Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Γιαννούλης: “Θέση στην ομάδα”

Μια εντελώς διαφορετική σεζόν περιμένει ο Κώστας Γιαννούλης με την ομάδα του Ηρακλή. Ο 23χρονος αμυντικός θεωρεί ότι υπάρχουν όλες οι δυνατότητες ώστε η ομάδα να καταφέρει να φτάσει ψηλότερα και κυρίως να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Είναι ο μοναδικός παίκτης που ήρθε στην πρώτη σεζόν του Αντώνη Ρέμου. Θέλει να δώσει χαρές στους φιλάθλους της ομάδας αφού γνωρίζει πολύ καλά πόσο βαριά είναι η φανέλα του Ηρακλή. Οι προσωπικές του φιλοδοξίες είναι να φτάσει ψηλά με τον Ηρακλή και γιατί όχι κάποια στιγμή να βρεθεί και στο κατώφλι της εθνικής ομάδας.
Ο Κώστας Γιαννούλης δίνει το σύνθημα ώστε το Καυτανζόγλειο να ξαναγίνει έδρα και να μπορέσει η ομάδα να εκμεταλλευτεί αυτό τον παράγοντα. Έτσι, θέλει ένα ξεκίνημα με νίκη επί του Άρη στο πρώτο τοπικό ντέρμπι ώστε να ξεκινήσει με το δεξί η χρονιά

- Θα είναι διαφορετική η ομάδα από την περσινή σεζόν;
“Σίγουρα η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με την περσινή σεζόν. Υπάρχουν περισσότεροι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές και ελπίζω να έχουμε μια καλύτερη σεζόν από την περσινή…”.

- Θα μπορεί όμως να σκοράρει;
“Έχουν έρθει παίκτες για αυτή την δουλειά. Νομίζω ότι θα τα πάμε καλύτερα και αυτό φάνηκε και από το πρώτο φιλικό όπου πετύχαμε δυο τέρματα. Η συνέχεια θα είναι ανάλογη και θα προσπαθήσουμε όλοι οι παίκτες να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

- Υπάρχει φέτος διαφορετική φιλοσοφία;
“Ο κάθε προπονητής έχει την δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Ήμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τις απαιτήσεις του. Ο κ. Προτάσοφ μας είπε αυτά που ζητάει απ εμάς, θέλοντας να παίζουμε κάτω την μπάλα, να ευχαριστούμε τον κόσμο αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Θέλει να έχουμε φαντασία στο παιχνίδι μας και να μην αγωνιζόμαστε σαν ρομπότ και μονοκόμματα. ¨Όλα αυτά έχουν ως γνώμονα να παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο που είναι κάτι που όλοι μας το επιζητάμε”

- Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από τα ακραία μπακ;
“Πραγματικά μας έχει ζητήσει τα μπακ να ανεβαίνουν και να βοηθούν στην επίθεση της ομάδας. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν περισσότερες λύσεις στην επίθεση για να μπορούμε να σκοράρουμε. Παράλληλα και τα χαφ θα έχουν περισσότερες επιλογές. Άλλωστε έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο”.

- Θα υπάρχει πίεση στην ομάδα, αφού όλοι θέλουν να δουν ψηλότερα τον Ηρακλή;
“Η ομάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε μια θέση που δεν της αξίζει. Είναι λογικό να υπάρχει μια πίεση, αλλά αυτό δεν μας φοβίζει. Δεν θα μας επηρεάσει γιατί έχουμε καλή ομάδα και θα φανεί και μέσα από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος”.

- Πέρσι πληρώσατε το εύκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος;
“Δεν νομίζω, ότι παίζει ρόλο το πρόγραμμα. Δεν έπαιξε αυτό κάποιο ρόλο. Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν. Δεν κερδίσαμε τους πρώτους δυο εντός έδρας αγώνες. Άρχισε η πίεση, ο κόσμος ήταν δυσαρεστημένος και η συνέχεια δεν ήταν αυτή, που θα θέλαμε όλοι μας. Από παντού υπήρχε πίεση και κάναμε ότι μπορούσαμε για να μην έχουμε προβλήματα”.

- Οι παλιότεροι παίκτες έχετε να αποδείξετε κάτι;
“Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα ο παίκτης πρέπει να προσπαθεί να δείχνει αυτό που αξίζει. Κανένας δεν είναι παίκτης ενδεκάδας. Πάντα, υπάρχει ένα βασικός κορμός, αλλά θα πρέπει συνεχώς να δείχνεις ότι έχεις θέση στην ομάδα. Όλοι δουλεύουμε σκληρά και ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιοι θα παίζουν και ποιοι όχι”.

- Φέτος ήρθαν στην ομάδα μόνο ξένοι παίκτες. Σημαίνει κάτι αυτό;
Αυτό είναι επιλογή της διοίκησης και του προπονητή. Δεν παίζει κάποιο ρόλο και σημασία έχει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Μέσα από τα φιλικά θα πρέπει να αρχίσουμε να δίνουμε σαν ομάδα”.

- Είναι καλοί οι παίκτες που ήρθαν;
“Ναι. Έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες και αυτό δεν είναι τυχαίο. Φαίνεται ότι την ξέρουν την μπάλα. Ελπίζουμε όλοι ότι και στο πρωτάθλημα θα δείξουν τις δυνατότητες τους. Είναι καλοί παίκτες και πιστεύω ότι θα το καταλάβει αμέσως ο κόσμος”.

- Θα υπάρχει ανταγωνισμός φέτος στο πρωτάθλημα;
“Σαφώς. Από την στιγμή που ανεβαίνει το επίπεδο, μεγαλώνει και ο ανταγωνισμός. Ήδη οι περισσότερες ομάδες έχουν κάνει σημαντικές κινήσεις και θέλουν να κάνουν καλές ομάδες. Αυτό δείχνει να είναι καλό γιατί ανεβαίνει το επίπεδο και στις προπονήσεις και όλοι θέλουν να έχουν θέση στην ενδεκάδα”

- Θα γίνει έδρα το Καυτανζόγλειο;
“Εμείς μόνο μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Ο κόσμος έχει κάνει το καθήκον του, είναι κοντά μας και εμείς θα πρέπει να ξεκινήσουμε με το δεξί και να κερδίσουμε τον Άρη. Έτσι θα μπορέσουμε να διώξουμε την κατάρα που υπάρχει τα τελευταία δυο χρόνια στην ομάδα και να έχουμε έτσι μια καλύτερη σεζόν. Πιστεύω, ότι είναι θέμα ψυχολογίας κυρίως θα τα καταφέρουμε. Είναι σημαντικό για μια ομάδα να έχει όσο γίνεται μικρότερες απώλειες στην έδρα της. Πρέπει να ξανακάνουμε έδρα το Καυτανζόγλειο”.

- Πέρσι ακούστηκε έντονα το άνομα σου για αρκετές ομάδες. Έτσι…; Έχεις να πεις κάτι σε αυτό;
“Είμαι παίκτης του Ηρακλή και έχω συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Έχω κλείσει τα αυτιά μου και ανήκω στον Ηρακλή και προσπαθώ να κάνω την δουλειά μου”.

- Έχεις στο μυαλό σου την εθνική ομάδα;
” Κάθε παίκτης το έχει αυτό στο μυαλό του. Έχω παίξει στις μικρότερες εθνικές ομάδες και προσπαθώ να δουλεύω για το καλύτερο. Θα προσπαθήσω να αναδειχθώ μέσα από τον Ηρακλή και την ευκαιρία που μου δίνει. Είναι τιμή για κάθε παίκτη να αγωνίζεται στην εθνική του ομάδα”.Πηγη Μετροσπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: