Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι «εσωτερικές» μεταγραφές του Οκτώβρη!!

Οι «εσωτερικές» μεταγραφές του Οκτώβρη
Δύο επιπλέον επιλογές που προορίζονται για περισσότερες από μία θέσεις, συνειδητοποίησε ότι έχει στην διάθεσή του ο Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό. Μέσα στον Οκτώβρη που οι «μάχες» του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τα ματς του πρωταθλήματος θα είναι «κολλητά», Δημήτρης Σιόβας και Ντρίσα Ντιακιτέ, λύνουν ως ένα βαθμό… τα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού.

Οι «ερυθρόλευκοι» δημιουργούν μία… παράδοση στο να «ανακαλύπτουν» νέες θέσεις για τους παίκτες τους. Έγινε με τον Μανιάτη στο περυσινό ματς με την Μαρσέιγ και φαίνεται ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει φέτος με τον Σιόβα.

Πέραν του προφανούς κέρδους, ο Ζαρντίμ μπορεί να νιώθει και λίγο… τυχερός που συμβαίνει κάτι τέτοιο αυτήν την χρονική στιγμή. Και αυτό γιατί την ώρα που «άδειασε» η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού λόγω του τραυματισμού του Ιμπαγάσα αλλά και της «απουσίας» του Φέισα, ο Σιόβας… αποκάλυψε τις ικανότητές του στο να αγωνίζεται σε ρόλο «κόφτη».

Πρόκειται δεδομένα για μία συγκυρία που λύνει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια του Ζαρντίμ αλλά ενδεχομένως και της διοίκησης η οποία μπορεί να πιστεύει πλέον βάσιμα πως δεν θα χρειαστεί να ψάξει για παίκτη που θα «συμμαζεύει» το κέντρο, εφόσον ο Σιόβας έχει διάρκεια στην απόδοσή του στην θέση αυτή. Η «εσωτερική» αυτή μεταγραφή, λοιπόν, μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε πολλαπλά επίπεδα.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει η περίπτωση του Ντρίσα Ντιακιτέ. Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, είναι σίγουρο ότι σιγά-σιγά θα πάρει περισσότερα παιχνίδια. Κόντρα στην Άρσεναλ έδειξε ότι μπορεί να παίξει στην θέση του δεξιού μπακ (άσχετα αν ο Ζαρντίμ δεν το χρησιμοποίησε με τον Αστέρα) αλλά όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ από την Γαλλία, είναι πιο χρήσιμος σε ρόλο «κόφτη».

Κανείς δεν λέει ότι ο Ντιακιτέ μπαίνει στην 11άδα του Ολυμπιακού και δεν βγαίνει ξανά. Όμως, σε κάθε περίπτωση αποτελεί μία επιπλέον επιλογή για τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού.

Αν υπολογίσει κανείς τον αριθμό των αγώνων που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός αλλά και το αναπόφευκτο των τραυματισμών, καταλαβαίνει ότι έστω και ένας… άσσος από το μανίκι του Ζαρντίμ να «πιάσει», το όφελος θα είναι μεγάλο για τους Πειραιώτες.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: