Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η Gazprom κατακτά το ποδόσφαιρο! (pics)

Ο ενεργειακός κολοσσός Gazprom ετοιμάζεται να μπει στον ΠΑΟΚ και το gazzetta.gr θυμίζει ποιες ομάδες πίνουν νερό στο όνομά του. Οι Ρώσοι δίνουν χρήματα από πινγκ-πονγκ, μέχρι αγώνες με έλκηθρο και τάρανδους!
Η Gazprom κατακτά το ποδόσφαιρο! (pics)
Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος Gazprom σε πιάνει μια ζαλάδα, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο ενεργειακό κολοσσό και συγκεκριμένα του φυσικού αερίου. Μια εταιρία που όσα χρήματα και αν έβγαζε (μιλάμε για καθαρά κέρδη δισεκατομμύρια ευρώ και όχι σαν αυτά που θα μας δώσει ο Σώρρος για να σώσει την χώρα, αλλά αληθινά), δεν θα έμπαινε στην ζωή της μάζας αν δεν ασχολιόταν με τα σπορ και περισσότερο το ποδόσφαιρο. Εκεί όπου έχουν επενδύσει τεράστια ποσά και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζονται να επενδύσουν ακόμα περισσότερα.
Οι Ρώσοι τις τελευταίες ημέρες μπήκαν και στην αθλητική καθημερινότητα των Ελλήνων φιλάθλων, αρχικά με φιλολογικό χαρακτήρα, καθώς Σερβικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως βρίσκονται κοντά στο να επενδύσουν στον ΠΑΟΚ 4.000.000 ευρώ.
Με αφορμή αυτού του πιθανού deal, το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το τι έχει κάνει ο συγκεκριμένος κολοσσός σε μεγάλες ομάδες, όπως η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η Σάλκε, η Τσέλσι, ο Ερυθρός Αστέρας και η Φίτεσε.
Εκτός από το ποδόσφαιρο όμως η Cazprom έχει επενδύσει ή προσφέρει σε διάφορα αθλήματα, σε σημείο να είναι χορηγός και σε ομάδα του πιγκ-πογκ που είναι πέμπτη στο Ρωσικό πρωτάθλημα.

Έκανε τη Ζενίτ υπερδύναμη
Η Gazprom όπως και κάθε εταιρία που θέλει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, κοιτάζει να μπει στο ποδόσφαιρο επενδύοντας σε ομάδες με κόσμο. Αυτό άλλωστε θέλει να κάνει και στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ με τον Ιβάν Σαββίδη λόγω καταγωγής να βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμα περισσότερο. Οι Ρώσοι σε όσες ομάδες έχουν επενδύσει, το έχουν κάνει ως χορηγοί, εκτός από μία. Ο λόγος για την Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης. Οι «μπλε» τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μια τεράστια ποδοσφαιρική δύναμη, κατακτώντας το Ρωσικό πρωτάθλημα το 2007, 2010, 2012. Επίσης έκαναν δικό τους το UEFA CUP το 2008 και το Super Cup της ίδιας χρονιάς, ενώ στην τροπαιοθήκη της επί εποχής Gazprom υπάρχει και το Κύπελλο Ρωσίας το 2010.
Το μεγαλύτερο έργο όμως αναφορικά με την Ζενίτ, όπου επαναλαμβάνουμε πως είναι η μοναδική ομάδα στην οποία είναι ιδιοκτήτες, θα είναι το νέο γήπεδο. Το Gazprom Arena θα ανοίξει τις πύλες του το 2013 και θα πρόκειται για ένα κόσμημα ακόμα και για την κατά πολλούς ομορφότερη πόλη στην Ευρώπη, την Αγία Πετρούπολη. Το νέο γήπεδο θα έχει χωρητικότητα 69.000 θεατές και με δεδομένη την αγάπη του κόσμου προς την Ζενίτ, λογικά θα γεμίζει.
Εκτός από τα τρόπαια και το γήπεδο (εννοείται πως είναι το πιο σημαντικό), η Gazprom έχει πάει στην Αγία Πετρούπολη μεγάλους παίκτες με τελευταίους τους Χουλκ και Βίτσελ, για τους οποίους ξοδεύτηκαν ούτε λίγο ούτε πολύ 80.000.000 ευρώ που ειδικά για την εποχή είναι τεράστιο ποσό.

Ξανά έβαλε στο χάρτη την Σάλκε
Όσον αφορά τώρα τις ομάδες στις οποίες είναι χορηγός και όχι ιδιοκτήτρια, θα ξεκινήσουμε με την Σάλκε. Η Γερμανοί και πριν την Gazprom ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο με τα χρήματα των Ρώσων που τα γνωστά είναι 15.000.000 τον χρόνο, που πολλές φορές γίνονται και περισσότερα, έχουν καταφέρει να μπουν για τα καλά στο κλαμπ των ισχυρών. Οι φίλαθλοι της Σάλκε με την βοήθεια της Gazprom έχουν δει παίκτες όπως ο Ραούλ, ο Χούντελαρ, Αφελάι, Φαρφάν και την ομάδα τους να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2011, όπου και αποκλείστηκε από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το κυριότερο για τους φίλους της Σάλκε, είναι πως με την παρουσία της μπορεί η αγαπημένη τους ομάδα να κρατάει τους παίκτες και να μην πουλάει ότι καλό έχει, κάτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Κάθε βοήθεια καλή και στην Τσέλσι


Εντάξει το να λέμε πως η Gazprom όσο μεγάλη και αν είναι, μπορεί να αλλάξει την ιστορία της Τσέλσι θα είναι ουτοπικό. Εκεί ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έχει κάνει το δικό του θαύμα τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα τα περίπου 10.000.000 ευρώ που θα μπαίνουν στα ταμεία των... μπλε κάθε έτος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα ακόμα και για τον Ρώσο κροίσο. Με τα λεφτά αυτά που ενδεχομένως να γίνουν ακόμα περισσότερα στο μέλλον, η Τσέλσι θα μπορέσει να προσθέσει ακόμα περισσότερα τρόπαια στην ήδη πλούσια μετά και το Τσάμπιονς Λιγκ τροπαιοθήκη της και να κερδίσει τόσο η ίδια, όσο και η Cazprom από αυτή την συνεργασία.

Και στα Βαλκάνια μέσω της Crvena Ζvezda


Αν όλα πάνε καλά με τον ΠΑΟΚ και η Gazprom μπει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης με τα 4.000.000 ευρώ, η Ρωσική εταιρία θα μπει δεύτερη φορά στα Βαλκάνια. Η πρώτη ήταν με τον Ερυθρό Αστέρα. Στους «ερυθρόλευκους» της Σερβίας οι Ρώσοι προσέφεραν επίσης 4.000.000, ένα ποσό που σίγουρα έλυσε τα χέρια των ανθρώπων της ομάδας, οι οποίοι ελπίζουν πως το μέλλον από την στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρία έγινε χορηγός, μόνο καλύτερο μπορεί να είναι. Συνολικά στα Βαλκάνια οι Ρώσοι θέλουν να κάνουν δουλειές με φυσικό αέριο και ο Ερυθρός Αστέρας στην Σερβία και ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, είναι δύο ομάδες που βοηθάνε να γίνει πιο εύκολα η δουλειά της.

Μια δεκαπεντάρα και στην Φίτεσε...


Με μερικά χρόνια καθυστέρηση (έχουν φύγει σταματώντας το ποδόσφαιρο πλέον οι Μαχλάς και Αναστασίου), η Gazprom μπήκε και στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Ρωσικός κολοσσός θα είναι χορηγός της Φίτεσε, μιας συμφωνία που επιτεύχθηκε, δυστυχώς για τους φίλους της ομάδας μετά το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αλλά από την άλλη υπάρχει και αυτό του χειμώνα. Στην Φίτεσε το αρχικό ποσό που σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά θα είναι 15.000.000 ποσό που στην Ολλανδία μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.

Από χόκεϊ στον πάγο μέχρι πινγκ-πονγκ και αγώνες με έλκηθρα με ταράνδους!

Εκτός όμως από το ποδόσφαιρο, η Gazprom, έχει ενεργοποιηθεί σχεδόν σε όλα τα αθλήματα. Είναι χορηγός σε ομάδα πινγκ-πονγκ η οποία βρίσκεται στην 5η θέση του Ρωσικού πρωταθλήματος. Επίσης έχει δώσει χρήματα σε αγώνες κολύμβησης, σε διοργανώσεις πυγμαχίας, καράτε, χόκεϊ επί πάγου, μέχρι και αγώνες με έλκηθρα με τάρανδους!!!




πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: