Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Οταν ο τσιμεντόλιθος δεν… βρήκε τον Βαλβέρδε!!

Οταν ο τσιμεντόλιθος δεν… βρήκε τον Βαλβέρδε
Εχει γραφτεί πολλές φορές και πλέον όλο και από περισσότερους, ότι ο άνθρωπος είναι κύριος. Από τους ελάχιστους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως και μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη στο περσινό πρωτάθλημα, έτσι και μετά το φετινό στο ΟΑΚΑ δεν είπε κουβέντα για ποδόσφαιρο, αλλά έβγαλε τον προβληματισμό του.



Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.

Ηταν λοιπόν φυσικό, αυτός ο προβληματισμός, να συνδεθεί άμεσα από τους δημοσιογράφους με την παραμονή του στην Ελλάδα για μία ακόμη χρονιά. Και ορθώς, διότι είναι αλήθεια ότι ένας από τους μεγάλους ενδοιασμούς του είναι αυτός. Και μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ, έγινε ακόμη μεγαλύτερος.

Και θα σας περιγράψω δύο περιστατικά που συνέβησαν πρόσφατα για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ. Οσο καιρό ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι στην Ελλάδα ποτέ δεν πήρε μετά τη λήξη του ματς τηλέφωνο ο ίδιος είτε τον Κόκκαλη, είτε τον Μαρινάκη. Ποτέ, με εξαίρεση μόνο έναν αγώνα. Αυτόν με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο πριν από περίπου ένα μήνα. «Σήμερα λίγο έλειψε να μην βγω περπατώντας από αυτό το γήπεδο. Πήγαινα προς τα αποδυτήρια όταν μία τεράστια πέτρα έπεσε εκατοστά δίπλα μου. Αν με είχε βρει στο κεφάλι, που αυτός ήταν προφανώς ο στόχος όποιου την έριξε, σίγουρα τώρα δεν θα μιλούσαμε μαζί» ήταν η φράση του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξαφνιάστηκε όταν είδε το κινητό του να χτυπάει και να γράφει το όνομα Βαλβέρδε.

Ο Ισπανός εμμέσως πλην σαφώς από εκείνο το απόγευμα είχε συνδέσει την απόφαση παραμονής του στην Ελλάδα με τέτοιου είδους φαινόμενα. Θα θυμάστε που σας είχα ξαναγράψει ότι ο Βαλβέρδε αδυνατεί να εξηγήσει αυτά τα φαινόμενα. Αδυνατεί να κατανοήσει όσα γίνονται στην Τούμπα, στο Καραϊσκάκη πέρυσι, στο ΟΑΚΑ και πλέον και στο Ηράκλειο. Και αντιλαμβάνεται ότι και επειδή δεν υπάρχει θέληση να αντιμετωπιστούν και επειδή η οικονομική κρίση στη χώρα έχει σχέση με αυτή τη μορφή βίας, ότι το πράγμα συνεχώς θα χειροτερεύει.

Στο Ηράκλειο σοκαρίστηκε γιατί κανείς δεν τον είχε προετοιμάσει. Κάθε φορά που ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε μία έδρα που υπάρχει κίνδυνος επεισοδίων ο Βαλβέρδε είναι ενήμερος. Για το Ηράκλειο δεν του είχαν πει τίποτα και πραγματικά σοκαρίστηκε. Είχε μάλιστα και την εικόνα της φιλόξενης Κρήτης, του νησιού που πας διακοπές και οι άνθρωποι σε προσέχουν σαν να είσαι δικός τους άνθρωπος και όταν είδε τον τσιμεντόλιθο να σκάει 20 εκατοστά δίπλα του και να περνάει ξυστά από το κεφάλι του έμεινε άναυδος.

Από τότε οι διοικούντες τον Ολυμπιακό προσπαθούσαν να πείσουν τον Ερνέστο ότι το περιστατικό στην Κρήτη ήταν άτυχο και ότι γίνονται προσπάθειες για να καλυτερεύσουν τα πράγματα. Την Κυριακή το βράδυ στο Ρέντη όταν συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο Βαλβέρδε είχε το βλέμμα της απογοήτευσης, παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού που ήξερε που οφείλονταν αυτό το βλέμμα προσπάθησε να τον κάνει να χαμογελάσει και τα κατάφερε προς στιγμή. «Χειρότερα στο ΟΑΚΑ ή το Ηράκλειο;» ήταν η ερώτηση του προς τον Βαλβέρδε. Ο Ερνέστο χαμογέλασε και απάντησε. «Θα πρέπει να φτιάξω μία λίστα επικινδυνότητας, το σίγουρο είναι ότι θα βάλω και άλλα γήπεδα».

Το χαμόγελο όμως έφυγε γρήγορα από τα χείλη του, όταν αμέσως μετά είπε. «Στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ, πάλι στο ίδιο γήπεδο θα πάμε ε;». Δεν ξέρω γιατί, αλλά αρκετοί από τους αυτόπτες μάρτυρες του διαλόγου, εκτιμούσαν ότι το ύφος του Βαλβέρδε, ήταν σαν να έλεγε «άντε θα το ζήσω ξανά και αυτό, αλλά για τελευταία φορά…».
πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: