Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

FC: Λίγα λόγια, πολλή μουσική!!

FC: Λίγα λόγια, πολλή μουσική
«Βλέπω το φως στο τούνελ»(ΜΤΦ. …Είναι το τρένο που έρχεται να σας πατήσει)
Η καγκελάριος βγήκε από το αεροσκάφος που τη μετέφερε στην Ελλάδα ακριβώς στις 13:30. Καθώς κατέβαινε τη σκάλα, κοντοστάθηκε. Γύρισε το κεφάλι προς τα πίσω κι έκανε ένα νεύμα. Από το σαλόνι του σπιτιού του που παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, ο Γιώργος Κουρής δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ένα δάκρυ συγκίνησης βλέποντας την επανάληψη μιας σκηνής που του θύμιζε τόσα πολλά για το πως χτίζονται καριέρες. Τελικώς τσάμπα η αναμονή, ούτε ο Βεστερβέλε βγήκε στο κεφαλόσκαλο ούτε ο Ρέσλερ, απλώς η κ. Μέρκελ είχε ξεχάσει ένα μισοφαγωμένο μήλο στη θέση της και είπε να μην πάει χαμένο.
Γράφει o Γιάννης Τσαούσης για το Fight Club.
Αφού διέσχισε το κόκκινο χαλί που είχει απλωθεί προς τιμήν της, η καγκελάριος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «αισθάνεται πολύ καλά αυτή την εποχή», αποκάλυψε ότι το φυστικί σακάκι που φοράει είναι ειδική παραγγελία του οίκου «Kitsch bros & Co.» και εξέφρασε την ευχή «να την τιμήσει η Ακαδημία είτε με το Όσκαρ Β’ γυναικείου ρόλου ή έστω με ένα ειδικό αγαλματίδιο για την προσφορά της στην ευρωπαϊκή ενοποίηση».

Στο δρόμο για το Μέγαρο Μαξίμου η κουστωδία της έδειξε απαράμιλλη ικανότητα στην απόκρουση δύο πλαστικών μπουκαλιών νερού που εκτοξεύτηκαν εναντίον της αυτοκινητοπομπής της (aka «ΣΟΚ: Ο λαός αντιστέκεται στον κατακτητή!!!», όπως μεταφέρθηκε η είδηση μέσες-άκρες) κι έτσι η καγκελάριος έφτασε σώα και αβλαβής για τη συνάντησή της με τον έλληνα πρωθυπουργό. Μετά το πέρας της ακολούθησαν κοινές δηλώσεις, με πρώτο τον κ. Σαμαρά ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός δεν ζητάει περισσότερα χρήματα» (μτφ. «η κυβέρνηση τα ζητάει, απλώς αυτή τη φορά δεν θα τα φάμε μεταξύ μας ούτε θα τα μοιράσουμε στους ημέτερους, αλλά θα πάνε αναγκαστικά για αποπληρωμή των τόκων του δανείου»), «η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί σημαντικά» (μτφ. «δεν γελάνε πια όλοι με τα χάλια μας αλλά μόνο οι μισοί. Οι άλλοι μισοί σταμάτησαν για λίγο, διότι πιάστηκαν οι μύες τους από το χαχανητό») και «αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία σε τομείς, όπως η υγεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από την Γερμανική τεχνική και επενδυτική βοήθεια» (μτφ. «χρειαζόμαστε υλικοτεχνική υποστήριξη για να κάνουμε τις εξαγγελόμενες περικοπές στον τομέα της υγείας και συνεχή ροή φαρμάκων -γενόσημων και μη- από τις εταιρίες σας για να μην ξεμείνουμε και γίνει το "έλα να δεις". Επίσης χρειαζόμαστε όσους “Φούχτελ” διαθέτετε, για να καθαρίσουμε τους δήμους-Λερναίες ύδρες οι οποίοι, ως γνωστόν, είναι το πραγματικό “βαθύ κράτος”»).

Από την αντιφώνηση της καγκελαρίου ξεχώρισαν τα «Βρισκόμαστε εδώ με τη βαθιά πεποίθηση και αντίληψη ότι είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που υποφέρουν» (μτφ. «οι οποίοι βέβαια διαδηλώνουν παραδίπλα και μακριά από ‘μας να λέμε...»), «φυσικά δεν είμαστε εδώ ως οι εκπρόσωποι της Τρόικας, εκείνη κάνει τη δική της δουλειά. Αυτό που έχουμε εμείς να κάνουμε είναι να δώσουμε έμφαση στα διμερή μας θέματα» (μτφ. «Το αγγούρι από τον Τόμσεν θα το φάτε ούτως ή άλλως. Ας μη χασομεράμε άλλο γιατί έχουμε και business να κάνουμε») και «Το ζητούμενο είναι να διαπιστώσουμε ότι η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που δεν χαρακτηρίζεται μόνο από Δημοκρατία, αλλά από ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη» (μτφ. «όταν ο καπιταλισμός καλπάζει η δημοκρατία πάει περίπατο. Πόσο πιο καθαρά να το πω;»).

Στη συνέχεια η κ. Μέρκελ πέρασε να πει ένα τυπικό «γεια» στον πρόεδρο της δημοκρατίας και ακολούθως αναχώρησε για το σημαντικότερο κομμάτι της επίσκεψής της, που ήταν η εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου που διοργανώθηκε προς τιμήν της στο Χίλτον. Εκεί άκουσε τις προσφορές που είχαν να τις κάνουν έλληνες και γερμανοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες, τους υποσχέθηκε να τις αξιολογήσει σύντομα και αναχώρησε για το Βερολίνο. Δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε ποτέ να μάθουμε τι ειπώθηκε σ’ αυτή την κουβέντα, ούτε λ.χ. πόσες φορές ακούστηκε η φράση «Κοψοχρονιά, frau Merkel. Read my lips: Ko-pso-xro-nia! Το αφεντικό ξεπουλάει, λέμε, τα μπακίρια!» και όμοιές της. Και δεν θα το μάθουμε όχι μόνο διότι οι δημοσιογράφοι είναι εκ των προτέρων αποκλεισμένοι από τις «σοβαρές συζητήσεις», αλλά και διότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη συνταγή του «γιατρού». Ο «γιατρός» έχει χορηγήσει «αγωγή» με έμφαση στην καταπράυνση και την καταστολή του ασθενούς, δεν είναι καιρός για εξάψεις...

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: