Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

«Καθάρισε» ο Ανάκογλου για Βέροια!!


«Καθάρισε» ο Ανάκογλου για Βέροια!

Την ώρα που η Καλλονή πίεζε ασφυκτικά για την ισοφάριση, ο Ανάκογλου σκόραρε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Βέροιας, που νίκησε 2-0 και… καθάρισε με την παραμονή!

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Δημήτρη Ανάκογλου με τη φανέλα της Βέροιας!

Ο 24χρονος, που αποκτήθηκε από τη «βασίλισσα του βορρά» ως δανεικός από την ΑΕΚ, μπήκε στο παιχνίδι με την Καλλονή στο 61’ και ενώ οι νησιώτες πίεζαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, σκόραρε στο 87’… καθαρίζοντας νίκη (2-0) και παραμονή!

Το σκορ για τη «βασίλισσα του βορρά» είχε ανοίξει στο 15’ ο Μαγέφσκι, ενώ ο τρομερός Δαύκος απέκρουσε στο 33’ πέναλτι του Ναζλίδη, αλλά και τη δεύτερη προσπάθεια του αρχηγού των γηπεδούχων!

Πλέον, η Βέροια μόνο αν… αυτοκτονήσει δεν θα παραμείνει στην κατηγορία, την ίδια στιγμή που η Καλλονή χρειάζεται κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να σωθεί.

Πώς έπαιξαν

4-2-3-1 επέλεξαν και οι δύο προπονητές. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έδωσε φανέλα βασικού στον Λόπεζ, που έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ τετράδα στην άμυνα ήταν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Νέτο, Πούγκουρας, Σιόντης και Ραούλ Μπράβο. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Άρτσε και Γιαννούλης, δεξιά ήταν ο Μαγέφσκι, αριστερά ο Γεωργιάδης, ενώ ο Ναζλίδης ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κόλα.

Στο… δικό του 4-2-3-1, ο κ. Καραγεωργίου είχε τον Δαύκο στο τέρμα, ενώ οι τέσσερις στην άμυνα ήταν -από δεξιά προς τα αριστερά- οι Μίκιτς, Ούκα, Αναστασιάδης και Γκόλιας. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Τσαμπούρης και Καλτσάς, δεξιά ο Γουερέ, αριστερά ο Γεωργίου, και ο Μπλάζιτς, στο ντεμπούτο του στη νησιώτικη ομάδα, λίγο πιο πίσω από τον Μανούσο, που έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

inner

Το ματς


Στις δύο… προειδοποιητικές βολές της Βέροιας, με τα σουτ των Σιόντη (2’) και Μαγέφσκι (10’), η Καλλονή «απάντησε» με το εξαιρετικό φάουλ του Τσαμπούρη (13’), ο Λόπεζ, όμως, ήταν σε καλή θέση και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του. Η ομάδα της Ημαθίας, ωστόσο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, και θέλοντας να… ξεμπερδέψει νωρίς με τη νίκη -και τη σωτηρία- πίεσε και κατάφερε, εντέλει, στο 15’, να ανοίξει το σκορ, με τον Μαγέφσκι να βρίσκει στόχο αυτήν τη φορά, αφότου, βέβαια… κοιμήθηκε η άμυνα των νησιωτών.

inner

Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισε να προσπαθεί να κυκλοφορήσει μπάλα, προκειμένου να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Δαύκου και να «κλειδώσει» με ένα δεύτερο γκολ τη νίκη, και θα το έκανε αυτό, αν δεν έπεφτε πάνω στον τρομερό 27χρονο γκολκίπερ της Καλλονής, που πρόσθεσε στο ενεργητικό άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση! Στο 32’ ο Αναστασιάδης ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Γεωργιάδη, που… κάλπαζε από δεξιά. Ο Κύζας έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, ο Δαύκος, όμως, είπε «όχι» στον Ναζλίδη, που πήρε το… ριμπάουντ, πλάσαρε ξανά και πάλι, ωστόσο, ο γιος του παλαίμαχου Γιώργου Δαύκου ήταν εκεί, πραγματοποιώντας μία φοβερή διπλή απόκρουση, κρατώντας στο παιχνίδι την ομάδα του.

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα πραγματικό… ροντέο, με την μπάλα, ειδικά από τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και μετά, να πηγαίνει πάνω κάτω! Η Καλλονή, ξέροντας πως ούτε η ισοπαλία δεν της ήταν αρκετή, πίεσε και είχε τη μεγάλη ευκαιρία στο 58’ να φέρει στα ίσα το ματς, ο Νομπρέγκα, όμως, δεν μπόρεσε να πλασάρει από το ένα μέτρο, έπειτα από την… ασίστ του Μανούσου.

inner

Στα επόμενα 15 λεπτά και παρά τον… ηλεκτρισμό ενός ντέρμπι στην ατμόσφαιρα, δεν είδαμε άλλη φάση, το σουτ του Ελλακόπουλου στο 73’, όμως, ακολούθησαν αρκετές απειλητικές φάσεις από πλευράς… απελπισμένης Καλλονής, με τη Βέροια να έχει περιοριστεί στο μισό γήπεδο! Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου το πάλεψαν το παιχνίδι, είχαν ευκαιρίες και με το σουτ του Καλτσά (75’), αλλά και με την κεφαλιά του Νομπρέγκα (77’) να ισοφαρίσουν, ήρθε, όμως, ο Δημήτρης Ανάκογλου, σε μία φάση διαρκείας στην περιοχή του Δαύκου, στην πρώτη, ουσιαστικά, επίσκεψη της Βέροιας με αξιώσεις στα καρέ της Καλλονής, να πετύχει γκολ στο ντεμπούτο του… καθαρίζοντας τη νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

inner

*Τα 34 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Νέτο, με τον γιο του να του εύχεται με τον χαρακτηριστικό τρόπο που μπορείτε να δείτε από κάτω…

inner

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Λόπεζ, Ραούλ Μπράβο, Γιαννούλης, Πούγκουρας, Νέτο, Σιόντης, Άρτσε (61’ Ανάκογλου), Μαγέφσκι, Ναζλίδης (78’ Ετζενγκέλε), Γεωργιάδης, Κόλα (40’ Καϊκούτ).

Καλλονή (Νίκος Καραγεωργίου): Δαύκος, Μίκιτς, Αναστασιάδης, Γκόλιας, Τσαμπούρης (74’ Κάρλσον), Καλτσάς, Γεωργίου, Μανούσος, Ούκα, Γουερέ (46’ Ελλακόπουλος), Μπλάζιτς (57’ Νομπρέγκα).

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Γήπεδο: Στάδιο Βέροιας
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: