Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Πάρε να `χεις! (ΒΙΝΤΕΟ)

Απολαύστε ένα από τα καλύτερα γκολ από φάουλ που έχουμε δει φέτος, το οποίο σημείωσε ο Ολτσάν Αδίν της Τράμπζονσπορ στο ματς με την Κασίμπασα!



πηγή: sportdog.gr  








Ξανά στο προσκήνιο Τροχανάς και Θεμέλιο 21!!

Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δ'οξα τραβά ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, που επανέφερε το σχέδιό του στην επικιαρότητα, για "τη ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΑΕΚ"...
Ξανά στο προσκήνιο Τροχανάς και Θεμέλιο 21!
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:
"Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Όπως γνωρίζετε, με αρχή τη σύσκεψη Ενωσίτικων προσωπικοτήτων στο Ξενοδοχείο GB στις 29/1/2012, επιχείρησα μια καινοτόμο παρέμβαση στην ΑΕΚ υπό τον τίτλο «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».  Έκτοτε επιχειρήθηκαν 5 αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στην ΑΕΚ από άλλους Ενωσίτες, ο σεβασμός μου προς τις οποίες επέβαλλε την αναβολή εφαρμογής της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» .  Σήμερα, 10 Οκτωβρίου 2012, έχω τη χαρά και την τιμή να σας πληροφορήσω ότι μετά την αποδοχή της Μελέτης «ΘΕΜΕΛΙΟ 21»  από μια εξαιρετική ομάδα Ενωσιτών, κατά προδιαγραφή 21 Ιδρυτών και 400 Ιδρυτικών Στελεχών, μεταξύ των οποίων τεχνοκράτες υψηλής προδιαγραφής, επιχειρηματίες και προσωπικότητες άλλων ειδικοτήτων, άρχισε η δράση ταχύτατης συγκρότησης του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21», σε χρονικό ορίζοντα λίγων μηνών.
Αυτές οι δομημένες πλέον δυνάμεις του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» θα σας αποστείλουν την Πέμπτη 11/10/2012 -προς ενημέρωσή σας- την πρώτη Ανακοίνωσή τους.
Σας υποβάλλω, λοιπόν, τη θερμή παράκλησή μου προκειμένου να μελετήσετε, αξιολογήσετε και επικοινωνήσετε προς όλους τους Ενωσίτες το περιεχόμενο της προαναφερθείσας Ανακοίνωσης, με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλετε αποφασιστικά στη ρεαλιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων της ΑΕΚ και γενικότερα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του ποδοσφαίρου μας.  Τέλος, επιθυμώ με έμφαση να υπογραμμίσω ότι κάθε υποστήριξή σας προς  τους Ιδρυτές του «ΘΕΜΕΛΙΟ 21» είναι υποστήριξη προς άτομα υψηλής προσωπικής αξιοπιστίας με ειδικότητες που, όπως προαναφέρθηκε, καλύπτουν το σύνολο των αναγκών εφαρμογής μιας τόσο σύγχρονης και  καινοτόμου παρέμβασης, όπως αντικειμενικά προβλέπει και οριοθετεί η Μελέτη «ΘΕΜΕΛΙΟ 21».
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εκφράζω την, ούτως ή άλλως, οφειλόμενη προς εσάς εκτίμησή μου.

Μιχάλης Τροχανάς
10 Οκτωβρίου 2012".

Το "μπαμ" με Κατσουράνη η ΑΕΚ!!

Tη μεταγραφή - βόμβα θέλει να κάνει η ΑΕΚ και να τρελάνει κόσμο.
Το "μπαμ" με Κατσουράνη η ΑΕΚ!
Μην βιάζεστε… Δεν αναφερόμαστε στην «Ενωση» που ψάχνει ακόμα προπονητή, δεν έχει πρόεδρο και βρίσκεται στην τελευταία θέση της Superleague με δυο βαθμούς, αλλά σ' αυτή τη Λάρνακας που βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του κυπριακού πρωταθλήματος.
Η ΑΕΚ, λοιπόν, ποντάρει στην παρουσία του Κέβιν Χόφλαντ στο πόστο του τεχνικού διευθυντή και στις σχέσεις που έχει με έναν εκ των ατζέντηδων του Κώστα Κατσουράνη, τον συμπατριώτη του Ρότζερ Λίνσε. Είναι ο άνθρωπος που ο «Κατσούρ» εμπιστεύεται και του έχει ζητήσει να του βρει ομάδα εκτός Ελλάδας.
Ετσι οι πληροφορίες από την Κύπρο αναφέρουν πως ο Λίνσε επικοινώνησε με την ΑΕΚ Λάρνακας και πρότεινε τον παίκτη. Οι Κύπριοι είδαν ζεστά την υπόθεση, αλλά ξεκαθάρισαν πως πρώτα ο παίκτης θα πρέπει να «τελειώσει» με τον Παναθηναϊκό και έπειτα να κινηθούν για την απόκτηση του.
Ετσι από τη στιγμή που θα οριστικοποιηθεί το διαζύγιο του Κατσουράνη με το «τριφύλλι», τότε υπάρχει η εκτίμηση πως οι Κύπριοι θα κινηθούν άμεσα για την απόκτηση του.
Πηγή: sentragoal.gr

To σήριαλ έλαβε τέλος...!!

Την απόκτηση του Πελεκάνου ανακοίνωσε και επίσημα ο Άρης.
To σήριαλ έλαβε τέλος...
Μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Μιχάλης Πελεκάνος δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Άρη. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση, τον Πρόεδρο και τον προπονητή για την προσπάθεια τους και για την επιμονή τους. Με αυτόν τον τρόπο έδειξαν πόσο με θέλουν στην ομάδα και είμαι πολύ ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή. Ελπίζω να έχουμε μια καλή χρονιά και να έρθει η δικαίωση για την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι στον Άρη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου. Ο διεθνής γκαρντ θα αγωνίζεται με την κιτρινόμαυρη φανέλα για τον επόμενο ένα χρόνο».

Το Who is Who του παίκτη

Θέση: Γκαρντ-Φόργουορντ
Ύψος: 1.98
Ημ. Γέννησης: 25/05/1981
Τόπος Γέννησης: Ελλάδα

Προηγούμενες ομάδες
1999-2004 Περιστέρι, 2004-2006 Α.Ε.Κ., 2006-2007 Πανελλήνιος, 2007-2008 Ρεάλ Μαδρίτης, 2008-2009 Ολυμπιακός, 2009-2010 Μαρούσι, 2010-2012 Ολυμπιακός

Ο Μιχάλης Πελεκάνος την προηγούμενη σεζόν είχε μέσο όρο στο ελληνικό Πρωτάθλημα και σε 18 αγώνες 48,4% στα σουτ δύο πόντων, 69,2% στις ελεύθερες βολές και 2,2 μέσο όρο στα ριμπάουντ.

Για μαλλιά και ξύρισμα ο πνευματικός!!

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινά από μια μερίδα πατσά, μπλέκει τους Αναστασιάδη-Δέλλα-Κονσεϊσάο στο θέμα του προπονητή της ΑΕΚ και αφού καταλήγει σε μια μακαρονάδα με κιμά, αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να τη σκαπουλάρει αυτή η ομάδα.
Για μαλλιά και ξύρισμα ο πνευματικός
Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, να μπαίνει κάποιος σε ένα μαγέρικο να χτυπάει παλαμάκια και μόλις έρχεται το γκαρσόνι να του δίνει την παραγγελία:
-Ένα πατσά, αγόρι μου
-Δυστυχώς κύριε, μόλις τέλειωσε
-Δεν πειράζει, φέρε μου αρνί φρικασέ
-Δυστυχώς κύριε, μόλις έδωσα την τελευταία μερίδα
-Εντάξει. Φέρε τότε ντομάτες γεμιστές και μια φέτα
-Ξέρετε κύριε, δεν έβαλε γεμιστά σήμερα ο μάγειρας
-Εντάξει. Βάλε τότε μια μακαρονάδα με κιμά, να τελειώνουμε.
Κι οι θείτσες να γελάνε με τον λακαμά που έχει αυτές τις γαστριμαργικές επιλογές. Να πηγαίνει από τον πατσά στο κρέας και από τα λαδερά στη μπολονέζ. Αυτή είναι και η λογική Δημητρέλου στις επιλογές για προπονητή στην ΑΕΚ. Από τον Αναστασιάδη στον Δέλλα κι από τον Κονσεϊσάο στον Λίνεν. Κατ' αρχήν αν είσαι σοβαρός και δεν είσαι Δημητρέλος δεν διώχνεις τον προπονητή, αν δεν έχεις ήδη βρει και κλείσει τον αντικαταστάτη του.
Πολύ περισσότερο όταν είσαι στην κατάσταση της ΑΕΚ, που ψάχνεις τους βαθμούς με το ντουφέκι. Ούτε βέβαια προέκυψε θέμα-Βλάχου, αμέσως μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη. Πριν σπάσει η καρέκλα του οποιουδήποτε προπονητή, ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι τριγμοί.
Ο Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένη ταυτότητα σαν προπονητής. Μπορείς να πεις μάλιστα είναι ταμάμ για ειδικές αποστολές. Να ανακατεύει την ομάδα, να σφίγγει τα λουριά, να δημιουργεί εντάσεις, να διώχνει κάποιους παίκτες, να συσπειρώνει τους άλλους και τελικά να ανεβάζει τη ψυχολογία.
Ειδικότερα αν έχει κάνει με πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Καλώς ή κακώς είτε λόγω πνευματικού, όπως επικαλέσθηκε, ο ίδιος είτε επειδή είδε ότι η δουλειά στην ΑΕΚ δεν θα ήταν εύκολη, το θέμα με τον Αναστασιάδη τσάκισε.
Ποια ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή του Δημητρέλου; Από τον πατσά στο κρέας, όπως είπαμε. Στον Τραϊανό Δέλλα. Με ποια στοιχεία και προσόντα; Σίγουρα ποδοσφαιράνθρωπος. Σίγουρα έντονη προσωπικότητα. Προσθέτουμε κι ότι είναι γνώστης της ομάδας και των αποδυτηρίων και τελειώσαμε. Φτάνουνε αυτά για να σώσει ο Δέλλας τον Τιτανικό της ΑΕΚ, που τραβάει ντουγρού για παγόβουνο; Με μηδέν προπονητική εμπειρία. Με μηδενική προϋπηρεσία στην κατάρτιση και στην καθοδήγηση ομάδας.
Αν η δουλειά του προπονητή, ήταν τόσο απλή και τόσο εύκολη, δεν θα έδιναν οι ομάδες του κόσμου τα λεφτά στους Μουρίνιο και τους λοιπούς προφεσόρους του επαγγέλματος. Κι όπου δίνουν ευκαιρίες σε προσωπικότητες τύπου-Δέλλα, υπάρχει από πίσω ένας ολόκληρος στρατός από επιτελείο-υποστήριξης. Δεν δίνει πχ η Γιουβέντους τα κλειδιά του μαγαζιού στον Τσίρο Φεράρα ή στον Αντόνιο Κόντε, παίζοντας κορώνα-γράμματα, αν θα καούνε ή αν θα πετύχουνε.
Στην ΑΕΚ ο Δημητρέλος ήθελε να ρίξει τον Δέλλα, να περπατήσει ξυπόλητος στα κάρβουνα, σαν τους αναστενάρηδες. Κι ευτυχώς που ο Δέλλας απέδειξε ότι είναι σώφρων με την άρνηση του. Για να γλιτώσει πρώτα από όλα ο ίδιος τα εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Στη συνέχεια ο Δημητρέλος για να θυμίσουμε αυτόν στον μαγέρικο, πήγε από φρικασέ στα γεμιστά. Από τον Δέλλα στον Σέρζιο Κονσεϊσάο. Με ποια λογική; Επειδή ήταν καλός ποδοσφαιριστής σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο; Αν αυτό είναι κριτήριο υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι εκατό. Επειδή έχει περάσει από την Ελλάδα σαν ποδοσφαιριστής; Επίσης υπάρχουν άλλοι εκατό.
Σαν προπονητής τι ψάρια πιάνει; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αφού όλα κι όλα έχει 23 ματς στην καριέρα του σε κάποια Ολιανένσε. Και μόνο το γεγονός, όμως, ότι συζητάει να αφήσει τη δουλειά του στην Πορτογαλία για να έρθει στη συγκεκριμένη ΑΕΚ, δείχνει τον ορισμό του τυχοδιωκτισμού.
Με πολλά λεφτά στην καβάτζα, που έχει αποκτήσει σαν ποδοσφαιριστής ο Κονσεϊσάο δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρισκάρει και να κάνει την πλάκα του, μπορείς να πεις, φεύγοντας από την πατρίδα του για να κάνει τον προπονητή στην ΑΕΚ, που μετά συγχωρήσεως δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Ίσως του αρέσει η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα και δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κι από εκεί και πέρα ότι κάτσει.
Δεν έκατσε όμως και φτάνουμε στον Έβαν Λίνεν για να καταλήξουμε από τα γεμιστά στη Μπολονέζ, που λέγαμε. Έμπειρος επαγγελματίας. Με εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έστω και κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές. Άνθρωπος της δουλειάς, όπως όλοι οι Γερμανοί και της πειθαρχίας. Καμιά σχέση δηλαδή με τον κοσμοπολίτη και εμποτισμένη με ιταλική κουλτούρα, Κονσεϊσάο.
Αν και Γερμανός δεν είναι ψυχρός, έχει καλή επαφή με τον ποδοσφαιριστή και ξέρει να τον κερδίζει. Στον Πανιώνιο, βέβαια, έχει καλή επαφή με τον ποδοσφαιριστή και ξέρει να τον κερδίζει. Στον Πανιώνιο, βέβαια, είχε μια μαγιά από πολύ καλούς παίκτες, που έχτισε απάνω τους την ομάδα. (Για τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να κριθεί).
Στην ΑΕΚ αν κλείσει τελικά, θα κληθεί να παίξει το ρόλο του αναστενάρη που λέγαμε. Δεν θα είναι το ίδιο. Κι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει κάτι το τελεσίδικο, χαιρετίζουμε για μια ακόμα φορά την στερεά ποδοσφαιρική λογική του Ανδρέα Δημητρέλου, που με συγκεκριμένες προδιαγραφές κάτω από απόλυτη σοβαρότητα κινήθηκε και κινείται στο θέμα του προπονητή της ΑΕΚ.
Από τον πατσά, όπως είπαμε, στις ντομάτες γεμιστές και στο τέλος μακαρόνια με κιμά. Επειδή, όμως, ακόμα είναι όλα ανοιχτά, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε σπανακόρυζο, ή αλλιώς στον Μάκη Χάβο.  Αν τελικά τη σκαπουλάρει και σωθεί η ΑΕΚ, ο πνευματικός του Αναστασιάδη, θα αποσχηματιστεί, θα πετάξει τα ράσα και θα πάει στον κουρέα για μαλλιά και ξύρισμα.
Πηγή: sport24.gr

"Έδεσε" ο Λίνεν!!

Σε συμφωνία με τον Γερμανό τεχνικό ήρθε η ΑΕΚ και μέχρι το βράδυ είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στην Ελλάδα, προκειμένου αύριο να κάνει την πρώτη προπόνηση στα Σπάτα...
"Έδεσε" ο Λίνεν!
Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού αναμένεται να λάβει, μέχρι το τέλος της σεζόν, το ποσό των 150 χιλ. ευρώ, μετά από απόφαση του ΔΣ της ΠΑΕ να εγκρίνει το συγκεκριμένο ποσό για να πειστεί ο Γερμανός και να πει "ναι" στην "Ένωση".
Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ το συμβόλαιό του είναι για 1+1 χρόνια και η παρουσία του στην αυριανή προπόνηση, στα Σπάτα, πρέπει να θεωρεηθεί δεδομένη.
Η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει χαρακτηριστικά:
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τον προπονητή Ewald Lienen για συμβόλαιο έως τις 30/6/2013 με δικαίωμα επέκτασης εως τις 30/6/2014.

Ένας Ρούνεϊ σωστός Καντονά!!

Ξέρετε τι δήλωσε ο Γουέιν Ρούνεϊ για τη θητεία του στην εθνική ομάδας της Αγγλίας;
Ένας Ρούνεϊ σωστός Καντονά!
Μπορεί να γίνει ο αντίστοιχος... Καντονά, για την Αγγλία! "Μπορώ να γίνω σαν τον... Καντονά για την Αγγλία", σχολίασε σε δηλώσεις του ο άσος της Μαν. Γιουνάιτεντ...
Ο σκύλος, πάντως, πιστεύει πως -για την ώρα ακόμα, τουλάχιστον- παραμένει ο Ρούνεϊ...

πηγή: sportdog.gr  

Ευτυχώς ο Σαρρής δήλωσε το αυτονόητο για την Εθνική!!

Με γκολ από τα αποδυτήρια κάθισε ο Γιώργος Σαρρής στην καρέκλα του προέδρου της ΕΠΟ. Γράφει ο Β. Σαμπράκος.
Ευτυχώς ο Σαρρής δήλωσε το αυτονόητο για την Εθνική!
Διότι πάνω στη στιγμή, δηλαδή παραμονές δύο άκρως καθοριστικών αγώνων, για την έκβαση της προσπάθειας που κάνει η ομάδα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο νέος πρόεδρος είπε δημόσια, στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αυτό που όλοι στην Εθνική ήθελαν να ακούσουν: το «δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα στην Εθνική». Δηλαδή την πιο βαριά κουβέντα που θα μπορούσε να πει και την πιο καθησυχαστική συνάμα, πάνω που όλα τα μέλη της Εθνικής, που ζουν αυτές τις ημέρες συγκεντρωμένα σε Άγιο Κοσμά και Βουλιαγμένη, μοιράζονταν την αγωνία τους για την πιθανότητα να σειστεί ή και να γκρεμιστεί αυτό που με κόπο και θυσίες χτίστηκε από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Τι είπε ο Σαρρής; Τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Μόνο ένας που δεν ζει στα μέρη μας θα έβρισκε λόγο και νόημα για σοβαρές αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία, στο οργανόγραμμα και στους κανόνες λειτουργίας της Εθνικής ομάδας. Μόνο ένας τρελός θα πείραζε μια Εθνική που βρέθηκε στην υψηλότερη θέση της, μετά το Euro 2004, σε τελική φάση διοργάνωσης. Μόνο κάποιος που δεν ξέρει θα χάλαγε ή θα εμπόδιζε το σχέδιο του Φερνάντο Σάντος για τη δημιουργία εθνικού ποδοσφαίρου και τη σύσταση μικρών εθνικών ομάδων, για τις παιδικές ηλικίες.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα και όλα, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κι επειδή προεκλογικά, προτού κερδίσει τη μάχη ο Σαρρής, είχαν κυκλοφορήσει πάρα πολλά σενάρια σχετικά με τη διάθεσή του να «πειράξει» την Εθνική, έκανε πολύ καλά που το ξεκαθάρισε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του. Ειδικά τώρα, που η Εθνική έχει συγκεντρωθεί και ετοιμάζεται για τα ματς με Βοσνία και Σλοβακία.

Δεν είχε δώσει μέχρι σήμερα δημόσιους λόγους ο Σαρρής για να τον αντιληφθεί κανείς και να τον αντιμετωπίσει ως έναν άσχετο με το ποδόσφαιρο, ή, πολύ περισσότερο, ως έναν τρελό που θέλει να περάσει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που χάλασε την πιο επιτυχημένη Εθνική στην ιστορία. Ένας άνθρωπος με εμπειρία που ξεπερνά τη 10ετία στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, που ήταν εκ των βασικών συνεργατών του απερχόμενου προέδρου στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, είναι βέβαιο ότι έχει αντιληφθεί τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής της Εθνικής. Έπειτα από όσα είχαν κυκλοφορήσει, όμως, στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ευτυχώς, για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής, που δήλωσε χθες ο Σαρρής το αυτονόητο. Διαφορετικά θα είχε απασφαλίσει τη μεγαλύτερη χειροβομβίδα που μπήκε ποτέ στα εθνικά αποδυτήρια στη διάρκεια της τελευταίας 12ετίας.
Πηγή: Sportday

Διασύρουν την ΑΕΚ χωρίς ίχνος τσίπας!!

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης γράφει για το πώς η "κιτρινόμαυρη" διοίκηση διασύρει την ΑΕΚ για να προστατέψει τους α-μέτοχους εντολοδόχους τους από τυχόν αλλαγή του διοικητικού status quo
Διασύρουν την ΑΕΚ χωρίς ίχνος τσίπας!
Ημερολόγιο πτήσης «δικέφαλου αετού», βράδυ 2012/10/09:
«Συμπληρώθηκαν ήδη 10 μερόνυχτα χωρίς προπονητή. Ξημερώνει η 11η ημέρα. Αυτή η διοίκηση καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Μετά το χειρότερο αγωνιστικό ξεκίνημα στην ιστορία της ομάδας, ξεπέρασε κατά πολύ και το μεγαλύτερο διάστημα που έμεινε ποτέ ακέφαλο το ποδοσφαιρικό τμήμα!
Μάλιστα, εξαντλήθηκε και το τριήμερο ρεπό που είχε δοθεί επί τούτου στους ποδοσφαιριστές μέχρι να βρεθεί ποιος θα τους προπονεί. Ενημερώθηκαν, πάντως, να μαζευτούν το απόγευμα και όχι το πρωί της Τετάρτης, μήπως και μέχρι τότε η αναζήτηση καρποφορήσει. Απελπιστικά τα πράγματα»...
Σαν σήμερα, λοιπόν, την προηγούμενη Τετάρτη το μεσημέρι ο Μαύρος έλεγε στους δημοσιογράφους ότι αυτόν ήθελαν σώνει και καλά να «φάνε» οι διοικητικοί των α-μετόχων κι έδιωξαν άρον άρον τον Βλάχο χωρίς σχέδιο αντικατάστασης, ενώ ο Δημητρέλος το απόγευμα στο ραδιόφωνο υπεραμυνόταν του σοκ που θα (έπρεπε να) προκαλέσει στους παίκτες εν όψει Κέρκυρας η «θυσία» του προπονητή και διαβεβαίωνε το πόσο γρήγορα θα αποκτούσαν «καθοδηγητή» (μετά τις προηγηθείσες χυλόπιτες του Αναστασιάδη και του Δέλλα)...
Πέρασε η Τετάρτη, την Πέμπτη έφυγαν και οι βοηθοί του Βλάχου, ο καθένας έλεγε ό,τι του κατέβαινε (πιθανοί και απίθανοι βολιδοσκοπήθηκαν από πιθανούς και απίθανους, ενώ ο γυμναστής ήθελε τον Κόουλμαν), την Παρασκευή μπαινόβγαινε ο Μπατίστα, ο Χάβος ήταν έτοιμος να καθίσει την επομένη στον πάγκο, τελικά κοούτσαρε ο Παπαδόπουλος, ο «τελικός» με την Κέρκυρα δεν ήταν νικηφόρος (αλλά δεν μάθαμε αν ενοχλήθηκε ο Βιντιάδης) και η παρωδία δεν τελείωνε
Εν τέλει προέκυψε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο (μη ρωτάτε πώς και από πού. Από το ίδιο ανύπαρκτο «σχέδιο» -προφανώς- που προέκυψαν και οι πριν απ' αυτόν ετερόκλητοι, από το ίδιο που προκύπτουν και οι μετά απ' αυτόν)! Κι άρχισε η ΑΕΚ να παρακαλάει την Ολανένσε να τον αποδεσμεύσει, παζαρεύοντας να την αποζημιώσει! Και το παζάρι ξεπέρασε τις 100.000 ευρώ! Ντροπή, ρε! Λίγη τσίπα! Η ίδια ομάδα που δεν έχει ν' αγοράσει χαρτομάντιλα για το κλάμα, που χρωστάει της Μιχαλούς και επαναδιακανονίζει συνεχώς τα διακανονισμένα (στο χιόνι) δεδουλευμένα...
Ενδιάμεσα, οι θλιβεροί τύποι που διοικούν είχαν αναβαπτιστεί στην κολυμπήθρα της γενικής συνέλευσης. Και με «θεσμικές διαδικασίες» πήραν το «ΟΚ» για να συνεχίσουν να σκορπούν θλίψη με τις πράξεις τους σ' όλους τους τομείς. Διασύρουν την ΑΕΚ χωρίς την παραμικρή αιδώ για να προστατέψουν τους α-μέτοχους εντολοδόχους τους από τυχόν αλλαγή του διοικητικού status quo. Αλλαγή που φοβούνται ότι θα καταστήσει ορισμένους απ' αυτούς συνδαιτυμόνες του Μάκη στον Κορυδαλλό!
Στοίχημα ότι δεν θα γλιτώσουν;
Πηγή: Goal

Πάει να γίνει ένα λάθος ακόμα!!

Ηταν λάθος η απόλυση του Βαγγέλη Βλάχου; Για να είμαι δίκαιος, ήταν λάθος όσο και η πρόσληψή του. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Πάει να γίνει ένα λάθος ακόμα
Ο Βλάχος πονάει την ΑΕΚ και γέμισε με άγχος: προφανώς αλλιώς του τα 'χαν υποσχεθεί. Φυσικά ήταν λάθος και το ότι έφυγε πριν από το ματς με την Κέρκυρα: διάδοχη λύση δεν υπήρχε, η ΑΕΚ στο κρισιμότερό της ματς ήταν καράβι ακυβέρνητο. Τώρα πάει να γίνει ένα λάθος ακόμα μεγαλύτερο: να προσληφθεί κάποιος ξένος που ξέρει, λέει, την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, την οποία καλά καλά δεν ξέρουμε εμείς που τη ζούμε.

Aν ο Δημητρέλος, ο Αδαμίδης, ο Νοτιάς, ο Παππάς και δεν ξέρω ποιος ακόμα έχει απομείνει να ενδιαφέρεται, δεν είχαν προσωπικά προβλήματα με την πιθανή διάλυση της ΠΑΕ ΑΕΚ και τον (αυτο)υποβιβασμό της στη Δ' Εθνική, θα υποψιαζόμουν πως ό,τι γίνεται φέτος γίνεται βάσει σχεδίου. Για σκεφτείτε το λίγο: πώς είναι ευκολότερο να πάει η ΑΕΚ στη Δ' Εθνική για να ξεκινήσει από την αρχή, μέσω μιας διάλυσης στη Super League ή έπειτα από έναν αγωνιστικό υποβιβασμό στη Δ' Εθνική; Αν η ΑΕΚ το καλοκαίρι δήλωνε αδυναμία και ξεκινούσε από την αρχή, κάποιοι χιλιάδες οπαδοί θα ζητούσαν από τους διοικούντες τα ρέστα και με το δίκιο τους: μια ομάδα με 10.000 εισιτήρια οφείλει να δώσει τη μάχη της -στο φινάλε δεν αποκλείεται να βρεθεί κάποιος να την αγοράσει. Μια ομάδα, όμως, που θα έχει αγωνιστικά υποβιβαστεί στη Β', μπορεί ευκολότερα να βρεθεί στη Δ', να ανασυσταθεί και να ξεχρεώσει.
Πόνος
Αν η ΑΕΚ πέσει, ο πόνος των οπαδών για τον υποβιβασμό θα είναι τεράστιος και κανείς δεν θα θέλει να ζήσει μια ακόμα χρονιά μιζέριας: η Δ' Εθνική θα προβληθεί ως η καλύτερη και θα είναι η πλέον αποδεκτή λύση. Ομως προσοχή: αυτή τη λύση σίγουρα δεν τη θέλουν οι άνθρωποι της τωρινής διοίκησης. Ολο αυτό το κακό, αν συμβεί, θα έχει ένα αποτέλεσμα: τα χρέη θα κυνηγούν προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και μετόχους, και οι πρώτοι που θα έχουν πρόβλημα θα είναι όσοι τώρα υπάρχουν, και για αυτό πρώτοι αυτοί θέλουν την αγωνιστική παραμονή της ομάδας στη Super League. Μόνο που από άγχος συμπεριφέρονται περίπου αυτοκτονικά.
Κέρκυρα
Το ότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την Κέρκυρα είναι το πλέον εντυπωσιακό των αποτελεσμάτων της 6ης αγωνιστικής, γιατί δεν δημιουργεί απλά τον φόβο του υποβιβασμού, αλλά και την υποψία ότι η εφετινή «Ενωση» μπορεί να είναι χειρότερη και από την ομάδα του Ακη Μάτζιου -που ήταν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό μόλις άρχισε το πρωτάθλημα! Είναι έτσι; Προσωπικά αμφιβάλω: η ΑΕΚ δεν είναι τόσο κακή όσο το Σάββατο φάνηκε, αλλά είναι δυστυχώς σε απόλυτη σύγχυση. Είναι οκτώ μέρες χωρίς προπονητή, την προπόνησαν τρεις διαφορετικοί άνθρωποι την τελευταία εβδομάδα, έχει παίκτες που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι ηγέτες (Φούντας, Κοντοές, Παυλής αισθάνθηκαν την ανάγκη να βγάλουν λόγους), έχει δυστυχώς περισσότερους παράγοντες και από το συμβούλιο του ΟΗΕ. Αν συνεχίσει έτσι, θα πηγαίνει από λάθος σε λάθος.
Ξέρουν
Δεν αμφιβάλλω ότι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Πάντιτς και ο Λίνεν ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα -το θέμα είναι ποιο πρωτάθλημα ξέρουν! Ο Κονσεϊσάο ήταν στον ΠΑΟΚ τον καιρό που ο Ζαγοράκης πουλούσε παίκτες 2,5 και 3,5 εκατ. ευρώ κι έδινε συμβόλαια της τάξης των 600 και βάλε χιλιάδων ευρώ τον χρόνο. Ο Λίνεν δούλευε για τον Πανιώνιο του Κωνσταντίνου Τσακίρη που όχι δεν έλεγε σε κανένα: ο Πανιώνιος στον καιρό του Λίνεν έκανε 40 μεταγραφές κι έπαιζε με τον Ρεκόμπα και τον Εστογιανόφ! Τι σχέση έχει η Ελλάδα (και η ΑΕΚ) που αυτοί έχουν γνωρίσει με το σήμερα; Ο δε Πάντιτς γνωρίζει ένα πρωτάθλημα που αρκούσε να έχεις ένα παίκτη που χτυπάει καλά φάουλ για να βγεις στην Ευρώπη: δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο. Το πρωτάθλημά μας είναι πολύ πιο φτωχό από αυτό που γνώρισαν ο Κονσεϊσάο και ο Λίνεν, και πολύ πιο σύνθετο από εκείνο του Πάντιτς.
Ερχονται
Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα προπονητή να ξέρει την ομάδα, να ξέρει το πρωτάθλημα, να είναι μαχητής και να μη φοβάται τα δύσκολα που είναι μπροστά. Γιατί τα δύσκολα έρχονται: μέχρι τώρα τα ματς ήταν από αυτά που η εφετινή ΑΕΚ δεν έπρεπε να φοβάται. Τώρα έχει μπροστά της ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Πλατανιά που είναι δυνατότερος από όσες ομάδες η ΑΕΚ έχει βρει μέχρι τώρα...  

Οι δυο τους
Πρωτα η Μπάρτσα και η Ρεάλ μετέτρεψαν τα ματς τους σε ένα κορυφαίο θέαμα με θεατή το παγκόσμιο κοινό. Κι αφού αυτό έγινε πλέον ζούμε τη μετεξέλιξη του πράγματος: δεν υπάρχει clasico, αλλά πλέον η αναμέτρηση του Μέσι με τον Ρονάλντο. Οι δυο ήταν την Κυριακή τρομακτικά καλοί, σχεδόν άψογοι: και έτσι θα είναι και την επόμενη φορά, όχι μόνο γιατί όλοι οι συμπαίκτες τους παίζουν για χάρη τους, αλλά και γιατί οι προπονητές που τους αντιμετωπίζουν κάνουν ελάχιστα για να τους περιορίσουν! Την Κυριακή ο Βιλανόβα έπαιξε με στόπερ τον Αντριάνο, παραδίδοντας την άμυνά του στις ορέξεις του Κριστιάνο κι όταν ο Ντάνι Αλβες χτύπησε, σχεδόν κανείς δεν φρόντισε να αμυνθεί, αφού κι ο Μοντόγια το μυαλό το έχει στην επίθεση. Από την άλλη ο Μουρίνιο μολονότι γνωρίζει ότι ο Μέσι ξεκινά μακριά από την περιοχή, άφησε έξω τον Εσιέν, επιμένοντας στη light έκδοση της μεσαίας του γραμμής που δεν περιορίζει τον Λίο. Ο Μουρίνιο ήταν τυχερός, γιατί ο Βιλανόβα είχε την έμπνευση να παίξει με τον Ινιέστα στ' αριστερά και τον Φάμπρεγκας κάτι σαν κρυφό φορ: ο Μέσι έχασε έναν πιστό σωματοφύλακα που έφυγε από τον άξονα κι ο πρώην άσος της Αρσεναλ μάλλον του περιόρισε τον χώρο κίνησης παρά τον βοήθησε.
Θα τους ξαναδούμε πολλές φορές πιστεύω. Ελπίζω την επόμενη φορά να δούμε και την Μπάρτσα και τη Ρεάλ, όχι μόνο τον Ρονάλντο και τον Μέσι...

Αυτομαστίγωμα
Να κοιτάξει ο Γιώργος Δώνης να κάνει κάτι με την ιστορία του Κάκου που πλανάται ακόμα. Ας του στείλει λουλούδια, ας δηλώσει ότι είναι ο μεγαλύτερος Ελληνας διαιτητής, ας αλυσοδεθεί έξω από το σπίτι ζητώντας συγγνώμη, ας κάνει υποχρεωτική νηστεία για να αυτοτιμωρηθεί. Στο Ηράκλειο πρέπει να κατάλαβε ότι οι διαιτητές συγχωρούν τα πάντα, αλλά όχι να σηκώσεις χέρι σε συνάδελφο...
Πηγή: Sportday

Πέπε, σε είχαμε παρεξηγήσει!!

Ο Πέπε δεν είναι ακριβώς καταχωρημένος στην κοινή συνείδηση ως ο πιο καθαρός αμυντικός που έχει περάσει ποτέ από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Κακά τα ψέματα...
Πέπε, σε είχαμε παρεξηγήσει!
Για την ακρίβεια μπορεί να... περηφανεύεται ότι θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα «τσεκούρια» που κυκλοφορούν στην ποδοσφαιρική πιάτσα.

Το αρνητικό αυτό στερότυπο όμως έρχεται να καταρρίψει η στεγνή λογική των αριθμών, που δείχνει πως ο Βραζιλιάνος υφίσταται τελικά χειρότερα μαρτύρια στο χορτάρι από αυτά που προκαλεί.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παραθέτει η ισπανική εφημερίδα «AS», o Πέπε δέχεται κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι περισσότερα φάουλ από όσα διαπράττει.

Για την ακρίβεια ο άσος της Ρεάλ κάνει 0,951 αντικανονικά μαρκαρίσματα ανά αγώνα, επίδοση πολύ χαμηλή σε σχέση με τη φήμη που συνοδεύει τον ποδοσφαιριστή. Αντίθετα, οι αντίπαλοί τού κάνουν 1,311 φάουλ ανά παιχνίδι.

Μάλιστα, τα στατιστικά δείχνουν ότι μόνο από τις δύο αιώνιες αντιπάλους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, υπάρχουν 10 παίκτες οι οποίοι διαπράττουν πιο πολλά φάουλ κατά μέσο όρο από τον Πέπε.

Βέβαια, επειδή σπανίως τα ποσοτικά κριτήρια καταδεικνύουν την πραγματικότητα, οφείλουμε να τονίσουμε πως ο 29χρονος ποδοσφαιριστής είναι στους πλέον «κιτρινισμένους» παίκτες της Πριμέρα Ντιβιζιόν, γεγονός που δείχνει πως τελικά μπορεί να κάνει λίγα μαρκαρίσματα αλλά… καλά!
Πηγή: sport-fm.gr

«Στο γερμανικό πρωτάθλημα μου δίνεται η ευκαιρία να βελτιωθώ»

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Στέλιος Μαλεζάς, μίλησε στην τηλεόραση του ΟΠΑΠ για την παρουσία του στη Γερμανία και την Μπουντεσλίγκα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι καλό για κάθε ποδοσφαιριστή να αρπάζει την ευκαιρία για το εξωτερικό. Πέρασα πολύ καλά στον ΠΑΟΚ. Στο γερμανικό πρωτάθλημα μου δίνεται η ευκαιρία να βελτιωθώ και να ζήσω διαφορετικές εμπειρίες. Αυτό που με συναρπάζει στην Μπουντεσλίγκα είναι τα γεμάτα γήπεδα. Για έναν ποδοσφαιριστή είναι ό,τι σημαντικότερο να παίζει σε γήπεδα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις. Είναι ό,τι καλύτερο θα ήθελε ένας αθλητής, θέλω να ζήσω αυτήν τη χρονιά με τη Φορτούνα και μακάρι να μπορέσω να περάσω όσα πιο πολλά χρόνια μπορώ».

«Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες ηγέτες»

Ο βετεράνος παίκτης του Ηρακλή και πατέρας του Γιώργου Κατσικά, Στέλιος Κατσικάς, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Ηρακλή, τον ΠΑΟΚ και τον γιο του.

Για το παιχνίδι του Ηρακλή με τη Νίκη Βόλου:

«Θα είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και πολύ δύσκολο. Οι ομάδες δεν έχουν βρει ακόμα τα πατήματά τους στο γήπεδο, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι».

Για τον Ηρακλή:

«Ο Ηρακλής δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του γιατί έρχεται από ένα διάστημα που έγιναν πολλά. Αυτοσκοπός για τον Ηρακλή είναι να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ. Οι άνθρωποι του Ηρακλή και οι οπαδοί θα πρέπει να είναι ήρεμοι δεν χρειάζεται να πιέζουν την ομάδα. Ο Ηρακλής πιστεύω ότι θα είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν φέτος, έχει καλό ρόστερ. Το σημαντικότερο είναι να τους αφήσουν να δουλέψουν και στο τέλος θα τα καταφέρουν».

Για τον Γιώργο:

«Είναι ένα παιδί που ασχολείται από πολύ μικρός με το ποδόσφαιρο και έφτασε εδώ που έφτασε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του πρωταθλήματος με καυτή δυναμική. Νιώθει πολύ μεγάλη ικανοποίηση που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ αλλά νιώθει και την πίεση ενός συλλόγου του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες ηγέτες, για να μπορέσεις να έχεις διάρκεια σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει προσόντα ψυχικά, πνευματικά και όχι μόνο αμιγώς ποδοσφαιρικά. Νομίζω ότι ο Γιώργος το καταλαβαίνει αυτό και κάνει την προσπάθειά του, έχει ένα κόσμο ο οποίος τον στηρίζει, η διοίκηση τον πιστεύει έχει τα πάντα που χρειάζεται ένας νεαρός ποδοσφαιριστής ώστε να σταδιοδρομήσει».

Για τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε σωστό μονοπάτι, με σταθερή διοίκηση, ξεκάθαρη τεχνική ηγεσία και ένα κόσμο που στηρίζει την ομάδα. Τι άλλο θέλει ο ΠΑΟΚ για να πετύχει;».


πηγή: metrosport.gr
 

Αποστολίδης: «Η πιο κατάλληλη στιγμή να μιλήσει ο Σαββίδης»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τη διοίκηση του Σαββίδη, τη θέση του προέδρου, την Gazprom και για την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Σαββίδης την Παρασκευή.


Για τη διοίκηση του Σαββίδη:

«Ο Σαββίδης πρέπει να σχηματίσει μια διοίκηση προφανώς πρωτοδικείου για την ώρα και να ψάξει τους ανθρώπους που θα αποτελέσουν το διοικητικό συμβούλιο ώστε να οδηγήσει την ομάδα σε ένα διαφορετικό επίπεδο».

Για τη θέση του προέδρου:

«Πιστεύω πως με τα νέα δεδομένα που φαίνετε να δημιουργούνται στον ΠΑΟΚ, δημιουργούνται και νέες ιδιότητες. Υπάρχουν άτομα που μπορούν να αναλάβουν τη θέση του προέδρου, για τον Λυσσαρίδη θα πω ότι μπορεί να μπει σε μια τέτοια θέση. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το πόσο θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις συνθήκες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι ένα άτομο εντιμότατο και σοβαρός. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως υπάρχει δυστυχώς ένα περιβάλλον που δεν μπορείς να παίξεις με τους κανόνες του έντιμου και σοβαρού».

Για το ότι δεν μπαίνει ο ίδιος ο Σαββίδης για πρόεδρος:

«Είναι δύσκολο να γίνει αυτό. Ο κ. Σαββίδης είναι ένας επιχειρηματίας μεγάλης εμβέλειας με πολλές επιχειρήσεις και δεν θα μπορεί να λειτουργεί ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Σε αυτό το μεταβατικό στάδιο που είναι ο ΠΑΟΚ δεν νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει ένας πρόεδρος εξ αποστάσεως. Ένας μεγαλομέτοχος μπορεί, ένας πρόεδρος όχι».

Για την Gazprom:

«Είναι κάτι που δεν είναι ακόμα σίγουρο, αν γίνει όμως κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλη επιτυχία. Η συγκεκριμένη εταιρία όταν επενδύει σε ομάδες τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα».

Για την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει ο Σαββίδης την Παρασκευή:

«Εμένα μου άρεσε και μου αρέσει η προσέγγιση του Σαββίδη μέχρι στιγμής καθώς είναι πολύ σοβαρή. Είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσει τις γενικές γραμμές και τους στόχους που έχει βάλει για τον ΠΑΟΚ, αυτό το περιμένουμε όλοι. Εύχομαι να είναι από τις λίγες συνεντεύξεις Τύπου που θα δίνει στην διάρκεια».


πηγή: metrosport.gr