Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Αναστασίου: «Δεν υπάρχει επίσημη πρόταση»

Στη διαβεβαίωση πως δεν έχει κάτι χειροπιαστό από κάποια ομάδα, προκειμένου να αναλάβει τις τύχες της, προχώρησε ο Γιάννης Αναστασίου που τόνισε πως έχει μόνο κάποιες επαφές που δεν είναι άξιες αναφοράς.
Σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 σχετικά τις φήμες που τον θέλουν να έχει δεχθεί προτάσεις από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Αρη ο προπονητής της δεύτερης ομάδας του Αγιαξ, τόνισε πως ο ίδιος θέλει να εργαστεί ως προπονητής, αφού αυτό σπούδασε και θέλει να κάνει, αλλά πως δεν πρόκειται να αναλάβει καμία ομάδα αν προηγουμένως δεν δει το πλάνο της διοίκησής της.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στον Παναθηναϊκό, τόνισε πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τι φταίει στην ομάδα του και τι πρέπει να κάνει για να βελτιώσει την εικόνα της.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου:
Για τις φήμες που υπάρχουν για το όνομά του για ενδιαφέρον αρκετών ομάδων (όπως ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης):
«Είναι η πρώτη φορά που μου δίνεται η δυνατότητα να μιλήσω για αυτό το θέμα. Ήμουν στη Γαλλία και έγραφαν για τον Παναθηναϊκό. Αργότερα υπήρξαν δημοσιεύματα για τον Άρη. Πήγα στη Θεσσαλονίκη για μία βάφτιση και με πήρε τηλέφωνο ο Νταμπίζας, ο οποίος έτυχε να είναι και εκείνος εκεί και με ρώτησε αν ήθελα να πάμε στο γήπεδο να δούμε το παιχνίδι με τον Άρη. Δεν πρέπει να κυκλοφορούμε, επειδή όσο κυκλοφορούμε βγαίνουν πράγματα προς τα έξω που δεν ισχύουν. Υπάρχουν κάποιες επαφές, οι οποίες δεν είναι άξιες αναφοράς. Με έχουν πάρει τηλέφωνο κάποιοι άνθρωποι, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό δεν μπορώ να πω κάτι για αυτό το θέμα. Αν προκύψει κάτι σημαντικό, τότε θα βγει προς τα έξω και θα ενημερωθείτε όλοι σχετικά. Πάντως, υπάρχει ενδιαφέρον και από ολλανδικές ομάδες».
Για το αν θα ήθελε να ξεκινήσει από κάποιον σύλλογο του εξωτερικού ή της Σούπερ Λίγκας:
«Κανείς δεν ξέρει τι είναι καλύτερο για εκείνον, αν πρώτα δεν δει ζήσει ορισμένες καταστάσεις. Στην Ολλανδία υπάρχει η δυνατότητα να εξελιχθείς και να δεις την ομάδα καλύτερα. Από πλευράς ηρεμίας και τρόπο δουλειάς είναι καλύτερα να ξεκινήσει ένας τεχνικός σε έναν σύλλογο του εξωτερικού. Είναι ενδιαφέρον να βουτήξεις σε κάτι επικίνδυνο, όπως για παράδειγμα σε μία ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Θέλω να καθίσω στον πάγκο μίας ομάδας και δεν σπούδασα πέντε χρόνια για να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Ωστόσο, εκείνο που θα κοιτάξω πρώτα είναι η οργάνωση και αν υπάρχει πλάνο στη διοίκηση για τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα κοιτάξω σε όποια ομάδα και αν εργαστώ. Δεν είμαι κακομαθημένος, αλλά θα μετρήσω και άλλα δεδομένα πριν αναλάβω μία ομάδα. Το να αλλάζεις προπονητή κάθε δύο ή τρεις μήνες ή κάθε σεζόν να αλλάζει ολόκληρο το ρόστερ μίας ομάδας δεν είναι κάτι που με εκφράζει».
Για την παρουσία του στις προπονήσεις της Παρί Σεν Ζερμέν:
«Προσπαθώ να παρακολουθώ τις προπονήσεις του Άγιαξ σε καθημερινή βάση. Από τη στιγμή που τελείωσα με το δίπλωμά μου θέλω να μαθαίνω πράγματα και να παίρνω πράγματα από χώρες ή συλλόγους που έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης από τα όσα γνωρίζω μέχρι σήμερα. Έχω παρακολουθήσει τις προπονήσεις του Άγιαξ, έχω δει προπονήσεις της Μπαρτσελόνα με τον Γκουαρντιόλα, στην Μπάγερν του Φαν Χάαλ, έχω δουλέψει στον Παναθηναϊκό με τον Χενκ Τεν Κάτε και τώρα στην Παρί Σεν Ζερμέν του Αντσελότι. Με αυτό τον τρόπο μου δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσω πως λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες και τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι προπονητές.
Αν συγκρίνω όλες αυτές τις εικόνες υπάρχουν μεγάλες διαφορές από τον τρόπο που μιλάει ο προπονητής στους παίκτες μέχρι τη λειτουργία του συλλόγου. Δεν είναι να πάμε να δούμε μία προπόνηση και άντε φεύγουμε. Είναι αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που μπορείς να μάθεις και να ενστερνιστείς ως φιλοσοφία ως προπονητής, τα οποία αργότερα θα σου φανούν χρήσιμα στην καριέρα του».
Για το αν έχει επαφή με τον Τεν Κάτε:
«Χθες μίλησα μαζί του. Με ρώτησε για την κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος. Του έκανε μεγάλη εντύπωση ότι η ΑΕΚ είναι τελευταία στο πρωτάθλημα. Ξέρει πως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, όμως δεν περίμενα να υπάρχει αυτή η εικόνα στο πρωτάθλημα».
Για την εικόνα του Παναθηναϊκού:
«Το πιο εύκολο είναι να μιλάει ο καθένας με την εικόνα που βλέπει. Για μένα ως προπονητής ο Φερέιρα ξέρει καλύτερα τι φταίει για την εικόνα της ομάδας του. Δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που δεν ξέρω, αν δεν είμαι μέσα ο ίδιος και να ξέρω τι λέει εκείνος στους παίκτες του. Είναι καλό να μην μιλάμε και σίγουρα η κάθε ομάδα θέλει χρόνο για να δείξει πράγματα στο γήπεδο, ειδικά ο Παναθηναϊκός που φέτος είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».
Για τις δυνατότητες του ρόστερ του «τριφυλλιού»:
«Ακόμη και αν δεν υπάρξουν νέες προσθήκες, πιστεύω ότι μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα μέσα στο γήπεδο. Ο Φερέιρα έχει γνώση που βρίσκεται και των ευρωπαϊκών δεδομένων. Σίγουρα, όμως, θα υπάρξουν προσθήκες. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει έναν στόχο, θα πρέπει να τον κυνηγήσει και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: