Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο Ιβάν, ο "Ζαγόρ" κι ο Βρύζας!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για το προεδρικό casting του Σαββίδη, τη συνάντησή του με τον Ζαγοράκη και την πιθανότητα να "καεί" ο νυν πρόεδρος του ΠΑΟΚ.
Ο Ιβάν, ο "Ζαγόρ" κι ο Βρύζας
Από τον πρώτο καιρό της εμφάνισής του στον ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης αντανακλά στα μάτια μου ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις επιχειρηματία που αποφάσισε να μπλέξει με την αγορά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τον καιρό που έκανε τα πολύ πρώτα βήματά του για την εμπλοκή με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο ομογενής επιχειρηματίας έδειχνε, σε όσους ήθελαν να δουν, πολύ διαφορετική αντίληψη από αυτή του μέσου επενδυτή ή "επενδυτή" στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ιβαν άρχισε να γίνεται ξεχωριστός από τη στιγμή που ξέκοβε στον Ζήση Βρύζα και τους συνεργάτες του ότι "δεν θα μπω στον ΠΑΟΚ αν δεν μου δείξετε προηγουμένως νούμερα που να τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό ότι η ΠΑΕ θα πάψει να είναι ζημιογόνος". Ο Σαββίδης πρώτα τους έβαλε να ρίξουν στο πάτωμα το κόστος ζωής της ΠΑΕ και μετά μπήκε. Δεν θυμάμαι άλλον να το πέτυχε ποτέ αυτό στην σύγχρονη ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Το δεύτερο βήμα του που προκαλεί εντύπωση ως πρωτόγνωρο είναι αυτό που κάνει προκειμένου να επιλέξει τη διοίκηση στην οποία θα αναθέσει την ευθύνη της ΠΑΕ. Αφησε όλο τον πλανήτη της Θεσσαλονίκης να κοπανιέται, σε ένα πρωτόγνωρο στριμωξίδι για μια θέση στον ήλιο με την ελπίδα να ξεχωρίσουν, όλοι αυτοί, στα μάτια του Ιβάν και να γίνουν οι εκλεκτοί του. Και την ώρα που αυτοί σκοτώνονταν μεταξύ τους, θάβοντας ο ένας τον άλλο, παραγγέλλοντας γραπτές και ηχητικές λεζάντες προκειμένου να ξεχωρίσουν, ο Σαββίδης συνέχιζε και συνεχίζει τη δική του έρευνα, κάνει το δικό του casting, συνεχίζει το face control και το ψάξιμο, για να καταλήξει μόνος στον εκλεκτό ή τους εκλεκτούς του.
Είναι τόσο μπροστά, στον τρόπο που κινείται, ο Σαββίδης, που ολόκληρη Θεσσαλονίκη δεν κατάφερε να τον πάρει χαμπάρι μολονότι είχε καρφωμένα τα μάτια επάνω του στο διάστημα της σύντομης παραμονής του για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αρη. Μέχρι τον Ζαγοράκη, μου λένε, συνάντησε ο Ιβαν δίχως να μάθει κανείς τίποτα.
Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αποδεικνύει με τη δράση του ότι έχει την ικανότητα να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον χρόνο που διαθέτει για την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ ώστε να φτάσει σύντομα συνειδητά στις στρατηγικές επιλογές του.
Κι αυτή είναι μια επιπλέον ένδειξη που τεκμηριώνει τον ισχυρισμό μου, ότι πρόκειται περί ενός εκ των πιο προχωρημένων εκ των επενδυτών που έχουν εμφανιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εκ των πιο σοβαρών.
Αν κάποιο "λάθος" μπορεί να βρει κανείς σε αυτή τη μέθοδο του Σαββίδη είναι αυτή που σχετίζεται με την αποδυνάμωση του Ζήση Βρύζα. Κι αυτό διότι ήδη κυκλοφορούν πολλά σενάρια και φήμες σχετικά με τις σκέψεις που κάνει ο Σαββίδης για νέο πρόεδρο στην ΠΑΕ, νέο διοικητή. Κι όλα αυτά αφαιρούν πολλά από τον Βρύζα.
Αν σκοπεύει να τον κρατήσει στη θέση αυτής της ευθύνης, ο Σαββίδης πρέπει να το αποφασίσει άμεσα και να το ανακοινώσει. Διότι διαφορετικά, αν ο Ιβάν συνεχίσει το casting και τις επαφές, ο Βρύζας θα αποδυναμωθεί πολύ, θα συνεχίσει να δείχνει ευάλωτος στα μάτια αυτών που θέλουν τη θέση του ή θέλουν να τον φάνε, θα φθαρεί και, τελικώς, θα καεί. 


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: