Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Chivas Guadalajara - ΠΑΟΚ 1-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την χειρότερη του εμφάνιση στα φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ απέναντι στην μεξικανική Τσίβας Γκουανταλαχάρα από την οποία ηττήθηκε με 1-0 στο Έντινγκ της Γερμανίας. Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε με εμφανή κούραση στο παιχνίδι του καθώς αυτό ήταν το 5ο φιλικό του σε διάστημα οκτώ ημερών και έλλειψη φαντασίας έχοντας σημαντικό πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και ήταν σαφώς κατώτερος από τους Μεξικανούς. «Στις 30 του μήνα δίνουμε ένα επίσημο αγώνα και θα πρέπει να αλλάξουμε πολλά» τόνισε ο Φερνάντο Σάντος μετά την λήξη.

Ο Φερνάντο Σάντος παράταξε τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος σε διάταξη 4-3-1-2. Στην άμυνα, δεξιά έπαιξε ο Μαλεζάς, στο κέντρο οι Κοντρέρας και Τσιρίλο και αριστερά ο Λίνο. Ο Πάμπλο Γκαρσία σε ρόλο αμυντικού χαφ, πλαισιωμένος στα δεξιά από τον Κονσεϊσάο και αριστερά από τον Σορλέν. Ο Αμπουμπακαρί αγωνίστηκε σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τις δύο προωθημένους τον Κουτσιανικούλη και τον Μουσλίμοβιτς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με 15 λεπτά καθυστέρησης καθώς το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Τσίβας στο γήπεδο είχε ένα πρόβλημα. Το «παρών» έδωσαν περίπου 300-350 οπαδοί του «Δικεφάλου» που βρέθηκαν στο Εντινγκ από γερμανικές και ολλανδικές πόλεις.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα κακό αγωνιστικό πρόσωπο με πρόβλημα στην κατοχή της μπάλας. Οι «ασπρόμαυροι» υστέρησαν στην μεσαία τους γραμμή με αποτέλεσμα η Τσίβας να έχει την υπεροχή καθώς οι παίκτες της «πατούσαν» καλύτερα στο γήπεδο.

Η μεξικανική ομάδα έχασε την καλύτερη της ευκαιρία στο 13’ όταν ο Κρέστιτς εξουδετέρωσε με δυσκολία το φάουλ του Φαμπιάν. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 32’ όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Σορλέν στην πλάτη της άμυνας, ο Μουσλίμοβιτς βγήκε απέναντι από τον Ενράντες ελαφρώς πλάγια, ο Εσπάρδα τον τράβηξε από τη φανέλα, ο Βόσνιος πλάσαρε πέφτοντας, αλλά απέκρουσε σωτήρια ο Μεξικανός τερματοφύλακας.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Η Τσίβας άνοιξε το σκορ στο 65’ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Πόνσε. Ο Κρέσιτς εκτινάχθηκε στο αριστερό «γάμα» αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει την τροχιά της μπάλας με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να δεχθεί γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ όπως είχε συμβεί και στο φιλικό με την Ναϊμέγκεν. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε στο δεύτερο μέρος την διάταξη του σε 4-3-3 αλλά παρουσιάστηκε ελαφρώς βελτιωμένος μόνο μετά το 70’. Στο 74′ μετά από σέντρα του Σαβίνι από αριστερά, ο Μουσλίμοβιτς έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την οριζόντια δοκό των Μεξικανών. Στο 77′ μετά από ωραία ανάπτυξη των παικτών της Τσίβας, ο Φαμπιάν βγήκε τετ α τετ με τον Κρέσιτς, ο οποίος εξουδετέρωσε το πλασέ του Μεξικανού.

Κίτρινες: Φαμπιάν, Ερνάντεζ Χ., Κονσεϊσάο, Σαβίνι, Μαλεζάς.

ΤΣΙΒΑΣ: Ερνάντες Ο., Πόνσε, Εσπάρζα (75′ Γκαλβάν, Ρεϊνόζο, Οκάμπο, Αραούχο (75′ Πέρεζ), Πινέδα, Σολίς, Φαμπιάν (79′ Νάβα), Μοράλες (58′ Μπάεζ), Ερνάντες Χ.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Κοντρέρας (46’ Σνάουτσνερ), Λίνο (46’ Σαβίνι), Τσιρίλο (46’ Μπιζέρα), Μαλεζάς, Γκαρσία (70′ Αναστασάκος), Αμπουμπακάρι (46’ Βερόν), Κονσεϊσάο (78′ Μπαλάφας), Σορλέν (46’ Φωτάκης), Μουσλίμοβιτς (78′ Παπάζογλου), Κουτσιανικούλης (46’ Φιλομένο).

Σάντος: «Nα καταλάβουμε ποιοι είμαστε»

Ο Φερνάντος Σάντος μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Τσίβας Γουαλαδαχάρα δεν έκρυψε την απογοήτευση του τόσο για την ήττα όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι παίκτες του.

«Μας εκνεύρισε πάρα πολύ το τελικό σκορ. Σιχαίνομαι να χάνω. Είναι ένα καμπανάκι η σημερινή εμφάνιση. Θα πρέπει να αποκτήσουμε νοοτροπία ανταγωνιστική όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε στις 30/7 ευρωπαϊκό παιχνίδι και θα πρέπει να βγούμε δείγματα θετικά για την συνέχεια. Στον αμυντικό τομέα ήμασταν οκ αλλά επιθετικά ακίνδυνοι.

Σε κάποιους τομείς υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης, αλλά σε άλλους όχι. Ο αντίπαλος μας μπλοκάρε σήμερα πολύ καλά, η μεσαία γραμμή δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά. Έπρεπε να το καταλάβουμε. Αλλά εμείς αισθανόμασταν πιεσμένοι και κρατούσαμε τον ίδιο ρυθμό. Θα πάμε με έναν άλλο ρυθμό εκεί που θέλουμε.

Δεν θα παίξουμε τον Αύγουστο, αλλά τον Ιούλιο. Θα πρέπει να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: