Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ευτυχώς ο Σαρρής δήλωσε το αυτονόητο για την Εθνική!!

Με γκολ από τα αποδυτήρια κάθισε ο Γιώργος Σαρρής στην καρέκλα του προέδρου της ΕΠΟ. Γράφει ο Β. Σαμπράκος.
Ευτυχώς ο Σαρρής δήλωσε το αυτονόητο για την Εθνική!
Διότι πάνω στη στιγμή, δηλαδή παραμονές δύο άκρως καθοριστικών αγώνων, για την έκβαση της προσπάθειας που κάνει η ομάδα για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο νέος πρόεδρος είπε δημόσια, στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6, αυτό που όλοι στην Εθνική ήθελαν να ακούσουν: το «δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα στην Εθνική». Δηλαδή την πιο βαριά κουβέντα που θα μπορούσε να πει και την πιο καθησυχαστική συνάμα, πάνω που όλα τα μέλη της Εθνικής, που ζουν αυτές τις ημέρες συγκεντρωμένα σε Άγιο Κοσμά και Βουλιαγμένη, μοιράζονταν την αγωνία τους για την πιθανότητα να σειστεί ή και να γκρεμιστεί αυτό που με κόπο και θυσίες χτίστηκε από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Τι είπε ο Σαρρής; Τίποτα παραπάνω από το αυτονόητο. Μόνο ένας που δεν ζει στα μέρη μας θα έβρισκε λόγο και νόημα για σοβαρές αλλαγές στην ανθρωπογεωγραφία, στο οργανόγραμμα και στους κανόνες λειτουργίας της Εθνικής ομάδας. Μόνο ένας τρελός θα πείραζε μια Εθνική που βρέθηκε στην υψηλότερη θέση της, μετά το Euro 2004, σε τελική φάση διοργάνωσης. Μόνο κάποιος που δεν ξέρει θα χάλαγε ή θα εμπόδιζε το σχέδιο του Φερνάντο Σάντος για τη δημιουργία εθνικού ποδοσφαίρου και τη σύσταση μικρών εθνικών ομάδων, για τις παιδικές ηλικίες.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα και όλα, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Κι επειδή προεκλογικά, προτού κερδίσει τη μάχη ο Σαρρής, είχαν κυκλοφορήσει πάρα πολλά σενάρια σχετικά με τη διάθεσή του να «πειράξει» την Εθνική, έκανε πολύ καλά που το ξεκαθάρισε στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του. Ειδικά τώρα, που η Εθνική έχει συγκεντρωθεί και ετοιμάζεται για τα ματς με Βοσνία και Σλοβακία.

Δεν είχε δώσει μέχρι σήμερα δημόσιους λόγους ο Σαρρής για να τον αντιληφθεί κανείς και να τον αντιμετωπίσει ως έναν άσχετο με το ποδόσφαιρο, ή, πολύ περισσότερο, ως έναν τρελό που θέλει να περάσει στην ιστορία ως ο πρόεδρος που χάλασε την πιο επιτυχημένη Εθνική στην ιστορία. Ένας άνθρωπος με εμπειρία που ξεπερνά τη 10ετία στη διοίκηση του ποδοσφαίρου, που ήταν εκ των βασικών συνεργατών του απερχόμενου προέδρου στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών, είναι βέβαιο ότι έχει αντιληφθεί τα βασικά συστατικά της επιτυχημένης συνταγής της Εθνικής. Έπειτα από όσα είχαν κυκλοφορήσει, όμως, στη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ευτυχώς, για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής, που δήλωσε χθες ο Σαρρής το αυτονόητο. Διαφορετικά θα είχε απασφαλίσει τη μεγαλύτερη χειροβομβίδα που μπήκε ποτέ στα εθνικά αποδυτήρια στη διάρκεια της τελευταίας 12ετίας.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: