Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Για μαλλιά και ξύρισμα ο πνευματικός!!

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινά από μια μερίδα πατσά, μπλέκει τους Αναστασιάδη-Δέλλα-Κονσεϊσάο στο θέμα του προπονητή της ΑΕΚ και αφού καταλήγει σε μια μακαρονάδα με κιμά, αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να τη σκαπουλάρει αυτή η ομάδα.
Για μαλλιά και ξύρισμα ο πνευματικός
Θα μπορούσε να είναι σκηνή από ταινία του ελληνικού κινηματογράφου, να μπαίνει κάποιος σε ένα μαγέρικο να χτυπάει παλαμάκια και μόλις έρχεται το γκαρσόνι να του δίνει την παραγγελία:
-Ένα πατσά, αγόρι μου
-Δυστυχώς κύριε, μόλις τέλειωσε
-Δεν πειράζει, φέρε μου αρνί φρικασέ
-Δυστυχώς κύριε, μόλις έδωσα την τελευταία μερίδα
-Εντάξει. Φέρε τότε ντομάτες γεμιστές και μια φέτα
-Ξέρετε κύριε, δεν έβαλε γεμιστά σήμερα ο μάγειρας
-Εντάξει. Βάλε τότε μια μακαρονάδα με κιμά, να τελειώνουμε.
Κι οι θείτσες να γελάνε με τον λακαμά που έχει αυτές τις γαστριμαργικές επιλογές. Να πηγαίνει από τον πατσά στο κρέας και από τα λαδερά στη μπολονέζ. Αυτή είναι και η λογική Δημητρέλου στις επιλογές για προπονητή στην ΑΕΚ. Από τον Αναστασιάδη στον Δέλλα κι από τον Κονσεϊσάο στον Λίνεν. Κατ' αρχήν αν είσαι σοβαρός και δεν είσαι Δημητρέλος δεν διώχνεις τον προπονητή, αν δεν έχεις ήδη βρει και κλείσει τον αντικαταστάτη του.
Πολύ περισσότερο όταν είσαι στην κατάσταση της ΑΕΚ, που ψάχνεις τους βαθμούς με το ντουφέκι. Ούτε βέβαια προέκυψε θέμα-Βλάχου, αμέσως μετά την ήττα στη Νέα Σμύρνη. Πριν σπάσει η καρέκλα του οποιουδήποτε προπονητή, ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται οι τριγμοί.
Ο Αναστασιάδης έχει συγκεκριμένη ταυτότητα σαν προπονητής. Μπορείς να πεις μάλιστα είναι ταμάμ για ειδικές αποστολές. Να ανακατεύει την ομάδα, να σφίγγει τα λουριά, να δημιουργεί εντάσεις, να διώχνει κάποιους παίκτες, να συσπειρώνει τους άλλους και τελικά να ανεβάζει τη ψυχολογία.
Ειδικότερα αν έχει κάνει με πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Καλώς ή κακώς είτε λόγω πνευματικού, όπως επικαλέσθηκε, ο ίδιος είτε επειδή είδε ότι η δουλειά στην ΑΕΚ δεν θα ήταν εύκολη, το θέμα με τον Αναστασιάδη τσάκισε.
Ποια ήταν η αμέσως επόμενη επιλογή του Δημητρέλου; Από τον πατσά στο κρέας, όπως είπαμε. Στον Τραϊανό Δέλλα. Με ποια στοιχεία και προσόντα; Σίγουρα ποδοσφαιράνθρωπος. Σίγουρα έντονη προσωπικότητα. Προσθέτουμε κι ότι είναι γνώστης της ομάδας και των αποδυτηρίων και τελειώσαμε. Φτάνουνε αυτά για να σώσει ο Δέλλας τον Τιτανικό της ΑΕΚ, που τραβάει ντουγρού για παγόβουνο; Με μηδέν προπονητική εμπειρία. Με μηδενική προϋπηρεσία στην κατάρτιση και στην καθοδήγηση ομάδας.
Αν η δουλειά του προπονητή, ήταν τόσο απλή και τόσο εύκολη, δεν θα έδιναν οι ομάδες του κόσμου τα λεφτά στους Μουρίνιο και τους λοιπούς προφεσόρους του επαγγέλματος. Κι όπου δίνουν ευκαιρίες σε προσωπικότητες τύπου-Δέλλα, υπάρχει από πίσω ένας ολόκληρος στρατός από επιτελείο-υποστήριξης. Δεν δίνει πχ η Γιουβέντους τα κλειδιά του μαγαζιού στον Τσίρο Φεράρα ή στον Αντόνιο Κόντε, παίζοντας κορώνα-γράμματα, αν θα καούνε ή αν θα πετύχουνε.
Στην ΑΕΚ ο Δημητρέλος ήθελε να ρίξει τον Δέλλα, να περπατήσει ξυπόλητος στα κάρβουνα, σαν τους αναστενάρηδες. Κι ευτυχώς που ο Δέλλας απέδειξε ότι είναι σώφρων με την άρνηση του. Για να γλιτώσει πρώτα από όλα ο ίδιος τα εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Στη συνέχεια ο Δημητρέλος για να θυμίσουμε αυτόν στον μαγέρικο, πήγε από φρικασέ στα γεμιστά. Από τον Δέλλα στον Σέρζιο Κονσεϊσάο. Με ποια λογική; Επειδή ήταν καλός ποδοσφαιριστής σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο; Αν αυτό είναι κριτήριο υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι εκατό. Επειδή έχει περάσει από την Ελλάδα σαν ποδοσφαιριστής; Επίσης υπάρχουν άλλοι εκατό.
Σαν προπονητής τι ψάρια πιάνει; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, αφού όλα κι όλα έχει 23 ματς στην καριέρα του σε κάποια Ολιανένσε. Και μόνο το γεγονός, όμως, ότι συζητάει να αφήσει τη δουλειά του στην Πορτογαλία για να έρθει στη συγκεκριμένη ΑΕΚ, δείχνει τον ορισμό του τυχοδιωκτισμού.
Με πολλά λεφτά στην καβάτζα, που έχει αποκτήσει σαν ποδοσφαιριστής ο Κονσεϊσάο δεν έχει κανένα πρόβλημα να ρισκάρει και να κάνει την πλάκα του, μπορείς να πεις, φεύγοντας από την πατρίδα του για να κάνει τον προπονητή στην ΑΕΚ, που μετά συγχωρήσεως δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Ίσως του αρέσει η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα και δεν ήθελε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κι από εκεί και πέρα ότι κάτσει.
Δεν έκατσε όμως και φτάνουμε στον Έβαν Λίνεν για να καταλήξουμε από τα γεμιστά στη Μπολονέζ, που λέγαμε. Έμπειρος επαγγελματίας. Με εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα, έστω και κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες από τις σημερινές. Άνθρωπος της δουλειάς, όπως όλοι οι Γερμανοί και της πειθαρχίας. Καμιά σχέση δηλαδή με τον κοσμοπολίτη και εμποτισμένη με ιταλική κουλτούρα, Κονσεϊσάο.
Αν και Γερμανός δεν είναι ψυχρός, έχει καλή επαφή με τον ποδοσφαιριστή και ξέρει να τον κερδίζει. Στον Πανιώνιο, βέβαια, έχει καλή επαφή με τον ποδοσφαιριστή και ξέρει να τον κερδίζει. Στον Πανιώνιο, βέβαια, είχε μια μαγιά από πολύ καλούς παίκτες, που έχτισε απάνω τους την ομάδα. (Για τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να κριθεί).
Στην ΑΕΚ αν κλείσει τελικά, θα κληθεί να παίξει το ρόλο του αναστενάρη που λέγαμε. Δεν θα είναι το ίδιο. Κι από τη στιγμή που ακόμα δεν υπάρχει κάτι το τελεσίδικο, χαιρετίζουμε για μια ακόμα φορά την στερεά ποδοσφαιρική λογική του Ανδρέα Δημητρέλου, που με συγκεκριμένες προδιαγραφές κάτω από απόλυτη σοβαρότητα κινήθηκε και κινείται στο θέμα του προπονητή της ΑΕΚ.
Από τον πατσά, όπως είπαμε, στις ντομάτες γεμιστές και στο τέλος μακαρόνια με κιμά. Επειδή, όμως, ακόμα είναι όλα ανοιχτά, υπάρχει το ενδεχόμενο να καταλήξει σε σπανακόρυζο, ή αλλιώς στον Μάκη Χάβο.  Αν τελικά τη σκαπουλάρει και σωθεί η ΑΕΚ, ο πνευματικός του Αναστασιάδη, θα αποσχηματιστεί, θα πετάξει τα ράσα και θα πάει στον κουρέα για μαλλιά και ξύρισμα.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: