Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ

Οι ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΨΙΘΥΡΟΙ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ. Έτσι δεν θα υπάρχει ενημέρωση από τις 06:00 το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου έως τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαριου

«Ο ΠΑΟΚ έδινε 800 χιλ. για Λούκας»

Στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Λούκας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Καρπάτι, Ιγκόρ Ντεντίσιν, υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε πρόταση ύψους 800.000 ευρώ.
Ο ισχυρός άνδρας της ουκρανικής ομάδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δεν ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα με την οποία μιλούσε ο Ισπανός μέσος, αφού βρισκόταν σε συζητήσεις και με τον Ολυμπιακό. Παρ' όλα αυτά προτάσεις έφτασαν στον σύλλογο μόνο από τον ΠΑΟΚ, τη Λουκέρνη και τη Λα Κορούνια.
«Ο Λούκας είναι νεαρός, πιθανόν να μην έχει αντοχές στους επηρεασμούς, οι ατζέντηδες πάντα επηρεάζουν, ο δικός του, λοιπόν, του επέτρεψε να διαπραγματευτεί με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τη Βόλφσμπουργκ, τη Ντιναμό Κιέβου, τη Σπαρτάκ, επισήμως ο σύλλογος έλαβε προτάσεις από τον ΠΑΟΚ, τη Λα Κορούνια και την Λουκέρνη», είπε αρχικά ο Ντεντίσιν και πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ πρόσφερε 800.000 ευρώ στην ομάδας, η περίπτωση του ελβετικού συλλόγου απορρίφθηκε γατί ο παίκτης δεν ήθελε να πάει στη Λουκέρνη, η Ντεπορτίβο πρόσφερε 75.000 ευρώ για δανεισμό έξι μηνών, με δεδομένο ότι έξι μήνες μετά ο παίκτης μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο σε άλλο σύλλογο ήταν ασύμφορο για μας».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Καρπάτι δήλωσε ότι: «Ο Λούκας έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Εμείς θα επιμείνουμε να εκπληρωθούν όλοι οι όροι του συμβολαίου μέχρι το τέλος. Είναι παίκτης της Καρπάτι, αν καταλάβει ότι δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του και απολογηθεί στην ομάδα, θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε».


πηγή: gazzetta.gr

Γιατί η ΔΟΕ μισεί την πάλη!!

Ο Βασίλης Γαλούπης γράφει για ποιούς λόγους η ΔΟΕ θέλει να εξαφανίσει από τον ολυμπιακό χάρτη την πάλη!

«Η πάλη είναι ένα άθλημα θεϊκό. Τα ζητάει από τον άνθρωπο όλα. Δεν υπάρχει αθλητικό προσόν, για να μην πω ανθρώπινη αρετή, που δεν έχει θέση στην πανοπλία ενός πραγματικού παλαιστή. Ο παλαιστής πρέπει να είναι δυνατός, ταχύς, ανθεκτικός, εύκαμπτος, εύστροφος, εκρηκτικός. Πρέπει να είναι οξύνους, ψύχραιμος, αποφασιστικός, άφοβος, γρήγορος στην σκέψη και την αντίδραση.
… Ο παλαιστής είναι ένας άνθρωπος ολόκληρος, όχι μισός. Την ίδια στιγμή που τα δίνει όλα για τη νίκη, διότι αυτό είναι που καλείται να κάνει, ο πραγματικός παλαιστής φροντίζει και τον αντίπαλό του, τον σέβεται, τον προστατεύει».
Ταλαιπωρημένο…
Θέλω εδώ κι αρκετές μέρες να γράψω για την είδηση ότι η πάλη είναι πολύ πιθανό πια να αποβληθεί από το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων.
Με συνδέουν πολλά, άλλωστε, με το συγκεκριμένο άθλημα και ψάχνοντας στο αρχείο μου τούτες τις μέρες βρήκα κι αυτό το απόσπασμα με το οποίο ξεκίνησα. Ένα απόκομμα σκόρπιο, με αυτές τις ατάκες, που δυστυχώς δεν είχε κάποια άλλη πληροφορία για τον συντάκτη του, έτσι ταλαιπωρημένο όπως το πέτυχα μετά από χρόνια.
Η πάλη υπήρχε πριν από τον αθλητισμό!
Η πάλη είναι ένα άθλημα θεϊκό! Που προϋπήρξε του αθλητισμού! Ο άνθρωπος, άλλωστε, πάλευε για την επιβίωσή του είτε με άλλους συνανθρώπους του, είτε με θηρία της φύσης πολύ πριν γεννηθεί και οργανωθεί η έννοια αθλητισμός.
Λογικότατα, λοιπόν, η πάλη συμπεριλήφθηκε από πολύ νωρίς στους αρχαίους ολυμπιακούς αγώνες. Η πάλη είναι μέσα στην φύση του ανθρώπου. Κι έτσι η παλαίστρα έγινε μέσο παιδαγωγικό, εκγύμνασης και καλλιέργειας του ήθους.
Ένας… Ρογκ «σβήνει» τον Όμηρο!
Κι έρχεται ο Ζακ Ρογκ με την στοά των αθανάτων, των… αθάνατων της ΔΟΕ, και καταργεί, τι; Όχι την πάλη, αλλά τον Όμηρο. Η πρώτη περιγραφή πάλης με λεπτομέρειες υπάρχει στην Ιλιάδα. Στους αγώνες προς τιμήν του Πάτροκλου, με τα έπαθλα να τα προσφέρει ο ίδιος ο Αχιλλέας. Τον Όμηρο, λοιπόν, έρχεται να τον σβήσει, ποιος; Ένας… Ρόγκ! Κάποιος... Ρογκ!
Ψάχνανε τον φερετζέ!
Η πάλη, λοιπόν, μπήκε στο ολυμπιακό πρόγραμμα την 18η ολυμπιάδα, δηλαδή το 708 π.Χ. Έμεινε εκεί για περισσότερα από 1.000 χρόνια, μέχρι την απαγόρευση των ολυμπιακών αγώνων το 393 μ.Χ. Κι επέστρεψε στους πρώτους νεότερους ολυμπιακούς αγώνες, το 1896, στην Αθήνα.
Από το 1996 και μετά, με κορύφωση λίγο πριν το Σίδνεϊ το 2000, η ΔΟΕ άρχισε να ψάχνεται με την πάλη. Αρχικά ήθελε να καταργήσει την ελληνορωμαϊκή και να μείνει μόνο το στυλ της ελευθέρας. Τα θυμάμαι σαν και τώρα. Η αιτιολογία – φερετζές της ΔΟΕ ήταν: «Δεν θέλουμε να μοιράζουμε πολλά μετάλλια και κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό».
«Δεν πουλάει…»
Τώρα κρίθηκε ότι η πάλη είναι αντιεμπορική. Εμπάθεια κι εμμονή από την πλευρά της ΔΟΕ, θα πει κάποιος. «Δεν πουλάει το σπορ…», απαντάνε οι… αθάνατοι. Αυτή είναι η ουσία για τον εξοστρακισμό ενός ΓΝΗΣΙΟΥ ολυμπιακού αθλήματος! Ότι «δεν είναι εμπορικό»!
Αν δεν έχει γκλάμουρ
Ούτως ή άλλως η πάλη δεν έχει το γκλάμουρ άλλων σπορ. Ξεκίνησε από την Ελλάδα, από την παλαίστρα στην αρχαία Ολυμπία. Και είναι πολύ δημοφιλής, όπως δείχνουν οι συμμετοχές στις μεγάλες διοργανώσεις και οι διακρίσεις, κυρίως σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, στο Ιράν, την Ινδία, την Κούβα, την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Κορέα κλπ. Προφανώς, όλα αυτά η ΔΟΕ τα θεωρεί μπανάλ! Ότι είναι εκτός σόου μπιζ!
Να πετάξει από πάνω της κάθε μανδύα
Η απορία που προκύπτει είναι «γιατί η ΔΟΕ να κάνει μια τέτοια κίνηση που την αποκόπτει κι άλλο από το παρελθόν των ολυμπιακών αγώνων;».
Η απάντηση στην οποία έχω καταλήξει από την πλευρά μου εδώ και χρόνια είναι ότι «μα, ακριβώς αυτό θέλει η ΔΟΕ!». Να βγάλει κάθε ιστορικό ή ηθικό μανδύα που την καταπιέζει. Να πετάξει από πάνω της κάθε τέτοιο «εμπόδιο». Όπως το ιδεώδες, την καταγωγή των ολυμπιακών αγώνων, την πορεία τους μέσα στους αιώνες, την ηθική τους υπόσταση, την παγκόσμια πολιτισμική τους διάσταση, το ευ αγωνίζεσθαι.
Όλα αυτά την ΔΟΕ φαίνεται την ενοχλούν εδώ και χρόνια. Να την εμποδίζουν. Δεν θέλει να καλείται κάθε φορά για να απολογείται για την σύγκριση των παλιότερων και των τωρινών ολυμπιακών αγώνων, για ποιο λόγο γίνονται τα στραβά μάτια για τους ντοπέ αθλητές, για ποιο λόγο προτιμούνται σπορ που δεν έχουν σχέση με το πνεύμα της διοργάνωσης, για ποιο λόγο πέφτει προσκύνημα σε χορηγούς, για ποιο λόγο υπάρχει τέτοια διαφθορά κλπ. Τα μισεί όλα αυτά τα «γιατί». Και, βέβαια, παράλληλα μισεί και ό,τι «δεν πουλάει»! Ό,τι δεν φέρνει χρήμα, αφού αυτό είναι πλέον το μοναδικό ζητούμενο!  Σκληρά εμπορικά κι όχι αθλητικά παίζει η ΔΟΕ... Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι.
Τα τελευταία βαρίδια
Από την εποχή του Σάμαρανκ, άλλωστε, οι ολυμπιακοί αγώνες γνωρίζουν μια διαρκή μετάλλαξη. Και η κάποτε σεμνότυφη ΔΟΕ επιθυμεί να πετάξει πλέον και τα τελευταία βαρίδια ολυμπιακού ιδεώδους και ιστορίας, ώστε να μπορέσει να παραδοθεί πια άνευ όρων και χωρίς τύψεις ξεκάθαρα στο σόου, την μπίζνα και την κονόμα, το ξεσάλωμα των ρεκόρ και των extreme sports! Το σεντούκι με τις χρυσές λίρες να είναι γεμάτο κι όλα τα άλλα να πάνε να…
Ιδιωτικής χρήσης το brand name
Πάντα, βέβαια, έχοντας αρπάξει προκαταβολικά η ΔΟΕ και κάνοντας Ι.Χ. το πιο βαρύ αθλητικό brand name, αυτό των ολυμπιακών αγώνων.
Φουντώνουν οι αντιδράσεις, αλλά…
Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί ένας καταιγισμός αντιδράσεων. Πρόεδροι ξένων ομοσπονδιών παραιτούνται, δηλώσεις από κορυφαίους αθλητές όπως ο Αλεξάντερ Καρέλιν φανερώνουν οργή κι απόγνωση, η ελληνική πλευρά κάνει διαρκώς ανακοινώσεις…
Τα πιο γερά χαρτιά
Έχω την αίσθηση ότι χρειάζονται πιο συντονισμένες διεθνείς δράσεις κι ενδεχομένως πιο προχωρημένες σκέψεις. Ίσως με αφετηρία την Ελλάδα, αφού η πάλη μαζί με τον μαραθώνιο (για λόγους που θα εξηγήσουμε άλλη φορά) είναι δυο από τα πιο γερά αθλητικά χαρτιά της. Είναι «σκληρά» τα αυτιά της ΔΟΕ, πάντως! Εδώ τόσα σκάνδαλα διαφθοράς την έχουν πλήξει και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Για την πάλη θα αγχωθεί;
Μύηση από ιερά τέρατα
Μέσα σ’ όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τον χώρο είχα την ευτυχία να γνωρίσω από κοντά όλα τα εν ζωή ιερά τέρατα, παγκόσμιας εμβέλειας, της ελληνικής πάλης. Από τον καθένα διδάχθηκα διαφορετικά πράγματα! Πάντα υπήρχε κάτι να μάθω… Για να μυηθώ καλύτερα στον αθλητισμό.
Με μορφές μεγάλες
Επίσης, συνομίλησα και συναναστράφηκα με έναν Αλεξάντερ Καρέλιν, με τον τεράστιο προπονητή Σαπούνοφ κι άλλες τεράστιες διαχρονικές μορφές του αθλήματος. Προσωπικότητες συγκλονιστικές που θα μπορούσα να αφηγηθώ ένα σωρό ιστορίες. Ίσως μια άλλη φορά…

Οι ολυμπιακοί ναι, η πάλη όχι…
Για την ώρα, όμως, έχω να πω μόνο τούτο. Οι ολυμπιακοί αγώνες κάποτε μπορεί να πεθάνουν. Όπως πέθαναν από το 393 μ.Χ. (και για τα επόμενα 1.500 χρόνια!) από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου, τον Θεοδόσιο.
Όπως πιθανόν να ξαναπεθάνουν στα χέρια του Ρογκ ή του επόμενου άσχετου αθάνατου που το μόνο που θα κοιτάει είναι η αύξηση των χορηγών, το βόλεμα διάφορων «σπορ» και σε ποια χώρα θα δώσει τους αγώνες για να γίνουν καλύτερες μπίζνες.
Το σίγουρο είναι ένα: Η πάλη δεν θα πεθάνει! Ποτέ! Προϋπήρξε του αθλητισμού και θα συνεχίσει να υπάρχει. Όχι μόνο χωρίς ολυμπιακούς αγώνες, αλλά ακόμα και χωρίς αθλητισμό. Τίποτα δεν φεύγει από την ζωή όταν συμβολίζει αιώνιες ανάγκες κι αρετές της ανθρώπινης ύπαρξης.
• Σαν φινάλε μπορείτε να δείτε και μερικές φωτογραφίες...


πηγή: gazzetta.gr
 

Που είναι οι Έλληνες;

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πλάνο ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού, το οποίο πήγε... περίπατο μέσα στην γενικότερη τραγική κατάσταση.
Μέσα σε αυτό το αλαλούμ που επικρατεί φέτος στον Παναθηναϊκό είδαμε και το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Να παίζει με δύο Ελληνες στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Αρη. Στο τελευταίο σχόλιο δεν πρόλαβα να γράψω τίποτα για αυτό, αλλά το κάνω τώρα. Το είδαμε και αυτό. Σε μία σεζόν, που στον Παναθηναϊκό λένε , ότι το πλάνο τους είναι να πάνε κυρίως με νεαρούς Ελληνες παίκτες και παιδιά από τις Ακαδημίες είδαμε στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Αρη δύο Ελληνες.
Μπορεί να ρωτήσει κανείς. Δηλαδή αν έπαιζαν παραπάνω Ελληνες η ομάδα δεν θα έχανε, η θα κέρδιζε; Την απάντηση κανείς δεν την ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι θα είχε γίνει το λογικό. Θα είχαν παίξει παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει Ελληνικό πρωτάθλημα, τι σημαίνει να παίζεις με τον διψασμένο Αρη στην Θεσσαλονίκη, πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό το πρεστίζ του και την βιωσιμότητά του να βγει στην Ευρώπη και να παλέψει να μπει στους ομίλους και να πάρει τα 6 εκ. ευρώ. Μπορεί και αυτοί να έπαιζαν και ο Παναθηναϊκός πάλι να έχανε , όπως έχει γίνει και σε άλλα παιχνίδια φέτος. Αλλά θα είχε γίνει το σωστό.
Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί να παίξει ο ανέτοιμος και άχρωμος Κάιπερ αντί του Μαρίνου, που στην Τρίπολη με τον Αστέρα «έτρωγε» σίδερα στην θέση του αριστερού μπακ; Ας πούμε ότι κατανοώ την απόφαση να παίξει ο Χοκίν που πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ξάνθη, αλλά γιατί να βγει να παίξει και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αρη, όταν δεν υπήρχε στο πρώτο; Πόσο χειρότερα πρέπει να παίξει ο Βιτόλο(απ'όσο παίζει τον τελευταίο μήνα), για να κάτσει στον πάγκο και να δοθούν ανάλογες ευκαιρίες στον Λαγό; Πόσο χειρότερος θα είναι ο Λαγός από αυτόν τον Βιτόλο;
Πως είναι δυνατόν μετά από το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο του Τριανταφυλλόπουλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη να μένει πάλι εκτός για να παίξει ο Πίντο; Πως είναι δυνατόν να προτιμάς να αφήσεις εκτός τον νεαρό Αποστολόπουλο, όταν δεν έχεις φορ στον πάγκο; Απλά ερωτήματα και απορίες, που έχει όλος ο κόσμος.
Επαναλαμβάνω και με τους Ελληνες στην 11αδα πάλι μπορεί να έχανε ο Παναθηναϊκός, αλλά θα είχε γίνει το σωστό το λογικό. Σε αυτή την φάση ο Παναθηναϊκός και από την στιγμή, που οι ξένοι που έχουν έρθει είναι παίκτες, που δεν κάνουν καμία διαφορά , έχει ανάγκη από Ελληνες παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει ελληνικό πρωτάθλημα , τι σημαίνει να μην βγαίνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, τι σημαίνει πόσο ξεφτίλα είναι ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.


πηγή: gazzetta.gr

O Πέρκινς; Ο Σλούκας!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την απόκτηση του Ντορόν Πέρκινς από τον Ολυμπιακό, τα θετικά της κίνησης αυτής, αλλά και τους κινδύνους που ίσως κρύβει.

Ο Ολυμπιακός έριξε τη ζαριά του και αν του... κάτσει, θα ανέβει ένα επίπεδο. Ο Ντόρον Πέρκινς που θαυμάσαμε στην Μακάμπι μπορεί να του δώσει την έξτρα βοήθεια που χρειάζεται, αλλιώς δεν έχει να χάσει και πολλά.
Αυτό που πραγματικά πρέπει να απασχολήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα τούτη τη στιγμή είναι ο τρόπος που θα εντάξει στην ομάδα τον Αμερικανό. Αλλωστε ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε τον... Μάικλ Τζόρνταν, ούτε τον παίκτη που θα αλλάξει το παιχνίδι. Πήρε έναν εξαιρετικό αμυντικό στην μπάλα, ένα καλό στο γρήγορο παιχνίδι, έναν κακό σουτέρ από μακριά. Ο Πέρκινς δεν έχει αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο μετά από τον τραυματισμό του στο γόνατο, τώρα έχει μια ευκαιρία να επιστρέψει. Οχι ως πρωταγωνιστής - ποτέ δεν ήταν - αλλά ως ρολίστας.
Γιατί έναν ρολίστα πήρε ο Ολυμπιακό, που επέλεξε να διορθώσει το πραγματικό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε μετά από τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη. Δηλάδη την άμυνα στην περιφέρεια. Στον τελικό ο Διαμαντίδης έκανε πάρτι, το ίδιο και ο Πλάνινιτς στη Μόσχα.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Κατσίβελη σε αυτό το ρόλο ο Ολυμπιακό, όμως δεν είναι η στιγμή για να πέσει στα βαθιά ο 22χρονος γκαρντ. Χρειάζεται εμπειρία, ένας παίκτης που ξέρει από Ευρωλίγκα. Εφτασε η στιγμή που κρίνονται όλα σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι ερυθρόλευκοι ήταν αδύνατο να αντέξουν στον ίδιο ρυθμό μόνο με τους Σπανούλη, Σλούκα και Λο. Ηταν απαραίτητη μια προσθήκη, με δεδομένο ότι δεν υπολογίζεται ο Γκετσεβίτσιους.
Βέβαια είπαμε πως πρόκειται για... ζαριά, ίσως ο Πέρκινς να παίξει στο ίδιο επίπεδο με την Μακάμπι και να ανεβάσει ένα επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ομως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Γι αυτό και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εμπιστευτούν τη σιγουριά που εμπνέει πλέον η τριάδα Σπανούλης, Σλούκας, Λο. Ο Πέρκινς θα μπει ως συμπλήρωμα, για να βγαίνουν οι ανάσες, ο χρόνος, τα φάουλ.
Ειδικά τώρα, που ο Σλούκας έχει βρει και ρυθμό και ρόλο, θα είναι μεγάλο λάθος να γίνει πάλι τέταρτος ή πέμπτος γκαρντ. Ο Σλούκας έδειξε πόσο σημαντικός παίκτης είναι από τη στιγμή που πήρε τις ευκαιρίες. Μπορεί και συνεργάζεται άψογα με τον Σπανούλη και τον Λο, δεν είναι μόνο 2αρι, είναι εξίσου καλός και ως πλέι μέικερ. Διότι είναι ικανός και στη δημιουργία, όχι μόνο στην εκτέλεση. Συν τοις άλλοις, απέδειξε πως έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και στην άμυνα, είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και από τον Λο και από τον Σπανούλη.
Πιο σημαντικό απ' όλα, λοιπόν, δεν είναι να ενταχθεί ο Πέρκινς, αλλά να μην μείνει δίχως ρόλο ο Σλούκας. Διότι από πέρυσι κιόλας έδειξε πόσο ικανός περιφερειακός είναι. Εχει κρύο αίμα, δεν φοβάται τις ευθύνες, δεν κρύβεται στα δύσκολα.
Υ.Γ.: Αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Αντώνη Φώτση κάνει μια πολύ μεγάλη κίνηση από πολλές απόψεις. Και δυναμώνει πάρα πολύ, αλλάζοντας πολλές ισορροπίες. Αν πάρει και πλέι μέικερ, ίσως λύσει κι άλλο πρόβλημα. Βέβαια το πρόβλημα το δημιούργησε μόνος του, με τις πολλές λάθος επιλογές το καλοκαίρι, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τελικά ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ίδιος, είτε βρίσκεται στον πάγκο του Περιστερίου, είτε του Παναθηναϊκού.
πηγή:  gazzetta.gr

Εξώδικο Τζιμπούρ στον ΣΚΑΪ!

Εξώδικο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έστειλε ο Ραφίκ Τζιμπούρ, λόγω των αποκαλύψεων περί εμβάσματος 1 εκατ. ευρώ, από στοιχηματικές δραστηριότητες.
Στον τραπεζικό λογαριασμό του Αλγερινού στράικερ του Ολυμπιακού φέρεται να υπήρξε έμβασμα προερχόμενο από στοιχηματική εταιρεία του Γιβραλατάρ, ύψους 1 εκατ. ευρώ, όπως αποκάλυψε ο «ΣΚΑΪ» την προηγούμενη εβδομάδα. Ο «τρομοκράτης» απάντησε με εξώδικο, κάνοντας λόγο για επίμονη και συστηματική αναφορά του ονόματός του με σκοπό να πληγεί η προσωπικότητά του. Παράλληλα υποστηρίζει ότι έγινε επεξεργασία προσωπικών δεδομένων και περιφρονείται το τεκμήριο της αθωότητας.
Εκείνο που τονίζει ο Τζιμπούρ είναι πως τα όσα αναφέρονται αποσκοπούν στην προσβολή της τιμής του και ξεκαθαρίζει πως γίνεται ήδη προκαταρκτική εξέταση, αλλά ο ίδιος δεν έχει καμία έκνομη εμπλοκή. Έτσι ζήτησε να μην γίνει καμία άλλη αναφορά προς το πρόσωπό του, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.


πηγή: gazzetta.gr

«Να δείχνουμε μεγαλύτερη σοβαρότητα»

Την αγωνιστική του εικόνα όταν παίζει εκτός έδρας τόνισε ο Ρούμπεν Πουλίδο ότι θα πρέπει να βελτιώσει ο Άρης, σημειώνοντας πως οι παίκτες είναι εκείνοι που οφείλουν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Ο Ισπανός αμυντικός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες, γι' αυτό θα πρέπει ο Άρης να δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι σε όλους, ενώ πρόσθεσε με δηλώσεις του στη «Nova» πως αρκετές φορές οι «κίτρινοι» βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο υπεροπτικά.
Αναλυτικά όσα είπε ο Πουλίδο:
Για την εκτός έδρας δυστοκία της ομάδας: «Η ομάδα έχει ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο στα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτό πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αλλάξουμε το πως βγαίνουμε στον αγωνιστικό χώρο και να αρχίσουμε να παίρνουμε βαθμούς εκτός έδρας για να επιτύχουμε το στόχο μας. Είναι κατανοητό ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Μέσα από το σύνολο θα μπορέσουμε να βγάλουμε περισσότερες αρετές μέσα στο παιχνίδι, να μειώσουμε τα λάθη μας για να πάρουμε τα αποτελέσματα που πρέπει.
Θα πω μία προσωπική άποψη. Όταν ήμουν στη Σαραγόσα κάναμε μία προσπάθεια να επανέλθουμε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν αλλά ο πρώτος γύρος ήταν πολύ κακός και αυτό συνέβαινε γιατί βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο υπεροπτικά. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ισορροπημένο και όταν βγαίνεις να παίξεις παιχνίδια με τόση ένταση θα πρέπει να μπαίνεις δυνατά και να μην δίνεις περιθώρια στον αντίπαλο μόνο και μόνο επειδή έχει μικρότερη ιστορία από εσένα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να μην ξεφεύγουμε απ` αυτόν. Δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες και θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες με περισσότερη σοβαρότητα».
Για τους νεοαποκτηθέντες παίκτες: «Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές που έχουν την προσωπικότητα να βοηθήσουν και να πάνε τον Άρη λίγο πιο ψηλά αλλά δεν ξέρω αν έπρεπε να έρθουν νωρίτερα ή όχι. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να αλλάξουμε την κατάσταση και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που έχουμε μπροστά μας. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς και πρέπει να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάμε ξεχωριστά, να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να διεκδικούμε το απόλυτο των βαθμών και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό».
Για την πρώην ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης: «Ο Αστέρας φέτος έχει μια πολύ καλή ομάδα, δείχνει μια σταθερότητα και μία σοβαρότητα. Πιστεύω ότι θα τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία αλλά πρέπει να είναι το ίδιο σοβαρός και στα πλέι οφ. Έχω πολλές και καλές αναμνήσεις και θα χαρώ πολύ να τον δω να αγωνίζεται στην Ευρώπη».
Για τα πλέι οφ: «Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και πρέπει να το ξεκόψουμε αυτό. Αυτό δεν είναι καλό και θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο μας»