Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Γκέκας: «Στο χέρι μας η νίκη με Βοσνία»

Γκέκας: «Στο χέρι μας η νίκη με Βοσνία»
Από την απόδοση των διεθνών μας εξαρτάται το αποτέλεσμα της Εθνικής κόντρα στη Βοσνία για τη τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ του 2014, όπως σχολίασε ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο επιθετικός της Λεβάντε τόνισε ότι η παρουσία του κόσμου πάντα δίνει έξτρα κίνητρο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ώστε να φτάσει στη νίκη και έκανε κάλεσμα να βρεθούν ακόμα μια φορά στο «Καραϊσκάκης» την προσεχή Παρασκευή.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Φάνης Γκέκας στο www.galanolefkosfaros.gr

Ενόψει του αγώνα με τη Βοσνία αναμένουμε πολλούς φιλάθλους στο γήπεδο, σε εποχές που ο κόσμος γυρίζει την πλάτη στις ομάδες. Πως το αντιμετωπίζετε εσείς ως παίκτες της Εθνικής;

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός πως θα έρθει κόσμος στο γήπεδο και ότι γενικότερα οι φίλαθλοι αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας. Το γήπεδο πρέπει πάντα να είναι γεμάτο όταν παίζει η Εθνική. Εμείς αυτό πρέπει να κοιτάμε. Να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Η Εθνική εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα και πρέπει πάντα να αγωνίζεται σε γεμάτα στάδια».

Θεωρείς πως έχει σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες της Εθνικής ο κόσμος με την στήριξή του;

«Όταν αγωνιζόμαστε μέσα στην Αθήνα σε ένα κατάμεστο γήπεδο, αυτό μας ανεβάζει πολύ. Είναι πολύ όμορφο να παίζεις μπροστά στους φιλάθλους σου. Ωστόσο, και στα εκτός έδρας ματς ο κόσμος μας ακολουθεί και αυτό επίσης μας δίνει τεράστια δύναμη. Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως η συμβολή του κόσμου στις επιτυχίες της ομάδας είναι σημαντικότατη».

Εσύ προσωπικά σε τι κατάσταση είσαι ενόψει Βοσνίας και Σλοβακίας. Έχεις βοηθηθεί με τη νέα σου καριέρα στην Ισπανία;

«Αισθάνομαι πολύ καλά και έτοιμος για τα παιχνίδια. Το ίδιο δηλαδή και με τα άλλα παιδιά. Είναι όλοι σε εξαιρετική κατάσταση. Στην Ισπανία είμαι μια χαρά και αυτό σίγουρα με έχει βοηθήσει. Έχω πάρει χρόνο συμμετοχής στη Λεβάντε και πιστεύω πως είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα».

Αυτά τα δύο παιχνίδια που χαρακτηρίζονται και δεδομένων των αντιπάλων του ομίλου ως τα ντέρμπι της πρόκρισης θεωρείς πως είναι τα ματς-κλειδιά για την πρόκριση ή ακόμα πιο σημαντικά είναι εκείνα που δεν επιτρέπονται οι απώλειες;

«Εμείς πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλους τους αγώνες με τον ίδιο τρόπο. Πιθανότερο είναι η πρόκριση να κριθεί στα θεωρητικά ευκολότερα παιχνίδια, εκεί όπου μπορεί κάποιος να χάσει βαθμούς χωρίς να το περιμένει. Βέβαια τα ντέρμπι έχουν πάντα τη δική τους αξία»

Συγκρίνοντας τους Βόσνιους με τους Κροάτες που αποκλείσαμε στα προκριματικά του Euro θεωρείς πως είναι παρεμφερείς ομάδες;

«Το παιχνίδι με τη Βοσνία μπορεί να μας φέρνει στο μυαλό εκείνο με την Κροατία, και οι Βόσνιοι είναι όντως μία πολύ καλή ομάδα αλλά για μένα οι Κροάτες είναι κλάσεις ανώτεροι. Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από εμάς. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να είμαστε σοβαροί μέχρι τέλους. Η νίκη εξαρτάται αποκλειστικά από την δική μας απόδοση».

Μετά το Euro 2012 είχαμε και την αλλαγή του συστήματος της Εθνικής από 4-3-3 σε 4-4-2. Εσυ ως κλασικός φορ σε ποιο σύστημα πιστεύεις ότι αποδίδεις καλύτερα;

«Εγώ πρέπει να κοιτάω το συνολικό καλό και όχι τη δική μου θέση. Έτσι, δεν έχει τόσο σημασία το σύστημα που παίζουμε όσο η ομάδα να πηγαίνει καλά και να έρχονται οι νίκες. Από εκεί και έπειτα η θέση στο γήπεδο περνάει σε δεύτερη μοίρα».

Πάντως συνεχίζεις ακάθεκτος με τα γκολ. Έχοντας φτάσει στην 3η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική βλέπεις ίσως σαν στόχο και την πρωτιά του Αναστόπουλου;

«Έχω ξαναπεί πως αυτό δεν το σκέφτομαι. Δεν έχει σημασία αν θα σκοράρω εγώ ή αν θα είναι κάποιος άλλος. Για όλους εμάς στην ομάδα το κυριότερο είναι να έρχονται τα αποτελέσματα και οι νίκες. Αν τελικά γίνει και αυτό το ρεκόρ καλοδεχούμενο».

Η γνώμη σου για τον «Γαλανόλευκο Φάρο» που είναι πάντα δίπλα στην Εθνική; Πόσο βοηθάει τους διεθνείς αυτή η προσπάθεια;

«Για όλους εμας είναι πάρα πολύ σημαντικό και τους ευχαριστούμε. Ο κόσμος αυτός δεν έχει καμία σχέση με τους οπαδούς. Υποστηρίζει με υγιή τρόπο την Εθνική και αυτό είναι το βασικότερο. Μας ακολουθούν όπου κι αν παίζουμε και μας δίνουν μεγάλη δύναμη για να αγωνιζόμαστε. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι ακριβώς»

Το Μουσείο της Εθνικής στα Χανιά πώς σου φάνηκε;

«Ήμουν στα Χανιά στα εγκαίνια του Μουσείου και μου άρεσε πολύ. Είναι εξαιρετικό, και διαθέτει τεράστια ποικιλία αντικειμένων της Εθνικής. Είναι αξιέπαινη αυτή η προσπάθεια και χαιρόμαστε όλοι που έχει μαζευτεί όλο αυτό το υλικό»

Τέλος, το μήνυμά σου προς τον κόσμο που θα βρεθεί την Παρασκευή στο γήπεδο για το παιχνίδι με τη Βοσνία;

«Να μείνουν στα καθαρά αγωνιστικά και να έχουν κόσμια συμπεριφορά. Να μας βοηθήσουν όσο μπορούν και να μην προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια μπορεί που να κάνει κακό στην ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: