Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Πέρασαν ακριβώς τρία χρόνια χωρίς τον Γιώργο Παρασκευά..

επιμελεια-ΤΕΝΟRIO !

“Όλοι μπαίνουν στον κουβά”

Πλάκα-πλάκα, αλλά καμμιά εγχείρηση δεν είναι αστεία υπόθεση. Πόσο μάλλον μια τεράωρη εγχείρηση που σου αφαιρούνε την καρδιά και την βάζουνε στον πάγο λες και ήτανε κόκα - κόλα, κάνουνε σταυροβελονιά με τις αρτηρίες σου και μετά σου βάζουνε πίσω την καρδιά ελπίζοντας πως θα ξαναχτυπήσει! Υπάρχουν πιθανότητες να κλατάρει το εργαλείο, να πας γενικό πάσο, να σπρώχνεις προς τα άνω γρασίδι και τουλίπες, να γίνεις ένας “πρώην”. Αν πεθάνω, θα ήθελα να γίνουν τα ακόλουθα:

Θέλω να γράψει τον επικήδειο μου ένας τζογαδόρος. Δεν χρειάζεται να έχει ευφράδεια, μόνο να έχει καταλάβει πως το προκαθορισμένο στοίχημα δεν είναι θέμα στάνταρ, αλλά θέμα αποδόσεων. Ίσως ο επικήδειος γίνει η αφορμή να βάλουν μυαλό δυο-τρεις ξεροκέφαλοι.>>

Για τις πρώτες έξι εβδομάδες θέλω να έρχεται στον τάφο μου ο ευγενέστατος πράκτορας του ΟΠΑΠ από το Αιγάλεω, ένας άνθρωπος που γνώρισα μόνο από τηλεφώνου, που επί τρία χρόνια μου τηλεφωνούσε ανελλιπώς κάθε Παρασκευή απόγευμα για νέα από Αγγλία και την γνώμη μου για το έκτακτο δελτίο. Θα είναι η σειρά του να με εξυπηρετήσει, ψιθυρίζοντας πάνω από το μνήμα μου τις ελλείψεις στην Αγγλία και Σκωτία, μπας κι εκεί που θα είμαι θα υπάρχουνε μπουκ για να κάνουμε κανένα τζογαδόρικο πραξικόπημα, να τα πάρουμε από τα χερουβείμ. Να έρθει κι ο Μελισσιώτης, αυτός ο απίστευτος που πέρσι μου τηλεφώνησε από το μαιευτήριο την ώρα που γεννιότανε ο γιός του, για να με ρωτήσει για δυο στάνταρ στο έκτακτο ΠΡΟ-ΠΟ. Ανεπανάληπτοι και οι δυο, χαίρουν της άκρας εκτίμησης μου..

Στην ταφόπετρα μου θέλω να γραφτεί το εξής: “Ούτε το τσιγάρο τον έφαγε, ούτε η χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια. Η π*** η Κουήν οφ Σάουθ και η Νταμπάρτον στη Γ΄ Σκωτίας τον φάγανε”.

Όταν νομιμοποιηθεί το στοίχημα στην Ελλάδα, θέλω να μαζευτούν τζογαδόροι στον τάφο μου. Ν΄ ακουμπήσουν τα δελτία στην ταφόπετρα μου και να γράψουν νόμιμα παρολί. Να ξέρουν όμως πως, αν στοιχηματίσουν σε περισσότερες από πέντε ομάδες, θα γίνει σεισμός, θ΄ ανοίξει ο τάφος μου και θα βγω για να τους κυνηγήσω φωνάζοντας: “Ρε καριόληδες, βρυκολάκιασα εξ αιτίας σας. Μια ζωή σας φώναζα να μην παίζετε πολλές ομάδες γιατί θα πάτε φυλακή, τώρα θα το φωνάζω και στον θάνατο?”

Τέλος, θέλω να έρθει στον τάφο μου ο Σαλαλές. Ούτε γαρδένιες να φέρει, ούτε γαρύφαλλα. Μόνο ένα μάτσο χαμένα δελτία του προκαθορισμένου στοιχήματος του ΟΠΑΠ, να τους βάλει μπουρλότο πάνω στο μνήμα μου και να πει “αιωνία η μνήμη σου Παρασκευά, είχες δίκιο. Στο τέλος όλοι μπαίνουν στον κουβά εκτός από τον μπουκ”.


AΡΘΡΟ-ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

ΑΠΟ ΤΟ SITE-BETA.TOKOUPONI.EU


AΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ-(ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ)...

Chivas Guadalajara - ΠΑΟΚ 1-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την χειρότερη του εμφάνιση στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην μεξικανική Τσίβας Γκουανταλαχάρα από την οποία ηττήθηκε με 1-0 στο Έντινγκ της Γερμανίας. Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε με εμφανή κούραση στο παιχνίδι του καθώς αυτό ήταν το 5ο φιλικό του σε διάστημα οκτώ ημερών και έλλειψη φαντασίας έχοντας σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν σαφώς κατώτερος από τους Μεξικανούς. «Στις 30 του μήνα δίνουμε ένα επίσημο αγώνα και θα πρέπει να αλλάξουμε πολλά» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος μετά την λήξη.

Ο Φερνάντο Σάντος παράταξε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος σε διάταξη 4-3-1-2. Στην άμυνα, δεξιά έπαιξε ο Μαλεζάς, στο κέντρο οι Κοντρέρας και Τσιρίλο και αριστερά ο Λίνο. Ο Πάμπλο Γκαρσία σε ρόλο αμυντικού χαφ, πλαισιωμένος στα δεξιά από τον Κονσεϊσάο και αριστερά από τον Σορλέν. Ο Αμπουμπακαρί αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τις δύο προωθημένους τον Κουτσιανικούλη και τον Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρησης καθώς το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Τσίβας στο γήπεδο είχε ένα πρόβλημα. Το «παρών» έδωσαν περίπου 300-350 οπαδοί του «Δικεφάλου» που βρέθηκαν στο Εντινγκ από γερμανικές και ολλανδικές πόλεις.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο με πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας. Οι «ασπρόμαυροι» υστέρησαν στην μεσαία τους γραμμή με αποτέλεσμα η Τσίβας να έχει την υπεροχή καθώς οι παίκτες της «πατούσαν» καλύτερα στο γήπεδο.

Η μεξικανική ομάδα έχασε την καλύτερη της ευκαιρία στο 13’ όταν ο Κρέστιτς εξουδετέρωσε με δυσκολία το φάουλ του Φαμπιάν. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 32’ όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Σορλέν στην πλάτη της άμυνας, ο Μουσλίμοβιτς βγήκε απέναντι από τον Ενράντες ελαφρώς πλάγια, ο Εσπάρδα τον τράβηξε από τη φανέλα, ο Βόσνιος πλάσαρε πέφτοντας, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Μεξικανός τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Η Τσίβας άνοιξε το σκορ στο 65’ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Πόνσε. Ο Κρέσιτς εκτινάχθηκε στο αριστερό «γάμα» αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την τροχιά της μπάλας με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δεχθεί γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ όπως είχε συμβεί και στο φιλικό με την Ναϊμέγκεν. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στο δεύτερο μέρος την διάταξη του σε 4-3-3 αλλά παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένος μόνο μετά το 70’. Στο 74′ μετά από σέντρα του Σαβίνι από αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό των Μεξικανών. Στο 77′ μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών της Τσίβας, ο Φαμπιάν βγήκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Μεξικανού.

Κίτρινες: Φαμπιάν, Ερνάντεζ Χ., Κονσεϊσάο, Σαβίνι, Μαλεζάς.

ΤΣΙΒΑΣ: Ερνάντες Ο., Πόνσε, Εσπάρζα (75′ Γκαλβάν, Ρεϊνόζο, Οκάμπο, Αραούχο (75′ Πέρεζ), Πινέδα, Σολίς, Φαμπιάν (79′ Νάβα), Μοράλες (58′ Μπάεζ), Ερνάντες Χ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας (46’ Σνάουτσνερ), Λίνο (46’ Σαβίνι), Τσιρίλο (46’ Μπιζέρα), Μαλεζάς, Γκαρσία (70′ Αναστασάκος), Αμπουμπακάρι (46’ Βερόν), Κονσεϊσάο (78′ Μπαλάφας), Σορλέν (46’ Φωτάκης), Μουσλίμοβιτς (78′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (46’ Φιλομένο).

Σάντος: «Nα καταλάβουμε ποιοι είμαστε»

Ο Φερνάντος Σάντος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Τσίβας Γουαλαδαχάρα δεν έκρυψε την απογοήτευση του τόσο για την ήττα όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του.

«Μας εκνεύρισε πάρα πολύ το τελικό σκορ. Σιχαίνομαι να χάνω. Είναι ένα καμπανάκι η σημερινή εμφάνιση. Θα πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία ανταγωνιστική όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε στις 30/7 ευρωπαϊκό παιχνίδι και θα πρέπει να βγούμε δείγματα θετικά για την συνέχεια. Στον αμυντικό τομέα ήμασταν οκ αλλά επιθετικά ακίνδυνοι.

Σε κάποιους τομείς υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης, αλλά σε άλλους όχι. Ο αντίπαλος μας μπλοκάρε σήμερα πολύ καλά, η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Έπρεπε να το καταλάβουμε. Αλλά εμείς αισθανόμασταν πιεσμένοι και κρατούσαμε τον ίδιο ρυθμό. Θα πάμε με έναν άλλο ρυθμό εκεί που θέλουμε.

Δεν θα παίξουμε τον Αύγουστο, αλλά τον Ιούλιο. Θα πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε».

Χλέμπ: Αν δεν παίζω-φεύγω! .....

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Δυσαρεστημένος από τον μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει στην Μπαρτσελόνα, δήλωσε ο Αλεξάντρ Χλέμπ. Ο Λευκορώσος μέσος σε συνέντευξη που έδωσε στην Ρώσικη εφημερίδα «Sport-Express», τόνισε πώς αν και φέτος ο Προπονητής του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τον χρησιμοποιεί, τότε θα αποχωρήσει απο την ομάδα της «Βαρκελώνης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χλέμπ:

«Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Μπαρτσελόνα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, αλλά εφόσον οι συνθήκες δεν βελτιωθούν αισθητά, τότε είναι βέβαιο ότι θα φύγω από την ομάδα».

Να τονίσουμε πάντως, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγούν απο την εντεκάδα της «Μπαρτσα» οι Τσάβι, Ινιέστα και Τουρέ, οι οποίοι έχουν ταιριάξει παρα πολύ στήν μεσαία γραμμή της ομάδας και ήταν απο τα «κλειδιά» για το φετινό τρέμπλ που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα.

Τώρα το μόνο που μένει, είναι να δούμε είναι αν ο Χλέμπ σε περίπτωση που και φέτος δεν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής απο τον Γκουαρντιόλα, κάνει τις δηλώσεις του πράξη.

Στη Ρώμη για Ακουϊλάνι....

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Έτοιμη να προσφέρει 15.000.000 λίρες για να ντύσει στα χρώματά της τον Αλμπέρτο Ακουϊλάνι είναι η Λίβερπουλ, σύμφωνα με τη Gazzetta dello Sport.

Η διαφαινόμενη φυγή του Τσάβι Αλόνσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης κάνει τον Ράφα Μπενίτεθ να θέλει σαν τρελός τον μέσο της Ρόμα, αφού δεν επιθυμεί να αποδυναμωθούν οι «reds» στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Οι Ιταλοί λένε ότι από το πρωί δύο εντεταλμένοι άνθρωποι της Λίβερπουλ είναι στην «αιώνια πόλη» για να διαπραγματευτούν τη μεταγραφή του διεθνούς άσου.

Πληρώνει για να πάει Μπάρτσα ο Βίγια!.....

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Ο Νταβίντ Βίγια «κουράστηκε» να περιμένει κάθε ημέρα να τα βρουν Μπαρτσελόνα και Βαλένθια για να μετακομίσει στο «Καμπ Νόου», και αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα για να πάρει μεταγραφή: να βάλει χρήματα από την τσέπη του!

«Την διαφορά μεταξύ των χρημάτων που προσφέρει η Μπαρτσελόνα και αυτών που ζητάει η Βαλένθια την πληρώνω εγώ», τόνισε ο 27χρονος στράικερ στον αθλητικό διευθυντή των «μπλαουγκράνα», Τσίκι Μπεγκιριστάιν, σύμφωνα με την «El Pais», η οποία παρέθεσε μάλιστα και τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης.

Βάσει αυτών, οι «νυχτερίδες» δεν διαπραγματεύονται παραχώρηση του επιθετικού τους με κάτω από 50.000.000 ευρώ και η πρωταθλήτρια Ισπανίας και Ευρώπης δεν ανεβάζει την προσφορά της πάνω από 42.000.000 ευρώ, με τον Βίγια να έρχεται και να προσφέρει 8.000.000 ευρώ προκειμένου να λύσει τον γόρδιο (μεταγραφικό) δεσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2014 με την ομάδα από το Λεβάντε, με τον ίδιο από την πλευρά του να καταφεύγει σε αυτή την πρόταση βλέποντας τη Μπαρτσελόνα να εξετάζει σιγά σιγά με έντονο ενδιαφέρον και περιπτώσεις άλλων παικτών, με τελευταία αυτή του Ντιέγκο Φορλάν.

Οι πιθανοί αντίπαλοι ΠΑΟ,ΟΣΦΠ....

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Στην αυριανή κλήρωση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, πέραν του ΑΠΟΕΛ θα μπουν και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός με τους «ερυθρόλευκους» να είναι ένας εκ των πιθανών αντιπάλων των πρωταθλητών μας. Ας δούμε όμως όλους τους πιθανούς αντιπάλους των «αιωνίων»
Ολυμπιακός:
Οι πρωταθλητές καλούνται να αντιμετωπίσουν το νικητή ενός ζευγαριού του δεύτερου προκριματικού γύρου από το γκρουπ των “ανίσχυρων” πρωταθλητών. Υποψήφιοι να συναντήσουν τους ερυθρόλευκους στον γ' προκριματικό είναι οι:
Εκράνας (Λιθουανία)-ΦΚ Μπακού (Αζερμπαϊτζάν) (2-2)
ΕΜΠ/Στρέιμουρ (Νησιά Φαρόε)-ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) (0-2)
Ιντερ Τούρκου (Φινλανδία)-Σέριφ (Μολδαβία) (0-1)
Τίρανα (Αλβανία)-Στάμπαεκ (Νορβηγία) (1-1)
Βέντσπιλς (Λετονία)-Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) (3-0)
WIT Τιφλίδας (Γεωργία)-Μάριμπορ (Σλοβενία) (0-0)
Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)-Κάλμαρ (Σουηδία) (2-0)
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μποέμιανς (ΕΙΡΕ) (1-1)
Ζρίνσκι (Βοσνία/Ερζεγοβίνη)-Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) (1-0)
Χαφνάρφιορντουρ (Ισλανδία)-Ακτόμπε (Αζερμπαϊτζάν) (0-4)
* Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων. Εκκρεμούν οι επαναληπτικοί.
Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο γκρουπ των "non-champions" (μη πρωταθλητών) ισχυρών. Αντίπαλοί του στον γ' προκριματικό γύρο θα είναι μία εκ των:
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία)
Τβέντε (Ολλανδία),
Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Σίβασπορ (Τουρκία)

"Χωριάτης" ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ

Η Άστον Βίλα ανακοίνωσε την απόκτηση του Στιούαρτ Ντάουνινγκ με συμβόλαιο τεσσάρων ετών.


Η Μίντλεσμπρο, η οποία υποβιβάστηκε και θα αγωνιστεί την νέα χρονιά στην δεύτερη κατηγορία, υπολογίζεται πως θα βάλει στα ταμεία της 12.000.000 λίρες.

Ο 24άχρονος διεθνής άσος πέρασε μάλιστα σήμερα από ιατρικές εξετάσεις, αν και βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας, αφού είχε υποβληθεί σε επέμβαση τον Μάιο.

Δεν πρόκειται να επιστρέψει πριν από τον Οκτώβριο, αλλά το ταλέντο του είναι σπουδαίο και έτσι ο Μάρτιν Ο΄Νιλ τον ήθελε στους "χωριάτες".

"Όταν έγινε γνωστό πως η Άστον Βίλα ενδιαφέρεται για μένα ενθουσιάστηκα", τόνισε ο Ντάουνινγκ στην επίσημη ιστοσελίδα της νέας του ομάδας.

"Από την στιγμή που συναντήθηκα με τον Μάρτιν Ο'Νιλ ήθελα πολύ να έρθω, έτσι είμαι πολύ ικανοποιημένος".

"Μιλήσαμε μαζί στο προπονητικό κέντρο και από τότε ήθελα να παίξω για την Βίλα και για αυτόν. Ο Ο'Νιλ έχει φιλοδοξίες και θέλει να χτίσει ένα σπουδαίο σύνολο, να πάει την ομάδα μπροστά. Θέλω να είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας". Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Ειπε..........................

"Εμαθα πολλά από τον Ομπράντοβιτς. Σκέφτομαι να γίνω προπονητής..."

Ντούσαν Κέτσμαν

(Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις...)

Ψιθυροι......................

* Ο Ιβανσιτς θέλει να πάει στην Σέλτικ τη στιγμή που σενάρια θέλουν τους πράσινους να κινείται για την απόκτηση του γερμανού μπακ, Αντρέας Χίνκελ, ο οποίος αγωνίζεται στη σκοτσέζικη ομάδα.
* Ο Γιαπ Σταμ είδε αγωνιζόμενο τον νεαρό κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, Κυριάκο Παπαδόπουλο και προέτρεψε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τον παρακολουθήσει...
* Ψάχνει δεξιά, ψάχνει αριστερά, αλλά ομάδα δεν βρίσκει ο Λιν Γκριρ. Μήπως να το σκεφτείτε ξανά, αγαπητέ Παναγιώτη;

Προπόνηση με... φοιτητές

Σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας μπήκαν από σήμερα οι παίκτες του Άρη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές καθημερινές προπονήσεις, ασκήσεις με βάρη στο γυμναστήριο και αποθεραπεία στην πισίνα. Tην προπόνηση παρακολούθησαν 20 φοιτητές από το Τορίνο και τη Λυών, της περίφημης σχολής «DUEPP», του γυμναστή της Εθνικής Ιταλίας, Κλαούντιο Γκαουντίνο, που κάνουν το μεταπτυχιακό τους σε θέματα φυσικής αγωγής. ».


Η πρωινή προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00. Μετά το ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» εκτέλεσαν για περίπου μία ώρα ασκήσεις ενδυνάμωσης και βελτίωσης φυσικής κατάστασης υπό τις οδηγίες του γυμναστή, Εντουάρντο Ματέο.
Το θετικό για τον Ιομάρ Μαζίνιο είναι πως δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως πρόβλημα, όλοι παίκτες έβγαλαν κανονικά το πρόγραμμα, ακόμα και ο Λεάντρο Γκρασιάν, που του έχει τοποθετηθεί νάρθηκας στο δεξιό του καρπό, για προληπτικούς λόγους.
Οι τρεις τερματοφύλακες, Σηφάκης, Πέσκοβιτς και Πιοβετζάν ακολούθησαν ξεχωριστό πρόγραμμα με τον Ριμπέιρο Ουέλερσον. Στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Άρη πήγαν στο γυμναστήριο και έκαναν ασκήσεις με βάρη για περίπου 30 λεπτά.
Στην απογευματινή προπόνηση, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:00, αναμένεται να δώσει το παρών και ο Χαβιέ Κάμπορα, που δεν ακολούθησε χθες την αποστολή, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.
Τη σημερινή προπόνηση παρακολούθησαν 20 φοιτητές από το Τορίνο και τη Λυών, της περίφημης σχολής «DUEPP», του γυμναστή της Εθνικής Ιταλίας, Κλαούντιο Γκαουντίνο, που κάνουν το μεταπτυχιακό τους σε θέματα φυσικής αγωγής.

Χλέμπ: Αν δεν παίζω-φεύγω!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δυσαρεστημένος από τον μικρό χρόνο συμμετοχής που έχει στην Μπαρτσελόνα, δήλωσε ο Αλεξάντρ Χλέμπ. Ο Λευκορώσος μέσος σε συνέντευξη που έδωσε στην Ρώσικη εφημερίδα «Sport-Express», τόνισε πώς αν και φέτος ο Προπονητής του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τον χρησιμοποιεί, τότε θα αποχωρήσει απο την ομάδα της «Βαρκελώνης».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χλέμπ:

«Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Μπαρτσελόνα. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, αλλά εφόσον οι συνθήκες δεν βελτιωθούν αισθητά, τότε είναι βέβαιο ότι θα φύγω από την ομάδα».

Να τονίσουμε πάντως, πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγούν απο την εντεκάδα της «Μπαρτσα» οι Τσάβι, Ινιέστα και Τουρέ, οι οποίοι έχουν ταιριάξει παρα πολύ στήν μεσαία γραμμή της ομάδας και ήταν απο τα «κλειδιά» για το φετινό τρέμπλ που κατέκτησε η Μπαρτσελόνα.

Τώρα το μόνο που μένει, είναι να δούμε είναι αν ο Χλέμπ σε περίπτωση που και φέτος δεν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής απο τον Γκουαρντιόλα, κάνει τις δηλώσεις του πράξη.

Οριστικά εκτός Ευρωμπάσκετ Παπαλουκάς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός αποστολής της Εθνικής ομάδας εν όψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας θα μείνει τελικά ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο άσος του Ολυμπιακού επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιόνας Καζλάουσκας και τον βοηθό του, Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να μην αγωνιστεί με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Μετά, λοιπόν, από τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο Λιθουανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε στον έμπειρο γκαρντ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι προπονήσεις της Εθνικής θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Τρίτη στο Καρπενήσι.

Ουκρανία: Εγχείρηση καρδιάς για Λουτσέσκου

Επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !

Σε εγχείρηση καρδιάς υποβλήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στο Ντόνετσκ ο Μιρτσέα Λουτσέσκου, όπως αναφέρουν τα ρουμανικά ΜΜΕ. Ο προπονητής της ουκρανικής Σαχτάρ αισθάνθηκε έντονους πόνους στο στήθος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου κρίθηκε αναγκαία η χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, μία ομάδα καρδιολόγων κατέφθασε στο Ντόνετσκ από το Κίεβο, προκειμένου να αναλάβει το περιστατικό. Ο προπονητής της εθνικής Ρουμανίας και γιος του Μιρτσέα Λουτσέσκου, Ραζβάν, δήλωσε στο πρακτορείο «Mediafax» ότι ο πατέρας του είναι καλά και ότι το πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρό.

Μπέκαμ: "Είμαι και θα είμαι πάντα ειλικρινής..."


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κάνει την επανεμφάνισή του το βράδυ της Πέμπτης με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι (αντίπαλος οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς στο "Giants Stadium"), μετά την εξάμηνη περιπέτειά του στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Μίλαν, με τον ίδιο να αρνείται σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι "πρόδωσε" την ομάδα του MLS.

Ο "Μπεκς", ο οποίος προκάλεσε αίσθηση πριν δύο χρόνια με την απόφασή του να αφήσει τη Ρεάλ και την Ευρώπη για τους Γκάλαξι και το αμερικανικό πρωτάθλημα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μετακομίσει ως δανεικός στη Μίλαν, επικαλούμενος την προσπάθεια που καταβάλλει να κερδίσει θέση στην Εθνική Αγγλίας ενόψει του Μουντιάλ 2010.

"Εάν ο κόσμος θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον επαγγελματισμό μου και το ζήλο μου θα πρέπει να αναλογιστεί ότι κάνω χιλιάδες χιλιόμετρα για να παίξω στη χώρα μου και κάθε φορά που καλούμαι στην εθνική ομάδα, πηγαίνω.

Ήμουν πάντα ξεκάθαρος με τον προπονητή, με τους συμπαίκτες και με τον κόσμο για το κίνητρο που είχα να πάω στη Μίλαν. Πάντα έλεγα ότι θα γυρίσω, ίσως ένα ή δύο άτομα με πίστεψαν, όμως εγώ δεν σκέφτομαι με τίποτα να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν.

Είμαι ειλικρινής άνθρωπος, ήμουν πάντα και θα είμαι για πάντα", τόνισε ο διεθνής Άγγλος άσος και συνέχισε: "Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Εάν ρωτούσες έναν παίκτη σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του κόσμου, αν θα ήθελε να τελειώσει τη σεζόν σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, θα έλεγαν ναι".

Όσο για το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ευρώπη μετά το τέλος της σεζόν στο αμερικανικό πρωτάθλημα, ο Μπέκαμ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό:

"Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Επέστρεψα στους Γκάλαξι, πρέπει να σκεφτώ το υπόλοιπο της σεζόν και τον στόχο που είναι να μπούμε στα πλέι-οφ.

Μετά έχω καιρό να ανησυχήσω για το τι θα γίνει μετά το Νοέμβρη. Είναι όμως σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είμαι εδώ για να παίξωι για την ομάδα. Έχω συμβόλαιο για να παίξω για αυτή την ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο τώρα.

Ο προπονητής της Αγγλίας μου έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να παίζω σε ένα πρωτάθλημα ευρωπαϊκού επιπέδου και αν εξαντλήσω κάθε πιθανότητα για να συμμετέχω στο Μουντιάλ, ξέρω ότι θα το μετανιώνω για όλη μου τη ζωή".

Αξίζει να σημειωθεί πως τη επανεμφάνιση του Μπέκαμ στο "Home Depot Centre", έδρα των Γκάλαξι, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο φιλικό κόντρα στη Μίλαν, με τον ίδιο να δηλώνει άγνοια για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του.

Μία εβδομάδα προθεσμία στον Ετό .....

Μία εβδομάδα προθεσμία έδωσε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα στον Σάμουελ Ετό προκειμένου να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.
Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν επιθυμεί ο Καμερουνέζος φορ να βρίσκεται στην προετοιμασία των «μπλαουγκράνα» και αναμένει τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της μεταγραφής του. Ο Ετό βρέθηκε κοντά στην Μάντσεστερ Σίτι αλλά οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές «πάγωσαν».

Η Μίλαν δείχνει ως πιθανός προορισμός του πλέον και δεν αποκλείεται έτσι να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με αυτή του Ροναλντίνιο πριν από 12 μήνες όταν και μετακόμισε από την Βαρκελώνη στο Μιλάνο.

Βέρντερ για Σιμάο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ βρίσκεται εδώ και καιρό στα υπόψιν ευρωπαϊκών ομάδων, ο Παναθηναϊκός του ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιο, ο Χενκ τεν Κάτε τον θέλει να μείνει στο ρόστερ, ωστόσο το ενδιαφέρον από το εξωτερικό παραμένει.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «fussballtransfers.com», ο Μοζαμβικανός αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού βρίσκεται στο στόχαστρο της Βέρντερ Βρέμης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 21χρονος μέσος, που έγινε γνωστός στους Γερμανούς από τις περυσινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορούσε να αποτελέσει καλή λύση για την αντικατάσταση του Φρανκ Μπάουμαν, που ολοκλήρωσε την καριέρα του.

«Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον Σιμάο. Εξετάζουμε τις προτάσεις και θα δούμε τι θα γίνει», είναι η (ανώνυμη) δήλωση μάνατζερ που φιλοξενείται στο δημοσίευμα.

Το δεδομένο είναι ότι ο Ολλανδός τεχνικός έχει τονίσει στον Κώστα Αντωνίου ότι θέλει τον Σιμάο στην ομάδα και ότι μόνο αν έρθει πρόταση που να πλησιάζει τη ρήτρα (6,5 εκατ. ευρώ) μπορεί να παραχωρηθεί.

Κονέ: "Επιθετικός προπονητής ο Προτάσοφ"

EΠΙMEΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Κονέ: "Επιθετικός προπονητής ο Προτάσοφ"

Ποντάρει στο ξεκίνημα ο Κονέ

Στην μέχρι τώρα προετοιμασία του Ηρακλή στο Φούσλσεε αναφέρθηκε το μεσημέρι ο Παναγιώτης Κονέ αλλά και για τις σκέψεις του για τη νέα χρονιά.

Για την προετοιμασία τόνισε ότι: "Δουλέψαμε εντατικά μια εβδομάδα στην Μίκρα και συνεχίζουμε εδώ στην Αυστρία με πολλή δουλειά για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, προκειμένου να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις του κόσμου και της διοίκησης. Αρχίζουμε τα φιλικά τώρα για να μονταριστούμε ως ομάδα".

Για το υλικό της ομάδας είπε πως: "Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό και αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να «δέσουμε» ως σύνολο, νέοι και παλιοί για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για την περσινή πορεία υπογράμμισε: "Την περασμένη περίοδο απογοητευτήκαμε από το άσχημο ξεκίνημα και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στα ντέρμπι και στα παιχνίδια εντός του Καυτανζογλείου. Αν προσέξουμε και πετύχουμε νίκες στα ντέρμπι, εκμεταλλευόμενοι και την έδρα μας, θα προσφέρουμε στον κόσμο μας τις χαρές που αποζητά".

"Ο Προτάσοφ μας περνά επιθετική φιλοσοφία"

Για τον Όλεγκ Προτάσοφ επισήμανε πως: "Ο κάθε προπονητής προσπάθεια να περάσει την δική του φιλοσοφία. Ο κ. Προτάσοφ είναι ένας καθαρά επιθετικός προπονητής και μας περνά επιθετική φιλοσοφία, κάτι που είναι καλό όχι μόνο για τους επιθετικούς αλλά για τη λειτουργία όλης της ομάδας. Να δημιουργούμε φάσεις και να πετυχαίνουμε γκολ, κάτι το οποίο ήταν πρόβλημά μας πέρσι και πρέπει να βρούμε λύσεις".

Οι συζητήσεις με το εξωτερικό

Για το ενδιαφέρον που υπάρχει στο πρόσωπό του από το εξωτερικό δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις με τον Κονέ να δήλωσε ότι: "Γίνονται συζητήσεις σχετικά με το θέμα αλλά δεν υπάρχει το παραμικρό σε επίσημο επίπεδο. Εγώ είμαι συγκεντρωμένος μόνο στην δουλειά μου στον Ηρακλή και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα. με ενδιαφέρει να δώσω τα πάντα και να ικανοποιήσω όλη την οικογένεια του Ηρακλή".

Για την προσωπική του πορεία είπε πως: "Αισθάνομαι πιο έτοιμος για τη νέα περίοδο, με περισσότερες εμπειρίες. Έχω πεισμώσει από την περσινή χρονιά και θέλω και εγώ και οι συμπαίκτες μου να προσφέρουμε μια εντελώς διαφορετική χρονιά στον κόσμο μας".

"Φέτος οφείλουμε να είμαστε πιο αποφασιστικοί"

Για το τι πρέπει να αλλάξει αγωνιστικά στον Ηρακλή σημείωσε ότι: "Πέρσι ήμασταν αρκετά άτυχοι, πέρα από τις δικές μας αδυναμίες. Φέτος οφείλουμε να είμαστε πιο αποφασιστικοί να μπαίνουμε σε κάθε αγώνα δυνατά για τη νίκη και να δείχνουμε στον αντίπαλο ποιοι είμαστε και τι έχει να αντιμετωπίσει. Χρειαζόμαστε μια πολύ καλή αρχή για τη ψυχολογία μας και δεν μας αφορά το πρόγραμμα. Θα παίξουμε όλοι με όλους και δεν έχει σημασία. Αυτό που μετρά είναι να ξέρουμε ποιοι είμαστε εμείς".

Για τις προοπτικές της ομάδας της Θεσσαλονίκης τόνισε: "Έχουμε ομάδα με πολλές δυνατότητες, με βάση το υλικό που διαθέτουμε. Αρκεί να είμαστε δυνατοί ως σύνολο και με την βοήθεια του κόσμου μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

Για την δική του περσινή απόδοση τόνισε: "Σε κάποια παιχνίδια πήγα καλά, σε κάποια όχι. Όμως όταν δεν πάει καλά η ομάδα δεν πηγαίνει και ο παίκτης, αλλά και δεν έχει σημασία αν κάποιος παίκτης πηγαίνει καλά. Το θέμα είναι να πάει καλά ο Ηρακλής. Μέσα από την καλή πορεία της ομάδας μου και εγώ θα βρω το ρυθμό μου για να βοηθήσω".

Αναμονή για Παπαζαχαρία...

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !

Ο Όλεγκ Προτάσοφ μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για την εμφάνισή τους στο φιλικό της Δευτέρας με την Κυπελλούχο Πολωνίας Λεχ Πόζναν. Την ίδια ώρα στην Μίκρα αναμένουν την πρόταση της Μπρίστολ Σίτι για τον Γρηγόρη Παπαζαχαρία.

Ο Ουκρανός τεχνικός με τα συγχαρητήρια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές του πριν την έναρξη της χθεσινής προπόνησης στο Φούσλσλι της Αυστρίας τους εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που παρουσίασαν στο πρώτο ημίχρονο του πρώτου τους φιλικού αγώνα με την Λεχ Πόζναν.

Παράλληλα τους ζήτησε να παρουσιάζουν την ίδια εικόνα και στα 90' δείχνοντας ωστόσο ότι τα πόδια τους είναι βαριά από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας και τους ζήτησε όμως να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι το σημερινό πρόγραμμα του Προτάσοφ στο Φούσλσλι περιλαμβάνει διπλή προπόνηση με τον Ουκρανό τεχνικό του Ηρακλή να βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού παρά μόνο τον πυρετό που ανέβασε το απόγευμα της Δευτέρας ο Παπαστεριαννός με αποτέλεσμα το πρωί της Τρίτης να επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Σάλτσμπουργκ.

Κι ενώ η αποστολή του Ηρακλή συνεχίζει το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της επί αυστριακού εδάφους στα γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα αναμένουν την πρόταση της αγγλικής Μπρίστολ Σίτι για την απόκτηση του Γρηγόρη Παπαζαχαρία.

Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε και χθες με τον Άγιαξ όπως και είχε συμβεί και την Κυριακή με την Χέρεφορντ στο φιλικό παιχνίδι της αγγλικής ομάδας έχοντας καλή παρουσία. Σε περίπτωση μεταγραφής του στα ταμεία της ΠΑΕ Ηρακλής αναμένεται να μπει το ποσό των 500.000 ευρώ με τις απολαβές του Παπαζαχαρία να αγγίζουν ετησίως περίπου τις 350.000 ευρώ για τριετές συμβόλαιο.

Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί τελικά η μεταγραφή του στην Μπρίστολ Σίτι τότε θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένο ότι ο Όλεγκ Προτάσοφ θα εισηγηθεί στην διοίκηση της ΠΑΕ την απόκτηση ενός άλλου κεντρικού αμυντικού ώστε να έχει μία ακόμη λύση στα χέρια του. Επί του παρόντος ο Ουκρανός τεχνικός έχει στραμμένη την προσοχή του αποκλειστικά στην προετοιμασία του συνόλου του στο Φούσλσεε της Αυστρίας.

Στο 1.000.000.000 ευρώ η ρήτρα του Κακά!

Εάν ο Φλορεντίνο Πέρεθ δαπάνησε μία περιουσία για να φέρει τον Κακά στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" (η μετακίνησή του κόστισε 67.500.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που θα λαμβάνει ο παίκτης για κάθε ένα από τα έξι χρόνια του συμβολαίου του), τότε όποιος επιθυμεί να τον "κλέψει" από τη Ρεάλ Μαδρίτης πριν τη λήξη του συμβολαίου του θα χρειαστεί να δώσει πολύ περισσότερες... περιουσίες.


Όπως αποκάλυψε στο σημερινό της φύλλο η ισπανική "Marca", η "βασίλισσα" θέλησε να έχει το κεφάλι της ήσυχο από τους διάφορους επίδοξους μνηστήρες, και για το λόγο αυτό ο νέος πρόεδρός της έβαλε αστρονομική ρήτρα ύψους 1.000.0000.000 ευρώ για όποιον θελήσει να τον αποκτήσει.

Η ίδια ακριβώς ρήτρα αποδέσμευσης ισχύει και για το έτερο μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα των "μερένγκες", Κριστιάνο Ρονάλντο, με τα απίστευτα αυτά ποσά να φανερώνουν απλά το πόσο θέλουν να κρατήσουν οι άνθρωποι της Ρεάλ αυτούς τους δύο παίκτες -τουλάχιστον- μέχρι το 2015.Επιμελεια Γιαννης Πεννος

"Νερατζούρο" για 3 χρόνια ο Λούσιο!

Μετά από το δίδυμο Μιλίτο-Μότα από τη Τζένοα, η Ίντερ προχώρησε στην τρίτη μεγάλη καλοκαιρινή μεταγραφή της, αποκτώντας από τη Μπάγερν Μονάχου για τα επόμενα τρία επόμενα χρόνια τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας, Λούσιο.


Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός γίνεται έτσι κάτοικος "Μεάτσα" μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στη Μπουντεσλίγκα, με τους Βαυαρούς να είναι ουσιαστικά αυτοί που ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της μεταγραφής το μεσημέρι της Πέμπτης (16/7), μέσω της επίσημης ιστοσελίδας τους.

"Μετά από πέντε χρόνια θητείας στη Μπάγερν, ο αρχηγός της Βραζιλίας Λούσιο αφήνει το Μόναχο για να πάει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ. Την Πέμπτη, ο παίκτης και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν να ακυρώσουν το συμβόλαιό του που είχε ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2010.

Ο 31χρονος, ο οποίος θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Βόρειας Ιταλίας που έχει προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο, μετακινείται για ένα ποσό, χωρίς να βγουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες.

Ο Λούσιο πήγε από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στη Μπάγερν το καλοκαίρι του 2004. Στις πέντε περασμένες σεζόν, ο Βραζιλιάνος σημείωσε 7 τέρματα σε 144 εμφανίσεις του με τη Μπάγερν.

Ήταν μέλος των πρωταθλητριών και νταμπλούχων ομάδων της σεζόν 2005, 2006 και 2008", ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο βαυαρικός σύλλογος.Επιμελεια Γιαννης Πεννος

Γιαννούλης: “Θέση στην ομάδα”

Μια εντελώς διαφορετική σεζόν περιμένει ο Κώστας Γιαννούλης με την ομάδα του Ηρακλή. Ο 23χρονος αμυντικός θεωρεί ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε η ομάδα να καταφέρει να φτάσει ψηλότερα και κυρίως να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι ο μοναδικός παίκτης που ήρθε στην πρώτη σεζόν του Αντώνη Ρέμου. Θέλει να δώσει χαρές στους φιλάθλους της ομάδας αφού γνωρίζει πολύ καλά πόσο βαριά είναι η φανέλα του Ηρακλή. Οι προσωπικές του φιλοδοξίες είναι να φτάσει ψηλά με τον Ηρακλή και γιατί όχι κάποια στιγμή να βρεθεί και στο κατώφλι της εθνικής ομάδας.
Ο Κώστας Γιαννούλης δίνει το σύνθημα ώστε το Καυτανζόγλειο να ξαναγίνει έδρα και να μπορέσει η ομάδα να εκμεταλλευτεί αυτό τον παράγοντα. Έτσι, θέλει ένα ξεκίνημα με νίκη επί του Άρη στο πρώτο τοπικό ντέρμπι ώστε να ξεκινήσει με το δεξί η χρονιά

- Θα είναι διαφορετική η ομάδα από την περσινή σεζόν;
“Σίγουρα η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με την περσινή σεζόν. Υπάρχουν περισσότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ελπίζω να έχουμε μια καλύτερη σεζόν από την περσινή…”.

- Θα μπορεί όμως να σκοράρει;
“Έχουν έρθει παίκτες για αυτή την δουλειά. Νομίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα και αυτό φάνηκε και από το πρώτο φιλικό όπου πετύχαμε δυο τέρματα. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη και θα προσπαθήσουμε όλοι οι παίκτες να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

- Υπάρχει φέτος διαφορετική φιλοσοφία;
“Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Ήμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις απαιτήσεις του. Ο κ. Προτάσοφ μας είπε αυτά που ζητάει απ εμάς, θέλοντας να παίζουμε κάτω την μπάλα, να ευχαριστούμε τον κόσμο αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Θέλει να έχουμε φαντασία στο παιχνίδι μας και να μην αγωνιζόμαστε σαν ρομπότ και μονοκόμματα. ¨Όλα αυτά έχουν ως γνώμονα να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο που είναι κάτι που όλοι μας το επιζητάμε”

- Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα ακραία μπακ;
“Πραγματικά μας έχει ζητήσει τα μπακ να ανεβαίνουν και να βοηθούν στην επίθεση της ομάδας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση για να μπορούμε να σκοράρουμε. Παράλληλα και τα χαφ θα έχουν περισσότερες επιλογές. Άλλωστε έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο”.

- Θα υπάρχει πίεση στην ομάδα, αφού όλοι θέλουν να δουν ψηλότερα τον Ηρακλή;
“Η ομάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια θέση που δεν της αξίζει. Είναι λογικό να υπάρχει μια πίεση, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει. Δεν θα μας επηρεάσει γιατί έχουμε καλή ομάδα και θα φανεί και μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος”.

- Πέρσι πληρώσατε το εύκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;
“Δεν νομίζω, ότι παίζει ρόλο το πρόγραμμα. Δεν έπαιξε αυτό κάποιο ρόλο. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Δεν κερδίσαμε τους πρώτους δυο εντός έδρας αγώνες. Άρχισε η πίεση, ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος και η συνέχεια δεν ήταν αυτή, που θα θέλαμε όλοι μας. Από παντού υπήρχε πίεση και κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην έχουμε προβλήματα”.

- Οι παλιότεροι παίκτες έχετε να αποδείξετε κάτι;
“Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα ο παίκτης πρέπει να προσπαθεί να δείχνει αυτό που αξίζει. Κανένας δεν είναι παίκτης ενδεκάδας. Πάντα, υπάρχει ένα βασικός κορμός, αλλά θα πρέπει συνεχώς να δείχνεις ότι έχεις θέση στην ομάδα. Όλοι δουλεύουμε σκληρά και ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι”.

- Φέτος ήρθαν στην ομάδα μόνο ξένοι παίκτες. Σημαίνει κάτι αυτό;
Αυτό είναι επιλογή της διοίκησης και του προπονητή. Δεν παίζει κάποιο ρόλο και σημασία έχει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Μέσα από τα φιλικά θα πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε σαν ομάδα”.

- Είναι καλοί οι παίκτες που ήρθαν;
“Ναι. Έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Φαίνεται ότι την ξέρουν την μπάλα. Ελπίζουμε όλοι ότι και στο πρωτάθλημα θα δείξουν τις δυνατότητες τους. Είναι καλοί παίκτες και πιστεύω ότι θα το καταλάβει αμέσως ο κόσμος”.

- Θα υπάρχει ανταγωνισμός φέτος στο πρωτάθλημα;
“Σαφώς. Από την στιγμή που ανεβαίνει το επίπεδο, μεγαλώνει και ο ανταγωνισμός. Ήδη οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις και θέλουν να κάνουν καλές ομάδες. Αυτό δείχνει να είναι καλό γιατί ανεβαίνει το επίπεδο και στις προπονήσεις και όλοι θέλουν να έχουν θέση στην ενδεκάδα”

- Θα γίνει έδρα το Καυτανζόγλειο;
“Εμείς μόνο μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ο κόσμος έχει κάνει το καθήκον του, είναι κοντά μας και εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί και να κερδίσουμε τον Άρη. Έτσι θα μπορέσουμε να διώξουμε την κατάρα που υπάρχει τα τελευταία δυο χρόνια στην ομάδα και να έχουμε έτσι μια καλύτερη σεζόν. Πιστεύω, ότι είναι θέμα ψυχολογίας κυρίως θα τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην έδρα της. Πρέπει να ξανακάνουμε έδρα το Καυτανζόγλειο”.

- Πέρσι ακούστηκε έντονα το άνομα σου για αρκετές ομάδες. Έτσι…; Έχεις να πεις κάτι σε αυτό;
“Είμαι παίκτης του Ηρακλή και έχω συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχω κλείσει τα αυτιά μου και ανήκω στον Ηρακλή και προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου”.

- Έχεις στο μυαλό σου την εθνική ομάδα;
” Κάθε παίκτης το έχει αυτό στο μυαλό του. Έχω παίξει στις μικρότερες εθνικές ομάδες και προσπαθώ να δουλεύω για το καλύτερο. Θα προσπαθήσω να αναδειχθώ μέσα από τον Ηρακλή και την ευκαιρία που μου δίνει. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να αγωνίζεται στην εθνική του ομάδα”.Πηγη Μετροσπορ

Ο Γιάχιτς φεύγει, ο Φερνάντες έρχεται;

Το μεταγραφικό παζάρι συνεχίζεται με τον Αρη ενδεχομένως να παραχωρεί τον Σανέλ Γιάχιτς στην Γαλατάσαραϊ έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Και αυτό είναι μόνον η αρχή σε ενδιαφέρουσες μετακινήσεις που αναμένονται σύντομα για τους "κίτρινους".

Ο Νταρίο Φερνάντες, όπως αναφέρεται στο Ισραήλ, έρχεται στον Αρη δανεικός. Και δεν φτάνει μόνον αυτό, αλλά, ο Νάτσο Γκαρσία αναχωρεί για άλλες πολιτείες.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ στο Ισραήλ, ανάμεσα στις πολλές αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στο ρόστερ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ είναι η παραχώρηση με τη μορφή δανεισμού του Αργεντινού μέσου στους «κίτρινους».

«Η Μπεϊτάρ έχει συμφωνήσει με τον Αρη για τον ετήσιο δανεισμό του παίκτη αντί 55.000 ευρώ και το μόνο που απομένει είναι να τα βρει ο Φερνάντες -για τους όρους του συμβολαίου του- με την ελληνική ομάδα, στην οποία πριν από λίγο καιρό υπέγραψε συμβόλαιο ο Σεμπαστιάν Αμπρέου», αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα.

Από την άλλη, ο Ντάρσι Νέτο είναι στο στόχαστρο αγγλικών ομάδων.
Σσύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ είχαν εκδηλώσει επίσημα η Μπλάκμπερν και η Μπόλτον, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον του παίκτη.

Ο Νέτο απέρριψε τις συγκεκριμένες προτάσεις. Ο 28χρονος αμυντικός θα ήθελε να γίνει για κάποιον σύλλογο της Ισπανίας.

Δεν αποκλείεται μέσα στα επόμενα 24ωρα να φτάσει στα γραφεία της ΠΑΕ πρόταση από κάποια ομάδα της Τουρκίας, όπως και για τον Γιάχιτς

Γυρίζει ο Γκαγκάτσης στην ΕΠΟ!

Προ των πυλών της επιστροφής του στην ΕΠΟ βρίσκεται ο Βασίλης Γκαγκάτσης, λίγους μόλις μήνες μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της Ομοσπονδίας!

Στη Γενική Συνέλευση της Super League που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη στις 2 μ.μ., στα γραφεία της Αστροναυτών, ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή των εκπροσώπων του συναιτερισμού στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, όπως προβλέπεται. Πλην του νέου προέδρου της λίγκας, Νίκου Θανόπουλου, ο οποίος αναλαμβάνει θέση αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, βάση των καταστατικών, υποψηφιότητες θα θέσουν ακόμη ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος και όπως προαναφέραμε ο Βασίλης Γκαγκάτσης. Για να έχει δικαίωμα πάντως να θέσει υποψηφιότητα, ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, θα πρέπει μέχρι τότε να έχει ολοκληρωθεί η αγορά του 12,5% ων μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που θα του δίνει το δικαίωμα να συμμετέχει ως εκπρόσωπός του εντός της Super League.

Και τώρα... Γκαϊτάν....

Η προσδοκία για το καλύτερο είναι ένα χαρακτηριστικό των φιλόδοξων ανθρώπων που συνηθίζουν να βάζουν ψηλά τον πήχη. Ο φετινός Αρης - μέσα από τις κινήσεις του σε μεταγραφικό επίπεδο - απέδειξε ότι κοιτάει να "ψωνίσει" ότι καλύτερο διαθέτει η αγορά, βάσει ασφαλώς και των οικονομικών δυνατοτήτων του. Το νέο στοίχημα της διοίκησης έχει ονοματεπώνυμο. Για την ακρίβεια, λέγεται "Νικολάς Γκαϊτάν" και είναι ο 21χρονος αριστερός μεσοεπιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς κι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους Αργεντίνους ποδοσφαιριστές.



Δίχως καμία αμφιβολία πρόκειται για την δυσκολότερη υπόθεση, από κάθε άλλη που απασχόλησε - τουλάχιστον φέτος - τους "κίτρινους". Ο Γκαϊτάν είναι βασικό στέλεχος της Μπόκα με 29 συμμετοχές και πέντε τέρματα τη περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ ανήκει στην συνομοταξία των ποδοσφαιριστών στους οποίους έχει τοποθετηθεί η ταμπέλα του πωλητηρίου, ούτως ώστε να ξεπεράσει ο σύλλογος της Αργεντινής τα οικονομικά προβλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά, η Μπόκα βρίσκεται σε δύσκολη (οικονομικά) θέση και είναι λογικό να επιδιώκει την εξασφάλιση χρημάτων, από την άλλη όμως η. παρτίδα δεν σώζεται με 400.000-500.000 ευρώ. Επί της ουσίας πάντως, ο Αρης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες αποδοχής της πρότασής του δεν είναι αρκετές.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία συζήτησης για την αγορά των δικαιωμάτων του, αφού μια πρόχειρη εκτίμηση της τιμής του Γκαϊτάν ξεπερνάει τα 15.000.000 ευρώ. Ούτε συζήτηση λοιπόν. Η εξέλιξη του θέματος θα φανεί εντός των επόμενων ημερών, αλλά μην φανταστείτε ότι στον Αρη ασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα του Γκαϊτάν. Απλώς, η περίπτωση του βραχύσωμου επιθετικού αποτελεί τον μεγάλο στόχο ο οποίος αν επιτευχθεί, τότε θα μιλάμε για υπέρβαση.

Στην κορυφή η Εστουντιάντες....

EΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Επειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό με την Κρουζέιρο, η Εστουντιάντες αναδείχθηκε ως η καλύτερη ομάδα της Λατινικής Αμερικής, καθώς κατέκτησε το 50ο Copa Libertadores.

Ο πρώτος τελικός στην έδρα της Εστουντιάντες είχε λήξει ισόπαλος 0-0 και θεωρητικά η γηπεδούχος στον δεύτερο τελικό Κρουζέιρο είχε το πάνω χέρι. Το πρώτο ημίχρονο, όμως, κύλησε χωρίς να καταφέρει κάποια ομάδα να σκοράρει και όπως συνηθίζεται σε αυτά τα ντέρμπι υπήρχε μεγάλο πάθος και πολλές... αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Επειτα από επτά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (52`), όμως, η Κρουζέιρο κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ενρίκε και οι 60.000 φίλοι της που ήταν στις κερκίδες έστησαν τρελό γλέντι.

Η Εστουντιάντες του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, όμως, πάλεψε και τελικά πέτυχε την ανατροπή. Η αρχή έγινε στο 57` με τον Γκαστόν Φερνάντες και στο 72` ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Μάουρο Μποσέλι έγραψε με κεφαλιά το τελικό 2-1.

Κρουζέιρο: Φάμπιο, Ζόναταν, Λεονάρντο Σίλβα, Τιάγκο Ελένο, Ζέρσον Μαγκράο, Ενρίκε, Μαρκίνιος Παρανά, Ραμίρες, Βάγκνερ (72' Αθίρσον), Κλέμπερ, Ουέλιγκντον Παουλίστα (75' Τιάγκο Ριμπέιρο).
Εστουντιάντες: Μαριάνο Αντούχαρ, Κριστιάν Σελάι, Ρολάντο Σκιάβι, Λεάντρο Ντεσάμπατο, Χέρμαν Ρε, Ροντίγκο Μπράνια (87' Ματίας Σάντσες), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ενσο Πέρες, Λεάντρο Μπενίτες (80' Χουάν Μανουέλ Ντίας) Γκαστόν Φερνάντες (91' Χοσέ Καλντερόν), Μάουρο Μποσέλι.

Λάρισα: Προτάθηκε ο Τριστάν....

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Με την απόκτηση του επιθετικού-όνομα να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, όπως είναι λογικό κάθε ημέρα φτάνουν στα γραφεία της ΠΑΕ φαξ με ονόματα ποδοσφαιριστών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Λάρισα.

Τελευταίο όνομα που προτάθηκε είναι αυτό του 33χρονου Ισπανού επιθετικού Ντιέγκο Τριστάν. Ο έμπειρος επιθετικός, με σπουδαία καριέρα στην Ισπανία με τα χρώματα της Λα Κορούνια, τα τελευταία χρόνια ήταν στα αζήτητα, όμως την σεζόν που μας τελείωσε φαίνεται να βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό στην Γουέτ Χαμ.

Με τα "σφυριά" πραγματοποίησε 14 εμφανίσεις σε έξι μήνες, πετυχαίνοντας τρία τέρματα. Παρόλα αυτά ο προπονητής της Γουέστ Χαμ Τζιανφράνκο Τζόλα, που αρχικά ήθελε να κρατήσει τον Τριστάν, άλλαξε γνώμη με τον 33χρονο επιθετικό να είναι πλέον χωρίς ομάδα.

Το κασέ του υπολογίζεται κοντά στις 600.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που είναι διατεθειμένη να δαπανήσει η ΑΕΛ για έναν παίκτη της αξίας του Ισπανού.

Όρισε ρήτρα για Γκούντγιονσεν η «Μπάρτσα»..

Επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !


Με 6εκατ. ευρώ ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν απαλλάσσεται από το συμβόλαιό του με τη Μπαρτσελόνα. Αυτή είναι η ρήτρα που έθεσαν οι «μπλαουγκράνα» για την πώληση του Ισλανδού επιθετικού, ο οποίος πρόσφατα άκουσε από τον Πεπ Γκουαρντιόλα ότι πρέπει να βρει νέο σύλλογο να συνεχίσει την καριέρα του.

Την είδηση αυτή αποκάλυψε με σημερινό της δημοσίευμα η «Daily Star», ισχυριζόμενη παράλληλα ότι τον πρώτο λόγο για την αγορά του διεθνούς άσου έχει η Γουέστ Χαμ. Εκεί προπονητής είναι ο Τζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Ισλανδό την περίοδο που αγωνίζονταν με τη φανέλα της Τσέλσι.

Καλή αρχή για τον Μπελούτσι....

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !


Ορεξάτος ξεκίνησε την καριέρα του στην Πόρτο ο Φερνάντο Μπελούτσι, καθώς σημείωσε ήδη και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της νέας του ομάδας. Το βράδυ της Τετάρτης (15/7) σε φιλική αναμέτρηση με την Λεϊσόες, ο πρώην άσος του Ολυμπιακού άνοιξε το σκορ για την Πόρτο, που τελικά επικράτησε με 3-1.

Στο 20ο λεπτό ο Μπελούτσι έκοψε υπέροχα στην περιοχή της Λεϊσόες, τροφοδοτήθηκε και με άψογο πλασέ έκανε το 1-0 για την Πόρτο. Στη συνέχεια, μάλιστα, ο αργεντινός άσος είχε την ευκαιρία να σημειώσει και δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν όσο δυνατή θα έπρεπε.

Η Πόρτο ήταν, πάντως, καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και επικράτησε εύκολα με 3-1. Ο Ραούλ Μεϊρέλες στο 48` και ο Μαριάνο Γκονσάλες στο 88` πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ των «Δράκων».

«Κιτρινίζει» ο Λεονάρντο....

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !


Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει το φλερτ της ΑΕΚ με τον Λεονάρντο. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας η «Ένωση» κατέθεσε πρόταση 800.000 ευρώ και 20% σε περίπτωση μεταπώλησης στον Λεβαδειακό, στον οποίο παραχωρεί με τη μορφή δανεισμού έναν παίκτη (σ' αυτή βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι Ελ Χάτζι Ντιούφ, Νέιθαν Μπερνς). Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν θέσει κάποιο χρονικό περιορισμό στους Βοιωτούς για να απαντήσουν.

Στην πρόταση της ΑΕΚ προβλέπεται η αποπληρωμή της μεταγραφής του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού σε ορίζοντα τριετίας, αφού προτείνει την καταβολή των 800.000 ευρώ σε τρεις ισόποσες δόσεις: η πρώτη ορίζεται για τις 30 Αυγούστου του 2009, η δεύτερη για την τελευταία μέρα του Αυγούστου του 2010 και η τρίτη για τις 30 Αυγούστου του 2011.

Το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Θανόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος εμφανίζεται πιο ανοιχτός σε συζητήσεις. Στην «Ένωση» αισιοδοξούν ότι ο 22χρονος παίκτης θα ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα» και ελπίζουν η υπόθεση να μην «τραβήξει», ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατόν στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Από την πλευρά του, ο Λεονάρντο συνεχίζει την προετοιμασία με τους «πράσινους» στα Χάνια του Πηλίου και περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις. Ο Μπάγεβιτς ελπίζει οι διαπραγματεύσεις να μην εξελιχθούν σε σίριαλ για να κάνει τον παίκτη δικό του.

(sport-fm.gr)

Κονσεϊσάο: "Ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος σταθμός"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο μιλάει για την ανανέωση του συμβολαίου του και τους στόχους της νέας χρονιάς. Οσον αφορά στο ενδεχόμενο να παίξει ακόμη ένα χρόνο ποδόσφαιρο με τον ΠΑΟΚ, δείχνει... αδύναμος να κάνει κι άλλη προετοιμασία με τον Φερνάντο Σάντος.

"Θέλω να φθάσω την περσινή μου απόδοση, να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια με βάση και την απόφαση του προπονητή μου και από εκεί και πέρα να περάσω τις εμπειρίες μου στους νεότερους. Μακάρι με την ομάδα να κάνουμε ό,τι και την περσινή περίοδο. Κι εγώ πάντως θα ήθελα να βγω MVP της σεζόν, όπως πέρυσι ο Κοντρέρας", τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση για το αν επιθυμεί να μείνει ακόμη μία χρονιά στον ΠΑΟΚ, είπε:

"Για την επόμενη χρονιά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε. Από εκεί και πέρα, σε κάθε σύλλογο που πήγα πραγματικά δέθηκα. Κάθε ομάδα έχει μια θέση στην καρδιά μου. Επειδή ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος σύλλογος που θα παίξω είναι σίγουρο ότι γι’ αυτόν θα νιώθω κάτι περισσότερο. Μια ομάδα με τεράστια δυναμική, με φανατικό κόσμο, στον οποίο πέρασα καλές και κακές στιγμές, οι οποίες με έκαναν να δεθώ με την ομάδα. Να ξέρετε πάντως ότι για εμένα είναι δύσκολο να κάνω κι άλλη προετοιμασία με τον Σάντος...".

Οσον αφορά στα λάθη της περσινής περίοδου και το τι πρέπει να κάνει φέτος ο ΠΑΟΚ, ο Πορτογάλος δήλωσε: "Κάναμε ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα και πρέπει να σταθεροποιηθούμε σε αυτές τις θέσεις. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βελτιώσουμε κάποια αρνητικά της ομάδας που έκαναν κακό και στην εικόνα του συλλόγου. Είμαι σίγουρος ότι ο προπονητής ξέρει".

Ποια είναι τα κακά; Ο Κονσεϊσάο μιλάει για μερικά από αυτά: "Οι πολλές κόκκινες κάρτες ήταν ένα από τα αρνητικά. Όσοι πήραν κάρτες ξέρουν καλά ότι ζημίωσαν την ομάδα. Είναι σίγουρο πως αυτό θα αλλάξει. Δεν είμαστε χαζοί να μην καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι ενέργειες στοιχίζουν στην ομάδα".

"Πρόκριση από την Ισλανδία"

Μπορεί η Ρέικιαβικ να μην είχε προγραμματίσιε επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα (16/7, 22:15GR), ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στους έλληνες απεσταλμένους στην Ισλανδία λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης που είναι η πρώτη αλλά και... τελευταία για την ΑΕΛ στο γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας με την KR.



Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας ξεκαθάρισε πως στόχος των "βυσσινί" είναι να "καθαρίσουν" από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση, στάθηκε στις πολλές απουσίες, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως όσοι παίξουν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, υποστήριξε ότι δεν τον τρομάζει η αντίπαλος και πως τα πάντα σχετικά με την έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθούν από την απόδοση της ΑΕΛ. Εξάλλου, ο 41χρονος προπονητής στάθηκε και στην μεταγραφική ενίσχυση, τονίζοντας ότι θέλει ακόμη δυο επιθετικούς και έναν αμυντικό, προκειμένου να κλείσει το ρόστερ...

"Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για το ματς τις τελευταίες ημέρες. Το χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μικρό και ουσιαστικά ρίξαμε όλο το βάρος μετά από το τελευταίο φιλικό με την Άουγκσμπουργκ, ώστε να ετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν και θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε", τόνισε αρχικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και κατόπιν απάντησε σε ερωτήσεις.

"Πρώτη φορά τόσο περιορισμένες λύσεις"

Αναφορικά με τις απουσίες, ο 41χρονος τεχνικός ανέφερε πως "τόσο περιορισμένες σε αριθμό λύσεις πριν από αγώνα δεν είχα ποτέ στην προπονητική μου καριέρα, αλλά είναι αρχή μου να ασχολούμαι με τους παίκτες που είναι υγιείς και τους έχω στη διάθεσή μου. Ίσως, αυτό να μας βγει σε καλό. Να πάρουν χρόνο συμμετοχής παιδιά νεαρής ηλικίας που δεν είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα και να εξελιχθούν μέσα από επίσημα παιχνίδια".

Όσο για το αν στόχος σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς μπορεί να είναι όχι ένα, αλλά δύο αποτελέσματα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: "Ακολουθούμε συγκεκριμένο πλάνο – είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός – και ετοιμάζουμε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε, αν είναι δυνατόν, να «καθαρίσουμε» την πρόκριση από το πρώτο ματς. Η ΑΕΛ παίζει πάντα για να κερδίσει ανεξαρτήτως αντιπάλου".

"Εύκολη επιλογή η ενδεκάδα, δεν μας φοβίζει η ΚR"

Είπε επίσης ότι "η επιλογή της ενδεκάδας είναι εύκολη υπόθεση λόγω των περιορισμένων λύσεων που έχω στη διάθεσή μου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει ως προς την απόφαση" και πρόσθεσε αναφορικά με την αντίπαλο της ΑΕΛ: "δεν φοβόμαστε κάτι συγκεκριμένο στην KR. Έχει δυο-τρία καλά στοιχεία, όπως η ικανότητα στις στημένες φάσεις και δύο τρεις ποδοσφαιριστές με καλά ατομικά χαρακτηριστικά, όπως ο πορτογάλος αριστερός μπακ χαφ (Ζορντάο Ντιόγκο), ο κόφτης με το νούμερο 6 (Σέβαρσον) και ο ολλανδός στην επίθεση (Ράικομαρ). Τα περισσότερα, όμως, θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση".

Ρωτήθηκε επίσης αν θεωρητικά μια ήττα με την ΑΕΛ να έχει πετύχει γκολ θα ήταν – υπό προϋποθέσεις – θετικό αποτέλεσμα, απαντώντας ορθά-κοφτά πως "δεν μπαίνω σε διαδικασία να κάνω τέτοιες σκέψεις. Με ενδιαφέρει να μπούμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

"Θέλω δυο επιθετικούς και έναν αμυντικό"

Για τις πολλές απουσίες απάντησε πως ουσιαστικά μόνο το πρόβλημα του Γιαννακόπουλου προέκυψε μέσα από την προετοιμασία, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μόλις συμπληρωθεί το ρόστερ η ομάδα θα δείξει μια διαφορετική εικόνα γιατί "αποκτήθηκαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές" και αναφορικά με τα μεταγραφικά είπε πως "θα ήθελα δύο επιθετικούς και έναν αμυντικό". Σε ερώτηση για το αν ο ένας από τους επιθετικούς είναι ο Κλέιτον, ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε πως "δεν είναι κατάλληλη η συγκυρία να μπούμε σε διαδικασία ονοματολογίας. Συζητήσεις γίνονται διαρκώς και υπήρξαν περιπτώσεις που δεν προχώρησαν όχι με δική μας ευθύνη".

Μπουκουβάλας: Τον καλύτερό μας εαυτό

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, εκπροσώπησε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους, προκειμένου η λαρισινή ομάδα να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα με την ΚR.

"Δουλέψαμε σκληρά για να ετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό ματς και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη ή οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να μας φέρει κοντά στην πρόκριση", ανέφερε αρχικά ο αγρινιώτης μπακ και πρόσθεσε: "Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να παίξουμε είναι πρωτόγνωρες – η χαμηλή θερμοκρασία και οι λίγες ώρες νύχτας – αλλά είμαστε επαγγελματίες και θα κάνουμε αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι στο ρόστερ βρίσκονται πολλά νέα παιδιά. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε για να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα για την ομάδα μας".



Τελευταία προπόνηση για τους "βυσσινί" θα γίνει το απόγευμα, αλλά τα... κουκιά είναι μετρημένα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αν δεν προκύψει κάποιο νέο απρόοπτο (θετικό με την έκδοση προσωρινού δελτίου του Αμπουχατζίρα μέχρι τα μεσάνυχτα, ή αρνητικό με κάποιο τραυματισμό) η ενδεκάδα της ΑΕΛ θα αποτελείται από τους Μάλαρτζ κάτω από τα γκολπόστ, τον Τριποτσέρη στο δεξί άκρο, τον Μπουκουβάλα στο αριστερό και τους Νταμπίζα-Ααράμπ αμυντικό δίδυμο. Ο Ιγκλέσιας με τον Ρομέου θα είναι τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Βλασόπουλο μπροστά τους στην μεσαία γραμμή. Οι Σίμιτς, Τοάμα θα εναλλάσονται στα δυο "φτερά" με τον Τσίγκα να παίζει κορυφή στην επίθεση.

Στην αποστολή είναι ακόμα οι Σερεμέτ, Μπαλής, Λαμπρόπουλος, Μιούλερ, Σιατραβάνης και ο Τουμέρ Μετίν ο οποίος όμως είναι ανέτοιμος και θα μείνει εκτός. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γιαννακόπουλος, Κατσιαρός, Βενετίδης καθώς και οι Αμπουχατζίρα, Ντέλσον.

Θέλει να φύγει ο Ριμπερί....

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !


Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να μην θέλει να πουλήσει τον Φρανκ Ριμπερί ωστόσο ο ίδιος ο παίκτης είναι απόλυτα θετικός στο να μετακομίσει στην Ρεάλ Μαδρίτης και γι’ αυτό τον λόγο πιέζει τον γερμανικό σύλλογο μέσω του μάνατζέρ του προκειμένου να αλλάξει την στάση του και να μπει στην διαδικασία λογικών διαπραγματεύσεων.

Από την στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης δεν θέλει να μείνει στην Μπάγερν, η γερμανική ομάδα θα αναγκαστεί, όπως όλα δείχνουν να τον δώσει στην Ρεάλ Μαδρίτης αφού εκτός από το ότι ακόμα και αν ο παίκτης μείνει στην ομάδα θα παίζει με μισή καρδιά υπάρχει και άλλο ένα στοιχείο.

Το επόμενο καλοκαίρι, ο Ριμπερί μένει ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία αν δεν τον πουλήσει στην Ρεάλ Μαδρίτης θα τον χάσει το 2010 χωρίς καν να πάρει λεφτά. Ο Ζινεντίν Ζιντάν πάντως περιμένει απλά ένα τηλεφώνημα προκειμένου να ταξιδεύσει στο Μόναχο και να κλείσει την μεταγραφή του συμπατριώτη του στην «βασίλισσα».

Στην Μπαρτσελόνα ο Μάξγουελ...

Στην Μπαρτσελόνα θα συνεχίζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την καριέρα του ο Μάξγουελ. Ο αριστερός μπακ της Ίντερ μοιάζει ο καταλληλότερος για την θέση αυτή, στην οποία η ισπανική ομάδα ψάχνει παίκτη.

Ο Βραζιλιάνος θα αμείβεται με 3,7 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο ενώ θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο. Αυτή είναι μια πολύ καλή εξέλιξη τόσο για την Μπαρτσελόνα όσο και για τον ίδιο τον παίκτη που είδε πέρυσι να χάνει την θέση του σαν βασικός στην Ίντερ από τον Νταβίντ Σαντόν.

Φθηνά τη γλίτωσαν Ντρογκμπά και Μποσίνγκουα..

Η UEFA αποφάσισε να μειώσει τις ποινές των Ντιντιέ Ντρογκμπά και Ζοζέ Μποσίνγκουα από τον αγώνα της Τσέλσι με τη Μπαρτσελόνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στο πλαίσιο του ημιτελικού του Champions League. Οι δυο άσοι της Τσέλσι είχαν επιτεθεί λεκτικά στον Νορβηγό διαιτητή Όβεμπρο, διαμαρτυρόμενοι για τα σφυρίγματα του τελευταίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση, ενώ οι αρχικές ποινές ήταν έξι αγωνιστικές για τον Ιβοριανό επιθετικό και τέσσερις για τον Πορτογάλο μπακ, η Τσέλσι θα τους στερηθεί για τρία και δύο παιχνίδια αντίστοιχα.

Πιο αναλυτικά, στον Ντρογκμπά επιβλήθηκε ποινή τριών αγωνιστικών, συν δύο με τριετή αναστολή, και πρόστιμο 15 χιλιάδων ευρώ, ενώ στον Μποσίνγκουα δύο αγωνιστικών, συν δύο με τριετή αναστολή, και χρηματικό πρόστιμο 10 χιλιάδων ευρώ.