Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μοίραζαν ψίχουλα και έχτιζαν βίλες, αλλά κανείς δεν ήξερε… Πόσο μας δουλεύουν;

Μοίραζαν ψίχουλα και έχτιζαν βίλες, αλλά κανείς δεν ήξερε… Πόσο μας δουλεύουν;
Ιστορίες καθημερινής τρέλλας και διαφθοράς βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

* Ενας ταξιτζής στη Ζάκυνθο από τον ένα οφθαλμίατρο έπαιρνε διάγνωση ότι είναι τυφλός, προκειμένου να εισπράξει το επίδομα αναπηρίας, και από τον άλλο άλλη διάγνωση ότι βλέπει μια χαρά για να μπορεί να μεταφέρει με το ταξί του, με ασφάλεια, τους πελάτες!

 Άρθρο της Χριστίνας Κοραή

  • Στο ίδιο νησί που καταγράφει ρεκόρ μαϊμού- αναπήρων (!), συνέβη και το άλλο: ξενοδόχοι με μονάδες που έφταναν τα 6.200 τετραγωνικά μέτρα, πλήρωναν δημοτικά τέλη για 60 τ.μ όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο δήμαρχος Στέλιος Μποζίκης! Αγροικία 20 τμ. «τροφοδοτούσε» με ρεύμα βίλα 880 τμ. με πισίνα, 15.000 κτίρια ηλεκτροδοτούνταν χωρίς ρολόι της ΔΕΗ με το ρεύμα του… γείτονα κλπ.
  • Δεκάδες χιλιάδες συντάξεις – μαϊμού με τους δικαιούχους να έχουν γίνει καπνός, εντοπίζονται στην απογραφή που ξεκίνησε το υπουργείο Εργασίας στα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΙΚΑ, δημόσιο κλπ).
  • Πέντε φίλες, υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, έστησαν κομπίνα παράνομων επιδομάτων που στοίχισε στο Ταμείο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Μοίραζαν ψίχουλα και έκτιζαν βίλες. Οι συνάδελφοι τους τις έβλεπαν να πλουτίζουν από το μισθό του δημοσίου – όπως ακριβώς έβλεπαν και στο ΠΑΣΟΚ τον Άκη Τσοχατζόπουλο να πλουτίζει από το μισθό του βουλευτή- και κανείς δεν υποψιαζόταν τίποτα!! Ούτε οι προϊστάμενοί τους κατάλαβαν τίποτα τόσα χρόνια!!
  • Άλλη αμαρτωλή ιστορία η Διεύθυνση Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης. Το φακελλάκι πήγαινε και ερχόταν- και ανάλογα ανεβοκατέβαιναν οι φάκελλοι. Έπρεπε να καταγγείλει δημόσια τον εκβιασμό που δεχόταν επιχειρηματίας για να βγει το σκάνδαλο στη δημοσιότητα και η νέα υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου να ξηλώσει όλη τη διεύθυνση και να αρχίσει έλεγχος των τραπεζικών τους καταθέσεων και του «πόθεν έσχες» τους. Και εδώ κανείς δεν άκουγε, δεν ήξερε, δεν έβλεπε τίποτα τόσα χρόνια!!
Θα ήθελα πολύ να μάθω πού διαφέρουν όλα αυτά τα βρώμικα συστήματα διαφθοράς από την ιταλική μαφία. Πρόκειται για καθαρά οργανωμένο οικονομικό έγκλημα το οποίο είχε απλώσει τα πλοκάμια του σχεδόν παντού. Δεν υπάρχει πέτρα να σηκώσεις και να μη βρεις διαφθορά, είπε χαρακτηριστικά ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον «Σκάϊ».
Την ίδια, ώρα, βέβαια υπήρχε γύρω από αυτά τα μαφιόζικα συστήματα και ένας κοινωνικός ή επαγγελματικός περίγυρος που τόσα χρόνια ήξερε αλλά δεν μιλούσε. Και τα άφηνε ελεύθερα όχι απλά να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, αλλά να βάζουν βόμβες στα θεμέλια ενός ασφαλιστικού συστήματος και μιας οικονομίας που έφτασε στη χρεοκοπία.
Αθωώνω τους πολιτικούς; Όχι βέβαια. Τους άφησαν απλώς τελευταίους. Επίλεκτα μέλη αυτής της άρρωστης κοινωνίας είναι. Ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης Μάρκος Μπόλαρης είπε ότι υπήρχαν και βουλευτικά μπιλιετάκια για να δοθούν τα επιδόματα- μαϊμού. Υπουργοί ήταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι στα Ταμεία που μοίραζαν τις μαϊμού-συντάξεις και στις αμαρτωλές υπηρεσίες. Με την ανοχή, τη συνενοχή και τη συμμετοχή τους κτίστηκε το σαθρό οικοδόμημα.
Έστω και τώρα, πάντως, άρχισε να διαφαίνεται μια κάποια πολιτική βούληση να κλείσουν οι πληγές της διαφθοράς και της κατάχρησης του δημόσιου χρήματος. Επίσης, έστω και τώρα, άρχισαν να ανοίγουν και τα στόματα. Αν δεν έρθει η αυτοκάθαρση ούτε τώρα που φτάσαμε στον πάτο, ε τότε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας…

πηγή: www.aixmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: