Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Το ντέρμπι, μια «τελική» και ο Δημητρόπουλος!!


Το ντέρμπι, μια «τελική» και ο Δημητρόπουλος

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον Δημητρόπουλο, τον ΠΑΟΚ της μοναδικής τελικής και τον Ολυμπιακό ενός αναπάντεχου ντέρμπι.


Να το πεις ντέρμπι, δεν το λες. Είναι που ο ΠΑΟΚ έκανε μια τελική και αυτή… στενοχωρημένη.

Κατά τα άλλα, είναι κι αυτός ο Ολυμπιακός, που, όπως ακριβώς στον αγώνα της Τούμπας, μετά από γκολ, κατεβάζει ταχύτητα και παίζει πιο πίσω. Δίνει χώρο (και στο Καραϊσκάκη) στον ΠΑΟΚ και φαίνεται τελικά ότι δεν υπάρχει δα και τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δυό ομάδες.

Τι να σκεφτεί κανείς…

Να σκεφτεί ότι αν υπήρχε πιο σοβαρό κίνητρο στη βαθμολογική κατάταξη, προφανώς θα υπήρχε μεγαλύτερη όρεξη. Κι αν υπήρχε ενδιαφέρον από οποιαδήποτε αντιπαράθεση εκτός γηπέδου, με προκλητικές δηλώσεις και άλλα τέτοια, πάλι θα βλέπαμε διαφορετικό παιχνίδι.

Πως είναι δυνατόν ο ΠΑΟΚ που παίζει με δέκα και που έχει ένα σωρό απουσίες να έχει την κατοχή για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού;

Αυτό μοιάζει με οφθαλμαπάτη. Έτσι νομίζουμε ότι έφυγε από το γήπεδο με ήττα και θα μπορούσε να είχε εισπράξει κάτι περισσότερο.

Μπούρδες. Με ποια προσόντα; Με μια τελική ακόμη για να φτάσει στο σπουδαίο ρεκόρ των δύο τελικών.

Εγώ γνωρίζω ότι ο Ηρακλής έπαιξε με την ΑΕΚ και είχες «μηδέν» τελικές και έγινε ανέκδοτο. Ο Τούντορ με μία τελική και ένα σκασμό εκατομμύρια για να φτιάξει ομάδα είναι για κλάματα.

Πάω σε κάτι άλλο, που θα σκάσω αν δεν το πω και πέστε με γραφικό:

Είναι που είναι το περιβάλλον γεμάτο αμφισβήτηση και… δεύτερες σκέψεις, γιατί αφήνεις την εικόνα να σε εκθέτει αξιότιμε κύριε Δημητρόπουλε;

Δηλαδή το να βαράει μπουνιές ο Πάμπλο Γκαρσία, μέσα στο Καραϊσκάκη, είναι για… απέλαση, κι αν στη θέση του βάλουμε τον Μιλιβόγιεβιτς, τι γίνεται; Του δίνουμε παράσημο για τις μαγκιές, για τους τσαμπουκάδες;

Με «δέκα» έπρεπε να είναι πολύ μπροστά από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός και για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Κι όποιος επιμένει ότι υπάρχει λογική κάθαρσης, ας πάει να κοιταχτεί στον τρελογιατρό διότι η κοροϊδία είναι πλέον απύθμενη.

Εξι οφσάιντ είχε ο ΠΑΟΚ και τουλάχιστο δύο δεν υπήρχαν. Αλλά, τη δουλειά μας την κάναμε και επειδή υπάρχει μια συγκεκριμένη μορφή του αγώνα και η αμφισβήτηση για τη νίκη του Ολυμπιακού είναι… μισή και δεν φτάνει για σπουδαία διαμαρτυρία, το αφήνουμε να κυλήσει ως έχει.

Δηλαδή, δεν υπάρχει καμία αντίδραση. Αν τα ίδια συνέβαιναν εναντίον του Ολυμπιακού, σε μια άλλη πραγματικότητα, τότε θα είχαμε μια επανάσταση, ένα ξεσηκωμό άνευ προηγουμένου.

Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην ευνοηθεί ο Ολυμπιακός και, μιλώντας υποθετικά, αν ο ΠΑΟΚ είχε την δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα για να πατήσει περιοχή και να κινδυνεύσει ο Ρομπέρτο, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα σκαρφιζόταν ο Δημητρόπουλος για να τον σταματήσει.

Αυτά για ένα παιχνίδι, που, επαναλαμβάνω δεν πήγαινε για ντέρμπι, αλλά, φάνηκε να γίνεται, ακόμη κι αν ο ΠΑΟΚ δεν είχε επαρκείς τελικές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: