Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

FC: Μπορείτε να παραδεχτείτε τα αυτονόητα;

Ο τροχός δεν θα φέρει ποτέ την πρώτη βόλτα αν δεν περάσουμε το στάδιο της συνειδητοποιημένης παραδοχής. Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης.
FC: Μπορείτε να παραδεχτείτε τα αυτονόητα;
Από εκεί και μετά, κατά μόνας αλλά και συνεργαζόμενοι όπου πρέπει, βλέπουμε τι γίνεται. Ο αθλητισμός δεν φθείρεται απλώς, εξαϋλώνεται. Κι επειδή με το απόλυτο τίποτα δεν γίνεται να φτιάξεις κάτι, ας περισώσουμε τουλάχιστον τα βασικά.
Κύριοι της πολιτείας, καιρός να παραδεχτείτε δημοσίως ότι:
-Δεν μπορείτε να χωρίσετε ούτε δυο γαϊδουριών άχυρα, όχι να επιβληθείτε με πυγμή απέναντι σ΄ένα σύστημα το οποίο υποτίθεται ότι ελέγχετε θεσμικά.
-Οι νόμοι -ειδικά οι δρακόντειοι- είναι ένα πράγμα, η άτεγκτη εφαρμογή τους ένα άλλο, τελείως διαφορετικό.
-Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και η πρόσβαση σε αυτόν από όλους τους πολίτες νόμιμο δικαίωμα. Δεν είναι κάτι με το οποίο ασχολείστε κατά περίσταση, κατά συγκυρία ή κατά ψηφοθηρική διάθεση. Κι αν ακόμα αποθαρρύνεστε από τη σκουριά που έχει μαζευτεί στο σώμα του, σκεφθείτε τι όμορφος που θα φαίνεται όταν καθαριστεί.
Κύριοι της ΕΠΟ, καιρός να παραδεχτείτε δημοσίως ότι:
-Οι επιλεκτικές φιλίες και η «μπουλκουμέ» αντιμετώπιση, ποτέ δεν ωφέλησαν κανένα συνεταιρισμό μακροπρόθεσμα -αντιθέτως μείωσαν τις πιθανότητες επιβίωσής του.
-Η μη αγάπη και η μη φροντίδα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο -από το οποίο ξεκινάνε όλα- αντανακλάται, μέσω της μη ενασχόλησής σας, στα «μπαϊράκια» του επαγγελματικού.
Κύριοι της αστυνομίας, καιρός να παραδεχτείτε δημοσίως ότι:
-Δεν γουστάρετε να πηγαίνετε στα γήπεδα. Αναγκάζεστε, για να μη σας κόψουν το μισθό.
-Λόγω αυτού, αλλά και λόγω ανεπαρκούς εκπαίδευσης του προσωπικού που ασχολείται με τις εν λόγω επιχειρήσεις, είναι ουκ ολίγες οι φορές που αστυνομικοί προκαλούν άνευ λόγου και αιτίας (λόγω και έργω χυδαία), εντός και εκτός γηπέδου όποιον περνάει από δίπλα τους.
-Ότι εκτός από γκλομπιές και ρίψεις δακρυγόνων και χειροβομβίδων, δεν υπάρχει οργανωμένο τακτικό σχέδιο για ώρα συμπλοκής. Κάνουμε διασπορά ομάδων, επικοινωνούμε με ασυρμάτους, αλλά όταν αρχίσει το ξύλο περνάμε σε φάση «Ό,τι κάτσει, όπως κάτσει. Όσες φάμε κι όσες ρίξουμε... και όσους προλάβουμε να συλλάβουμε».
Κύριοι οπαδοί των ομάδων, καιρός να παραδεχτείτε δημοσίως ότι:
-Με θεωρητικό κίνητρο την ομάδα, όσοι από εσάς πηγαίνετε στα γήπεδα κουβαλώντας «πολεμοφόδια», έχετε τη διάθεση να τα χρησιμοποιήσετε. Κι ότι καμιά φορά καλείτε στο «πάρτυ» Σέρβους, Αυστριακούς και λοιπούς γνωστούς, στα πλαίσια των «πολιτιστικών ανταλλαγών».
-Δεν γουστάρετε τους αστυνομικούς, επειδή αντιπροσωπεύουν την εξουσία που τόσο απεχθάνεστε κι επειδή -συχνά- τους τα «έχετε μαζεμένα» από προηγούμενες συναντήσεις σας.
Κύριοι «τσαμπουκαλήδες», καιρός να παραδεχτείτε δημοσίως ότι:
-Χωρίς να έχετε ιδιαίτερη κάψα για τον αθλητισμό, κανονίζετε ομαδικές επισκέψεις σε γήπεδα αθλητικών συναντήσεων με σκοπό να πλακωθείτε με τους αστυνομικούς. Διαχωρίστε τουλάχιστον τη θέση σας από τους οπαδούς, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δεν είστε το ίδιο.
Κύριοι αθλητικογράφοι, καιρός να παραδεχτείτε δημοσίως ότι:
-Τίποτα, χαμένος κόπος. Οι μεν πολλοί, ουδέτεροι και αποστασιοποιημένοι από τέτοιες λογικές και πρακτικές, δεν μπορείτε να αποδείξετε ότι δεν είστε ελέφαντες. Οι δε, λιγότεροι και πνευματικά εγκιβωτισμένοι, δεν θα το κάνετε ποτέ. Είτε διότι φοβάστε την οργή που θα ξεσπάσει πάνω σας, είτε διότι -δρώντας τόσο καιρό ως ταγμένοι «μουτζαχεντίν» των εργοδοτών/υποβολέων τους- έχετε νεκρώσει το ηθικό σας αισθητήριο κι έχετε πείσει τον εαυτό σας ότι στην πραγματικότητα το δηλητήριό σας δεν είναι τοξικό.
Πηγή: sportfm.gr

Να πανηγυρίσουμε για το Eυρωπαϊκό του 2015;

Άλλο και τούτο. Η Ελλάδα, λέει, πήρε το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων του 2015! Στην χώρα μας, δηλαδή, θα γίνει η διοργάνωση, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA.
Να πανηγυρίσουμε για το Eυρωπαϊκό του 2015;
Και πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα Πιερίας και Ημαθίας. Η ΕΠΟ, μάλιστα, κάνει λόγο για «μια σημαντική επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιβράβευση για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές του επί σειρά ετών».
Να ρωτήσουμε κάτι, με την ευκαιρία; Βγήκε η Ελλάδα από το Μνημόνιο; Γλιτώσαμε από την οικονομική κρίση; Λύθηκαν τα προβλήματά μας;
Μια χώρα, δηλαδή, αναλαμβάνει διεθνείς διοργανώσεις μόνο όταν έχει όλα τα προβλήματά της λυμένα. Και θυμόμαστε ότι επιστρέψαμε πίσω άρον – άρον τους Μεσογειακούς Αγώνες, που είχαμε αναλάβει. Σωστά κάναμε! Όταν δεν έχεις σαν χώρα μαντήλι να κλάψεις, τι να τους κάνεις τους Μεσογειακούς; Εδώ ακόμα ξεχρεώνουμε τους Ολυμπιακούς! Και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα…
Φυσικά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων δεν πρέπει, λογικά, να θεωρείται μια «ακριβή» διοργάνωση. Ούτε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ξέρουμε το κόστος και ποιος ακριβώς θα το αναλάβει. Πριν λίγο, άλλωστε, έσκασε το μαντάτο, άρα δεν έχουμε προλάβει να το ψάξουμε το θέμα, αφού αυτό θα γίνει προσεχώς. Δεν θέλουμε, λοιπόν, να σταθούμε τόσο σ’ αυτά, ούτε να αδικήσουμε κανέναν, όπως π.χ. την ΕΠΟ που από την πλευρά της πανηγυρίζει.
Εμείς απλά είδαμε την είδηση και αναρωτηθήκαμε τι συμβαίνει. Μήπως, δηλαδή, βγήκαμε από την κρίση και δεν το έχουμε καταλάβει; Όχι τίποτα άλλο, αλλά να χαρούμε κι εμείς λίγο βρε αδερφέ. Αν έχει η Ελλάδα λεφτά για διοργανώσεις, τότε, λογικά, θα βρει και για τα υπόλοιπα.

πηγή: sportdog.gr

Νέα άδεια σε Γιακούποβιτς!!

Ο Ελβετός τερματοφύλακας βρίσκεται κοντά στην πόρτα της εξόδου από τον Άρη.
Νέα άδεια σε Γιακούποβιτς
Ο Ελντίν Γιακούποβιτς μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Μανουέλ Μασάδο, πήρε νέα άδεια, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν από τους Κίτρινους.
Η αλήθεια είναι ότι η προσφορά του Γιακούποβιτς στον ΑΡΗ είναι ελάχιστη έως και μηδαμινή, αφού δεν μπόρεσε να εγκλιματιστεί στην ομάδα και να νιώσει μέλος αυτής.
Ο Ελβετός γκολκίπερ μετράει μόνο μία εμφάνιση με τη φανέλα του ΑΡΗ, αυτή στο ματς με τον Ολυμπιακό και όπως όλα δείχνουν αυτή θα είναι και η τελευταία του, αφού η εκ νέου άδεια που του χορηγήθηκε από τη διοίκηση αλλά και τον Μανουέλ Μασάδο, δείχνει ότι η… πόρτα της εξόδου από την ομάδα δεν είναι μακριά.
Πηγή: allaboutaris.com

Ο... τρελός με το φτυάρι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στραβά και ανάποδα δεν συμβαίνουν μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού διαιτητής στη Ρουμανία έτρεχε να σωθεί από ποδοσφαιριστή με... φτυάρι!
Ο... τρελός με το φτυάρι! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ξέφυγαν εντελώς στη Ρουμανία και η εικόνα σε πλέι οφ ανόδου ερασιτεχνικού πρωταθλήματος μιλά από μόνη της. Ποδοσφαιριστής που αποβλήθηκε στο 65', αποφάσισε 20 λεπτά αργότερα πως θέλει να... ξαναμπεί στο ματς, και αφού πετούσε διαρκώς χιονόμπαλες στον επόπτη αποφάσισε να κάνει ντου. Ωστόσο, δεν ήταν μόνος, αφού μαζί του είχε και ένα φτυάρι για το χιόνι που σκόπευε να το χρησιμοποιήσει εναντίον του διαιτητή. Ο παίκτες έγινε αντιληπτός και ο διαιτητής τη γλίτωσε λίγο πριν βρεθεί στα χέρια του...
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr






Διακοπές; Απαπαπα...

Eπιτείνουν την κατάθλιψη οι διακοπές και ο ύπνος!

Διακοπές; Απαπαπα...
Οι διακοπές μπορεί να επιτείνουν την κατάθλιψη και οι ειδικοί προειδοποιούν όσους έχουν συμπτώματα κατάθλιψης να μην λαμβάνουν άδεια!
Ο επικεφαλής ενός γερμανικού ιδρύματος που βοηθάει τους πάσχοντες από κατάθλιψη, καθηγητής Ούλριχ Χέγκερλ, εξηγεί ότι η κατάθλιψη έχει την τάση να "ταξιδεύει μαζί με τον πάσχοντα" και προσθέτει ότι "η εμπειρία γίνεται ακόμη πιο επώδυνη όταν κάποιος είναι μακριά από το σπίτι του."
Οπως λέει ο ίδιος, οι πάσχοντες από κατάθλιψη συχνά αισθάνονται κατάκοποι στη διάρκεια της ημέρας και θέλουν να κοιμούνται πολύ ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσουν το άλλο πρωί με καλύτερη διάθεση.
Η αλήθεια όμως είναι, σύμφωνα με τον Χέγκερλ, ότι ο ύπνος και οι διακοπές συχνά επιδεινώνουν την κατάσταση. Εκτός από την διάθεση για ύπνο, συχνά συμπτώματα κατάθλιψης είναι η απόγνωση και η αδυναμία να λειτουργήσει κάποιος στην καθημερινή του ζωή.
Επιπλέον υπάρχουν και σωματικά συμπτώματα, όπως για παράδειγμα έντονοι πονοκέφαλοι και πόνοι στην πλάτη.

Οι υπερβολικές ώρες εργασίας σπανίως αποτελούν αιτία κατάθλιψης. Αντίθετα ως πιθανές αιτίες είναι οι σημαντικές αλλαγές στη ζωή ενός ανθρώπου, όπως μία απώλεια, ακόμη και φαινομενικά θετικά γεγονότα όπως οι διακοπές ή η επιτυχία σε εξετάσεις. "Κάποιες φορές δεν υπάρχει σαφής αιτία," σχολιάζει ο Χέγκερλ.

"Ευχόμαι να 'χω προτάσεις".

το μέλλον του αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Σηφάκης, σχολιάζοντας πως ελπίζει να έχει αρκετές προτάσεις για να μπορεί να επιλέξει την καλύτερη...

"Ευχόμαι να 'χω προτάσεις". Θα έχεις...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σηφάκη στο "Athletic Radio 104,2":
Για το παιχνίδι Άρης-ΟΦΗ:
"Η νίκη του Άρη ήταν δίκαιη. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις. Ο ΟΦΗ δεν έκανε καμία. Ο Αρης είχε και ένα δοκάρι. Λίγα πράγματα όμως και μπορώ να πω ότι έγινε ένα παιχνίδι που πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί".
Για το αν περίμενε καλύτερο τον ΟΦΗ:
"Ο ΟΦΗ από ότι κατάλαβα επιχείρησε να παίξει με αντεπιθέσεις, αλλά δεν του βγήκε. Ο Άρης είχε καλή αμυντική λειτουργία. Περίμενα τον ΟΦΗ πιο επιθετικό και να μην έχει τόσο παθητικό ρόλο. Ίσως είχε τη σκέψη του στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα έχει κάνει υπέρβαση και κανείς δεν περίμενε μετά την περσινή ταλαιπωρία της ομάδας, ότι θα είναι στην επτάδα-οκτάδα και θα διεκδικεί θέση στα πλέι-οφ. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη υπομονή και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την φετινή πορεία της ομάδας".
Για τα παιχνίδια του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο:
"Ο Ολυμπιακός είναι πολύ βελτιωμένος και ανεβασμένος τελευταία. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο. Αν ο ΟΦΗ είναι προσεκτικός και τυχερός μπορεί να τα καταφέρει. Αν πάρει αποτέλεσμα και με γκολ αν γίνεται στο πρώτο παιχνίδι, θα είναι πολύ καλό για το δεύτερο παιχνίδι στο Ηράκλειο".
Για την πορεία του Άρη στο πρωτάθλημα:
"Δυστυχώς δεν κάναμε καλό ξεκίνημα. Αυτό το πληρώνουμε. Μείναμε πίσω στην αρχή και μετά είναι δύσκολο να καλύψεις το χαμένο έδαφος. Στα τελευταία παιχνίδια με την έλευση του νέου προπονητή, η ομάδα παίρνει αποτελέσματα. Έχουμε μόλις μια ήττα από τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς για μας κερδίζουν και οι ομάδες που είναι από πάνω μας. Δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι τέλους στα παιχνίδια που απομένουν. Πάμε για το απόλυτο στα παιχνίδια αυτά και θα δούμε αν θα προλάβουμε για μια θέση στην πεντάδα".
Για το τι σημαίνει η φετινή χρονιά για τον Μιχάλη Σηφάκη που πέρασε και ένα σοβαρό τραυματισμό:
"Για μένα η φετινή χρονιά ξεκίνησε καλά. Με την προετοιμασία της ομάδας, με την εθνική και τη νίκη στο Ισραήλ που ήταν η μισή πρόκριση. Παρ’ όλα αυτά ήρθε το πρόβλημα στο γόνατο. Τώρα είμαι καλά. Νοιώθω γερός και έχω καλή ψυχολογία. Το διάστημα αυτό δούλεψα πολύ και χαίρομαι γιατί ο κόπος μου ανταμείφθηκε. Θέλω να πάρω συμμετοχές στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, για να είμαι με την εθνική στο EURO 2012".
Για τη συμμετοχή της εθνικής στα τελικά του EURO 2012:
"Η εθνική ομάδα έχει δείξει ότι στα δύσκολα είναι παρούσα. Η ομάδα αυτή έχει καταφέρει να παίρνει βαθμούς και προκρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Το καλοκαίρι ευχή όλων είναι να κάνουμε μια αξιοπρεπή παρουσία. Αυτό δεν είναι κλισέ. Το να κάνεις μια αξιοπρεπή παρουσία στα τελικά του EURO δεν είναι μικρό πράγμα. Πιστεύω ότι η ομάδα έχει τα φόντα να προχωρήσει και να περάσει στην επόμενη φάση".
Για το θέμα της παραμονής του Σάντος στον πάγκο της εθνικής:
"Έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα με την εθνική. Παράλληλα έχουν κάνει ντεμπούτο νέα παιδιά στην εθνική. Το καλοκαίρι η Εθνική ομάδα βρέθηκε στην πρώτη οκτάδα στην βαθμολογία, κάτι που ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα το φανταζόμασταν. Εύχομαι και θέλω πραγματικά να συνεχίσει στην εθνική. Γνωρίζει το ποδόσφαιρο και έχει πολλά να προσφέρει ακόμη".
Για τα σχέδιά του μετά το καλοκαίρι που λήγει το συμβόλαιό του:
"Είμαι πολύ καλά και δεν αγχώνομαι. Το καλοκαίρι είχα κάποιες συζητήσεις με ομάδες του εξωτερικού. Την μια την απέρριψα και την άλλη μετά τον τραυματισμό πήγα πίσω. Το σημαντικό είναι να τελειώσει καλά η χρονιά με τον Άρη και θα δούμε. Εύχομαι το καλοκαίρι να έχω προτάσεις για να επιλέξω. Αυτό που μετρά για μένα αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαι υγιής και έτσι θέλω να τελειώσει αυτή η χρονιά".
Για τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ:
"Είδα εκτός από τα επεισόδια και ποδοσφαιριστές... ξενερωμένους. Χωρίς διάθεση για ποδόσφαιρο. Ήταν ένα από τα χειρότερα ντέρμπι των τελευταίων ετών. Έχουν ξεφύγει κάποιες καταστάσεις με όλα αυτά που περνάμε σαν κοινωνία και δεν ξέρω που θα φτάσει. Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο δυσφημείται και δεν ξέρω που θα φτάσει αυτή η κατάσταση. Θα είμαστε όλοι χαμένοι. Και οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες και οι δημοσιογράφοι και όλοι. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εύχομαι κάποια στιγμή να παρθούν σκληρές αποφάσεις για να έχει ένα καλύτερο αύριο η γενιά που έρχεται".

Ο Βρύζας, τα νούμερα και η μπάλα

Aναλαμβάνοντας την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας εγκλωβίστηκε στα νούμερα.
Από την πρώτη ημέρα ασχολήθηκε με ισολογισμούς, έσοδα-έξοδα, χρέη, οικονομικούς διευθυντές, γενικές συνελεύσεις και λοιπές οικονομικές διαδικασίες. Το ξέρει -και το παραδέχεται- ο Βρύζας, ότι αυτός που ήταν αφοσιωμένος επί... 25 ώρες το 24ωρο στο να φτιάχνει το κλίμα της ομάδας (με πολλούς και διάφορους τρόπους) απομακρύνθηκε από τα αποδυτήρια. Ηταν κάτι που έγινε ίσως και αναγκαστικά... 

Από την ημέρα που ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε και από το Γιουρόπα Λιγκ, το κλίμα μέσα και γύρω από την ομάδα χάλασε. Το βλέπουν όλοι. Το αισθάνονται. Κανείς δεν ασχολείται με την μπάλα, τους αγώνες της ομάδας και το... παιχνίδι. Το αντιλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ο οποίος βέβαια δεν είναι κάποιος νέος στον ΠΑΟΚ ή κάποιος τυχαίος στο ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι η ομάδα με τον ΠΛΕΟΝ ποδοσφαιρικό πρόεδρο στην ΠΑΕ. Τα βλέπει όλα, τα αντιλαμβάνεται, ξέρει τι γίνεται, προφανώς έχει και πολλές λύσεις στο μυαλό του, αλλά εξακολουθεί να μένει εγκλωβισμένος στα εταιρικά θέματα και όχι στα ποδοσφαιρικά. Αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για το ότι προσπαθεί να βάλει μία τάξη σε μία ΠΑΕ που έχει να ξεπεράσει σημαντικά προβλήματα.Επειδή όμως το πιο μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο είναι η απομάκρυνση του κόσμου από το γήπεδο, η λύση (για την επιστροφή του, έστω και σε ένα ποσοστό) ΔΕΝ πρόκειται να δοθεί μέσα από οποιαδήποτε οικονομική επιτυχία.

Μόνο η ομάδα και τα αποτελέσματά της μπορούν να φέρουν κόσμο στο γήπεδο (αυτός ο κόσμος θα φέρει μετέπειτα και έσοδα) και αυτό ΔΕΝ γίνεται να μην τον καταλαβαίνει ο πρώην ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας.

Μετά και τα τελευταία σημάδια κορεσμού της ομάδας, ο Βρύζας που ξέρει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ οφείλει να επέμβει. Οφείλει να ασχοληθεί... Τώρα, αλλά και πολύ περισσότερο -μετά, προς το καλοκαίρι- όταν θα πρέπει να δημιουργηθεί η νέα ομάδα. Αυτή που υποχρεούται να δώσει νέο όραμα στον ΠΑΟΚτσή.sportday gr

Η Λίβερπουλ τους ένωσε

Μπορεί να ζουν στην Σιγκαπούρη παρόλα αυτά η κοινή τους αγάπη για την Λίβερπουλ ήταν αιτία να γνωριστούν και να παντρευτούν. Ο λόγος για τον Χένρι Χαν και την Ειλίν Σιάου που υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλο: You?ll Never Walk Alone.

Οι Χαν και Σιάου συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2001, σε εκδήλωση του συνδέσμου φιλάθλων του αγγλικού συλλόγου στη Σιγκαπούρη, ενώ στο πρώτο ραντεβού τους παρακολούθησαν αγώνα των «κόκκινων» στην τηλεόραση!

Ο μήνας του μέλιτος θα περιλαμβάνει ταξίδι στην Αγγλία και αγώνα στο «Άνφιλντ», μέσα στο Μάρτιο. metrosport gr

Ιωαννίδης: «Τέλος στο πολιτικό κόστος »!

Στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή «Tρίτο Hμίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Ιωννίδης, αναλύοντας τις σκέψεις του για το πως μπορεί η Πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, ενώ τόνισε πως χρειάζεται κάθε θυσία από όλους ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Ο.Α.Κ.Α είπε:

"Εγώ ήμουν στην Κύπρο, και δυστηχώς πέρασαν παντού αυτές οι θλιβερές εικόνες. Αυτό που γίνεται είναι εις βάρος της ίδιας της χώρας, και το χειρότερο είναι πως δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Επειδή ο Παναθηναϊκός έχανε με 0-1 και το πρωτάθλημα έδειχνε να τελείωνε αν ο αγώνας τελείωνε με το σκορ αυτό, μερικοί αποφάσισαν να τα κάνουν όλα αυτά, και μάλιστα δίπλα στους επισήμους, και απορώ πώς βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο".

Για το σχέδιο καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα τόνισε:

"Το τελευταίο σχέδιο που έχει περάσει δίνει ευθύνη στα αρμόδια σωματεία για την πρόληψη βίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και στην μετακίνηση των φιλάθλων στο γήπεδο.

Φαίνεται πως προχθές κάποια άτομα πήγανε εκεί μόνο για να κάνουν επεισόδια. Υπάρχει λοιπόν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που επιδίδει ευθύνες στις ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε την μεταρτοπή ευθυνών από το αυτοδιοίκητο στα αρμόδια σωματεία.

Ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί και για φέτος και για του χρόνου, οπότε είναι μια ευκαιρία για να παραδειγματιστούν όλοι από αυτή την τιμωρία".

Όσον αφορά την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις είπε:

"Ένας βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η ασφάλεια. Πολλοί μπορεί να μην φταίνε να πληρώσουν όλα αυτά που είδαμε. Παράλληλα είδαμε και την προηγούμενη φορά στα επεισόδια να καταστρέφονται ιστορικά μνημεία στην Αθήνα. Πρέπει κάποια στιγμή η Αστυνομία να δράσει για να έχουμε ένα αποτέλεσμα.

Σε μία τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτικό κόστος, γιατί δεν θα καταφέρουμε να λύσουμε τίποτα. Πρεπει να κάνουμε μεγάλες θυσίες για να λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να αντιμετωπίσουμε την βία.

Για τις ποινές που επρόκειτο να υπάρξουν είπε:
"O εισαγγελέας έχει θέσει ήδη δύο κακουργήματα, άλλα τόσα αδικήματα. Περιμένουμε πολύ αυστηρές ποινές. Κάποτε πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα".

Για το θέμα της αναβολής της προσεχής αγωνιστικής σχολίασε:
"Δεν πιστεύω ότι έχει καμία σχέση η αναβολή της αγωνιστικής. Δεν βλέπω καμία διαφορά. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μύριζε μπαρούτι μέρες πριν αλλά δεν αναβλήθηκε. Από την στιγμή που ο άλλος κουβαλάει πολεμοφόδια, αναμενόμενο είναι να συμβούν όλα αυτά. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά".

Τέλος, για το θέμα των καμερών μέσα στα γήπεδα είπε:

"Αυτονόητο είναι πως πρέπει να λειτουργήσουν κάμερες στα γήπεδα. Έχουν τοποθετηθεί εδώ και δύο χρόνια, και εποπτεύονται απο αστυνομικούς. Πρέπει να ισχύσει το ηλεκτρονικό εισητήριο. Πρέπει να ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος είναι αυτός που θα παραβιάσει και να τιμωρηθεί αναλόγως".

Όργιο φημών για Ξενιάδη

Σενάρια; Μπορεί. Όμως η φημολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες μέρες αναφέρει πως πίσω από την ιστορία με τα 2 εκατ. ευρώ, βρίσκεται ο Ξενιάδης.
Όργιο φημών για Ξενιάδη
Το μυαλό των περισσοτέρων θα πηγαίνει στον Βασίλη Ξενιάδη, που πρόσφατα είχε παρουσιαστεί να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 51% των μετοχών, έναντι 10 εκατ. ευρώ. Τότε, όπως ο ίδιος τόνιζε (αλλά και οι νομικοί του εκπρόσωποι), η υπόθεση «κολλούσε» στην Morgan Stanley. Έκτοτε και με τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό να αποτελεί παρελθόν από τη... ζωή της ΑΕΚ, δεν υπήρξε κάποια επανεμφάνιση.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη φημολογία που υπάρχει, ο άγνωστος επενδυτής δεν είναι ο Βασίλης Ξενιάδης, αλλά ο αδερφός του, Χαράλαμπος. Βεβαίως, κανείς δεν αποκλείει ο μικρότερος αδερφός της οικογένειας και πιο... μπλεγμένος στο ποδόσφαιρο να δρα για τον Βασίλη ή από κοινού να ενδιαφέρονται για την ΠΑΕ. Τα παραπάνω δεν επιβεβαιώνονται από τους Δημητρέλο και Κασνακίδη, που είναι και αυτοί που χειρίζονται την υπόθεση, αλλά η συγκεκριμένη φημολογία έχει φτάσει στα αυτιά των μελών του Δ.Σ. και για αυτό παρουσιάστηκαν αρκετά επιφυλακτικοί στο να αποφασίσουν θετικά, χωρίς να έχουν τις απαραίτητες εγγυήσεις.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Σκέφτεται το… τέλος ο Φαν Νίστελρόι!!

Σκέφτεται το… τέλος ο Φαν Νίστελρόι
Σοβαρά σκέφτεται το ενδεχόμενο ο Ρουντ Φαν Νίστελρόι να «κρεμάσει» τα παπούτσια του στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Αυτό αποκάλυψε ο Ολλανδός επιθετικός ο οποίος φορά την φανέλα της Μάλαγα η οποία δεν αποκλείεται να γίνει και η ομάδα στην οποία θα κλείσει την καριέρα του.

«Ναι η Μάλαγα μπορεί να είναι η τελευταία μου ομάδα. Δεν είναι μια εύκολη απόφαση για το μέλλον. Όμως σε λίγους μήνες γίνομαι 36 ετών και πρέπει να σκεφτώ σοβαρά πριν πάρω την οποιαδήποτε απόφαση», τόνισε ο Ολλανδός άσος.

πηγή: sportfm.gr

Επανεξετάζει τα ιατρικά τεστ η Premier League!!

Επανεξετάζει τα ιατρικά τεστ η Premier League
Η ανακοπή καρδιάς που υπέστη ο Φαμπρίς Μουάμπα στην αναμέτρηση της Τότεναμ με την Μπόλτον το Σάββατο θορύβησε την Premier League. Ο 23χρονος μέσος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση (παρότι έχει παρουσιάσει σημάδια βελτίωσης) και η υπόθεσή του θορύβησε την Premier League που θα επανεξετάσει τα ιατρικά τεστ στα οποία υποχρεώνονται να υποβάλλουν τους ποδοσφαιριστές οι ομάδες.

«Θα εξετάσουμε ό,τι έγινε και θα δούμε αν υπάρχουν τρόποι να βελτιώσουμε τις εξετάσεις, ώστε να μειώσουμε στο ελάχιστο-αν όχι να εξαλείψουμε-τον κίνδυνο να έχουμε νέα τέτοια κρούσματα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ.

πηγή: sportfm.gr

Αρνείται τις κατηγορίες ο Φορλάν!!

Αρνείται τις κατηγορίες ο Φορλάν
Τις φήμες που τον ήθελαν να αρνείται να μπει ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Ίντερ με την Αταλάντα (0-0), αρνήθηκε ο Ντιέγκο Φορλάν. Ο 32χρονος επιθετικός των «νερατζούρι» τόνισε πως πάντα βρίσκεται στη διάθεση της ομάδας, ενώ κατηγόρησε πως τα Μέσα ήταν η αιτία που δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα.

«Ο προπονητής εξήγησε πως είχε η κατάσταση. Ποτέ δεν αρνήθηκα να παίξω και ποτέ δεν θα το κάνω. Όπως ξέρετε πάντα παίζω μπροστά, αλλά πάντα είμαι στη διάθεση της ομάδας και αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα είναι να αγωνίζομαι.

Τα Μέσα δημιούργησαν αρνητικό κλίμα για ότι συνέβη, ακόμη και αν ο Ρανίερι μίλησε για αυτό και το εξήγησε
», ήταν τα λόγια του Αργεντινού επιθετικού, ο οποίος στη συνέχεια συμπλήρωσε.

«Έχω συμβόλαιο με την Ίντερ, αυτή ήταν μία δύσκολη σεζόν για μένα, αντιμετώπισα πολλούς τραυματισμούς, αλλά τώρα όλοι μας πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε», πρόσθεσε.

πηγή: sportfm.gr

«Ματιές» Νάπολι σε Ιβάνοβιτς!!

«Ματιές» Νάπολι σε Ιβάνοβιτς
Στο μεταγραφικό στόχαστρο της Νάπολι για το προσεχές καλοκαίρι βρίσκεται ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Corriere del Mezzogiorno» και η ιστοσελίδα «tuttomercatoweb.com» αναφέρουν ότι η ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι θέλει να ενισχυθεί στα μετόπισθεν με την απόκτηση του Σέρβου αμυντικού.

Ο 28χρονος παίκτης είχε σκοράρει στο πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων στους «16» του Champions League, όμως δεν έχουν έρθει σε επαφή οι δύο σύλλογοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

πηγή: sportfm.gr

Δεν φοβούνται για Τζιοβίνκο στην Πάρμα!!

Δεν φοβούνται για Τζιοβίνκο στην Πάρμα
Ήρεμοι εμφανίζονται στην Πάρμα όσον αφορά την ενδεχόμενη αποχώρηση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο το προσεχές καλοκαίρι.

Οι «gialloblu» διατηρούν το 50% των δικαιωμάτων του 25χρονου επιθετικού, ο οποίος ανήκει επίσης στη Γιουβέντους (είχε πάρει 3,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο καλοκαίρι).

Τη φετινή σεζόν ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχει πετύχει 10 γκολ σε 26 αγώνες και ήδη έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία που τον θέλει να αποχωρεί από το Ταρντίνι στο τέλος της σεζόν.

«Δεν φοβόμαστε μήπως χάσουμε τον Τζιοβίνκο. Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεται μαζί μας. Αν, όμως, δεν τον πουλήσουμε, τότε θα βελτιωθούμε περισσότερο», τόνισε ο Τομάσο Γκινάρντι.

πηγή: sportfm.gr

Δεν ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά τον Μουρίνιο!!

Δεν ενδιαφέρουν μόνο τα λεφτά τον Μουρίνιο
Αστρονομική πρόταση ετοιμάζει η Σαγκάη Σένουα στον Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «thesun.co.uk» αναφέρει ότι η κινέζικη ομάδα προσφέρει 370.000 ευρώ εβδομαδιαίως στον Πορτογάλο τεχνικό!

Παρόλα αυτά, ο 49χρονος προπονητής αναμένεται να απαντήσει αρνητικά, αφού επιθυμεί να διακρίνεται στον ευρωπαϊκό χώρο.

Επίσης, υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία της Σαγκάη Σένουα είναι ο πρώην προπονητής της εθνικής Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον.


πηγή: sportfm.gr

Σύντομα η μεταμόσχευση Αμπιντάλ!!

Σύντομα η μεταμόσχευση Αμπιντάλ
Πριν το Πάσχα των καθολικών (8/4) αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ένας ξάδερφος του Γάλλου αμυντικού έχει προσφερθεί να γίνει δότης και ήδη από την Κυριακή βρίσκεται στη Βαρκελώνη και υποβάλλεται στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο 33χρονος άσος βρίσκεται σε άριστη ψυχολογική κατάσταση παρά τη νέα περιπέτεια της υγείας του. Μάλιστα θέλει να συμμετέχει στις προπονήσεις της Μπαρτσελόνα μέχρι τη στιγμή που θα ξαπλώσει στο χειρουργικό κρεβάτι. Μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιστρέψει στα γήπεδα για να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι κάτι που θα διαπιστωθεί μετά την επέμβαση, καθώς στην παρούσα φάση προέχει να αποκατασταθεί πλήρως και να μπορεί να ζήσει μία φυσιολογική ζωή.

πηγή: sportfm.gr

Έλεγχος ντόπινγκ στους ημιτελικούς!!

Έλεγχος ντόπινγκ στους ημιτελικούς
Μπορεί να ήταν αρχικά αποφασισμένο να γίνει έλεγχος ντόπινγκ μόνο στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όμως σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε από το ΕΣΚΑΝ να διεξαχθεί έλεγχος και στους δύο ημιτελικούς και πιο συγκεκριμένα στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ και Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης.

Όπως είχε αποφασιστεί κάτι τέτοιο θα γινόταν μόνο στον τελικό του θεσμού, αφού κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και την περσινή σεζόν, όμως φέτος φαίνεται πως άλλαξαν τα πράγματα. Έτσι και στα δύο ζευγάρια θα υπάρξει κλήρωση και οι παίκτες που θα κληρωθούν από κάθε πλευρά θα δώσουν δείγμα ούρων μετά το τέλος των αναμετρήσεων. Το ίδιο θα γίνει και στους επαναληπτικούς.

πηγή: sportfm.gr

Ντιαρά: «Δεν σκεφτόμαστε την Μπαρτσελόνα»

Ντιαρά:  «Δεν σκεφτόμαστε την Μπαρτσελόνα»
Σύμφωνα με τον Λασανά Ντιαρά οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αφοσιωμένοι στις εμφανίσεις τους και στο να διατηρηθούν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ,χωρίς να ενδιαφέρονται για τις επιδόσεις της Μπαρτσελόνα.

«Δε σκεφτόμαστε τη Μπαρτσελόνα . Αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο τις αποδόσεις μας, γιατί ξέρουμε πως τώρα εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας. Θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, εάν συνεχίζουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι γεγονός», δήλωσε ο Γάλλος μέσος των «μερένχες».

«Είναι φυσιολογικό να νιώθουμε απογοητευμένοι με την ισοπαλία κόντρα στη Μάλαγα. Θέλουμε να στεφθούμε πρωταθλητές όσο πιο γρήγορα γίνεται. Το να χάνουμε βαθμούς στην έδρα μας δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου», πρόσθεσε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης.

πηγή: sportfm.gr

Στην καρδιά του Σισέ η Λίβερπουλ!!

Στην καρδιά του Σισέ η Λίβερπουλ
Κόντρα στην παλιά του ομάδα θα αγωνιστεί ο Τζιμπρίλ Σισέ, την Τετάρτη, με τη Λίβερπουλ να φιλοξενείται από την ΚΠΡ και τον Γάλλο επιθετικό να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους «κόκκινους». Τι είπε για την αποχώρησή του από το «Άνφιλντ» και για την …εκδίκηση που θα ήθελε να πάρει.

Ο Σισέ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τη Λάτσιο και έχει ήδη σκοράρει με τη φανέλα της ΚΠΡ.

Ο αγώνας της Τετάρτης έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για την ομάδα του –αφού οι Λονδρέζοι παλεύουν για τη σωτηρία- όσο και για τον ίδιο, αφού είχε φορέσει την κόκκινη φανέλα και «δέθηκε» με το σύλλογο.

«Είναι η ομάδα μου η Λίβερπουλ, για να είμαι ειλικρινής. Ήταν δύσκολο για μένα να φύγω από το σύλλογο, αφού δεν ήταν δική μου απόφαση. Ο Ράφα Μπενίτεθ μου είπε ότι δεν ήμουν στα πλάνα του, άρα έπρεπε να φύγω», τόνισε ο Σισέ και αναφέρθηκε στον αγώνα του «Λόφτους Ρόουντ»: «Όταν αρχίσει το παιχνίδι, όμως, τα αισθήματά μου θα εξαφανιστούν. Για μιάμιση ώρα δεν θα τη λυπηθώ».

Ο Γάλλος άσος δεν έκρυψε την πικρία του για την αποχώρησή του και δήλωσε ότι κατά την άποψή του «θα άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση». Μάλιστα, αποκάλυψε ότι εάν «το προπονητικό επιτελείο ήταν το ίδιο με την ημέρα της αποχώρησής» του από το σύλλογο θα ήθελε να πάρει εκδίκηση!

Πηγή: england365.gr

Μπανάνα από τα επίσημα (video)

Μπανάνα από τα επίσημα (video)
Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης που δέχτηκε ο Κρις Σάμπα στην αναμέτρηση της Λοκομοτίβ Μόσχας με την Ανζί. Όπως αποδεικνύεται από βίντεο, η μπανάνα που πέταξαν οπαδοί των γηπεδούχων στον Κονγκολέζο αμυντικό προήλθε από τα επίσημα του γηπέδου!

Όλα αυτά κι ενώ η πρόεδρος της Λοκομοτίβ, Όλγα Σμορόντσκαγια, δήλωνε πως «δεν έγινε τίποτα» και απέδιδε το περιστατικό σε προβοκάτσια για να τιμωρηθεί και να συκοφαντηθεί η ομάδα της.







πηγή: sportfm.gr

«Χρυσάφι» για Χούντελααρ!!

«Χρυσάφι» για Χούντελααρ
Πρόταση-ρεκόρ για τα δεδομένα του συλλόγου στον Κλας Γιαν Χούντελααρ για την επέκταση του συμβολαίου του ετοιμάζει η διοίκηση της Σάλκε.

Στον Ολλανδό φορ, που δεσμεύεται μέχρι το 2013, θα γίνει προσφορά για δύο επιπλέον χρόνια έναντι 8 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι πρωτοφανές για τους «βασιλικούς μπλε» και θα ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ που εισπράττει τώρα ο Ραούλ.

Ο 28χρονος άσος διανύει μία εξαιρετική σεζόν με 38 γκολ σε 37 επίσημα παιχνίδια.

πηγή: sportfm.gr

Γκουαρντιόλα:«Αρχηγός… ο Ιμπραΐμοβιτς»

Γκουαρντιόλα:«Αρχηγός… ο Ιμπραΐμοβιτς»
Με πολύ καλά λόγια αναφέρθηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα , Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, παρά τα όσα έχουν συμβεί μεταξύ τους .

Ο 30χρονος επιθετικός των «ροσονέρι» πέρασε μία δύσκολη σεζόν στη Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια εξέθεσε δημόσια τον τεχνικό της, περιγράφοντας στην αυτοβιογραφία του την εριστική στάση που κρατούσε ο Γκουαρντιόλα απέναντί του.

Τα γεγονότα αυτά όμως δεν εμπόδισαν τον προπονητή της ισπανικής ομάδας να επαινέσει το Σουηδό για τις ικανότητες και το ταλέντο του. Μάλιστα θεωρεί πως ο παίκτης της Μίλαν θα αποτελέσει σοβαρή απειλή για τη Μπαρτσελόνα στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των προημιτελικών του Champions League (28/3).

«Ο Ιμπραΐμοβιτς είναι παίκτης υψηλού επιπέδου. Στη Μίλαν είναι αρχηγός», δήλωσε ο προπονητής των «μπλαουγκράνα».

πηγή: sportfm.gr

«Βλέπει» Μπαρτσελόνα ο Βενγκέρ!!

«Βλέπει» Μπαρτσελόνα ο Βενγκέρ!
Την Μπαρτσελόνα έχρισε φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού Champions League, ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο προπονητής της Άρσεναλ τόνισε πως οι «μπλαουγκράνα» έχουν αυτοπεποίθηση ως τροπαιούχοι, ενώ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Λιονέλ Μέσι.

«Κατά την άποψη μου η Μπαρτσελόνα είναι το μεγαλύτερο φαβορί για να κατακτήσει το Champions League. Αρχικά, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση, επειδή έχουν κατακτήσει τον τίτλο την περσινή σεζόν. Ακόμη, αρχίζουν και επανέρχονται παίκτες που ήταν τραυματίες.

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να έχει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει τον Μέσι, ο οποίος μπορεί να σκοράρει δύο γκολ, ακόμη και αν δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή του
», ήταν τα λόγια του Αλσατού τεχνικού.

Η Μπαρτσελόνα στη φάση των προημιτελικών θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν με τον πρώτο αγώνα να πραγματοποιείται στην έδρα των «ροσονέρι» στις (28/3).

πηγή: sportfm.gr

«Να εκπληρώσουμε το στόχο της παραμονής»

«Να εκπληρώσουμε το στόχο της παραμονής»
Το βραβείο για το καλύτερο γκολ της όγδοης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας πήρε ο Ηλίας Ιωάννου. Ο Έλληνας επιθετικός βραβεύτηκε για το τέρμα που σημείωσε στην εξ αναβολής αναμέτρηση (3-2) κόντρα στο Λεβαδειακό.

Ο ποδοσφαιριστής της Κέρκυρας ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, ενώ πρόσθεσε πως στόχος των Φαιάκων είναι να καταφέρουν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ιωάννου:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Κάθε ατομική διάκριση, ωστόσο, προκύπτει μέσα από τη συλλογική δουλειά. Το ίδιο και η συγκεκριμένη, καθώς, ναι μεν το συγκεκριμένο γκολ αναπτέρωσε το ηθικό και τις ελπίδες της ομάδας μου, σ’ ένα ματς, που δεν πήγαινε καλά, στην μεγάλη ανατροπή, όμως, συνετέλεσαν όλοι οι
ποδοσφαιριστές.

Αυτό που θέλω να ευχηθώ, είναι, ως το τέλος της σεζόν, να πανηγυρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ γίνεται, ανεξάρτητα απ’ το ποιος θα τα σημειώσει, ώστε, μέσα απ’ αυτά, ο ΑΟ Κέρκυρα να καταφέρει να εκπληρώσει το στόχο της παραμονής στη Super League
».

Ατομικό Ιωάννου, Αγρίτης

Στα αγωνιστικά οι παίκτες της Κέρκυρας ξεκίνησαν την προετοιμασία για την αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία θα φιλοξενήσουν τον ΠΑΟΚ (25/3).

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ιωάννου, Αγρίτης και Μίχος, οι οποίοι δεν έχουν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις τους.

πηγή: sportfm.gr

Ο Αμπιντάλ στο πλευρό του Μουάμπα!!

Ο Αμπιντάλ στο πλευρό του Μουάμπα
Μήνυμα στήριξης στον άτυχο Φαμπρίς Μουάμπα, που το Σάββατο υπέστη καρδιακή προσβολή στη διάρκεια της αναμέτρηση της Μπόλτον με την Τότεναμ, έστειλε μέσω του facebook ο Ερίκ Αμπιντάλ. Ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα που τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευση ήπατος, βρήκε το χρόνο να ευχηθεί για την ταχεία ανάρρωση του συναδέλφου του.

«Φαμπρίς Μουάμπα, όλες μου οι σκέψεις είναι μαζί σου και στους αγαπημένους στου ανθρώπους. Είμαστε στο πλευρό σου και στης οικογένειας σου!», έγραψε ο 32χρονος Γάλλος

Ο 23χρονος παίκτης της Μπόλτον, αν και παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο «The London Chest Hospital».

πηγή: sportfm.gr

Στη φυλακή ο Σάβιτς!!

Στη φυλακή ο Σάβιτς
Ποινή τριετούς φυλάκισης επιβλήθηκε στον Νέναντ Σάβιτς. Ο 31χρονος Σέρβος πρώην παίκτης της Βασιλείας (μέλος της ομάδας που το 2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελβετίας) καταδικάστηκε για διακίνηση κοκαΐνης, καθώς προ τριετίας είχε συλληφθεί να πουλά 1,2 κιλά κοκαΐνης με τη βοήθεια ενός φίλου του, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο χρόνων και οκτώ μηνών.

πηγή: sportfm.gr

Λάμπαρντ και Φέρντιναντ …made in China!!

Λάμπαρντ και Φέρντιναντ …made in China
Σε απόλυτο βαθμό επιβεβαίωσε η Γκίζου Ρενέ τα δημοσιεύματα που τη θέλουν να ενδιαφέρεται για την απόκτηση των Ρίο Φέρντιναντ και Φρανκ Λάμπαρντ. Η κινέζικη ομάδα θα κινηθεί για τους δύο «αστέρες» της Πρέμιερ Λιγκ και ο πρόεδρος της προανήγγειλε …εξωπραγματική πρόταση!

Μετά την απόκτηση του Νικολά Ανελκά από την Σαγκάη Σενουά, η Γκίζου θέλει να κάνει τη δική της μεταγραφική αντεπίθεση με τους Λάμπαρντ και Φέρντιναντ να βρίσκονται στη μεταγραφική της λίστα.

Ο Γουάνγκ Γκουολίν επιβεβαίωσε όσα γράφτηκαν στον Τύπο στο παρελθόν και παραδέχθηκε ότι η ομάδα του «επιδιώκει να γίνει η καλύτερη στην Κίνα και για αυτό πρέπει να πραγματοποιηθούν πολλές μεταγραφές». Μάλιστα ο πρόεδρος της Γκίζου αποκάλυψε ότι «θα δαπανηθούν αρκετά χρήματα για να αποκτηθούν οι Φέρντιναντ και Λάμπαρντ». «Πολύς κόσμος στην Κίνα παρακολουθεί Πρέμιερ Λιγκ και όλοι ξέρουν πόσο καλοί παίκτες είναι αυτοί οι δύο», συμπλήρωσε ο Γκουολίν.

Εντωμεταξύ, και ο ΠίνιΖάχαβι –μάνατζερ του αμυντικού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της κινέζικης ομάδας. «Όταν κάποιος από την Κίνα θέλει κάτι, συνήθως το πετυχαίνει. Το ποδόσφαιρο έχει γίνει μεγάλη επιχείρηση και αναπτύσσεται συνεχώς εκεί και τώρα θέλουν να πάρουν τους καλύτερους παίκτες και προπονητές», τόνισε ο Ζάχαβι.

Πηγή: england365.gr

Χωρίς Τέρι με Σίτι!!

Χωρίς Τέρι με Σίτι
Απών το ντέρμπι της Τετάρτης με τη Σίτι στο Μάντσεστερ θα είναι ο Τζον Τέρι για την Τσέλσι. Ο αρχηγός των «μπλε» αντιμετωπίζει εκ νέου ενοχλήσεις στο γόνατο και δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την ομάδα του απέναντι στους «πολίτες», ωστόσο αναμένεται να είναι διαθέσιμος το Σάββατο στην αναμέτρηση με την Τότεναμ.

«Είναι νωρίς για τον Τζον να επιστρέψει. Κατάφερε να επιστρέψει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό ήταν θετικό για μας. Πάντως περιμένω να είναι ετοιμοπόλεμος για το Σάββατο», δήλωσε ο προπονητής των Λονδρέζων, Ρομπέρτο Ντι Ματέο.


πηγή: sportfm.gr

Ένα με τον κόσμο οι παίκτες!!

Ένα με τον κόσμο οι παίκτες
Στο επίσημο κατάστημα της ΠΑΕ Άρης, θα βρεθούν την Παρασκευή το απόγευμα (18:00), ποδοσφαιριστές της ομάδας, προκειμένου να φωτογραφηθούν και να υπογράψουν αυτόγραφα σε μικρούς και μεγάλους φίλους των «κίτρινων». Παράλληλα συνεχίζονται οι προσφορές στις επίσημες εμφανίσεις.

Στην ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Aris Megastore θα δώσουν το «παρών» οι Νίκος Λαζαρίδης, Χαβιέ Ούμπιντες, Νοέ Ακόστα και Γιάννης Γιαννιώτας. Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει επίσημη εμφάνιση του Άρη θα μπορεί το κάνει στην προνομιακή τιμή των 29,90 ευρώ, ενώ όποιος ανανεώσει το συμβόλαιό του στο Aris Mobile, θα είναι σε θέση να την προμηθευθεί σε ακόμη χαμηλότερη τιμή (20 ευρώ) και μάλιστα με την υπογραφή του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή.

πηγή: sportfm.gr

Δώνης: «Διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος»

Δώνης: «Διαφορετικό από αυτό του πρωταθλήματος»
Στο πόσο διαφορετικό είναι το παιχνίδι του Ατρόμητου με τον Αστέρα Τρίπολης για το Κύπελλο Ελλάδας, από εκείνο του πρωταθλήματος στάθηκε ο Γιώργος Δώνης. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για την προσεχή αναμέτρηση, ενώ ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της ομάδας του, με την παρουσία του στο γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Το κυρίαρχο για εμάς είναι να ευχαριστηθούμε και να απολαύσουμε το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο διεκδικούμε την πρόκρισή μας στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα ματς του Κυπέλλου είναι εντελώς διαφορετικά από εκείνα του πρωταθλήματος στα οποία παίζει μεγάλο ρόλο η διάρκεια που δείχνει μια ομάδα.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με αρκετούς καλούς ξένους ποδοσφαιριστές η οποία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα. Από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, προσεκτικοί και να εκμεταλλευτούμε το πρώτο ματς που είναι στην έδρα μας.

Θέλουμε το γήπεδο μας να είναι «θερμό» ώστε να περάσουμε και αυτό το εμπόδιο μετά τον Άρη και τον ΠΑΟΚ και να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο μας να βρεθούμε πάλι μαζί σε ένα τελικό τον οποίο αυτή τη φορά θέλουμε να τον ευχαριστηθούμε και να τον απολαύσουμε πραγματικά».

Η αποστολή: Ιτάνζ, Ράντμαν, Καραγκιολίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Οικονόμου, Καραμάνος, Μπάλλας, Σκόνδρας, Ζουέλα, Σφακιανάκης, Ιγκλέσιας, Γκαρσία, Τάτος, Επστάιν, Μπρίτο, Αναστασάκος, Καραγκούνης, Δημούτσος, Μήτρογλου, Φυτανίδης, Τόμας, Αθανασίου.

πηγή: sportfm.gr

Αγωνία μέχρι αύριο!!

Αγωνία μέχρι αύριο!
Μέχρι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί της ΑΕΚ για να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με το ενδιαφέρον επενδυτικής ομάδας που θέλει να βάλει λεφτά στην ΠΑΕ. Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε αλλά όλα τα μέλη του δεσμεύτηκαν να μην αποκαλύψουν τίποτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες η νέα επενδυτική ομάδα που θέλει να βάλει χρήματα στην ομάδα έχει ήδη καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στο σημερινό έκτακτο ΔΣ, τα μέλη του ενημερώθηκαν και με τη σειρά τους ζήτησαν εγγυήσεις για να αποδεχθούν τα χρήματα αυτά.

Ο κ.Δημητρέλος και τα άλλα μέλη του ΔΣ, τους ενημέρωσαν αλλά ζήτησαν να μην αποκαλύψουν τίποτα μέχρι και αύριο το μεσημέρι.

πηγή: sportfm.gr

Γεύμα ενότητας στον ΠΑΟΚ!!

Γεύμα ενότητας στον ΠΑΟΚ
Ενωμένοι θέλουν να ξεπεράσουν την αγωνιστική κρίση οι παίκτες του ΠΑΟΚ. Έτσι το βράδυ της Τρίτης σύσσωμη η ομάδα θα γευματίσει στην ταβέρνα που ανήκει στο μέλος του ΔΣ, Στέφανο Σαράτση.

Στο μεταξύ, θεραπεία ακολούθησαν το πρωί οι Έτο και Ίβιτς, ενώ ο Κατσικάς συμμετείχε χωρίς πρόβλημα στην προπόνηση και είναι στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι για το ματς της Κυριακής στην Κέρκυρα. Ατομικό πρόγραμμα ακολουθούν οι Κίτσιου, Στάμου και Κρέσιτς (άρχισε τρέξιμο), ενώ οι Χαλκιάς, Γλύκος και Μελισσάς κάνουν ξεχωριστό ειδικό πρόγραμμα που αφορά τους τερματοφύλακες.

Με άδεια απουσίαζε ο Κοστίν Λάζαρ, που μετέβη στο Βουκουρέστι για να τακτοποιήσει κάποια προσωπικά ζητήματα που αφορούν στην παραμονή του στην Ελλάδα. Ο Ρουμάνος μέσος θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα, όταν και έχει προγραμματιστεί νέα προπόνηση.

πηγή: sportfm.gr

Ευχάριστα νέα για Μουάμπα!!

Ευχάριστα νέα για Μουάμπα
Θετικά φαίνεται πως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Φαμπρίς Μουάμπα. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το «London Chest Hospital», ο 23χρονος ποδοσφαιριστής «πέρασε μια άνετη νύχτα» στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Τα νέα για τον άτυχο παίκτη της Μπόλτον ήταν από το απόγευμα της Δευτέρας ενθαρρυντικά, καθώς η καρδία του λειτουργεί πλέον χωρίς μηχανική βοήθεια, ενώ ο ίδιος έδειξε να επανακτά την επαφή με το περιβάλλον, έχοντας πλέον επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς και τα συγγενικά του πρόσωπα.

Πλέον, με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο του Λονδίνου, οι ελπίδες να «ξεφύγει» τον κίνδυνο ο Μουάμπα αυξάνονται, ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται ακόμα εξαιρετικά επιφυλακτικοί.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση της Μπόλτον και του «London Chest Hospital» αναφέρει:

«Ο Φαμπρίς Μουάμπα είχε μια άνετη βραδιά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου, όπου η ιατρική ομάδα συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση της υγεία του.

Η οικογένεια του Μουάμπα ζήτησε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά όλους για τις προσευχές και τα συνεχιζόμενα μηνύματα συμπαράστασης τα οποία τους δίνουν μεγάλη δύναμη.

Για να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία του νοσοκομείου και η ομαλή πορεία της αποκατάστασης του Μουάμπα, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό πως θα απαγορευθεί η είσοδος σε όλους, πέραν των στενών συγγενικών προσώπων του.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ που συνεχίζουν να σέβονται την ιδιωτική ζωή του ασθενή».

πηγή: sportfm.gr

Βαγγέλης Αλεξανδρής-"Δεν είναι καλά τα νεύρα μας"

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι άνθρωπος που δε φοβάται να τοποθετηθεί και παίρνει θέση για αρκετά πράγματα, ακόμα και όταν αυτά δεν αφορούν την καθοδήγηση της ομάδας.

"Δεν είναι καλά τα νεύρα μας"
Μέσω του προφίλ που διατηρεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δημοσίευσε πως: ‎"Τα νεύρα μας δεν είναι σε καλή κατάσταση και η υπομονή μας εξαντλείται".
Το συγκεκριμένο μήνυμα προκάλεσε ήδη αρκετές διαδικτυακές συζητήσεις χωρίς να έχει καθοριστεί η προέλευση όπως και ο στόχος της αναπαραγωγής του.allaboutaris com

"Είναι παρθένα του Κόντε η χτένα" (ΦΩΤΟ)

Μπορεί η Φιορεντίνα να γνώρισε την συντριβή από την Γιουβέντους με 5-0, αλλά οι "βιόλα" τιφόζι πήραν την εκδίκηση τους τουλάχιστον από τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Φλωρεντία.
"Είναι παρθένα του Κόντε η χτένα" (ΦΩΤΟ)
Ο Αντόνιο Κόντε αποτελεί σημαία της Γιουβέντους αλλά καθ' όλη την διάρκεια της καριέρας του δεχόταν πειράγματα σε κάθε γήπεδο για το γεγονός ότι η κώμη του δεν ήταν πλούσια  η οποία μάλιστα με τα χρόνια αραιωνόταν επικίνδυνα.
Ο ίδιος δεν έκρυβε την ενόχλησή του κι έτσι αποφάσισε να κάνει προσθετική μαλλιών για να βελτιώσει την εικόνα του, κάτι που συντέλεσε ώστε να ξεκινήσουν ξανά οι αντίπαλοι οπαδοί το δούλεμα.
Έτσι, το Σάββατο η πλειοψηφία των οπαδών της Φιορεντίνα είχε γεμίσει το "Αρτέμιο Φράνκι" με περούκες και πανό κατά του τεχνικού της Γιουβέντους.

Ο ίδιος ίσως και από το γεγονός ότι η ομάδα κέρδισε εύκολα τους "βιόλα" το αντιμετώπισε με χιούμορ το γεγονός όπως δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.
Πηγή gazzetta gr

«Δεν κινδυνεύει ο Ρανιέρι»

Μπορεί τα άσχημα αποτελέσματα για την Ίντερ να συνεχίζονται, ωστόσο ο Μάσιμο Μοράτι επισημαίνει ότι η θέση του Κλαούντιο Ρανιέρι στην ομάδα δεν κινδυνεύει.
Αν και η εντός έδρας αναμέτρηση των «νερατζούρι» επί της Αταλάντα(0-0) πυροδότησε νέες συζητήσεις γύρω από τη θέση του τεχνικού, ο ισχυρός άνδρας της Ίντερ, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον Ρανιέρι, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ενδεχόμενη νίκη κόντρα στην Γιουβέντους θα αλλάξει εντελώς το κλίμα που επικρατεί.
 
«Ο Ρανιέρι δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ο πάγκος του είναι σταθερός», τόνισε αρχικά ο Μοράτι, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσεχή αναμέτρηση με την Γιουβέντους: «Μία νίκη μπορεί να μας ξυπνήσει όλους. Θα είναι μια σημαντική καμπή. Οι νίκες σε βοηθούν στο να.. νικάς!».

Ανέκδοτα με μελαχρινές

Ποιος σας είπε πως μόνο οι ξανθιές προκαλούν γέλιο;
-Γιατί τα ανέκδοτα για ξανθιές είναι τόσο μικρά;
-Για να τα καταλαβαίνουν οι μελαχρινές.

-Γιατί οι μελαχρινές είναι περήφανες για το χρώμα των μαλλιών τους;
-Γιατί ταιριάζει με το μουστάκι τους...

-Τι κοινό έχουν μια μελαχρινή και μια σακούλα σκουπιδιών;
-Τις ίδιες πιθανότητες να τις βγάλει άνδρας έξω...

«Βλέπει» δύο η Παλέρμο!!

«Βλέπει» δύο η Παλέρμο
Τις περιπτώσεις δύο προπονητών έχουν ξεχωρίσει στην Παλέρμο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Corriere dello Sport» υποστηρίζει ότι ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι (πρόεδρος του συλλόγου) ψάχνει τον αντικαταστάτη του Μπορτόλο Μούτι, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ντέβις Μάνγκια τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ψηλά στη λίστα του προέδρου της ομάδας του Αλέξανδρου Τζόρβα είναι ο Έντι Ρέγια, ο οποίος εργάζεται στη Λάτσιο, και ο Τζουσέπε Σανίνο που κάθεται στον πάγκο της Σιένα.

Ωστόσο, δεν έχουν γίνουν γνωστές πληροφορίες για την τεχνική ηγεσία των «ροσανέρο».


πηγή: sportfm.gr

Δεν θέλει να φύγει ο Κάουτ!!

Δεν θέλει να φύγει ο Κάουτ
Την επιθυμία του να παραμείνει στη Λίβερπουλ ακόμη και μέχρι το τέλος της καριέρας του εξέφρασε ο Ντιρκ Κάουτ. Ο Ολλανδός επιθετικός τόνισε ότι η ομάδα του γίνεται ολοένα και καλύτερη όσο περνάει ο καιρός και ελπίζει πως από τη νέα σεζόν θα επιστρέψει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ο Κάουτ δήλωσε απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Λίβερπουλ μέχρι το τέλος της σεζόν, τονίζοντας ότι διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του: «Νιώθω πολύ δυνατός. Αν ο προπονητής με επιλέξει σε όλα τα ματς μέχρι το τέλος τότε μπορώ να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Όταν μένω στον πάγκο δεν νιώθω καλά όπως έγινε και στον τελικό του Λιγκ Καπ αλλά μόλις περάσω στο γήπεδο όλα αλλάζουν».

Ο Ολλανδός θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα στον Κένι Νταλγκλίς ενόψει του καλοκαιριού. «Μακάρι να μείνω στην ομάδα. Θα ήθελα να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν ιδανικά για εμάς όμως κάτι έχει αρχίσει και αλλάζει. Δυναμώνουμε και θα βγάζουμε αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο. Ανυπομονώ να παίξουμε για δεύτερη φέτος στο Γουέμπλεϊ» τόνισε αναφερόμενος στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Πηγή: england365.gr

Μοίραζαν ψίχουλα και έχτιζαν βίλες, αλλά κανείς δεν ήξερε… Πόσο μας δουλεύουν;

Μοίραζαν ψίχουλα και έχτιζαν βίλες, αλλά κανείς δεν ήξερε… Πόσο μας δουλεύουν;
Ιστορίες καθημερινής τρέλλας και διαφθοράς βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

* Ενας ταξιτζής στη Ζάκυνθο από τον ένα οφθαλμίατρο έπαιρνε διάγνωση ότι είναι τυφλός, προκειμένου να εισπράξει το επίδομα αναπηρίας, και από τον άλλο άλλη διάγνωση ότι βλέπει μια χαρά για να μπορεί να μεταφέρει με το ταξί του, με ασφάλεια, τους πελάτες!

 Άρθρο της Χριστίνας Κοραή

  • Στο ίδιο νησί που καταγράφει ρεκόρ μαϊμού- αναπήρων (!), συνέβη και το άλλο: ξενοδόχοι με μονάδες που έφταναν τα 6.200 τετραγωνικά μέτρα, πλήρωναν δημοτικά τέλη για 60 τ.μ όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης! Αγροικία 20 τμ. «τροφοδοτούσε» με ρεύμα βίλα 880 τμ. με πισίνα, 15.000 κτίρια ηλεκτροδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ με το ρεύμα του… γείτονα κλπ.
  • Δεκάδες χιλιάδες συντάξεις – μαϊμού με τους δικαιούχους να έχουν γίνει καπνός, εντοπίζονται στην απογραφή που ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, δημόσιο κλπ).
  • Πέντε φίλες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, έστησαν κομπίνα παράνομων επιδομάτων που στοίχισε στο Ταμείο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μοίραζαν ψίχουλα και έκτιζαν βίλες. Οι συνάδελφοι τους τις έβλεπαν να πλουτίζουν από το μισθό του δημοσίου – όπως ακριβώς έβλεπαν και στο ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τσοχατζόπουλο να πλουτίζει από το μισθό του βουλευτή- και κανείς δεν υποψιαζόταν τίποτα!! Ούτε οι προϊστάμενοί τους κατάλαβαν τίποτα τόσα χρόνια!!
  • Άλλη αμαρτωλή ιστορία η Διεύθυνση Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Το φακελλάκι πήγαινε και ερχόταν- και ανάλογα ανεβοκατέβαιναν οι φάκελλοι. Έπρεπε να καταγγείλει δημόσια τον εκβιασμό που δεχόταν επιχειρηματίας για να βγει το σκάνδαλο στη δημοσιότητα και η νέα υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου να ξηλώσει όλη τη διεύθυνση και να αρχίσει έλεγχος των τραπεζικών τους καταθέσεων και του «πόθεν έσχες» τους. Και εδώ κανείς δεν άκουγε, δεν ήξερε, δεν έβλεπε τίποτα τόσα χρόνια!!
Θα ήθελα πολύ να μάθω πού διαφέρουν όλα αυτά τα βρώμικα συστήματα διαφθοράς από την ιταλική μαφία. Πρόκειται για καθαρά οργανωμένο οικονομικό έγκλημα το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν παντού. Δεν υπάρχει πέτρα να σηκώσεις και να μη βρεις διαφθορά, είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον «Σκάϊ».
Την ίδια, ώρα, βέβαια υπήρχε γύρω από αυτά τα μαφιόζικα συστήματα και ένας κοινωνικός ή επαγγελματικός περίγυρος που τόσα χρόνια ήξερε αλλά δεν μιλούσε. Και τα άφηνε ελεύθερα όχι απλά να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, αλλά να βάζουν βόμβες στα θεμέλια ενός ασφαλιστικού συστήματος και μιας οικονομίας που έφτασε στη χρεοκοπία.
Αθωώνω τους πολιτικούς; Όχι βέβαια. Τους άφησαν απλώς τελευταίους. Επίλεκτα μέλη αυτής της άρρωστης κοινωνίας είναι. Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Μάρκος Μπόλαρης είπε ότι υπήρχαν και βουλευτικά μπιλιετάκια για να δοθούν τα επιδόματα- μαϊμού. Υπουργοί ήταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι στα Ταμεία που μοίραζαν τις μαϊμού-συντάξεις και στις αμαρτωλές υπηρεσίες. Με την ανοχή, τη συνενοχή και τη συμμετοχή τους κτίστηκε το σαθρό οικοδόμημα.
Έστω και τώρα, πάντως, άρχισε να διαφαίνεται μια κάποια πολιτική βούληση να κλείσουν οι πληγές της διαφθοράς και της κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Επίσης, έστω και τώρα, άρχισαν να ανοίγουν και τα στόματα. Αν δεν έρθει η αυτοκάθαρση ούτε τώρα που φτάσαμε στον πάτο, ε τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

πηγή: www.aixmi.gr

Έτοιμος για βάθρο ο Κίμι!!

Έτοιμος για βάθρο ο Κίμι!
Την πεποίθησή του πως αν πλασαριστεί σε καλή θέση στις κατατακτήριες δοκιμές της Μαλαισίας, θα καταφέρει να διεκδικήσει το βάθρο, εξέφρασε ο Κίμι Ραϊκονεν. Ο Φινλανδός πιλότος της Lotus στο εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν στους δρόμους της Μελβούρνης, τερμάτισε στην έβδομη θέση, έχοντας εκκινήσει από την 18η.

«Το μονοθέσιο είναι πολύ καλό. Κατά τη διάρκεια του αγώνα καθυστέρησα με την κίνηση και ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει να είχαμε εκκινήσει από καλύτερη θέση. Το μονοθέσιο είναι πολύ γρήγορο. Αν οι κατατακτήριες πάνε καλά, τότε μπορούμε να παλέψουμε και για το βάθρο», ήταν τα λόγια του “Iceman”, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επόμενο γκραν πρι στην πίστα της Μαλαισίας (23-25/3).

«Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στη Μαλαισία, δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει το μονοθέσιο εκεί. Χρειαζόμαστε ένα καλό μονοθέσιο εκεί», πρόσθεσε ο πιλότο της Lotus.

πηγή: sportfm.gr

Ο… σκύλος του Μουρίνιο και το φάντασμα του Μέσι (video)

Ο… σκύλος του Μουρίνιο και το φάντασμα του Μέσι (video)
Η σατιρική αθλητική εκπομπή «Crackovia» στην Ισπανία ξαναχτύπησε! Στο τελευταίο επεισόδιο έχει… περιλάβει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αρχικά παρουσιάζει τον Ζοσέ Μουρίνιο να συμπεριφέρεται σαν σε σκύλο στον βοηθό του, Αϊτόρ Καράνκα, αλλά και να αναζητεί τρόπους για να ξεσηκώσει τον κόσμο στο «Μπερναμπέου».












Στη συνέχεια βλέπουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα αποδυτήρια μετά την ισοπαλία με τη Μάλαγα και τη μείωση της διαφοράς από την Μπαρτσελόνα στους οκτώ βαθμούς να βλέπει φαντάσματα του Λιονέλ Μέσι.








πηγή: sportfm.gr

Καλύτερα τρέχα (video)

Καλύτερα τρέχα (video)
Ο Γιουσέιν Μπολτ είχε ισχυριστεί παλαιότερα πως θα μπορούσε κάλλιστα να αγωνίζεται στη Μαν. Γιουνάιτεντ και μάλιστα το 2009 είχε λάβει μέρος σε προπόνηση της αγαπημένης του ομάδας. Φαίνεται, ωστόσο, πως καλύτερα θα ήταν να περιοριστεί στο στίβο, εκεί όπου είναι ασυναγώνιστος στα 100 και τα 200 μέτρα.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ σε ένα βίντεο στα παρασκήνια διαφήμισης παίζει μπάλα με τον μάνατζέρ του και παρότι ατάλαντο δεν τον λες, σίγουρα απέχει πολύ από το να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο.

πηγή: sportfm.gr




Είκοσι γκολ σε δύο ματς! (video)

Είκοσι γκολ σε δύο ματς! (video)
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, αυτό που διαβάζετε στον τίτλο είχε συμβεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στις 20 Μαρτίου 1994 συγκεκριμένα!
Στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής, είχαμε τα εξής εντυπωσιακά αποτελέσματα: Ξάνθη - Ολυμπιακός 4-6 και Παναχαϊκή - Απόλλων Καλαμαριάς 5-5! Το όλον, 20 γκολ μόνο σε δύο αγώνες του προγράμματος! Κουφό; Κι όμως συνέβη...

Το ματς της Ξάνθης ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, οι ομάδες έπαιξαν χαλαρά και το σκορ ξέφυγε. Στην Πάτρα, όμως, και οι δύο ομάδες «καίγονταν» για τους βαθμούς, μια και έδιναν τη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η εξέλιξη του 5-5, μάλιστα, ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε μέχρι και... ψιθύρους. Η Παναχαϊκή προηγήθηκε 3-0 στο 27’ και 4-1 (με τον Αμαέκι Ότιτζι να σημειώνει χατ τρικ) στο 49’, αλλά μέχρι το 76’ η Καλαμαριά «γύρισε» το ματς σε 4-5! Ακριβώς στην εκπνοή ο Αναστασάκης ισοφάρισε σε 5-5, διαμορφώνοντας την πιο «πλούσια» σε γκολ ισοπαλία στην ιστορία της Α’ Εθνικής!

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι στα υπόλοιπα επτά παιχνίδια της αγωνιστικής είχαν σημειωθεί μόλις (που λέει ο λόγος) 18 γκολ.

Το βίντεο του Ξάνθη - Ολυμπιακός 4-6
 








πηγή: sday.gr

Ιησού Χριστέ, τι έβαλε… (video)

Ιησού Χριστέ, τι έβαλε… (video)
…ο συνονόματός σου!

Διότι εντάξει, ούτε σε θάλασσες περπάτησε, ούτε νερά έκανε κρασά (sic).

Αλλά το γκολ που έβαλε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαρ… εεεε, συγγνώμη, ο Ζεσούς Μανουέλ Μέζα στο παιχνίδι της Καράκας με την Αράγουα πόσο βλασφημία θα ήταν να το πεις «θαύμα»;



πηγή: sportfm.gr





Το σκέφτεται για αργότερα ο Ρονάλντο!!

Το σκέφτεται για αργότερα ο Ρονάλντο
Θετικός στο ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να αναλάβει την προεδρία της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας εμφανίστηκε ο Ρονάλντο, μιλώντας στην εφημερίδα «Folha de Sao Paulo». Ο σπουδαίος επιθετικός έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στην οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας και δεν σκέφτεται αυτή στιγμή να ασχοληθεί από το συγκεκριμένο πόστο με το ποδόσφαιρο.

«Θέλω να ξεκινήσω μία παραγοντική καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος για τις εκλογές στην προεδρία της Ομοσπονδίας, αλλά θα το δεχόμουν», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Βλέπω ότι υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι μπορώ να δώσω αρκετά πράγματα στο ποδόσφαιρο, όπως έκανα μέσα στο γήπεδο. Μπορώ να φανώ χρήσιμος και έξω από αυτό».

Καταλήγοντας, ο Ρονάλντο τόνισε: «Χρειάζεται να ενημερωθώ για το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Δόξα τω Θεώ, τα χρήματα δεν με ενδιαφέρουν και δεν είναι στα πλάνα μου. Ίσως συζητήσουμε το συγκεκριμένο θέμα μετά το Μουντιάλ. Είναι αρκετά νωρίς να αναφερθούμε σε αυτό το ζήτημα. Τώρα θέλω να είμαι ένα κομμάτι της προετοιμασίας της διοργάνωσης».

πηγή: sportfm.gr

Μα, ούτε ένας;

Μα, ούτε ένας;
Ιδιαίτερα φιλόξενοι αποδείχτηκαν οι γηπεδούχοι στις έξι αναμετρήσεις που έγιναν τα ξημερώματα στο ΝΒΑ, μιας και δεν… σταύρωσαν νίκη.

Οι Μπουλς πέρασαν με 85-59 από το Ορλάντο παρά την απουσία του τραυματία Ντέρικ Ρόουζ για τέταρτο συνεχές παιχνίδι. Ο Κάρλος Μπούζερ είχε 24 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους «ταύρους», που χάρισαν στον προπονητή τους, Τομ Τιμποντό, ένα μεγάλο ρεκόρ. Έγινε ο προπονητής του ΝΒΑ που φτάνει πιο γρήγορα τις 100 νίκες στην καριέρα του, καθώς χρειάστηκε μόλις 100 ματς για να τα καταφέρει ξεπερνώντας την προηγούμενη επίδοση που ανήκε από το 2006 στον Έιβερι Τζόνσον.

Τέσσερις σερί νίκες συμπλήρωσαν οι Μάβερικς, που πέρασαν με 112-95 από το Ντένβερ. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 33 πόντους και 11 ριμπάουντ για τους πρωταθλητές, ενώ ο Τάισον Τσάντλερ στο δεύτερο ντεμπούτο του με τους Νάγκετς είχε 13 πόντους. Ο Κώστας Κουφός σε 16:43 ήταν άποντος (0/2 δίποντα), ενώ μάζεψε 2 ριμπάουντ. Σαν να μην έφτανε η ήττα για τους «σβόλους», έχασαν στη δεύτερη περίοδο με τραυματισμό στον ώμο τον Αντρέ Μίλερ, ενώ ο Ντανίλο Γκαλινάρι υπέστη κάταγμα στον αριστερό αντίχειρα στο τρίτο δωδεκάλεπτο.

Οι Σέλτικς πέρασαν με 79-76 από την Ατλάντα κάνοντας ένα 13-0 στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Κέβιν Λοβ κατέγραψε το 39ο φετινό του νταμπλ-νταμπλ με 36 πόντους και 17 ριμπάουντ στη νίκη με 97-93 επί των Ουόριορς. Στο ημίχρονο του αγώνα αποσύρθηκε η φανέλα του Κρις Μάλιν, ενός εκ των κορυφαίων σουτέρ όλων των εποχών στο ΝΒΑ και μέλους της πρώτης και αυθεντικής Dream Team του 1992. Οι Σίξερς μετά από τρεις διαδοχικές ήττες ξέσπασαν στους Μπόμπκατς με 105-80, ενώ-τέλος-ο Τρίσταν Τόμπσον έκανε ρεκόρ καριέρας με 27 πόντους στη νίκη με 105-100 επί των Νετς.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Φιλαδέλφεια 76ερς 80-105
Χέντερσον 14, Γουόκερ 13, Ουίλιαμς 13, Γουάιτ 12-Γιανγκ 20, Χόλιντεϊ 20, Ουίλιαμς 19, Μπραντ 16, Χόους 13 (11 ριμπ.).

Νιου Τζέρσεϊ Νετς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 100-105
Ντ. Ουίλιαμς 28, Ουάλας 27 (12 ριμπ.), Χάμφρις 13 (11 ριμπ.), Μπρουκς 10-Τόμπσον 27 (12 ριμπ.), Ίρβινγκ 26, Τζέιμισον 13 (13 ριμπ.), Σλόαν 11, Σάμιουελς 10.

Ατλάντα Χοκς-Μπόστον Σέλτικς 76-79
Τζ. Τζόνσον 25, Πατσούλια 16 (13 ριμπ.), Σμιθ 10 (11 ριμπ.), Χάινριχ 9, Τιγκ 8-Άλεν 19, Γκαρνέτ 16, Πιρς 13, Ρόντο 10 (13 ασίστ), Μπας 8 (10 ριμπ.), Πιετρούς 9.

Ορλάντο Μάτζικ-Σικάγο Μπουλς 59-85
Χάουαρντ 18 (12 ριμπ.), Άντερσον 10, Νέλσον 9, Τούρκογλου 7, Ντέιβις 5-Μπούζερ 24 (13 ριμπ.), Λούκας 20, Ντενγκ 14, Νοά 9, Κόρβερ 7.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 93-97
Λι 25, Τζέφερσον 19, Τόμπσον 17, Ρόμπινσον 13, Ρας 9-Λοβ 36 (17 ριμπ.), Ρίντναουρ 11 (10 ασίστ), Τόλιβερ 10, Τζόνσον 9, Ουίλιαμς 6 (11 ριμπ.).

Ντένβερ Νάγκετς-Ντάλας Μάβερικς 95-112
Αφλάλο 24, Τσάντλερ 13, Χάρινγκτον 12, Λόσον 11, Φαρίντ 9, Μπρούερ 8-Νοβίτσκι 33 (11 ριμπ.), Ράιτ 15, Κάρτερ 14, Μπομπουά 14, Μαϊνμί 11, Τέρι 10, Κιντ 7 (10 ασίστ).

πηγή: sportfm.gr