Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Τα «βαριά χαρτιά» δε βγήκαν στο… τραπέζι!!


Τα «βαριά χαρτιά» δε βγήκαν στο… τραπέζι

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ορισμένα «όπλα» του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα ο Φορτούνης, ο Ντουρμάζ και ο Ιντέγε δεν «μπήκαν» στο… πετσί του ρόλου στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο Μάρκο Σίλβα είναι προπονητής που δεν “κρύβεται πίσω απ' το δάχτυλο του”. Όταν η εικόνα της ομάδας του δεν είναι καλή θα το πει, θα το παραδεχθεί.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Δεν θα προσπαθήσει να κάνει το...άσπρο μαύρο. Ο Πορτογάλος τεχνικός λοιπόν είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε καλή εμφάνιση ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στάθηκε στην κακή βραδιά ορισμένων παικτών του.

Η αλήθεια λοιπόν είναι πως τα “βαριά χαρτιά” των Πειραιωτών έμειναν εκτός ματς και αυτό δεν έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πετύχει μια νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες υπήρχαν, ειδικά μάλιστα απ' τη στιγμή που οι Πειραιώτες μπήκαν μπροστά στο σκορ στο όγδοο λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Ελαμπντελαουί.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως ορισμένα “όπλα” του Ολυμπιακού, όπως για παράδειγμα ο Φορτούνης, ο Ντουρμάζ και ο Ιντέγε δεν “μπήκαν” στο...πετσί του ρόλου στο χθεσινό παιχνίδι. Και ο ρόλος των παικτών που προαναφέραμε είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός σε ότι έχει να κάνει με τη δημιουργία και το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού.

Ήταν προφανές πως ο Τούντορ θα προσπαθούσε να κλείσει τους “διαδρόμους” προς τον Φορτούνη και ο Σίλβα περίμενε πως η ομάδα του θα έβρισκε λύσεις από τα δύο άκρα με Ντουρμάζ και Πάρντο για ν' απειλήσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Ο Πάρντο δεν ήταν κακός, είχε διάθεση, είχε και βοήθειες από τον Ομάρ, αλλά απ' την άλλη πλευρά ο Σουηδός ήταν σε κακή βραδιά. Την ίδια στιγμή ο Ιντέγε κινούνταν διαρκώς εκτός περιοχής αλλά ο Φορτούνης είχε “χάσει μέτρα” στο γήπεδο (στην προσπάθεια του να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του) και δεν ήταν σε θέση να παίξει σε ρόλο δεύτερου φορ, εκμεταλλευόμενος κάποιο κενό χώρο.

Μια φορά έγινε αυτό, με την κεφαλιά του Έλληνα άσου στο δεύτερο μέρος (έγινε και με τον Φουστέρ προς το φινάλε του ματς) και ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην επίτευξη του δεύτερου γκολ.

Με τους τρεις εκ των τεσσάρων μέσων κι επιθετικών “εκτός” ματς ήταν δύσκολο να βρει η ομάδα του λιμανιού τον τρόπο ν' απειλήσει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ.

Αν σε αυτά που προαναφέραμε προσθέσει κάποιος την αδυναμία του Ολυμπιακού να βγάλει κόντρα και τις κακές εκτελέσεις των “στημένων”, διαπιστώνει γιατί οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπόρεσαν να φτάσουν σ' επίπεδα υψηλής απόδοσης.

Ωστόσο κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει πως ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ (πολύ) εύκολα, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα. Τώρα αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον ίδιο και την ομάδα του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: