Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αχ αυτή η άμυνα...

Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως έχει βρει το δρόμο του όσον αφορά το πώς να δημιουργεί φάσεις και να πετυχαίνει γκολ στη γραμμή κρούσης, όμως στην άμυνα, δεν είναι μόνο τα "καμπανάκια" πολλά, αλλά και οι απουσίες.

Αχ αυτή η άμυνα...
Όλα ξεκίνησαν από το καλοκαίρι όταν ο ΠΑΟΚ έψαχνε παίκτες στην άμυνα μετά τη φυγή αρχικά του Πάμπλο Κοντρέρας και ακολούθως του Μπρούνο Τσιρίλο. Στο ρόστερ προστέθηκε ο Μπονγκάκι Κουμάλο, ως δανεικός από τη Τότεναμ.
Λίγες ημέρες πριν τους αγώνες κόντρα στη Μπνέι Γεχούντα, ο Στέλιος Μαλεζάς παραχωρήθηκε στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και ο Δικέφαλος μπήκε εκ νέου στην αναζήτηση στόπερ, με τον Ματέους Βιβιάν να αποκτάται ως ελεύθερος.
Ο Βραζιλιάνος ήταν ανέτοιμος και η σεζόν ξεκίνησε με δίδυμο τους Κουμάλο – Κατσικά. Παρά τα «στραβοπατήματα» του Αφρικανού, όταν ο Βιβιάν ήταν έτοιμος, προτιμήθηκε έναντι του Κατσικά, που νωρίτερα είχε αντιμετωπίσει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού. Ο Βιβιάν τέθηκε νοκ άουτ στις αρχές Σεπτέμβρη λόγω θλάσης και από τότε δεν έχει… ορθοποδήσει. Κουμάλο και Κατσικάς «παγιώθηκαν» μέχρι που ο τελευταίος αποβλήθηκε στο ματς με τον Άρη και το κενό του στο επόμενο παιχνίδι κάλυψε ο 19χρονος Χρήστος Ιντζίδης.
Μέσα σε λίγες ημέρες, τα μαντάτα για τους δυο Έλληνες στόπερ προβλημάτισαν τον Δώνη. Ο Κατσικάς υπέστη θλάση πρώτου βαθμού και ο Ιντζίδης θα υποβληθεί σήμερα σε εξετάσεις λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.
Το σενάριο να μη προλάβει κανένας από τους Βιβιάν, Κατσικά και Ιντζίδη το παιχνίδι με την ΑΕΚ σε δέκα μέρες είναι τραβηγμένο, όμως είναι δεδομένο πως και οι τρεις θα έχουν ταλαιπωρηθεί, καθώς ο πρώτος δεν έχει προπονηθεί σε φουλ ρυθμούς εδώ και ένα μήνα, ο δεύτερος θα κάνει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας ατομικό πρόγραμμα και ο τρίτος περιμένει τα μαντάτα των εξετάσεων.
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: