - Τα ρεπορτάζ της εποχής! Ήταν 23 Δεκεμβρίου 1979 όταν ο Χουαν Ραμόν Ρότσα εμφανιζόταν με το όνομα "Μπουμπλής" (με τη γνωστή εξέλιξη στη συνέχεια) για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό.
Το ντεμπούτο του γινόταν στο συναρπαστικό παιχνίδι του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό 2-2 στη Νέα Σμύρνη, ενώ είχε και συμμετοχή στο πρώτο γκολ των πράσινων, με το οποίο άνοιξαν στο σκορ.
Ο Ρότσα, μάλιστα, ήταν και στους διακριθέντες του συγκεκριμένου αγώνα, αφού το όνομά του αναφέρεται με κεφαλαία γράμματα στις συνθέσεις.
Όπως διαβάζουμε από τον Τύπο της εποχής (σας παρουσιάζουμε και σχετικό απόκομμα από τα Νέα) "στο 22΄ ο Πουμπλής τροφοδότησε έξυπνα τον Κουρόπουλο και αυτός αφού εξουδετέρωσε δυο αμυνόμενους με θαυμάσιες προσποιήσεις του σώματός του, ξεγέλασε και τον Κάκαρη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα".
Ο Ρότσα πριν έρθει στην Ελλάδα αγωνιζόταν στην Μπόκα Τζούνιορς, ενώ υπήρξε συνολικά 27 φορές διεθνής με την εθνική Αργεντινής. Στον Παναθηναϊκό πήγε σε ηλικία 25 ετών κι έπαιξε μέχρι το 1989.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: