Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ιωαννίδης: «Τέλος στο πολιτικό κόστος »!

Στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή «Tρίτο Hμίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Ιωννίδης, αναλύοντας τις σκέψεις του για το πως μπορεί η Πολιτεία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, ενώ τόνισε πως χρειάζεται κάθε θυσία από όλους ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Ο.Α.Κ.Α είπε:

"Εγώ ήμουν στην Κύπρο, και δυστηχώς πέρασαν παντού αυτές οι θλιβερές εικόνες. Αυτό που γίνεται είναι εις βάρος της ίδιας της χώρας, και το χειρότερο είναι πως δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε. Επειδή ο Παναθηναϊκός έχανε με 0-1 και το πρωτάθλημα έδειχνε να τελείωνε αν ο αγώνας τελείωνε με το σκορ αυτό, μερικοί αποφάσισαν να τα κάνουν όλα αυτά, και μάλιστα δίπλα στους επισήμους, και απορώ πώς βρέθηκαν σε εκείνο το σημείο".

Για το σχέδιο καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα τόνισε:

"Το τελευταίο σχέδιο που έχει περάσει δίνει ευθύνη στα αρμόδια σωματεία για την πρόληψη βίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όπως και στην μετακίνηση των φιλάθλων στο γήπεδο.

Φαίνεται πως προχθές κάποια άτομα πήγανε εκεί μόνο για να κάνουν επεισόδια. Υπάρχει λοιπόν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που επιδίδει ευθύνες στις ομάδες. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε την μεταρτοπή ευθυνών από το αυτοδιοίκητο στα αρμόδια σωματεία.

Ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί και για φέτος και για του χρόνου, οπότε είναι μια ευκαιρία για να παραδειγματιστούν όλοι από αυτή την τιμωρία".

Όσον αφορά την στάση της Ελληνικής Αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις είπε:

"Ένας βασικός πυλώνας της δημοκρατίας είναι η ασφάλεια. Πολλοί μπορεί να μην φταίνε να πληρώσουν όλα αυτά που είδαμε. Παράλληλα είδαμε και την προηγούμενη φορά στα επεισόδια να καταστρέφονται ιστορικά μνημεία στην Αθήνα. Πρέπει κάποια στιγμή η Αστυνομία να δράσει για να έχουμε ένα αποτέλεσμα.

Σε μία τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτικό κόστος, γιατί δεν θα καταφέρουμε να λύσουμε τίποτα. Πρεπει να κάνουμε μεγάλες θυσίες για να λυθεί το πρόβλημα. Πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να αντιμετωπίσουμε την βία.

Για τις ποινές που επρόκειτο να υπάρξουν είπε:
"O εισαγγελέας έχει θέσει ήδη δύο κακουργήματα, άλλα τόσα αδικήματα. Περιμένουμε πολύ αυστηρές ποινές. Κάποτε πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το πρόβλημα".

Για το θέμα της αναβολής της προσεχής αγωνιστικής σχολίασε:
"Δεν πιστεύω ότι έχει καμία σχέση η αναβολή της αγωνιστικής. Δεν βλέπω καμία διαφορά. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μύριζε μπαρούτι μέρες πριν αλλά δεν αναβλήθηκε. Από την στιγμή που ο άλλος κουβαλάει πολεμοφόδια, αναμενόμενο είναι να συμβούν όλα αυτά. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε όλα αυτά".

Τέλος, για το θέμα των καμερών μέσα στα γήπεδα είπε:

"Αυτονόητο είναι πως πρέπει να λειτουργήσουν κάμερες στα γήπεδα. Έχουν τοποθετηθεί εδώ και δύο χρόνια, και εποπτεύονται απο αστυνομικούς. Πρέπει να ισχύσει το ηλεκτρονικό εισητήριο. Πρέπει να ξέρουμε εκ των προτέρων ποιος είναι αυτός που θα παραβιάσει και να τιμωρηθεί αναλόγως".

Δεν υπάρχουν σχόλια: