Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος Ντίνας και ποιος …Κουφοντίνας!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στον sportdog τα χάλια του ΠΑΟ. Πώς πρέπει να παίξει ο Ολυμπιακός με Λεβάντε; Γιατί τα "χώνει" σε Ελευθερόπουλο; Ποιος του "γυάλισε" από ΑΕΚ;Ξεκινάω από το Άρης- Παναθηναϊκός. Καλό ματς από θέμα δύναμης και πάθους, ιδίως από την πλευρά του Άρη. Πολύ δυνατός ο Άρης, έπαιζε ζωή και θάνατο, έστησε καλά την ομάδα ο Μιχαλήτσιος, σωστά ενήργησε και στις αλλαγές του. Είχε και χαμένο πέναλτι. Στο β΄ μέρος ανέβηκε ο Παναθηναϊκός, έχασε τις μεγάλες ευκαιρίες, όμως αυτοκτόνησε. Με ποιο δικαίωμα βγάζεις έξω τον Σισοκό; Για να μπει ένας Ντίνας. Ποιος είναι ο Ντίνας από τη Β΄ Εθνική που θα μπει στο καμίνι; Ποιος Ντίνας και ποιος …Κουφοντίνας! Τον Σισοκό τον φοβόταν ο Άρης. Ή ο άλλος, ο Γιαπωνέζος που μπήκε, εκτός τόπου και χρόνου. Δεν την ακούμπησε.

Ο Μαυρίας έχει ταχύτητα και έκρηξη, αλλά να πούνε στο παιδάκι ότι όταν φοράς τη φανέλα του Παναθηναϊκού πρέπει να δουλεύεις πολύ και να δουλεύεις έξτρα. Όλοι οι σπουδαίοι παίκτες από παλιά έκαναν 50 έξτρα σουτ στις προπονήσεις, δούλευαν και μόνοι τους. Έξτρα σουτ απ΄ όλες τις μεριές. Πρέπει να βλέπεις δίχτυα.

Έλειπε ο Γιαννιώτας, όμως είχε πειθαρχημένο σύνολο ο Άρης. Ο Γιαννιώτας να αφήσει τα νταηλίκια και να κοιτάξει να παίξει μπάλα. Μέσα στις λάσπες ο Άρης λέρωσε τις φανέλες, ενώ στον Παναθηναϊκό ορισμένοι παίκτες βγήκαν ατσαλάκωτοι από το γήπεδο.

Και τι ζώνη αστεία ήταν αυτή στο κόρνερ, κοίταγαν ο ένας παίκτης του Παναθηναϊκού τον άλλο. Πρέπει να δουλεύονται στην προπόνηση αυτά, όχι να εμφανίζεις μια εικόνα ξέφραγο αμπέλι. Έχει φτάσει στο σημείο ο Παναθηναϊκός να κινδυνεύει κιόλας…

Αν αληθεύουν αυτά που βγήκανε για τα βρισίδια του Φάμπρι στις προπονήσεις και ότι γονάτισε μετά να ζητήσει συγνώμη, αυτά είναι γελοία πράγματα. Ο άνθρωπος αυτός δείχνει ότι έχει προβλήματα… Ευγενικά το λέω, έχει θέματα, έχει προβλήματα… Κάθισε μετά στον πάγκο μόνος του και έμενε εκεί μόνος… Έχει προβλήματα και απορώ δεν ψάξανε πριν τον φέρουνε;

Πάμε τώρα στο Λεβαδειακός- Ατρόμητος. Έκανε ένα σεμινάριο ο Αναστόπουλος για το πώς κλείνονται οι χώροι και πώς φεύγεις στην αντεπίθεση γρήγορα. Μια φλύαρη κατοχή μπάλας ο Λεβαδειακός, πασούλες, ούτε καν μπήκανε στην περιοχή του Ατρόμητου. Ο Ατρόμητος έχει καλά σέντερ μπακ, και ο Ταυλαρίδης και ο Φυτανίδης και ο Λαζαρίδης, οι τρεις -ίδηδες είναι καλά σέντερ μπακ, έχει χαφ που τρέχουνε, και ο Δημούτσος και ο Μπρίτο. Θα βοηθήσει ο Μάντζιος όταν βρει λίγο ρυθμό με τον Ατρόμητο στον οποίο τώρα πρωτοέπαιξε, θα βοηθήσει και ο Ναπολεόνι. Χρειαζόταν οι Ατρόμητος ενίσχυση στην επίθεση.

Στη Βέροια, ρε Καλαϊτζίδη, είσαι προπονητής και δεν σέβεσαι καθόλου αυτήν την ομάδα που λέγεται Αστέρας Τρίπολης; Δεν έχεις δει ότι έχει παίκτες φωτιά; Έχεις αντίπαλο ομάδα που είναι γρήγορη, κάνεις το 1-1, θέλει λίγα λεπτά να τελειώσει το ματς, και έχεις την απαίτηση, το θράσος, να αφήσεις τους παίκτες σου να πάνε όλοι μπροστά; Πάρ΄ το γκολάκι αφού δεν σου άρεσε η ισοπαλία και άντε γεια. Δεν εκτιμάς τον αντίπαλο καθόλου; Και μετά βλαστημάς στον πάγκο. Τι βλαστημάς. Τον εαυτό σου να βλαστημάς! Μόνο για δηλώσεις με επιστημονικές κουβέντες είσαι, σε ρωτάνε για μπάλα και εσύ μιλάς σαν να δίνεις διάλεξη σε πανεπιστήμιο. Η μπάλα έχει άλλη γλώσσα στα αποδυτήρια και στα γήπεδα. Σημαντικό διπλό πήρε ο Αστέρας Τρίπολης και πήγε πάλι 2ος στη βαθμολογία.

Για τον Πανιώνιο και τον Ελευθερόπουλο όταν τον υμνούσαν έλεγα ότι είναι παγωτό στον πάγκο και ότι κάθεται σαν άγαλμα. Δεν τη βγάζεις έτσι ως προπονητής. Δύο ήττες άμα κάνει ακόμα ο Πανιώνιος υποβιβάζεται. Και μην φεύγεις τώρα. Πας να γλιτώσεις; Τώρα κινδυνεύει ο Πανιώνιος και σε χρειάζεται, πώς την κοπανάς. Εκεί θα κάτσεις, να τη σώσεις την ομάδα ή να χρεωθείς τον υποβιβασμό. Το βάλαμε στα πόδια τώρα;

Για την ΑΕΚ τι να πω, εδώ και καιρό δίνω συγχαρητήρια στο Λίνεν και στον Δημητρέλο που έδιωξε τον Μαύρο και τον Βλάχο και έσωσε την ΑΕΚ! Εδώ και καιρό λέω ότι με αυτό το 4-4-2 ο Λίνεν έσωσε την ΑΕΚ, καθώς και με τις μεταγραφές του Γενάρη. Ο Κουτρουμπής με τον Μπουγαϊδη τον κατάπιανε τον ΠΑΟΚ. Και μου αρέσει Βαλεντίνος Βλάχος, βελτιώνεται εντυπωσιακά, να τον παρακολουθούμε πρέπει αυτόν… Νέο παιδί, καλό κορμί, σωματικά προσόντα, γρήγορος και ανεβαίνει. Καλός παίκτης μπορεί να βγει ο συγκεκριμένος.

Ο Ολυμπιακός πέρασε διά περιπάτου από την Ξάνθη. Δεν υπήρχε Ξάνθη. Δεν μπορούσε. Πολύ καλύτεροι οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν υπάρχει σύγκριση στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Ευρώπη είναι τα δύσκολα. Η Ξάνθη τίποτα, ούτε επίθεση, ούτε άμυνα. Μόνοι τους έμπαιναν μέσα οι του Ολυμπιακού. Έκανε μία ωραία προπόνηση. Δεν τον κούρασε η Ξάνθη.

Τη ρεβάνς με τη Λεβάντε δεν την έχω τελειωμένη, όσο δύσκολη και αν φαίνεται. Πρέπει να μην φας γκολ, πρέπει να νικάς 2-0 ως το '60-'65, να γίνει κόλαση μετά, να βάλεις κι άλλο, να το πας το ματς στην παράταση. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Πρέπει να ξεσηκωθεί ο λαός του Ολυμπιακού να γεμίσει το γήπεδο, να πιστέψει στην πρόκριση. Για εμένα, παλεύεται. Όλα γίνονται.

Ο Μανωλάς δεν έπαιξε στην Ξάνθη, πρέπει όμως να παίξει με τη Λεβάντε. Εγώ σε αυτό το ματς θα έβαζα τον Μανωλά με ειδικό ρόλο στον Μάρτινς, να τον έχει από κοντά, διότι περιμένω τη Λεβάντε να κλειστεί και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τον Μάρτινς. Ο Ολυμπιακός πρέπει να επιτίθεται και θα δώσει χώρους στη Λεβάντε, κινδυνεύει να δεχτεί γκολ, γι΄ αυτό πρέπει ο γρήγορος Μανωλάς να παίξει ματς την Πέμπτη.

Για τον Λυκογιάννη από το καλοκαίρι και τα φιλικά έλεγα ότι κακώς τον δοκιμάζουν μπροστά, ας παίζει στην Εθνική νέων μπροστά, ο Ολυμπιακός πρέπει να τον καθιερώσει αριστερό μπακ. Καλός ήταν με την Ξάνθη πίσω. Έχει προσόντα, έχει καλό κορμί, είναι γρήγορος, ξέρει και μπάλα. Μπράβο στον Μίτσελ που ποντάρει στα νέα παιδιά, στον Λυκογιάννη και στον Βλαχοδήμο, τους πιστεύω αυτούς τους δύο. Τα λάθη του Μίτσελ στη Λεβάντε τα είπα, ήταν σκληρή η κριτική μου, όμως και τα καλά τα λέω.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν θα έβαζα με τη Λεβάντε τώρα και Τζιμπούρ και Μήτρογλου. Για να βάλεις και τους δύο σε αυτό το ματς πρέπει να αναρωτηθείς τι χαφ έχεις…. Εγώ βλέπω μεγάλα προβλήματα να έχουν τα χαφ του Ολυμπιακού, δεν με πείθουν αυτά τα χαφ και το έχω πει πολλές φορές. Δεν τρέχουν αυτά τα χαφ. Επειδή όμως από την άλλη θέλεις 3 γκολ για να το πας στην παράταση, πρέπει να ρισκάρεις. Ναι λοιπόν, θα έβαζα και τους δύο. Με ειδικούς ρόλους στα χαφ για να μαζέψουν τις τρύπες που θα δημιουργηθούνε.

Είδα το β΄ ημίχρονο στο Ρόμα- Γιουβέντους και χάρηκα με τον Τοροσίδη. Είναι ένας παίκτης που τον υποστήριζα όταν τον έκραζαν και έλεγα ότι μπορεί να παίξει στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Όταν είναι σε φόρμα, είναι μπακάρα. Τρομερός ήταν στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους, έκανε πολλές κούρσες, ανέβαινε, μεγάλη νίκη η Ρόμα επί της Γιουβέντους.


πηγή: sportdog.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: