Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ζάμερ... 100 ημερών!!

Πρωτάθλημα... αγνοείται στο Μόναχο και ο Ματίας Ζάμερ ρίχνει φως στο τούνελ. Ο Ball Boy Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τις πρώτες 100 ημέρες στη Μπάγερν!
Ζάμερ... 100 ημερών!
Η Μπάγερν συνεχίζει την επέλαση στη Γερμανία και είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Η άσχημη εμφάνιση στη Λευκορωσία τα... χάλασε λίγο, ωστόσο η ομάδα μετά από δυο χρόνια δείχνει με την πειθαρχία της έτοιμη να επιβληθεί. Ο λόγος; Για τους Γερμανούς η παρουσία του Ματίας Ζάμερ έχει αλλάξει όλη την εικόνα, την οργάνωση και την πορεία της ομάδας.
Συμπληρώθηκαν 100 ημέρες από την πρόσληψη του στο πόστο του αθλητικού διευθυντή και τα σημάδια φέρνουν κύμα αισιοδοξίας. Η Μπάγερν με τις επτά διαδοχικές νίκες και το... 21-2 τέρματα στη Μπουντεσλίγκα έσπασε κάθε ρεκόρ και για πολλούς τεράστιο μερίδιο επιτυχίας ανήκει στον Ζάμερ, ο οποίος στις 2 Ιουλίου αντικατέστησε τον Κρίστιαν Νέρλιγκερ!
Οι πρώτοι μήνες είναι πάντα δύσκολοι, ωστόσο ο νέος αθλητικός διευθυντής των Βαυαρών έχει βάλει ήδη τη δική του σφραγίδα στο Μόναχο, η Μπάγερν βγάζει άλλον αέρα και το χτίσιμο της νέας αυτοκρατορίας άρχισε από φέτος!
«Αλλάξτε νοοτροπία, πρέπει να αποκτήσουμε τη δική μας ταυτότητα. Δεν μας αρέσει να είμαστε πάντα δεύτεροι» ήταν το καλοκαιρινό του μήνυμα προς τους παίκτες και φάνηκε πως έπιασε τόπο. «Δεν φοβάται να βάλει το δάχτυλο στην πληγή» ήταν το σχόλιο του Χένες που στηρίζει με όλες τιου τις δυνάμεις τον Ζάμερ.
Αν μετά από 100 ημέρες γίνει ο απολογισμός του Ζάμερ κανείς δεν θα πει πως η Μπάγερν έχει κερδίσει κάτι, όμως έχουν αλλάξει πολλά σε όλους τους τομείς. Το φετινό καλοκαίρι έφερε και την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Μπουντεσλίγλα. Ο Χάβι Μαρτίνεθ άφησε την Ισπανία έναντι 40 εκατ. ευρώ, οι Γερμανοί σοκαρίστηκαν, αλλά ο Ζάμερ το πήρε πάνω του, πίεσε για το deal και με το επιχείρημά του «Ο τρόπος που παίζει είναι... οξυγόνο για την ομάδα. Δεν είναι καλλιτέχνης όπως Ρόμπεν και Ριμπερί, αλλά θα είναι το Α και Ω της ομάδας μας».
Ποιος είπε πως ένας αθλητικός διευθυντής φορά μόνο κοστούμι και βλέπει τη μπάλα από τα VIP, ο ίδιος τους διαψεύδει, θα πάει καθημερινά στις προπονήσεις με τη φόρμα και στα ματς θα είναι δίπλα στον Χάινκες, αλλά με κοστούμι, γραβάτα και γιλέκο! «Είμαστε μια ομάδα και υπεύθυνος για την καλή ατμόσφαιρα είναι ο Ματίας Ζάμερ» θα προσθέσει ο Ριμπερί.
Οι Ακαδημίες θα περάσουν από το χέρι του, τις παρακολουθεί στενά και συνεργάζεται διαρκώς με Μεχμέτ Σολ, Μίκαελ Τάρνατ και Βόλφγκανγκ Ντρέμλερ, ώστε τα φυτώρια να αρχίσουν και οι Βαυαροί να βάλουν στην πρώτη ομάδα νέο αίμα!
Το... πάγωμα με τον Χάινκες!
Με το... καλημέρα του Ζάμερ στην ομάδα οι φήμες περί διαμάχης με τον Χάινκες φούντωσαν και η ομάδα πήγε να γίνει άνω – κάτω στο ματς με τη Βέρντερ. Παρά τη νίκη, η εικόνα της Μπάγερν δεν ήταν καλή και ο αθλητικός διευθυντής τα έχωσε στους παίκτες, με τον προπονητή να βγαίνει μπροστά και να αντιδρά. Ο Χάινκες πάντως αρνήθηκε το συμβάν τονίζοντας πως όλα είναι καλά. Βέβαια, οι δυο τους είχαν εξαιρετική συνεργασία στο μεταγραφικό κομμάτι, με τον Ρουμενίγκε να τονίζει πως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός ανάμεσα στους δυο άνδρες.
Ο επίλογος για τις 100 ημέρες του Ζάμερ; Το πρωτάθλημα δεν φάνηκε στο Μόναχο τα δυο τελευταία χρόνια, αλλά η νοοτροπία νικητή που έχει περάσει στην ομάδα δίνει εγγυήσεις για τον... Μάιο!



πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: