Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πρέσινγκ σε Ουζουνίδη για να ανανεώσει!!


Πρέσινγκ σε Ουζουνίδη για να ανανεώσει

Την πίεση της διοίκησης του Πανιωνίου για να ανανεώσει το συμβόλαιο του δέχεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο ίδιος πάντως διαμηνύει ότι είναι νωρίς για τέτοιες συζητήσεις.

Στον Πανιώνιο είναι σαφώς ικανοποιημένοι από όσα έχει καταφέρει μέχρι τώρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης και θέλουν να ανανεώσουν όσο το δυνατόν συντομότερα το συμβόλαιο του.

Σύμφωνα με τη «Sportday», ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τη διοίκηση για το θέμα του συμβολαίου του, με τον ίδιο να ξεκαθαρίζει ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνει αυτή η κουβέντα.

Οι άνθρωποι του «ιστορικού» ξεκαθάρισαν την επιθυμία του να παραμείνει στην ομάδα, αλλά του ζήτησαν μια πρώτη απάντηση μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «είπαν» Αλαφούζος – Στραματσόνι!!


Τα «είπαν» Αλαφούζος – Στραματσόνι

Συναντήθηκαν χθες στο προπονητήριο του Παναθηναϊκού οι Αλαφούζος και Στραματσόνι.

Γιάννης Αλαφούζος και Αντρέα Στραματσόνι συναντήθηκαν χθες προπονητήριο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί την επομένη του αγώνα με την SKODA Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του τριφυλλιού χαιρέτησε τους παίκτες της ομάδας οι οποίοι αποχωρούσαν εκείνη την στιγμή μετά το τέλος της προπόνησης.

Στη συνέχεια οι δύο τους τα είπαν για αρκετή ώρα με τον Γιάννη Αλαφούζο να επισημαίνει στον Ιταλό την ανάγκη πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν σύμφωνος σε όλα επισημαίνοντας –μάλιστα- στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού ότι και εκείνος θέλει μια διάκριση στο Κύπελλο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γερμανικό ενδιαφέρον για Κίτσιου!!


Γερμανικό ενδιαφέρον για Κίτσιου

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρίσκονταν άνθρωποι των Βέρντερ και Μάιντς, προκειμένου να τσεκάρουν την περίπτωση του Στέλιου Κίτσιου.

Ενδιαφέρον από τη Γερμανία, φαίνεται πως υπάρχει για τον Στέλιο Κίτσιου για τον οποίο βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» σκάουτερ για να τσεκάρουν την περίπτωση του.

Στο ματς τον Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκαν άνθρωποι τόσο της Μάιντς όσο και της Βέρντερ Βρέμης που παρακολούθησαν από κοντά τον δεξιό μπακ του «δικεφάλου του Βορρά».

Ο παίκτης που προέρχεται από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, έχει συμβόλαιο με τον «δικεφάλου του Βορρά» μέχρι το 2018.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα «βαριά χαρτιά» δε βγήκαν στο… τραπέζι!!


Τα «βαριά χαρτιά» δε βγήκαν στο… τραπέζι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ορισμένα «όπλα» του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα ο Φορτούνης, ο Ντουρμάζ και ο Ιντέγε δεν «μπήκαν» στο… πετσί του ρόλου στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Μάρκο Σίλβα είναι προπονητής που δεν “κρύβεται πίσω απ' το δάχτυλο του”. Όταν η εικόνα της ομάδας του δεν είναι καλή θα το πει, θα το παραδεχθεί.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δεν θα προσπαθήσει να κάνει το...άσπρο μαύρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλή εμφάνιση ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στάθηκε στην κακή βραδιά ορισμένων παικτών του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως τα “βαριά χαρτιά” των Πειραιωτών έμειναν εκτός ματς και αυτό δεν έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πετύχει μια νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες υπήρχαν, ειδικά μάλιστα απ' τη στιγμή που οι Πειραιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Ελαμπντελαουί.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ορισμένα “όπλα” του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα ο Φορτούνης, ο Ντουρμάζ και ο Ιντέγε δεν “μπήκαν” στο...πετσί του ρόλου στο χθεσινό παιχνίδι. Και ο ρόλος των παικτών που προαναφέραμε είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός σε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία και το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ήταν προφανές πως ο Τούντορ θα προσπαθούσε να κλείσει τους “διαδρόμους” προς τον Φορτούνη και ο Σίλβα περίμενε πως η ομάδα του θα έβρισκε λύσεις από τα δύο άκρα με Ντουρμάζ και Πάρντο για ν' απειλήσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Ο Πάρντο δεν ήταν κακός, είχε διάθεση, είχε και βοήθειες από τον Ομάρ, αλλά απ' την άλλη πλευρά ο Σουηδός ήταν σε κακή βραδιά. Την ίδια στιγμή ο Ιντέγε κινούνταν διαρκώς εκτός περιοχής αλλά ο Φορτούνης είχε “χάσει μέτρα” στο γήπεδο (στην προσπάθεια του να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του) και δεν ήταν σε θέση να παίξει σε ρόλο δεύτερου φορ, εκμεταλλευόμενος κάποιο κενό χώρο.

Μια φορά έγινε αυτό, με την κεφαλιά του Έλληνα άσου στο δεύτερο μέρος (έγινε και με τον Φουστέρ προς το φινάλε του ματς) και ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην επίτευξη του δεύτερου γκολ.

Με τους τρεις εκ των τεσσάρων μέσων κι επιθετικών “εκτός” ματς ήταν δύσκολο να βρει η ομάδα του λιμανιού τον τρόπο ν' απειλήσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Αν σε αυτά που προαναφέραμε προσθέσει κάποιος την αδυναμία του Ολυμπιακού να βγάλει κόντρα και τις κακές εκτελέσεις των “στημένων”, διαπιστώνει γιατί οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν να φτάσουν σ' επίπεδα υψηλής απόδοσης.

Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει πως ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ (πολύ) εύκολα, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα. Τώρα αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον ίδιο και την ομάδα του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφεση για Ζέκα με επιχείρημα... Μπερμπάτοφ!!


Έφεση για Ζέκα με επιχείρημα... Μπερμπάτοφ

Την περίπτωση μείωσης της ποινής του Μπερμπάτοφ θα χρησιμοποιήσουν στον Παναθηναϊκό ως επιχείρημα, στην έφεση που αναμένεται να κατατεθεί για την αποβολή του Κάρλος Ζέκα.


Με τέσσερις αγωνιστικές θα τιμωρηθεί κατά πάσα πιθανότητα ο Κάρλος Ζέκα, μετά την αποβολή του στο ματς με τη Ξάνθη, γεγονός που δημιουργεί πονοκέφαλο στον Αντρέα Στραματσόνι που βλέπει το απουσιολόγιο του να γεμίζει.

Ωστόσο στον Παναθηναϊκό δεν σκοπεύουν να αφήσουν το θέμα να περάσει έτσι, αφού σύμφωνα με τη «Live Sport», οι «πράσινοι» περιμένουν την οριστικοποίηση της ποινής, για να καταθέσουν στη συνέχεια έφεση.

Μάλιστα το νομικό τμήμα της πράσινης ΠΑΕ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα την υπόθεση Μπερμπάτοφ, για να μειωθεί η ποινή του Πορτογάλου.

Στην περίπτωση του Μπερμπάτοφ η ποινή τριών αγωνιστικών, μειώθηκε στις δύο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πράνιτς: «Στον τελικό θα δούμε ποιος είναι καλύτερος»


Πράνιτς: «Στον τελικό θα δούμε ποιος είναι καλύτερος»

Σύνθημα πρόκρισης του Παναθηναϊκού στον τελικό έδωσε ο Ντάνιελ Πράνιτς μετά την ήττα από την Ξάνθη.

Πεισμωμένος μετά τα όσα συνέβησαν στο σαββατιάτικο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη παρουσιάστηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς, σύμφωνα με όσα γράφει σήμερα η «Live Sport».

Μάλιστα, ο Κροάτης έδωσε το σύνθημα για την παρουσία του «τριφυλλιού» στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου και θα δώσει απαντήσεις σε όλες τις κατευθύνσεις.

«Θα μας κάνει καλό αυτό που έγινε γιατί θα μας πεισμώσει για το Κύπελλο. Δεν φοβάμαι για την Τετάρτη, θα παίξουμε αποφασιστικά και θα νικήσουμε», ανέφερε αρχικά ο διεθνής άσος και στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον λόγο που αδικούνται μόνιμα οι «πράσινοι»:

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να καταλάβω. Μείναμε τόσους βαθμούς πίσω και πάλι συμβαίνουν τα ίδια. Πραγματικά είναι ανεξήγητα. Γι΄ αυτό θα περάσουμε στο Κύπελλο και θα τους βρούμε στον τελικό. Ένας με έναν, να δούμε ποιος είναι καλύτερος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Μάνταλο για δύο αγώνες η ΑΕΚ!!


Χωρίς Μάνταλο για δύο αγώνες η ΑΕΚ

Επτά κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Πέτρος Μάνταλος στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και θα χρειαστεί να απουσιάσει σε δύο από τους επόμενους τέσσερις αγώνες της ΑΕΚ.

Σε δύο από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΚ θα χρειαστεί να απουσιάσει ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος αντίκρισε την 7η κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα, στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Στους επόμενους τέσσερις αγώνες η «Ένωση» θα κληθεί να αντιμετωπίσει Ολυμπιακό, Ηρακλή, Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης, με τον Γκουστάβο Πογέτ να είναι εκείνος που θα αποφασίσει σε ποια ματς θα απουσιάσει ο διεθνής άσος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στραματσόνι: «Έχω καταλάβει τι συμβαίνει – Να είστε ψύχραιμοι»


Στραματσόνι: «Έχω καταλάβει τι συμβαίνει – Να είστε ψύχραιμοι»

Μεγαλύτερη ψυχραιμία και λιγότερο εκνευρισμό ζήτησε ο Αντρέα Στραματσόνι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εν όψει και της συνέχειας των υποχρεώσεών τους.

Ομιλία στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού απηύθυνε ο Αντρέα Στραματσόνι στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, ύστερα από τα όσα συνέβησαν στη σαββατιάτικη αναμέτρηση με τη Ξάνθη στη Λεωφόρο.

«Είναι λογικό, όταν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις, να εκνευρίζεστε και είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε. Ο διαιτητής έκανε δύο πολύ μεγάλα λάθη, που καθόρισαν το αποτέλεσμα. Όμως, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για τα δικά μας λάθη. Δεν παίξαμε σωστά και δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Πρέπει να βελτιωθούμε και να διορθώσουμε αυτά που δεν κάναμε καλά», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Θέλω να είμαστε πιο ήρεμοι, γιατί δίνουμε δικαιώματα. Έχω καταλάβει τι συμβαίνει, αλλά εμείς πρέπει να προστατευτούμε. Προσπαθήστε να είστε ψύχραιμοι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάρ: «Συνεχίζουμε…» (pic)


Ομάρ: «Συνεχίζουμε…» (pic)

Χαρούμενος για τη νίκη (1-0) του Ολυμπιακού και για το γεγονός ότι σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ομάρ Ελαμπντελαουί σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Δύσκολο παιχνίδι, όμως η δουλειά έγινε! Είμαι χαρούμενος που σκόραρα επίσης! Συνεχίζουμε…», ήταν το σχόλιο του Ομάρ Ελαμπντελαουί στο Twitter μετά τη νίκη με σκορ 1-0 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Δείτε την ανάρτηση του Νορβηγού μπακ-χαφ




*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι σκέψεις Κοντονή για το πρωτάθλημα και οι πιθανότητες διακοπής!!


Οι σκέψεις Κοντονή για το πρωτάθλημα και οι πιθανότητες διακοπής

Από σήμερα Δευτέρα θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και θα δει πως θα κινηθεί, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

Η πάταξη της βίας αποτελεί ένα πολύ βασικό μέλημα του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε στον OTE TV στο πλαίσιο της κοπής πίτας του ΣΕΠΚ, τόνισε ότι ο νόμος θα τηρηθεί από το Α ως το Ω. Παράλληλα, σύμφωνα με την εκπομπή Kick Off του ΣΚΑΪ, ο Υφυπουργός σκέφτεται τη διακοπή του Πρωταθλήματος, μετά και τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, από τα οποία είναι πιθανόν να προκύψει τιμωρία για την ΑΕΚ. Από το περιβάλλον του Κοντονή προκύπτει ότι δεν υπάρχει κάποια σκέψη ξεκάθαρη προς το παρόν. Από σήμερα Δευτέρα θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα και θα δει πως θα κινηθεί, χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα.

Ο Κοντονής δήλωσε: «Δε θέλω να κατακρίνω τους οπαδούς που υποστηρίζουν τις ομάδες τους- ορισμένες φορές με ιδιαίτερη ζέση, βέβαια-, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι στο χώρο του αθλητισμού, και ιδιαίτερα σε μια συνάντηση δύο ομάδων, κάποιος θα κερδίσει και κάποιος θα χάσει.

Δεν μπορούν οι οπαδοί να διαμορφώνουν το αποτέλεσμα. Πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι αθλητές και δευτερευόντως οι διαιτητές που προσπαθούν και πρέπει να προσπαθούν να τηρήσουν τους κανονισμούς.

Όπου υπάρχουν προβλήματα υπάρχουν και τα όργανα της δικαιοσύνης, τα οποία κρίνουν με αντικειμενικότητα και νηφαλιότητα. Πρέπει να εγκαταλείψουν όσοι έχουν στο νου τους ότι διεκδικούν κάτι, διότι δεν προσφέρουν τίποτα στις ομάδες τους, αλλά αντιθέτως τις καταστρέφουν. Νομίζω ότι τα τελευταία γεγονότα πείθουν και τον πιο κακόπιστο».

Σε ερώτηση για τη νομοθεσία και το πόσο ξεκάθαρη είναι σε περιπτώσεις όπως οι φωτοβολίδες, τόνισε: «Για τα ζητούμενα που θέτετε πρέπει να ενεργοποιηθεί το σύνολο της κοινωνίας, γιατί είναι θέμα παιδείας. Δεν μπορεί να βρίσκονται 1-2 άνθρωποι στο έλεος των οπαδών, οι οποίοι κινούνται ομαδικά και κατά δεκάδες για να χτυπήσουν έναν άνθρωπο. Όπου υπάρχουν κενά, θα πρέπει να διορθωθούν.

Επειδή θέσατε το θέμα με τις φωτοβολίδες, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής: μια φωτοβολίδα ευθείας βολής στοχεύει κάποιον και μπορεί να τον πλήξει θανάσιμα. Άλλο μια φωτοβολίδα στον ουρανό και αυτός που τη ρίχνει δεν έχει ανθρωποκτόνο διάθεση και άλλο μίας ευθείας βολής.

Πρέπει κάθε φορά να επανεξετάζονται τα δεδομένα, με τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψήφιση του νόμου το Μάιο. Υπήρχαν τρομερά κενά στη νομοθεσία και προσπαθούμε να τ' αντιμετωπίσουμε.

Δε θα κάνουμε πίσω από αυτό που έχουμε χαράξει. Δεν μπαίνει σε ζυγαριά ή σε διαπραγμάτευση η αντιμετώπιση της βίας. Ο νόμος θα τηρηθεί από το Α μέχρι το Ω».

Πηγή: protothema.gr

Βίντεο από τις συμπλοκές στο Ατρόμητος-ΑΕΚ!!!


Βίντεο από τις συμπλοκές στο Ατρόμητος-ΑΕΚ!

Δείτε βίντεο μέσα από την κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ την στιγμή των επεισοδίων με τους οπαδούς του Ατρόμητου στο Περιστέρι.

Ενδεικτικό της έντασης που επικράτησε στο Περιστέρι λίγο πριν αλλά και μετά τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ είναι το βίντεο που «ανέβασε» ένας οπαδός της Ένωσης στο διαδίκτυο.

Σε αυτό φαίνεται η στιγμή που οι οπαδοί των γηπεδούχων έχουν πλησιάσει την κερκίδα που φιλοξενούσε τον κόσμο των «κιτρινόμαυρων» και ανταλλάσσουν... καθίσματα και αντικείμενα με μερίδα εξ αυτών που έχουν βγει από τον χώρο.

Λίγο αργότερα, οπαδοί της ΑΕΚ, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ένας σεκιούριτι του γηπέδου βγήκε απ' την μεταλλική πόρτα, την έσπρωξαν πριν προλάβει να την σφραγίσει και εισέβαλαν στον στίβο, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να υποχωρούν. Στο σημείο αυτό επεμβαίνει μια διμοιρία των ΜΑΤ, με τους Αστυνομικούς να προχωρούν σε συλλήψεις ενώ νωρίτερα προηγήθηκαν μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των ανεγκέφαλων.











*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήγμα με Ρίβερς!!


Πλήγμα με Ρίβερς

Εκτός για 4-6 εβδομάδες με κάταγμα στο χέρι θα μείνει ο Όστιν Ρίβερς των Κλίπερς.

Ο Όστιν Ρίβερς υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι στον αγώνα των Κλίπερς με τους Τίμπεργουλβς.

Οι ιατρικές εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα μείνει εκτός δράσης για 4-6 εβδομάδες.

Ο γιος του προπονητή της ομάδας, Ντοκ Ρίβερς, είχε φέτος 8,1 πόντους, 1,8 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο, σε αναπληρωματικό ρόλο στο Λος Άντζελες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άστοχος μεν, νικητής δε ο Ντόρσεϊ!!


Άστοχος μεν, νικητής δε ο Ντόρσεϊ

Το Oregon του Τάιλερ Ντόρσεϊ επικράτησε της Utah παρά την κακή βραδιά του 19χρονου διεθνούς γκαρντ.

Νίκη με 76-66 επί της Utah πανηγύρισε το Oregon για το NCAA παρότι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα.

Ο 19χρονος σούτινγκ γκαρντ είχε 3 πόντους με κακά ποσοστά (1/3 τρίποντα, 0/3 δίποντα), ενώ συμπλήρωσε τη στατιστική του με 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Ο Καναδός Ντίλον Μπρουκς με 30 πόντους και 9 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Πάρντο αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7!!

Στα αδικοχαμένα παιδιά της Θύρας 7 αφιέρωσε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ με 1-0, ο Φελίπε Πάρντο.

Ο Πάρντο αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα της Θύρας 7Μεγάλη χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος αγωνίστηκε για 83 λεπτά κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά» και αφιέρωσε την επιτυχία της ομάδας του στα θύματα της Θύρας 7.

«Μία μεγάλη νίκη αφιερωμένη στον κόσμο μας και στα 21 παιδιά που βρίσκονται στον ουρανό», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο λογαριασμός.

Una gran victoria dedicada a la Hinchada y los 21 Hinchas q están en el Cielo ⚪️⚽️#21 #Derby #olympiacos #greatjob #welldoneboys #1981
Δημοσιεύτηκε από Felipe Pardo 90 στις Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016



*Πηγή: sport-fm.gr*

Μιλιβόγεβιτς: «Η ΑΕΚ είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα»


Μιλιβόγεβιτς: «Η ΑΕΚ είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα»

Ως τη δεύτερη καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, πίσω από τον Ολυμπιακό, χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς, ενόψει και του αγώνα των δύο ομάδων την επόμενη αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός... πάει από Δικέφαλο σε Δικέφαλο και ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς αναφέρθηκε στο επόμενο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας την Ένωση ως την δεύτερη καλύτερη ομάδα της Σούπερ Λίγκας πίσω από τους ερυθρολεύκους.

«Ο ΠΑΟΚ δεν μας απείλησε, μερικές φορές απλώς έτσι βγαίνουν τα παιχνίδια σε εμάς», είπε αρχικά ο Σέρβος χαφ και μετά αναφέρθηκε στο νέο ντέρμπι που ακολουθεί: «Θα είναι πολύ δύσκολο ματς, θεωρώ πως η ΑΕΚ είναι η καλύτερη ομάδα μετά από εμάς στο πρωτάθλημα».

Όσο για το αν τα δύο «κολλητά» ντέρμπι κρατούν σε εγρήγορση τον Ολυμπιακό για τους αγώνες με την Άντερλεχτ στο Europa League, ήταν ξεκάθαρος: «Ναι, μας διατηρούν σε υψηλό επίπεδο».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τιμή σε Διαμαντίδη!! (pics)


Τιμή σε Διαμαντίδη (pics)

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης βραβεύτηκε από τον Κολοσσό Ρόδου και αποθεώθηκε στο κατάμεστο Βενετόκλειο για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Διανύει την τελευταία σεζόν της σπουδαίας καριέρας του και (σχεδόν) σε κάθε γήπεδο που πάει, άπαντες τον αποθεώνουν και του υποκλίνονται.

Η Ρόδος δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, με το κλειστό να είναι sold out (και) για χάρη του και και να του χαρίζει το standing ovation που του αξίζει!

Η ΚΑΕ Κολοσσός με τη σειρά της, βράβευσε τον μεγάλο αρχηγό του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά και την... κληρονομιά που θ' αφήσει σε λίγους μήνες.

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το αιχμηρό ποστάρισμα του ΠΑΟΚ για Μποτία!!


Το αιχμηρό ποστάρισμα του ΠΑΟΚ για Μποτία

Σε μια από τις επίμαχες φάσεις του Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ αναφέρεται ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο Instagram.

Με ειρωνικό τρόπο σχολίασε η ΠΑΕ ΠΑΕΟΚ τη φάση του Μποτία με τον Μπερμπάτοφ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μια απλή, καθαρή διεκδίκηση της μπάλας...»


Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης PAOK FC OFFICIAL (@paok_fc) στις






*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνη της παίζει η Παρί!! (video)


Μόνη της παίζει η Παρί! (video)

Το… τρένο της Παρί Σεν Ζερμέν δεν σταμάτησε ούτε στην Μασσαλία, με τους Παριζιάνους να νικούν 2-1 την Μαρσέιγ, στο «clasico» του γαλλικού πρωταθλήματος!

Ποια να συγκριθεί μαζί της!

Ούτε η Μαρσέιγ στάθηκε ικανή να σταματήσει την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία συνεχίζει την αήττητη πορεία της στη Ligue 1, επικρατώντας 2-1 στο «clasico»! Μάλιστα, αυτή ήταν η 12η φετινή εκτός έδρας νίκη για τους Παριζιάνους, οι οποίοι ισοφάρισαν έτσι την καλύτερή τους επίδοση μακριά από το «Παρκ ντε Πρενς».

Μόνο για ένα ημίχρονο ήταν ανταγωνιστική η ομάδα του Μίτσελ, η οποία στο 25’ έφερε το ματς στα ίσα με τον Καμπελά, ύστερα από το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς μόλις από το 3ο λεπτό.

Στο δεύτερο, οι πρωταθλητές έγιναν πιο πιεστικοί, με τον Άνχελ Ντι Μαρία να τους δίνει εκ νέου το προβάδισμα στο 71ο λεπτό και ουσιαστικά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.



Αναλυτικά η 25η αγωνιστική

Σάββατο (06/02)


Μονακό-Νις 1-0
(81’ Μπακαγιόκο)

Ανζέ-Λιόν 0-3
(13’ Ζαλέ, 47’ Γκεζάλ, 81’ Τολισό)
Λοριάν-Μονπελιέ 1-1
(49’ Καμπό – 45+2’ Μπεριγκό)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Γκινγκάμπ 0-0
Μπαστιά-Τρουά 2-0
(10’, 83’ πεν. Αγιτέ)
Καέν-Ρεμς 0-2
(20’ Τακαλφρέντ, 63’ Ονιάνγκ)
Τουλούζ-Ναντ 0-0

Κυριακή (07/02)

Λιλ-Ρεν 1-1
(42’ Έντερ-88’ πεν. Ντεμπελέ)

Μπορντό-Σεντ Ετιέν 1-4
(10’ Γιαμπέρ-4’ Παζό, 7’ Τανάν, 70’ Σόντερλουντ, 75’ Ρου)

Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-2
(25’ Καμπελά-3’ Ιμπραΐμοβιτς, 71’ Ντι Μαρία)

Η επόμενη (26η) αγωνιστική:
Παρασκευή 12/2
Ρεν-Ανζέ (21.30)

Σάββατο 13/2
Παρί Σεν Ζαρμέν-Λιλ (18.00)
Γκαζελέκ Αζαξιό-Τρουά (21.00)
Γκινγκάμπ-Μπορντό
Ναντ-Λοριάν
Μονπελιέ-Τουλούζ
Ρεμς-Μπαστιά

Κυριακή 14/2
Λιόν-Καέν (15.00)
Σεντ Ετιέν-Μονακό (18.00)
Νις-Μαρσέιγ (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν ξεκολλάει με τίποτα η Ρόμα!!


Δεν ξεκολλάει με τίποτα η Ρόμα

Την αντεπίθεση για το Champions League συνεχίζει η Ρόμα. Οι τζιαλορόσι επικράτησαν 2-1 κόντρα στη Σαμπντόρια στο Ολίμπικο, έκαναν το 3/3 και μείωσαν στους 2 βαθμούς την απόσταση από την 3η Φιορεντίνα.

Το χαμένο έδαφος συνεχίζει να καλύπτει η Ρόμα. Η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι αν και δυσκολεύτηκε στο φινάλε, πήρε εν τέλει τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στη Σαμπντόρια στο Ολίμπικο.

Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα, οι τζιαλορόσι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα σε ιδανικό σημείο με τον Φλορέντσι, στο φινάλε του ημιχρόνου (45'). Οι γηπεδούχοι αγκάλιασαν τη νίκη με τον Περότι να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 50ο λεπτό. Οι Γενοβέζοι, παρότι ξαναμπήκαν στο ματς σχετικά εύκολα, έπειτα από το αυτογκόλ του Πιάνιτς (57') δεν μπόρεσαν να σώσουν τον βαθμό. Σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Κώστας Μανωλάς, εκτός αποστολής ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης.

Έτσι, η Ρόμα έφτασε τους 44 βαθμούς και μείωσε την απόστασή της (2) από την Φιορεντίνα και την 3η θέση. Αντίθετα, η ομάδα του Μοντέλα έμεινε στην 17η θέση με 24.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο, 6/2

Μπολόνια-Φιορεντίνα 1-1
(63’ Τζιακερίνι - 59’ Μπερναρντέσκι)

Τζένοα-Λάτσιο 0-0

Κυριακή, 7/2 (16:00)

Βερόνα-Ίντερ 3-3
(13’ Ελάντερ, 16’ Πισάνο, 57’ Ιονίτα - 8’ Μουρίγιο, 61’ Ικάρντι, 78’ Πέρισιτς)

Μίλαν-Ουντινέζε 1-1
(48' Νιάνγκ - 17' Αρμέρο)

Φροζινόνε-Γιουβέντους 0-2
(73' Κουαδράδο, 90+1' Ντιμπάλα)

Νάπολι-Κάρπι 1-0
(69' Ιγκουαΐν πεν)

Σασουόλο-Παλέρμο 2-2
(45' Ντεφρέλ, 50' Μισιρόλι - 30' Βάσκεθ, 53' Ντούρντεβιτς)

Τορίνο-Κιέβο 1-2
(19' Μπενάσι - 34' Πέρες αυτ. 72' Μπίρσα πεν)

Αταλάντα-Έμπολι 0-0

Ρόμα-Σαμπντόρια 2-1
(45' Φλορέντσι, 50' Περότι - 57' Πιάνιτς αυτ.)

Η επόμενη αγωνιστική (25η)

Πέμπτη, 11/2

Λάτσιο-Βερόνα (21:45)

Παρασκευή, 12/2

Κάρπι-Ρόμα (21:45)

Σάββατο, 13/2

Έμπολι-Φροζινόνε (16:00)
Κιέβο-Σασουόλο (19:00)
Γιουβέντους-Νάπολι (21:45)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου (16:00)

Μίλαν-Τζένοα (13:30)
Παλέρμο-Τορίνο
Σαμπντόρια-Αταλάντα
Ουντινέζε-Μπολόνια
Φιορεντίνα-Ίντερ (21:45)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγιος Πολ!!


Άγιος Πολ

Ο Κρις Πολ πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν το Μαϊάμι πλησίασε και «καθάρισε» το ματς για τους Κλίπερς (93-100).

Τι κι αν άρχισε το παιχνίδι με 0/9 σουτ; Όταν χρειάστηκε, ο Κρις Πολ ήταν ο ηγέτης που ξέρουν οι Κλίπερς. Πέτυχε δύο σερί τρίποντα και σέρβιρε ένα έτοιμο κάρφωμα στον ΝτεΆντρε Τζόρνταν ρίχνοντας οριστικά στο καναβάτσο το Μαϊάμι που είχε πλησιάσει και οδηγώντας την ομάδα του στο 100-93.

Ο Πολ τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους και 7 ασίστ, ενώ 20 πόντους πρόσθεσε ο Τζαμάλ Κρόφορντ. Κρις Μπος, Ντουέιν Γουέιντ και Γκόραν Ντράγκιτς είχαν από 17 πόντους για τους γηπεδούχους, που πλησίασαν στους τρεις (83-86) τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος, αλλά όχι περισσότερο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χατζηϊσαίας: «Δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις μας»


Χατζηϊσαίας: «Δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις μας»

Στην αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησε, στάθηκε ο Δημήτρης Χατζηϊσαίας μιλώντας στη NOVA, μετά την ήττα του «δικεφάλου του βορρά» από τον Ολυμπιακό.

«Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο. Μετά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε λίγο τη μπάλα για να κάνουμε κάποιες φάσεις, όμως δεν τα καταφέραμε. Δεχτήκαμε ένα γκολ, όμως δεν το βάλαμε κάτω. Συνεχίσαμε και προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα γκολ. Δεν τα καταφέραμε. Την Πέμπτη έχουμε ματς Κυπέλλου με τον Πανιώνιο. Πιστεύω ότι θα πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα περάσουμε», δήλωσε αρχικά ο Δημήτρης Χατζηϊσαίας.

Για το τι σχεδίασαν στο ημίχρονο, τόνισε: «Είχαμε πει να κρατήσουμε περισσότερο την μπάλα και να κάνουμε περισσότερες φάσεις. Πιστεύω στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Δεχτήκαμε μία κόκκινη κάρτα αλλά συνεχίσαμε. Παίξαμε μπάλα, αλλά δεν καταφέραμε να τελειώσουμε τις φάσεις».

Για το ντεμπούτο του, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα σε μία μεγάλη ομάδα. Θα δώσω το 100% για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της, θα δουλέψω σκληρά και όλα θα πάνε καλά. Σιγά σιγά θα μάθω πώς παίζει η ομάδα και πιστεύω θα τα καταφέρω μια χαρά».

Πωρωμένος Λέτο: «Να κλείσω στόματα»!


Πωρωμένος Λέτο: «Να κλείσω στόματα»!

Γύρισε σπίτι και είναι καλά! Ο Σεμπάστιαν Λέτο έδειξε αποφασισμένος να «απαντήσει» στους επικριτές του στο γήπεδο, δήλωσε… αιώνια πιστός στον Παναθηναϊκό και μίλησε για την σχέση αγάπης με τον κόσμο.

Εδώ αγαπήθηκε, εδώ αγάπησε τον Παναθηναϊκό, εδώ επέστρεψε και εδώ θέλει να μείνει... για πάντα!

Σε μια συνέντευξη από καρδιάς, ο Σεμπάστιαν Λέτο δήλωσε έτοιμος να κλείσει στόματα επικριτών σχετικά με την αγωνιστική του κατάσταση, υποκλίθηκε στην υποδοχή και την αγάπη που του επιφύλαξε ο κόσμος και έστειλε σαφές μήνυμα: «Ναι, θέλω να κλείσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό»!

Όσο για την καλύτερη ανάμνησή του στην πρώτη θητεία; Ο τελικός Κυπέλλου με τον Άρη όπου με δικό του γκολ «σφραγίστηκε» το double του 2010.

Και όσο για το «δώρο» που θα ήθελε να κάνει στον κόσμο και ν’ ανταποδώσει την αγάπη που λαμβάνει; Ένα γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό θα ήταν το «κερασάκι στη τούρτα», όπως χαρακτηριστικά είπε!

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, KICK OFF

«Αισθάνομαι την εκτίμηση όλων των φίλων του Παναθηναϊκού. Είναι όμορφη αίσθηση. Η υποδοχή στο αεροδρόμιο είναι κάτι που θα με σημαδεύει για όλη τη ζωή μου. Μου απέδειξε μετά από πολύ καιρό ότι είχα κάνει κάτι καλό εδώ. Ότι με αγαπούν πολύ»!

Σαν άνθρωπος άλλαξα από τότε που έφυγα από εδώ. Θεωρώ τον εαυτό μου πιο υπεύθυνο δούλεψα πολύ μετά το σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Προσπαθώ όσο το δυνατόν καλύτερα να προχωρήσω. Είχα την τύχη να έχω στο πλάι μου την κοπέλα μου, την οικογένειά μου. Αγωνιστικά, έχω αλλάξει το προφίλ μου σαν ποδοσφαιριστής, αλλά συνεχίζω να… τρελαίνομαι, για να κερδίζω όπως πάντα.

Είναι ένα συναίσθημα που αρέσει σε όλους, να δέχεται τόσο θερμό καλωσόρισμα. Πέρασα πολύ ευχάριστες στιγμές για τρία χρόνια, ο κόσμος ερχόταν πάντα να μας υποστηρίξει. Στο παρελθόν το αισθανόμουν αυτό και ελπίζω να επαναληφθεί. Να πάνε καλά τα πράγματα…


Ερωτηθείς για τις «μουρμούρες» πως τρία χρόνια μετά... δεν θα είναι ο ίδιος, είπε: «Είναι φυσικό να το σκέπτονται και να το λένε, είναι σεβαστό. Κάποιος μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό, όπως αυτός που είχα εγώ, όταν μπορεί και βγαίνει αλώβητος και συνεχίζει να μάχεται και να αγωνίζεται, αυτό λέει πολλά για εμένα και προσωπικά με χαροποιεί. Μακάρι να μπορέσω να κάνω τα πράγματα όσο το δυνατόν καλύτερα, ώστε να κλείσω κάποια στόματα και βεβαίως να κάνω το καλύτερο τόσο για εμένα όσο και για το σύλλογο».

Έχουμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε ξανά το κύπελλο. Μακάρι να το καταφέρουμε, θα ήταν πολύ όμορφο για τον κόσμο μας. Όλοι στην ομάδα το χρειάζονται. Θα το αφιέρωνα στην οικογένειά μου που βρισκόταν συνέχεια δίπλα μου και σίγουρα στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Υπάρχει δρόμος για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο Κύπελλο. Αυτό αποτελεί τη βασική μας προτεραιότητα. Το πρωτάθλημα είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά οφείλουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, ωστόσο να τερματίσουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα. Για τον τίτλο του πρωταθλητή, είναι κάτι που θα το σκεφτούμε απ’ του χρόνου».

Για το αν θα ήταν το καλύτερο δώρο προς τον κόσμο ένα γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό, στο Καραϊσκάκης: «Το καλύτερο δώρο ήταν που επέστρεψα εδώ. Είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό που μου δίνουν αυτή τη δυνατότητα και βεβαίως το κερασάκι στην τούρτα θα ήταν να μπορέσω να πετύχω απέναντι τους (σ.σ τον Ολυμπιακό) ένα γκολ».

Για την καλύτερή του ανάμνηση από την πρώτη του θητεία στα πράσινα: «Σίγουρα το παιχνίδι με τον Άρη. Εκείνος ο τελικός ήταν εντυπωσιακός. Τόσο για το γκολ που ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά συνδυάστηκε με ένα πρωτάθλημα που η ομάδα το χρειαζόταν. Μεγάλος αριθμός φιλάθλων μας υποστήριξε έντονα τότε και σήμερα κρατάω αυτή την ανάμνηση. Κάθε φορά που βλέπω μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, μου φέρνουν αναμνήσεις από εκείνο το ματς».

Για το αν θα ήθελε να τελειώσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Ναι σίγουρα! Το ποδόσφαιρο είναι αβέβαιο. Σήμερα παίζεις κ είσαι ο καλύτερος, αύριο δεν τα καταφέρνεις τόσο καλά. Το ποδόσφαιρο αλλάζει και οι καταστάσεις στους συλλόγους είναι ιδιαίτερες. Αν με ρωτούσες για το αν θα ήθελα να μείνω για πάντα στον Παναθηναϊκό, η απάντηση είναι ναι»!

Για το αν γνωρίζει λέξεις στα ελληνικά: «Ξέρω πολλές αλλά μήπως απαγορεύονται…; Θέλω ένα φρέντο καπουτσίνο παρακαλώ»!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήττα στην παράταση για Μπράμο!!


Ήττα στην παράταση για Μπράμο

Χάρη σε μία εύστοχη βολή του Ουάσινγκτον η Κρεμόνα νίκησε στην παράταση με 74-73 την Βενέτσια του Μάικ Μπράμου, για τη 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Ιταλίας.

Μία εύστοχη βολή του Ουάσινγκτον στο τέλος ήταν αρκετή για να δώσει τη νίκη στην Κρεμόνα, στην παράταση με 74-73, επί της Βενέτσια, για την 19η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο ΜακΓκί με 13 πόντους. Από τους ηττημένους κορυφαίος ήταν ο Τζάκσον με 22, ενώ ο Μάικ Μπράμος είχε 8 πόντους (1/2 2π., 2/4 3π.), 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, σε περίπου 26 λεπτά συμμετοχής.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 39-28, 49-43, 61-61 κ.α., 74-73

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:
Κυριακή 31/1
Αβελίνο – Πιστόια 84-76
Ρέτζιο Εμίλια – Ορλαντίνο 75-66
Σάσαρι – Βαρέζε 91-69
Τορίνο – Καντού 79-72
Τρέντο – Μπρίντιζι 89-92
Κρεμόνα – Βενέτσια 74-73 (κ.α. 61-61)

Τρίτη 9/2
Μπολόνια – Πέζαρο

Τετάρτη 10/3
Αρμάνι Μιλάνο – Καζέρτα
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουχαλάκης: «Μας δικαιώνουν οι τρεις βαθμοί»


Μπουχαλάκης: «Μας δικαιώνουν οι τρεις βαθμοί»

Στην αμυντική δραστηριότητα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στάθηκε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ο οποίος αφιέρωσε τη νίκη στους φιλάθλους της ομάδας και στους νεκρούς της Θύρας 7.

Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά από τις ευκαιρίες σύμφωνα με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος τόνισε την δυσκολία του ματς.

Αναλυτικά:

«Ξέραμε ότι θα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα. Θέλαμε από την αρχή να δώσουμε ρυθμό στο παιχνίδι, να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας. Καταφέραμε σκοράραμε και από εκεί και πέρα κρατήσαμε το σκορ, δεν ήμασταν τόσο επιθετικοί, αλλά νομίζω με πολύ καλή άμυνα ο αντίπαλος δεν κατάφερε να κάνει κάποια ουσιαστική ευκαιρία. Θέλαμε και για τα 35 χρόνια που συμπληρώνονται να δώσουμε και χαρά στους φιλάθλους μας, αλλά και σε αυτούς που έφυγαν τότε. Σήμερα κάναμε ένα πολύ καλό αμυντικό παιχνίδι. Καταφέραμε κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα που σκοράρει αρκετά γκολ σε κάθε αγώνα, να τους κρατήσουμε μακριά από την εστία μας. Είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό και πιστεύω οι τρεις βαθμοί στο τέλος μας δικαιώνουν».

Για την επιστροφή του: «Δεν θέλω να μένω πίσω. Πέρασα αρκετά δύσκολα. Τώρα κοιτάμε μπροστά, επέστρεψα, είμαι καλά. Ο προπονητής με θεώρησε έτοιμο και την Τετάρτη και τώρα για να δώσω κάποιες βοήθειες. Θέλω να είμαι υγιής και όλα τα άλλα θα έρθουν».

Λύτρωση με γκολάρα Μόντριτς!! (video)


Λύτρωση με γκολάρα Μόντριτς! (video)

Στην υγειά του Λούκα Μόντριτς! Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε κοντά στο φάσμα της απώλειας βαθμών, όμως η... ρουκέτα του Μόντριτς προς στο τέλος χάρισε τη νίκη στη βασίλισσα κόντρα στη Γρανάδα, 2-1.

Τα χρειάστηκε, αλλά στο τέλος… λυτρώθηκε!

Η κακή Ρεάλ Μαδρίτης πήγαινε καρφί για νέα γκέλα απέναντι στην προτελευταία ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, Γρανάδα, ωστόσο στο 85’ ήρθε ο Μόντριτς και με γκολάρα, χάρισε μεγάλη (όπως εξελίχθηκε) νίκη στη βασίλισσα με σκορ 2-1.

Στο 30’ Ίσκο, Καρβαχάλ και Μπενζεμά συνεργάστηκαν υποδειγματικά και ο Γάλλος φορ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ζιντάν, φέρνοντάς την… πιο κοντά στο τρίποντο. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα (κι ενώ νωρίτερα η Ρεάλ είχε χάσει μέχρι και τετ-α-τετ) ο Ελ Αραμπί ισοφάρισε για τους γηπεδούχους και επανέφερε τα… μαύρα σύννεφα πάνω από την κάτοχο 10 Champions League.

Η αλήθεια είναι πως οι μερένχες δεν… πατούσαν καλά. Ενδεικτικό πως χρειάστηκε να επέμβει καθοριστικά δις ο Κέιλορ Νάβας για να αποτρέψει πιθανώς χειρότερη κατάσταση (κι ενώ ορθώς δεν μέτρησε για οφσάιντ νέο γκολ της Γρανάδα). Τα πράγματα δεν κυλούσαν καλά, η κλεψύδρα άδειαζε, αλλά ο Μόντριτς είχε τη λύση. Παίρνοντας την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πιάνοντας τρομερό σουτ, η Ρεάλ έφτασε στην πολυπόθητη νίκη, που την κρατά ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, ούσα στο -4 από την Μπαρτσελόνα, η οποία βέβαια έχει ματς λιγότερο…



Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 5/2

Μάλαγα-Χετάφε 3-0
(9’ Χουάνπι, 24’ Ατσού, 43’ Τσάρλες)

Σάββατο, 6/2

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εϊμπάρ 3-1
(56' Χιμένες, 63' Σαούλ, 91' Τόρες - 46' Κέκο)

Ράγιο Βαγεκάνο-Λας Πάλμας 2-0
(3' Φέντορ, 74' Μπεμπέ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ 0-0

Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια 1-1
(32' Ροντρίγκεζ - 41' Λουίς Αλμπέρτο)

Κυριακή, 7/2

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα 0-2
(21’ αυτ. Ναβάρο, 90’+2’ Σουάρες)

Μπέτις-Βαλένθια 1-0
(49' Κάστρο)

Θέλτα-Σεβίλλη 1-1

Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2
(60' Ελ Αραμπί - 30' Μπενζεμά, 85' Μόντριτς)

Δευτέρα, 8/2

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (21:30)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Παρασκευή, 12/2

Σπόρτινγκ Χιχόν-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Σάββατο, 13/2

Ρεάλ Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο (17:00)
Βιγιαρεάλ-Μάλαγα (19:15)
Βαλένθια-Εσπανιόλ (21:30)
Λα Κορούνια-Μπέτις (23:05)

Κυριακή, 14/2

Σοσιεδάδ-Γρανάδα (13:00)
Σεβίλλη-Λας Πάλμας (17:00)
Εϊμπάρ-Λεβάντε (19:15)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:15)
Μπαρτσελόνα-Θέλτα (21:30)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έξαλλος με τους παίκτες του ο Ίβκοβιτς!!


Έξαλλος με τους παίκτες του ο Ίβκοβιτς!

«Πυρ και μανία» ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς με τη συμπεριφορά των παικτών του στην ήττα της Αναντολού Εφές από την Γαλατασαράι!

Εντελώς αντιεπαγγελματική ήταν η αντίδραση των παικτών της Αναντολού Εφές στην ήττα από την Γαλατασαράι, όπως δήλωσε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο «Ντούντα» άφησε αιχμές για τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος που όρισε το συγκεκριμένο παιχνίδι δύο ημέρες μετά από εκείνο με την Φενερμπαχτσέ για την Ευρωλίγκα, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί και τον Βλαντιμίρ Μίτσοβ για την εμφάνισή του.

«Η Γαλατασαράι άξιζε τη νίκη σήμερα. Ήταν καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία, στο πρώτο ημίχρονο και στην αρχή του δευτέρου. Συγχαρητήρια στον Μίτσοβ για την εμφάνισή του, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε την άμυνά μας. Οι παίκτες μου δεν ήταν επαγγελματίες σήμερα και η άμυνα ήταν πολύ κακή. Οι νεαροί παίκτες μου έχουν ταλέντο, αλλά εκτός από τις νίκες θα πρέπει να μάθουν και να χάνουν», δήλωσε αρχικά ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και πρόσθεσε:

«Δώσαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, δύο ημέρες μετά από ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Ευρωλίγκα. Το ίδιο είχε γίνει και νωρίτερα με την Μπεσίκτας. Μετά το ματς με την Φενερμπαχτσέ, δεν ξέρω γιατί παίξαμε Κυριακή. Δεν λέω ότι αυτό αποτελεί δικαιολογία, καθώς η ομάδα μου σήμερα ήταν πολύ κακή και η αντίδρασή της αντιεπαγγελματική και αυτό είναι δική μου ευθύνη. Τώρα, θα πρέπει να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».

Το αυτονόητο και η πρόκληση…!!


Το αυτονόητο και η πρόκληση…

Να ανασυνταχθεί και να αφήσει πίσω του όλα όσα συνέβησαν κόντρα στην Ξάνθη, είναι το μοναδικό ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ενόψει Ατρόμητου. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Τα εξω-αγωνιστικά θέματα πρωταγωνιστούν και πάλι στο πράσινο ρεπορτάζ, μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην Λεωφόρο στη σαββατιάτικη ήττα από την ομάδα της Θράκης. Από το συγκεκριμένο παιχνίδι προκύπτουν δύο βασικά συμπεράσματα. Το ένα αφορά την αντιμετώπιση του τριφυλλιού από την διαιτησία και το άλλο την προβληματική εικόνα το τελευταίο διάστημα, κυρίως στα εντός έδρας παιχνίδια.

Το πρώτο που αφορά τις αποφάσεις του Μάνταλου, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση σε όσους παρακολουθούν σταθερά τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει εδώ και χρόνια το αυτονόητο για τις μεγάλες ομάδες, τα λεγόμενα «κουκούτσια» και όχι μόνο. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το «σύστημα» είναι απέναντι στους πράσινους, σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αυτά είναι γνωστά, αλλά είναι θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί αποκλειστικά η διοίκηση και σε καμία περίπτωση το ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ΠΑΕ μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα της στο εχθρικό μέτωπο που έχει διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο εναντίον της, αλλά παίκτες και προπονητής πρέπει να μείνουν απερίσπαστοι στα αγωνιστικά και να παραταχθούν στο Περιστέρι για να νικήσουν, τίποτα λιγότερο…

Πρέπει άλλωστε να συνυπολογίσουμε ότι τη Τετάρτη ο Παναθηναϊκός παίζει το σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν. Κόντρα στον Ατρόμητο κρίνεται η είσοδος στα ημιτελικά του κυπέλλου, του μοναδικού τίτλου που μπορεί να διεκδικήσει το τριφύλλι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, ειδικά μετά το ευρωπαϊκό στραπάτσο και την μέτρια πορεία στο πρωτάθλημα.

Αντιλαμβάνομαι την αδικία που βιώνουν πολλές φορές οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αλλά πρέπει άπαντες να αναλογιστούν ότι «τσιμπώντας» σε προκλητικές συμπεριφορές των αντιπάλων (π.χ. Σολτάνι)δεν κερδίζουν τίποτα. Αυτή η ιστορία μόνο αποπροσανατολίζει την ομάδα και τον περίγυρο της και έχει ως αποτέλεσμα τα επιπλέον προβλήματα που προκύπτουν, όπως αυτό με την αποβολή του Ζέκα και την απουσία του στην κρίσιμη σειρά αγώνων που ακολουθεί.

Στα αγωνιστικά το 4-3-3 του Στραματσόνι δένει καλύτερα εκτός έδρας καθώς η ομάδα βρίσκει περισσότερους χώρους, κάτι που φαίνεται και από τα αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Οι πολλές αλλαγές και τα αρκετά προβλήματα τραυματισμών έφεραν μια αναστάτωση στην ενδεκάδα, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό. Οι περισσότεροι παίκτες που αποκτήθηκαν έχουν τη ποιότητα και μπορούν να ανεβάσουν επίπεδο τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ιταλός είναι προπονητής και όχι μάγος να τα λύσει όλα σε δύο μήνες.

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παραταχθεί μια γροθιά στο Περιστέρι, να νικήσει, να προκριθεί και να περιμένει την κλήρωση των ημιτελικών. Παρεμπιπτόντως, κάτι μου λέει ότι αυτή τη φορά τα… μπαλάκια θα στείλουν τον Ολυμπιακό και πάλι προς την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και αυτή τη φορά για να παίξει και όχι για να βγάλει selfie... Μεγαλύτερη πρόκληση από αυτό το πιθανό σενάριο δε νομίζω να υπάρχει για την ομάδα του τριφυλλιού…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πογέτ: «Αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό δεν είναι λογικό»!


Πογέτ: «Αυτό που συμβαίνει με τον Ολυμπιακό δεν είναι λογικό»!

Ο Πογέτ, στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, είπε πως «δεν είναι νορμάλ η διαφορά του Ολυμπιακού» και τόνισε πως θέλει η ΑΕΚ να γίνει η πρώτη ομάδα που θα τον νικήσει!

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γκουστάβο Πογέτ στην εκπομπή Kick Off της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ήταν και το πιο ενδιαφέρον, καθώς ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στη διαφορά του Ολυμπιακού από τους υπόλοιπους, λέγοντας πως δεν είναι φυσιολογική, αποκάλυψε πως δεν ζήτησε συγκεκριμένο αριθμό παικτών από τη διοίκηση της Ένωσης, ενώ υπεραμύνθηκε της επιλογής του να δώσει φανέλα βασικού στον Άρθο.

Αρχικά, δήλωσε: «Πρώτος στόχος μας, με κάθε σεβασμό στον Ολυμπιακό, είναι να είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα. Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, όμως, οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια και μετά την πρώτη στα πλέι οφ. Πολλές ομάδες ξοδεύουν ενέργεια και μένουν έπειτα από δυνάμεις. Θέλω να πω, ωστόσο, πως δεν είναι νορμάλ σε καμία χώρα ο πρώτος να έχει τόσο μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάνουν. Αυτό που συμβαίνει δεν είναι λογικό. Βρισκόμαστε στην 21η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός έχει μόνο μία ισοπαλία. Όλες οι ομάδες παίζουν χωρίς να υπολογίζουν τον Ολυμπιακό».

Για το ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου με τους «ερυθρόλευκους», δήλωσε: «Περιμένω πως και πως αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα ειδικό ματς και θέλω να γίνουμε οι πρώτοι που θα κερδίσουμε τον Ολυμπιακό».

Για τις μεταγραφές, και για το αν ζήτησε ενίσχυση για την άμυνα, σημείωσε: «Ουδέποτε ζήτησα κάποια ενίσχυση για την άμυνα, είμαι ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Ψάχναμε έναν δεξιό εξτρέμ, έναν σπέσιαλ παίκτη που θα ήταν δεξιοπόδαρος και θα ήταν πολύ γρήγορος. Είχαμε τρεις περιπτώσεις: ο πρώτος ήταν πολύ ακριβός, ο δεύτερος δεν ήθελε να έρθει, με τον τρίτο το παλέψαμε ως το τέλος, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τον Σουκουλίνι τον ξέρω πολύ καλά, δίνει πολύ ενέργεια στο κέντρο και θα βοηθήσει τους υπόλοιπους χαφ. Θα βοηθήσει στα πλέι οφ, όταν θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Ο Πέκχαρτ είναι παίκτης περιοχής, χρειαζόμασταν έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή που θα γεμίζει την περιοχή. Θα μπορέσει να βελτιωθεί. Είναι μια ευκαιρία για εκείνον, για να βρει τα πατήματά του και να μας βοηθήσει. Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε συγκεκριμένο αριθμό παικτών που θέλαμε. Ήθελα παίκτες που θα βοηθήσουν την ομάδα και θα στηρίξουν τη συνολική δουλειά που γίνεται».

Για τη βελτίωση παικτών του και για την επιλογή του να δώσει φανέλα βασικού στον Άρθο (παίρνοντάς την από τον Τζανετόπουλο...), είπε: «Η βελτίωση οφείλεται αποκλειστικά στην προπόνηση. Προσπαθούμε να ξέρει ο παίκτης τι πρέπει να κάνει. Να τους δώσουμε λύσεις για να είναι στον αγώνα στην καλύτερη κατάσταση. Ο Σιμόες είναι ο ποδοσφαιριστής που κατάλαβε αμέσως όσα ζητάμε. Κάθε παίκτης έχει δικά του χαρακτηριστικά. Προσπαθούμε καθημερινά να βρούμε το βασικό στοιχείο. Κάθε προπονητής θέλει να προσθέσει νέα στοιχεία με τα χαρακτηριστικά του. Δεν ισχύει πως ο ένας είναι καλύτερος. Ο Τζανετόπουλος έχει πρόβλημα να ταιριάξει με τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και τον Άρθο. Ο Άρθο μπορεί να καταλάβει το παιχνίδι και να κάνει παιχνίδι από πίσω. Δεν θα είναι έκπληξη, όμως, να παίξει στα επόμενα ματς ο Τζανετόπουλος».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάζο για Πεσέιρο!!


Κάζο για Πεσέιρο

Ήττα-σοκ υπέστη η Πόρτο, καθώς είδε την Αρούκα να φεύγει με το διπλό (1-2) από την έδρα της και τα όνειρα για τίτλο κάνουν… φτερά.

Παρένθεση στην κακή της πορεία φαίνεται πως ήταν οι δύο σερί νίκες (η μια στο Κύπελλο) για την Πόρτο. Η ένατη (πριν το ματς) της βαθμολογίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Αρούκα, επικράτησε 2-1 στο «Ντραγκάο» στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Superliga και ψαλίδισε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες των «δράκων» για την κατάκτηση του τίτλου.

Το σκορ άνοιξε ο Γκονζάλες μόλις στο πρώτο (!) λεπτό και ο Αμπουμπακάρ έδωσε την απάντηση στο 14ο λεπτό. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι αποχώρησαν με άδεια χέρια από τον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Παραγουανός «χτύπησε» και πάλι, σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 66ο λεπτό.

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 5/2

Μπελενένσες - Μπενφίκα 0-5
(41', 58', 76' Μήτρογλου, 53', 88' Ζόνας)

Σάββατο 6/2

Σετούμπαλ - Μαρίτιμο 1-1
(41΄Κλάρο-71' πεν. Φρανσέρτζιο)

Τοντέλα - Γκιμαράες 1-1
(24' Τζούνιορ-2' Λίκα)

Κυριακή 7/2

Πάσος Φερέιρα - Μποαβίστα 0-1
(62’ Μαρτίνεζ)

Ουνιάο Μαδέιρα – Μορεϊρένσε 0-1
(10’ Μάρτινς)

Ακαντέμικα- Νασιονάλ 2-2
(45’ Πλανζ, 90’ Ρεάλ – 47’ αυτ. Ουαλέμπο, 51’ αυτ. Νασιμέντο)

Πόρτο - Αρούκα 1-2
(14’ Αμπουμπακάρ – 1’, 66’ Γκονζάλες)

Δευτέρα 8/2

Σπόρτινγκ - Ρίο Άβε (21:00)

Μπράγκα - Εστορίλ (23:00)

Η επόμενη (22η) αγωνιστική:
Παρασκευή 12/2
Μπενφίκα-Πόρτο (22.30)

Σάββατο 13/2
Μορεϊρένσε-Μπελενένσες (18.15)
Νασιονάλ Μαδέιρα-Σπόρτινγκ Λισ. (20.30)
Γκιμαράες-Σετουμπάλ (22.45)

Κυριακή 14/2
Αρούκα-Μαδέιρα (18.00)
Εστορίλ-Τοντέλα (18.00)
Μποαβίστα-Ακαδέμικα (19.00)
Μαρίτιμο-Μπράγκα (21.15)

Δευτέρα 15/2

Ρίο Άβε-Πάσος Φερέιρα (22.00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πυρ και μανία» ήταν ο Τζαβέλλας!!


«Πυρ και μανία» ήταν ο Τζαβέλλας!

Έξαλλος ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας μετά το τέλος του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, με τον Έλληνα αμυντικό να ξεσπά!

Σε έξαλλη κατάσταση ήταν ο Γιώργος Τζαβέλλας μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, με τον Έλληνα αμυντικό να ξεσπά στις δηλώσεις του!

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι θέλει. Εγώ ήρθα σήμερα εδώ να παίξω ποδόσφαιρο. Σεβάστηκα το παιχνίδι, τον αντίπαλο. Το να παίζεις και ένα γήπεδο να σε βρίζει σίγουρα δεν ήταν κάτι εύκολο για μένα, έχω ξαναζήσει όμως παρόμοιες καταστάσεις και αντέχω.

Ό,τι και να πω τώρα, αύριο το πρωί αυτές οι δηλώσεις μου θα είναι παντού και θα με χαρακτηρίζουν πάλι ως ένα κακό παιδί, έναν αλήτη και έναν άνθρωπο που προκαλεί και θέλει συνεχώς το κακό. Εγώ ήρθα να παίξω ποδόσφαιρο εδώ το ξανατονίζω και λυπάμαι που άφησα την ομάδα μου με δέκα παίκτες.

Εγώ δεν χτύπησα κανέναν. Ο αντίπαλός μου κέρδισε έξυπνα την δεύτερη κίτρινη και μπράβο του γι' αυτό. Από 'κει και πέρα δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ξαναλέω, εγώ αύριο ό,τι και αν πω, ό,τι κι αν κάνω θα είμαι πάλι το κακό παιδί. Δεν πειράζει όμως. Εγώ μέσα μου δεν είμαι καλά. Χάσαμε ένα παιχνίδι και αποβλήθηκα
», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Τζαβέλλας και συμπλήρωσε:

«Σας είπα και στην αρχή της χρονιάς πως κάποιες φορές πέρυσι είχα ξεφύγει με τα νεύρα μου. Προσπάθησα πολύ να το αλλάξω αυτό και έχω αποδείξει φέτος πως παίζω και τα δίνω όλα για την ομάδα μου».

Μακ: «Αν δεν αλλάξει κάτι ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει έτσι τα επόμενα 10 χρόνια»


Μακ: «Αν δεν αλλάξει κάτι ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει έτσι  τα επόμενα 10 χρόνια»

Με σκληρά λόγια για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την διαιτησία μίλησε ο Ρόμπερτ Μακ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν δεν αλλάξει κάτι, ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίρνει πρωταθλήματα.

Αιχμές για την διαιτησία και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου άφησε μετά την ήττα του ΠΑΟΚ απ’ τον Ολυμπιακό ο Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος ανέφερε πως αν δεν αλλάξει κάτι οι ερυθρόλευκοι θα συνεχίσουν να παίρνουν πρωταθλήματα για την επόμενη δεκαετία.

«Είμαι εδώ δύο χρόνια κι έχω συνηθίσει την κατάσταση. Ήμασταν σε 2-3 περιπτώσεις ακάλυπτοι, ο επόπτης όμως έκοψε τις φάσεις κι ήταν ένας από τους λόγους που τελειώσαμε το ματς με μία μόνο τελική. Εάν δεν μας είχε σταματήσει, μπορεί να τα είχαμε καταφέρει», σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

«Το γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός παίζει έτσι παντού κι αν δεν αλλάξει κάτι, θα συνεχίζει να κερδίζει τα πρωταθλήματα. Δεν έχει να κάνει με τους παίκτες, έχει να κάνει με το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς εάν δεν αλλάξει, ο Ολυμπιακός θα κερδίζει για τα επόμενα 10 χρόνια».

Όσο για την συνέχεια είπε: «Έχουμε δείξει πως μπορούμε να παίξουμε κόντρα σε κάθε ομάδα. Κοιτάμε όμως μπροστά, το ματς του κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε πολύ να περάσουμε στον ημιτελικό».

Σίλβα: «Έχετε αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα»;


Σίλβα: «Έχετε αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα»;

Καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Μάρκο Σίλβα απαντώντας έτσι σε ερώτηση σχετικά με τα περί εύνοιας.

Ευχαριστημένος από τη νίκη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ο Μάρκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος, απαντώντας στη συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση σχετικά με τα περί εύνοιας της ομάδας του, τόνισε πως οι ερυθρόλευκοι έχουν την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και πως τα πάντα δημιουργούνται απ’ τα προβλήματα των αντιπάλων.

Παράλληλα, έδωσε συγχαρητήρια στους οπαδούς του Ολυμπιακού για την παρουσία τους στο «Καραϊσκάκη».

Αναλυτικά:

Το πως είδε το ματς και ότι σε σχέση με προηγούμενους αγώνες ο Ολυμπιακός δεν είχε την ανάλογη εικόνα: «Καλησπέρα σας. Συμφωνώ μαζί σας. Ήθελα αρχικά όμως να πω ένα σχόλιο για τον κόσμο μας που δημιούργησε εξαιρετική και δύσκολη ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο. Σεβάστηκαν τους νόμους και λειτούργησαν όπως έπρεπε και γι' αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω και γενικά να τους ευχαριστήσουμε. Ήταν σήμερα πραγματικά μία δύσκολη νίκη. Μπήκαμε δυνατά και... προκαλέσαμε το πρώτο γκολ. Μετά όμως ο αντίπαλος αντέδρασε καλά και το ματς ήταν μοιρασμένο. Είχαμε λίγες ευκαιρίες στο ματς αλλά ο αντίπαλος μόνο μία. Παρόλα αυτά ήταν μία δικαιη νίκη διότι και παραπάνω φάσεις είχαμε και καλύτεροι ήμασταν».

Την προσέγγιση του αγώνα και το εάν είχε αμυντικούς προσανατολισμούς: «Πάντα προετοιμάζουμε τα ματς για να τα κερδίζουμε. Δεν ήταν δυνατό να σχεδιάζουμε τα παιχνίδια αμυντικά. Δεν το κάνουμε αυτό. Πάντα θέλουμε να παίζουμε επιθετικά και να βάζουμε αρκετά γκολ. Σήμερα αν και μπήκαμε καλά ο αντίπαλος αντέδρασε σωστά στην συνέχεια. Δεν είναι πως δεν θέλαμε να παίξουμε έτσι αλλά υπάρχει αξία και των 2 ομάδων στο ντέρμπι. Ο αντίπαλος έιχε δύναμη και μας έβαλε δυσκολίες».

Τις δηλώσεις Τούντορ για τον Ολυμπιακό και τις... φωνές για διαιτησία: (σ.σ. ο Σίλβα χαμογέλασε αρχικά). «Θέλω να σας ρωτήσω. Υπάρχει κάποια αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα φέτος; Πολλές φορές όταν κάποιος έχει προβλήματα προσπαθεί να ρίξει το φταίξιμο αλλού. Όταν κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι σου, πρώτα κοιτάζεις το σπίτι σου και μετά το τι κάνουν οι άλλοι. Πρώτα τι δεν κάνεις καλά εσύ. Ξέερουμε πως έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε με 3 και 4 και 5 γκολ. Δεν γίνεται αυτό σε όλα τα ματς. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε οι καλύτεριι. Έχουμε βάλει 3 γκολ στον ΠΑΟΚ σε 2 ματς. Είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δεν είδαμε λάθη από την πλευρά του διαιτητή. Σήμερα φάνηκε πως και ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητά του αλλά εμείς έχουμε αποδείξει πως είμαστε καλύτεροι. Και περισσότερες φάσεις κάναμε και τα τέρματα αυτά βάλαμε».

Το κατά πόσον περίμενε πιο πολλά από τους παίκτες του: «Συμφωνώ μαζί σας. Πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικά τα όσα ακούμε και ακούσαμε από τον κύριο Τούντορ. Η απάντηση που σας έδωσε πριν είχε να κάνει με αυτό που μου αναφέρατε πως σας τόνισε. Είναι αλήθεια πως σήμερα περιμέναμε καλύτερες και περισσότερες πρωτοβουλίες. Θέλαμε έμπνευση. Πολλοί παίκτες μας δεν ήταν σε τέτοια μέρα. Χάναμε εύκολα την μπάλα. Δεν δείξαμε έμπνευση. Το είδαμε σήμερα αυτό ενώ δεν το περιμέναμε πως θα το βλέπαμε. Παρόλα αυτά είμαι πολύ περήφανος πως ακόμα και σε κακή μέρα και δίχως έμπνευση κερδίζουμε 1-0 χωρίς ο Ρομπέρτονα κάνει επέμβαση. Χωρίς να έχει κάνει απόκρουση και με μία τελική ο ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου και από τον κόσμο αλλά και τη νίκη».

Την αποβολή του Ζντιέλαρ: «Είναι αλήθεια πως στα ντέρμπι τα νεύρα είναι πιο πολλά. Πολλές φορές οι παίκτες νιώθουν πιο έντονα και υπάρχουν αντιδράσεις και προκλήσεις. Έχω πει στους παίκτες μου μέσα στην εβδομάδα πως θέλουμε να παίζουμε ποδόσφαιρο και πως δεν θέλουμε να μπούμε σε άλλους δρόμους και μονοπάτια που δεν μας ταιριάζουν. Αυτά τους τα είχα πει. Θέλαμε - όπως τους είπα - να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι παίζοντας μπάλα και να τελειώσουμε τον αγώνα με 11. Και για τον κόσμο που δεν του αρέσει να τα βλέπει αυτά. Δυστυχώς δεν συνέβη αυτό αν και το είχαμε συζητήσει».

Το εάν έχει προβληματισμό με την σημερινή εμφάνιση ενόψει Άντερλεχτ: «Αυτήν την ανάλυση την κάνατε σήμερα; Τα προηγούμενα παιχνίδια τα είδατε; Μία ανάλυση για μία ομάδα δεν γίνεται από ένα ματς. Έχουμε παίξει 21 ματς και έχουμε κάνει 1 ισοπαλία. Έχουμε αποδείξει πως είμαστε πολύ δυνατοί. Είμαστε σίγουροι πως την άλλη εβδομάδα οι παίκτες μας θα βγάλουν την ποιότητά τους. Θα δείξουν ξανά τι αξίζουν. Τρέξαμε στο ματς με ΠΑΟΚ, είχαμε συμπαγή εικόνα και καλή άμυνα. Είμαστε βέβαιοι πως την άλλη εβδομάδα θα δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε”.

Θεοδωρίδης: «Τους έβαλε τα γυαλιά ο Δημητρόπουλος! Άψογος, καταπληκτικός!»


Θεοδωρίδης: «Τους έβαλε τα γυαλιά ο Δημητρόπουλος! Άψογος, καταπληκτικός!»

Απόλυτα ικανοποιημένος από τη διαιτησία του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου έμεινε ο Ολυμπιακός διά στόματος του αντιπροέδρου των «ερυθρολεύκων», Σάββα Θεοδωρίδη, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Τζαβέλλα.

Τα καλύτερα λόγια είχε να πει για τον Αλέξανδρο Δημητρόπουλο και τη σημερινή του διαιτησία ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε ότι ο ρέφερι είναι αθώος από τη στιγμή που δεν έχει καταδικαστεί από κάποιο ποινικό δικαστήριο και συμπλήρωσε ότι σήμερα έβαλε σε όλους τα γυαλιά.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Τζαβέλλας ήταν άψογος, αφού δεν είπε το παραμικρό για την αποβολή του.

Αναλυτικά:

«Ήταν ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, εμείς δεν ήμασταν τόσο καλοί σήμερα αλλά σημασία έχει η νίκη, γιατί αυτή δίνει το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ δυνατά, στάθηκε καλά αλλά δεν μας απείλησε, δεν είχε καμία τελική, εμείς κάναμε ευκαιρίες, σκοράραμε μία φορά, μας φτάνει, είμαι ευχαριστημένος. Οι άλλες δύο μεγάλες ομάδες έχασαν, η διαφορά δεν είναι αυξήθηκε, θα γελάει ο κόσμος όταν μερικοί λένε για τους διαιτητές ότι είναι πίσω με 20, 22, 21 βαθμούς και θα σου πουν ότι δεν είναι δυνατό. Συγχαίρω τον κ. Δημητρόπουλο, αυτή τη στιγμή δεν έχει καταδικαστεί από ποινικό δικαστήριο, είναι αθώος, σήμερα τους έβαλε τα γυαλιά, ήταν άψογος, καταπληκτικός, δεν μπορεί να του πει κανείς λέξη.

Χθες, μία καραμπινάτη αποβολή παίκτου της ομάδας του, την αμφισβητούσε ο πρόεδρος της συγκεκριμένης ομάδας αμφισβήτησε την απόφαση γιατί δεν μπορεί να φτιάξει την ομάδα του όπως θέλει, τα έριξε πάλι στη διαιτησία, αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία, εγώ την ήθελα παντοδύναμη για να ανταποκρίνεται ο Ολυμπιακός στα ευρωπαϊκά ματς.

Το να είναι ο Ολυμπιακός μπροστά με είκοσι βαθμούς δεν είναι ευχάριστο, να κοιτάξουν τι φταίει στις ομάδες τους, διότι τα ρίχνουν όλα στη διαιτησία. Ακόμα και όταν σφαζόμασταν πάλι δεν είχαμε πει για τη διαιτησία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας γιατί έδειξαν φίλαθλο πνεύμα, έγινε ένας αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ, εγώ φοβόμουν λίγο, ο Τζαβέλλας ήταν άψογος, δεν είπε το παραμικρό, κέρδισε η εξέδρα του Ολυμπιακού, να στέκονται οι φίλαθλοί μας όπως στην Ευρώπη. Αυτό το ματς μας έκανε πολύ καλό, περιμένουμε το ματς με την ΑΕΚ για να έχουμε ρυθμό για το παιχνίδι με την Άντερλεχτ και να πάμε εκεί έτοιμοι. Ελπίζω να τα καταφέρουμε παντού».

Τζιόλης: «Δεν έπρεπε να βγει νικητής από το ντέρμπι»


Τζιόλης: «Δεν έπρεπε να βγει νικητής από το ντέρμπι»

Άδικο είναι το αποτέλεσμα του ντέρμπι, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (1-0), σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αλέξανδρου Τζιόλη. «Μετράει περισσότερο η ατυχία, παρά το άγχος», ανέφερε και χαρακτήρισε κακό το παιχνίδι.

Ισόπαλο έπρεπε να έρθει το ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε ο μέσος του «Δικεφάλου του Βορρά», Αλέξανδρος Τζιόλης και παραδέχθηκε ωστόσο ότι η ομάδα του δεν απείλησε ιδιαίτερα. Ο έμπειρος μέσος τόνισε στη Nova ότι ήταν κακό το παιχνίδι και πως θα ξεχαστεί γρήγορα.

Επίσης, είπε ότι οι Θεσσαλονικείς δέχονται γκολ στα τελευταία παιχνίδια από μια φάση και πως δεν μπορούν να είναι λυπημένοι, όταν τους απειλεί τόσο λίγο ο αντίπαλος. «Μετράει περισσότερο η ατυχία παρά το άγχος», επεσήμανε.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την εικόνα του ματς: «Ήταν ένα κακό παιχνίδι. Δεν είχε φάσεις και κάτι ιδιαίτερο να θυμόμαστε. Από μία αδράνεια κι ένα δικό μας λάθος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε. Δεν πιστεύω πως έπρεπε να βγει νικητής από το παιχνίδι. Χωρίς να δικαιούμαστε να χάσουμε, χάνουμε. Για να τα πω όλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, δεν δημιουργήσαμε φάσεις. Πιστεύω πως δεν έπρεπε να βγει νικητής. Θα ξεχαστεί γρήγορα το παιχνίδι».

-το αν η ομάδα του συσπειρώθηκε από τα προβλήματα τραυματισμών: «Είναι δυσάρεστο να έχεις τραυματισμούς. Σε ένα ντέρμπι οι ομάδες συσπειρώνονται».

-τις υποχρεώσεις που έχει ο ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα: «Στρέφουμε την προσοχή μας στο σημαντικό παιχνίδι της Πέμπτης για το Κύπελλο για να πάρουμε την πρόκριση».

-το αν ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι: «Στα τελευταία παιχνίδια δεχόμαστε γκολ από μία φάση. Μετράει περισσότερο η ατυχία παρά το άγχος. Οταν σε 90 δέχεται μία ομάδα μία φάση, δεν μπορείς να είσαι λυπημένος. Αυτό είναι δειγμά καλής αμυντικής λειτουργίας. Οι στημένες φάσεις είναι θέμα συγκέντρωσης. Σε κανονικό ρυθμό παιχνιδιού είναι λίγο η αδράνεια και η έλλειψη συγκέντρωσης».

-την εικόνα του ΠΑΟΚ μετά το γκολ του Ολυμπιακού: «Κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα. Ψάχναμε μία δύο φάσεις για να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε».

-το αν υπάρχει πίεση: «Η πίεση είναι μέρος της καθημερινότητας, όταν παίζεις σε ένα μεγάλο σύλλογο. Το θέμα είναι διαχειρίζεσαι την πίεση. Το θέμα είναι στα δύσκολα να είσαι εκεί και να διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες.

Γκρανκάσες, κοράκια και φαντάσματα!!


Γκρανκάσες, κοράκια και φαντάσματα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το κάκιστο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, για την τραγική διαιτησία στο Φάληρο και για τα χάλια της ΑΕΚ, για τα οποία φταίει τελευταίος ο Πογέτ.

Θα ξεκινήσω με τα της ΑΕΚ ή καλύτερα με το φάντασμα της, για να μην πιστέψει κανείς, πως θα γράψω για τα υπόλοιπα, ώστε ν’ αποφύγω ν’ αναφερθώ στην «Ένωση». Αυτό που εμφανίστηκε σήμερα στο Περιστέρι σαν ομάδα, ήταν κατά τη Μελισσανίδειο ρήση «γκρανκάσα». Δεν το γράφω από την άποψη του ποδοσφαιρικού θεάματος, αλλά από όλα τα επίπεδα. Είδαμε παίκτες που απλώς περιφέρονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί έχουν τερματίσει τον προηγούμενο μήνα από κάθε άποψη. Ήταν φυσιολογικό η ΑΕΚ, δίχως τις απαραίτητες ενισχύσεις και με χτυπητές απώλειες, να κλατάρει και πολύ φοβάμαι πως αυτό θα το δούμε από αυτό τον μήνα και μετά.

Ο Πογέτ έκανε κακό κοουτσάρισμα, αλλά όπως και οι ποδοσφαιριστές δικαιούται να βρεθεί σε κακή μέρα. Πριν προχωρήσω να τονίσω, πως η επιλογή να μην παίξει ο Σιμόες στο συγκεκριμένο ματς, ενώ για παράδειγμα θα μπορούσε να είχε επιλεχθεί το ματς με την Βέροια, ήταν εγκληματική. Από εκεί και μετά το να γράψω εγώ πόσο μεγάλη ήταν η απώλεια του Μπαρμπόσα, θα θυμίσω πως το έκανα την Δευτέρα που πέρασε. Το γεγονός πως πολλοί παίκτες και κυρίως τα δύο αμυντικά χαφ και ο Γκάλο έχουν «καεί» επίσης. Το γεγονός πως η «Ένωση» δεν πήρε εξτρέμ και στόπερ, ...μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω. Έχω εκφράσει επίσης δημόσια, τον προβληματισμό μου για πολύ πιθανό κλατάρισμα, μετά από κάποιο σημείο (Μάρτιο και μετά), όπως έγινε και πέρσι επίσης. Φοβάμαι μήπως αυτό συμβεί νωρίτερα φέτος.

Ο Μάνταλος όσο περνάνε οι αγωνιστικές, αποδεικνύει πως μάλλον δεν είναι αυτός...που πίστεψαν πολλοί «Ενωσίτες» πως θα μπορούσε να γίνει. Ο «Άραβας» δεν μπορεί να παίζει παντού και πάντα. Κλείνω με την ανοησία που έχουν κάποιοι στο κεφάλι τους και με τα όσα κάνουν στα γήπεδα καταδικάζουν την ομάδα, που υποτίθεται πως αγαπάνε. Το Περιστέρι φαίνεται πως είναι ένας τόπος που...εμπνέει τους «κιτρινόμαυρους» χουλιγκάνους.

Πάμε τώρα στα του ντέρμπι. Επειδή πρώτα γράφω για τα αγωνιστικά, αυτό κρίθηκε στην οξυδέρκεια του Ομάρ που ήταν εξαιρετικός. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κάτι σημαντικό. Όχι βαθμούς, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να του δώσει κάτι μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αξιοπιστία στην άμυνα. Ο Χατζηισαϊας έχει κάνει ένα παιχνίδι σχεδόν αλάνθαστο και θεωρώ πως με έναν ξένο σοβαρό κεντρικό αμυντικό δίπλα του, μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Επίσης θα γράψω πως ο «Δικέφαλος» του Βορρά, έπαιζε έτσι κι αλλιώς με λιγότερο παίκτη. Ο Βούλγαρος ήταν ο καλύτερος...αμυντικός του Ολυμπιακού, αφού έκοψε όλες τις φάσεις της ομάδας του.

Για την διαιτησία στο Φάληρο, θα γράψω πως αυτή δεν ήταν «γκρανκάσα», αλλά «κοράκι». Ο Δημητρόπουλος και οι επόπτες είχαν πολλές κακές στιγμές. Ο Δημητρόπουλος, αν ήθελε να γλιτώσει από τους μπελάδες θα έπρεπε να είναι σχολαστικός από το πρώτο κόρνερ. Ο Τζαβέλλας πάει να τραβήξει, ο Μιλοβόγεβιτς απαντά με...μπουκέτο. Από εκεί και μετά, έχει ήδη ένα σοβαρό λάθος από νωρίς. Για την αγκωνιά του Μποτία, η άποψη μου είναι πως σαφώς και έχω δει να βγαίνουν απευθείας κόκκινες για ανάλογη κίνηση. Είναι πάνω στη φάση, αλλά η κίνηση με τον αγκώνα είναι πολύ επικίνδυνη. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει σαφέστερη οδηγία για όσους συνηθίζουν να παίζουν με αγκώνα, ειδικά για τους αμυντικούς. Όταν όμως έχει προηγηθεί το Σάββατο, μια αποβολή που κατά πολλούς ήταν αυστηρή, ο Δημητρόπουλος έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός και αυστηρός. Προσωπικά, όλες τις διεκδικήσεις με αγκώνα, ακόμα και χωρίς πρόθεση, εκτιμώ πως πρέπει να τις κρίνουν με περισσότερη αυστηρότητα οι διαιτητές. Όσο για τον Τουμπακάρη, τι να γράψεις...

Αυτός που είναι περισσότερο εκτεθειμένος αυτό το ΣΚ είναι ο Κοντονής. Ότι κι αν λέει εκείνος, βλέπουμε την ίδια σκανδαλώδη εικόνα από διαιτησίες μέχρι τα επεισόδια που γίνονται. Χθες θυμίζω πως είχαμε την πιο αισχρή διαιτησία της αγωνιστικής από τον Σιδηρόπουλο στη Λιβαδειά. Στη Λεωφόρο είχαμε μια τυπική εχθρική διαιτησία για τον Παναθηναϊκό. Όσο για τη βία; Το ξύλο της...αρκούδας έπεσε στο Περιστέρι, υπήρξε μαχαιρωμένος και το πράγμα δείχνει να έχει ξεφύγει για τα καλά.

Η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου επιδεινώνεται από κάθε άποψη, όπως και στην ελληνική κοινωνία. Επειδή κι αυτός και οι σύντροφοι του, είναι ανίκανοι να προστατέψουν το οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα, ας αφήσει καλύτερα κι εκείνος και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί στην άκρη. Η όλη κατάσταση και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι μια «γκρανκάσα» από μόνη της...

ΥΓ: Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο άνθρωπος που επανέφερε στο προσκήνιο τη λέξη «γκρανκάσα», σήμερα δεν έχει να πει για διαιτησία. Για αρχή οφείλει να θωρακίσει την ΑΕΚ κυρίως αγωνιστικά και παρασκηνιακά από κάθε άποψη. Ο Πογέτ είναι προπονητής και όχι θαυματοποιός...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος κάνει ο Κοντονής!!


Σκέψεις για διακοπή του πρωταθλήματος κάνει ο Κοντονής

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είναι προβληματισμένος με όσα συμβαίνουν και κάνει σκέψεις ακόμα και για διακοπή του πρωταθλήματος.

Η ατμόσφαιρα στο ελληνικό πρωτάθλημα μυρίζει για μία ακόμη φορά μπαρούτι.

Από τη μία με τα σοβαρά διαιτητικά λάθη και από την άλλη τα επεισόδια που είχαμε στο Περιστέρι.

Όλα αυτά λοιπόν και με αποκορύφωμα το μαχαίρωμα οπαδού μετά το ματς Ατρόμητου-ΑΕΚ, κάνουν τον Σταύρο Κοντονή να σκέφτεται την διακοπή του πρωταθλήματος το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε προειδοποιήσει ότι αυτό μπορεί να συμβεί αν υπάρξουν ξανά επεισόδια και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε υλοποίηση αυτής της σκέψης.

Θυμίζουμε βέβαια ότι το επόμενο Σάββατο είναι προγραμματισμένο το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σέλτικς να τους… φοβάσαι!!


Σέλτικς να τους… φοβάσαι

Τοπ φόρμα περνούν οι Σέλτικς, που «καθάρισαν» και τους Κινγκς. Καλός ο Κουφός, δεν έπαιξε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στην ήττα των Νικς από τους Νάγκετς. «Σκότωσε» τους Χοκς ο Βούτσεβιτς.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκονται οι Σέλτικς. Επικράτησαν 128-119 των Κινγκς στη Βοστώνη κι έφτασαν τις εννιά νίκες στα δέκα τελευταία ματς. Ο Έιβερι Μπράντλεϊ είχε 25 πόντους για τους νικητές, ενώ στο Σακραμέντο δεν αρκούσαν οι 31 του ΝτεΜάρκους Κάζινς. Ο Κώστας Κουφός είχε καλή παρουσία με 9 πόντους (3/4 βολές, 3/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 2 ασίστ, 1 τάπα και κανένα λάθος σε 21:09.

Πέμπτη σερί ήττα γνώρισαν οι Νικς, αυτή τη φορά με 101-96 στη ΝΈΑ Υόρκη από τους Νάγκετς. Ο Κρίσταπς Πορζίνγκις είχε 21 πόντους και 13 ριμπάουντ για τους γηπεδούχους, που δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Με καλάθι του Νίκολα Βούτσεβιτς στην εκπνοή το Ορλάντο επιβλήθηκε 96-94 των Χοκς. Ο Μαυροβούνιος σέντερ είχε 22 πόντους για τους «μαγικούς», που είχαν προηγηθεί με 94-86 στα 3:41 πριν το τέλος αλλά επέδειξαν τάσεις αυτοχειρίας.

Αναλυτικά:

Μπόστον Σέλτικς-Σακραμέντο Κινγκς 128-119 Μπράντλεϊ 25, Τόμας 22, Σάλιντζερ 21, Ζέλερ 17, Τέρνερ 11, Όλινικ 10-Κάζινς 31, Μπελινέλι 16, Κόλισον 16, Κόλεϊ-Στάιν 15, Ρόντο 14 (15 ασίστ), Κάσπι 13.

Ορλάντο Μάτζικ-Ατλάντα Χοκς 96-94 Βούτσεβιτς 22, Φουρνιέ 21, Ολαντίπο 19, Πέιτον 12 (12 ασίστ), Γκόρντον 11 (13 ριμπ.)-Τιγκ 24, Μπέιζμορ 23, Μίλσαπ 14, Χόρφορντ 11, Κόρνερ 10.

Νιου Γιορκ Νικς-Ντένβερ Νάγκετς 96-101 Πορζίνγκις 21 (13 ριμπ.), Άντονι 21, Αφλάλο 15, Καλντερόν 11-Μπάρτον 19 (11 ριμπ.), Γκαλινάρι 19, Μουντιάι 15, Φαρίντ 14, Γιόκιτς 13, Λοβέρν 12 (10 ριμπ.).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σαββίδης: «Πρέπει να είναι πιο σοβαρή η διαιτησία»


Σαββίδης: «Πρέπει να είναι πιο σοβαρή η διαιτησία»

Αιχμές για τη διαιτησία του Δημητρόπουλου και των βοηθών του άφησε ο Ιβάν Σαββίδης εξερχόμενος από το «Γ. Καραϊσκάκης. «Εγώ αν ήμουν Τζαβέλλας, θα είχα φύγει από το γήπεδο», πρόσθεσε.

Παράπονα για την διαιτησία του Δημητρόπουλου και των βοηθών του εξέφρασε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος παρακολούθησε από σουίτα του «Γ. Καραϊσκάκης» το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό.

«Σήμερα οι αρρώστιες φάνηκαν για άλλη μία φορά. Πρέπει η διαιτησία σε τέτοια σοβαρά παιχνίδια να είναι πιο σοβαρή. Γενικότερα μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος και με τις δύο ομάδες».

Για το εάν έπαιξαν τον ρόλο τους οι αποχωρήσεις των Βεζυρτζή κι Αγγελίδη: «Δεν έχουν καμία σχέση οι Βεζυρτζής κι Αγγελίδης με το ματς. Όταν βάζεις έναν στόχο, προχωράς σε αυτόν τον στόχο».

Για το εάν θα ενισχυθεί η ομάδα: «Αυτή η ερώτηση δεν χωράει εδώ τώρα, επειδή η διαδικασία ενίσχυσης δεν σταματάει ποτέ».

Για τη φιλοξενία: «Δεν είμαι ικανοποιημένος, όταν επί 15 λεπτά λένε συνθήματα κατά της αντίπαλης ομάδας. Ή αν εγώ ήμουν Τζαβέλλας, θα είχα φύγει από το γήπεδο. Δεν γίνεται να αφήνουν αυτές τις προσβολές, να υπάρχει χώρος για αυτές τις προσβολές. Πρέπει να προχωράμε μπροστά κι όχι πίσω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τούντορ: «Σεβαστήκαμε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε τον Ολυμπιακό»


Τούντορ: «Σεβαστήκαμε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε τον Ολυμπιακό»

Στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε αρκετά soft στο ντέρμπι στάθηκε ο Ιγκόρ Τούντορ. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν θέλησε να σχολιάσει τις επιθετικές αδυναμίες του «δικέφαλου του Βορρά».

Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Ιγκόρ Τούντορ μετά το ντέρμπι.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Κροάτης τόνισε πως ο ΠΑΟΚ σεβάστηκε περισσότερο απ’ ότι έπρεπε, για τα δεδομένα ενός ντέρμπι, τον Ολυμπιακό και γι’αυτό ηττήθηκε. Παράλληλα, δεν θέλησε να επεκταθεί σχετικά με την αδυναμία της ομάδας του να δημιουργήσει φάσεις, ενώ οι χαμένοι βαθμοί κόντρα σε μικρές ομάδες είναι αυτοί που κάνουν τη ζημιά.

Αναλυτικά:
Για το αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα με δεδομένες τις απουσίες: «Είμαι ικανοποιημένος γιατί έδωσαν ότι είχαν οι παίκτες μου, έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορώ να πω τίποτα κακό, αλλά είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα».

Για τη μία τελική του ΠΑΟΚ: «Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο, δεν δημιούργησαν τόσες πολλές ευκαιρίες».

Για τον Τζαβέλλα και την αποβολή: «Μιλάω συνέχεια με τον Τζαβέλλα, πριν το παιχνίδι, στο ημίχρονο... Θεωρώ ότι με αυτή την προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα, έχει δείξει μεγάλη βελτίωση στο συγκεκριμένο τομέα, θα ξαναμιλήσω όμως μαζί του...».

Για την εμφάνιση της ομάδας του: «Ο καθένας βλέπει από τη δική του οπτική γωνία τα παιχνίδια. Αυτό που με ενόχλησε λίγο, ήταν ότι ίσως δείξαμε λίγο παραπάνω σεβασμό στον Ολυμπιακό. Είχαμε πει ότι πρέπει να μπούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας και όταν μπήκε το γκολ, σκέφτηκα μήπως το φοβηθούν οι παίκτες μου, για αυτό μιλήσαμε αρκετά στο ημίχρονο και είδατε ότι όταν άνοιξε το παιχνίδι, ελέγξαμε το ρυθμό και ήμασταν καλύτεροι».

Για όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα: «Δε θέλω να τοποθετηθώ σχετικά με τις φήμες, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα το κάνω και ίσως είναι και πολύ ενδιαφέρον για εσάς, αλλά τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Για τον Μπερμπάτοφ: «Προσπάθησε, είχε θέληση και έκανε ενδιαφέροντα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Η απόδοση του ήταν καλή κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, που είναι η καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και σίγουρα είναι σε καλό δρόμο».

Για τη συνύπαρξη Μπερμπάτοφ και Αθανασιάδη: «Είναι δύο σημαντικοί παίκτες για εμάς και η απόφαση ήταν να παίξουν και οι δύο σήμερα, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο...».

Για το ντεμπούτο του Χατζηισαΐα: «Είμαι ικανοποιημένος, γνώριζα την αξία του, αλλά ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις κατευθείαν σε ένα ανοικτό γήπεδο. Έχει περιθώρια βελτίωσης, αλλά ήταν καλός σήμερα και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση του».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει να δυσκολεύεται περισσότερο απέναντι σε πιο "αδύναμους" αντιπάλους: «Συμφωνώ μαζί σας χάσαμε αρκετούς βαθμούς σε τέτοιου είδους αγώνες και είναι κάτι που μας απασχολεί και το έχουμε αναλύσει. Πρέπει να επικεντρωθούμε τώρα στα παιχνίδια που ακολουθούν, να εμφανιστούμε καλοί στα πλέι οφ και είμαι σίγουρος ότι εκεί ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που πρέπει».

Για την αντιμετώπιση του Ολυμπιακού: «Είναι πολλοί οι παράγοντες και οι λεπτομέρειες που παίζουν ρόλο μέσα στη διάρκεια μίας σεζόν. Εχω άποχψη για αυτό, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να το συζητήσουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να ακολουθεί τις οδηγίες του προπονητή και να κάνει στο γήπεδο αυτό που πρέπει».

Ξύπνησε η Σέλτικ!!


Ξύπνησε η Σέλτικ

Μετά από δύο γκέλες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ η Σέλτικ θυμήθηκε ποια είναι και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας, επικρατώντας 2-0 της Ιστ Κίλμπραϊντ.

Άνετα πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Σκωτίας η Σέλτικ, που επιβλήθηκε 2-0 της Ιστ Κίλμπραϊντ.

Οι Κέλτες μετά από δύο ήττες σε Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα και δεν έχασε έναν ακόμα στόχο.
Τα γκολ πέτυχαν ο Γκρίφιθς στο 21’ και ο νεοαποκτηθείς Καζίμ Ρίτσαρντς στο 51’.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, Χαρτς και Χιμπέρνιαν έμειναν ισόπαλες (2-2) και ανανέωσαν το ραντεβού τους για επαναληπτικό ματς που θα κρίνει την πρόκριση.

Αναλυτικά τα ζευγάρια και τα αποτελέσματα της φάσης των «16»:
Σάββατο 6/2
Ρέιντζερς-Κιλμάρνοκ 0-0
Μάδεργουελ-Ινβερνές 1-2
Νταμπάρτον-Ντανί 0-0
Νταντί Γιουν-Πάρτικ Θιστλ 1-0
Ρος Κάουντι-Λίνλιθγκοου Ρόουζ 4-2
Άνναν-Μόρτον 1-4

Κυριακή 7/2 Χαρτς-Χιμπέριναν 2-2
Ιστ Κίλμπραϊντ-Σέλτικ 0-2
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Άδειασε» τον Ντόρσεϊ ο Αταμάν!!


«Άδειασε» τον Ντόρσεϊ ο Αταμάν!

Παράπονα από την απόδοση του Τζόι Ντόρσεϊ εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη της Γαλατασαράι επί της Αναντολού Εφές!

Πολύ δύσκολη φαντάζει η παραμονή του Τζόι Ντόρσεϊ στην Γαλατασαράι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν, μετά τη νίκη επί της Αναντολού Εφές.

Ο κόουτς της «Τσιμπόμ» στην ουσία… άδειασε τον Αμερικανό σέντερ, λέγοντας πως το κακό που κάνει στην ομάδα του είναι περισσότερο από τη συνολική προσφορά του.

«Ο Ντόρσεϊ κάνει περισσότερο κακό, παρά βοηθάει την ομάδα με την παρουσία του στο παρκέ», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Τούρκου προπονητή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Αγαπώ τους οπαδούς του Παναθηναϊκού»


Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Αγαπώ τους οπαδούς του Παναθηναϊκού»

Τα όσα έχει ζήσει στον Παναθηναϊκό θυμήθηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και έδειξε ότι έχει στην καρδιά του, όλους τους φίλους του «τριφυλλιού».

Τη λατρεία για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού φανέρωσε και πάλι ο πρώην μέσος των «πράσινων», Ζιλμπέρτο Σίλβα, με σχετικό τουϊτάρισμα.

«Ευχαριστώ όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, σας αγαπώ όλους. Χρήστο Μάντζο, ευχαριστώ για τις αναμνήσεις», έγραψε στο προσωπικό του προφίλ ο παλαίμαχος άσος.







*Πηγή: sport-fm.gr*