Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Aυτός που αποκάλυψε τα στημένα...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για την τύχη του ποδοσφαιριστή που με την κατάθεσή του ξεσκέπασε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου...
Aυτός που αποκάλυψε τα στημένα...
Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Πήρε την ονομασία “τελευταίο ποντάρισμα” και οι ποινές που επιβλήθηκαν για αυτό, ακόμη είναι σε ισχύ. Ο Κόντε, ο προπονητής της Γιουβέντους για παράδειγμα ακόμη βλέπει τα ματς από τα μπουθ και όχι από τον πάγκο της ομάδας του, λόγω της αποκάλυψης του σκανδάλου στο οποίο και ο ίδιος είχε συμμετοχή.

Ποιος ήταν αυτός που αποκάλυψε το “τελευταίο ποντάρισμα”; Πιθανότατα γνωρίζετε όλοι το όνομά του. Πρόκειται για τον Ιταλό αμυντικό Σιμόνε Φαρίνα, ο οποίος αρνήθηκε να πάρει τα χρήματα που του πρότεινε το κύκλωμα και στην συνέχεια το κατήγγειλε και το αποκάλυψε.
Τέλος πάντων αυτή η ιστορία είναι γνωστή και παλιά. Αλλωστε για το θάρρος του και την εντιμότητά του, ο Σιμόνε Φαρίνα εκείνες τις πρώτες ημέρες της αποκάλυψης του σκανδάλου, είχε φτάσει στο σημείο να κληθεί ακόμη και στην Εθνική Ιταλίας από τον Τσέζαρε Πραντέλι ο οποίος είχε πει τότε. “Με την κλήση του Σιμόνε ήθελα να τιμήσω, τον έντιμο Ιταλό ποδοσφαιριστή”.
Τι γίνεται σήμερα όμως τον Σιμόνε Φαρίνα;
Στα 30 χρόνια του είναι χωρίς ομάδα. Καμία ιταλική ομάδα Β΄ή Γ' Εθνικής δεν θέλει στους κόλπους της τον Σιμόνε. Για όλες μα όλες τις ομάδες είναι πρόβλημα. Ακόμη και αυτή για την οποία αγωνίστηκε πολλά χρόνια και την έκανε γνωστή παγκοσμίως λόγω της υπόθεσης των στημένων, η Γκούμπιο, διέκοψε το συμβόλαιο που είχε μαζί του και τον άφησε ελεύθερο μετά από απαίτηση των παραγόντων της.
Γιατί άραγε, κανείς να μην θέλει τον Σιμόνε Φαρίνα στην ομάδα του και ενώ αυτός παραμένει ένα σπουδαίο αριστερό μπακ για αυτές τις κατηγορίες, όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα και ο Ντμέτριο Αλμπερτίνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας;
Γιατί ο Σιμόνε, ενόχλησε, χάλασε, ένα καλοστημένο μαγαζί που έβγαζε δεκάδες εκατ. ευρώ, και που τα πλοκάμια του έφτασαν μέχρι την πρώτη γραμμή του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μέχρι τον Κόντε. Βεβαίως όλα τα μεγάλα ονόματα που κατηγορήθηκαν ή και τιμωρήθηκαν από αυτή την υπόθεση εξακολουθούν να έχουν ομάδες και πολύ υψηλά συμβόλαια, όλοι τους. Μοναδικός που είναι χωρίς ομάδα και δεν βγάζει πλέον τις λίγες χιλιάδες ευρώ που έβγαζε χρόνια τώρα από το ποδόσφαιρο είναι ο Φαρίνα.
Και όποιος νομίζει ότι ο στόχος είναι ο ίδιος ο Φαρίνα κάνει λάθος. Αλλωστε αν αυτός ήταν ο στόχος η... ποινή που θα του επέβαλε η ιταλική μαφία που έστηνε τα ματς θα ήταν άλλη.... Ο στόχος είναι ο επόμενος Φαρίνα. Οταν κι' αν υπάρξει τέτοιος θα πρέπει να το σκεφτεί διπλά γιατί θα ξέρει ότι αν κάνει το σωστό και έντιμο δεν θα ξαναβρεί ομάδα που θα του προσφέρει συμβόλαιο...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: